Reizen. Wat kan wel en wat kan niet?

Reizen. Wat kan wel en wat kan niet?

Laatste update 15 oktober: update Slovenië, update Oostenrijk

Laatste update (1 oktober): update Slovenie

Laatste update (22 september): update Canada, update Oostenrijk

Update (9 september): update Griekenland, update Oostenrijk, update Jordanië, update Malediven

Belangrijke informatie

Op deze corona-pagina vind je de groepsreizen waarvan de kans het grootst is dat ze door kunnen gaan. 

Hier kun je informatie vinden over de bestemmingen van de snelst vertrekkende groepsreizen. Indien je graag wilt orienteren op een groepsreis die pas later vertrekt, kun je onze corona-pagina 2021 bekijken.

De afgelopen maanden waren een echte achtbaan als het gaat om informatie met betrekking tot het corona-virus en alle regels in alle landen. 

Informatie verandert dagelijks. We zijn bij Simi Reizen volledig afhankelijk van externe factoren en partijen die de regels bepalen. Deze pagina wordt doordeweeks dagelijks bijgehouden om je op de hoogte te houden van aanpassingen en verduidelijkingen in de verschillende landen. 

Normaliter bepalen we vier weken voor vertrek definitief of een reis doorgang kan hebben. In deze bijzondere tijden kan het echter zijn dat we soms nog iets langer moeten wachten tot alles duidelijk is en we veilig en verantwoord kunnen gaan reizen. 

Status reizen naar het buitenland

Oranje reisadvies betekent dat alle niet-essentiële reizen worden afgeraden. 

Geel reisadvies betekent dat het weer mogelijk is om op vakantie te gaan, maar dat je wel de voorzorgsmaatregelen in de verschillende landen moet opvolgen.

We hopen en verwachten dat binnen afzienbare tijd de reisadviezen naar verschillende landen worden aangepast naar geel. Enkel bij geel reisadvies zullen wij vertrekken.

Indien je op vakantie bent met Simi Reizen in een land met geel reisadvies, dat gedurende je verblijf wordt aangepast naar oranje reisadvies, kunnen we in bijna alle gevallen de groepsreis gewoon afronden.

Zorgeloos boeken

Je kunt bij Simi Reizen zorgeloos boeken, doordat we zijn aangesloten bij de SGR. Je bent bijvoorbeeld nooit je geld kwijt en kan sowieso omboeken naar een andere datum of groepsreis indien je groepsreis vanuit ons wordt geannuleerd. Daarnaast heb je de voordelen van het boeken van een pakketreis.

Informatie over verschillende bestemmingen herfst en winter 2020/2021

Onderstaande informatie wordt dagelijks bijgewerkt. Voor een actueel overzicht van de reisadviezen kun je site van Nederland Wereldwijd raadplegen.

Check of je single reis door kan gaan. 

Bali

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen naar Bali niet mogelijk. Bali heeft bekend gemaakt dat het eiland de grenzen voor internationale toeristen voor de rest van het jaar gesloten houdt. De gouverneur van het eiland heeft dit besloten vanwege het aantal oplopende besmettingen op Bali. Bali zou eerst op 11 september heropenen voor internationale toeristen, dit plan is helaas dus niet doorgegaan.

Costa Rica

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen naar Costa Rica niet mogelijk vanwege het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid. Costa Rica heeft de grenzen per 1 augustus heropend voor internationale toeristen. Vanaf dat moment zijn er weer toeristen toegestaan uit Europa, het Schengengebied, het Verenigd Koninkrijk, Canada en enkele ander landen. Er zijn enkele maatregelen bekend gemaakt waaraan toeristen zich moeten houden bij het bezoeken van Costa Rica. Zo moeten toeristen een vragenlijst invullen voor vertrek naar Costa Rica, een reisverzekering afsluiten die medische zorg of een onverwacht verlengd hotelverblijf dekt en toeristen moeten alle luchthaven- en lokale gezondheidsprotocollen volgen. Toeristen moeten bij het betreden van Costa Rica ook het bewijs leveren van een negatieve coronatest, de test mag maximaal 72 uur voor de vertrektijd van de vlucht zijn afgenomen.

Malediven

Huidige status: oranje reisadvies

Vanaf 15 juli heeft de Malediven de grenzen heropend voor internationaal toerisme. De grenzen zijn weer open voor alle nationaliteiten. De Malediven hebben na een aantal corona-uitbraken in resorts de toelatingseisen weer aangescherpt. Vanaf 10 september zijn reizigers verplicht het resultaat van een negatieve coronatest te tonen, deze test mag niet meer dan 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Alle reizigers dienen ook 24 uur voor vertrek een Traveler Health Declaration in te vullen voor het reizen naar de Malediven. Resorts en hotel op onbewoonde eilanden zijn heropend op 15 juli. Guest houses en hotels op bewoonde lokale eilanden zijn heropend vanaf 1 augustus. Het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid is op 25 augustus aangepast naar oranje.

Noord-Macedonië 

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment heeft Noord-Macedonie oranje reisadvies. De overheid van Noord-Macedonie heeft besloten dat je bij aankomst in het land verplicht 14 dagen in quarantaine dient te gaan. Helaas is op dit moment nog niet duidelijk wanneer dit wordt aangepast naar een geel reisadvies.

Noorwegen 

Huidige status: oranje reisadvies

Noorwegen heeft op 15 juli de grenzen heropend voor toeristen uit Europese en Schengen-landen. Helaas is op 15 augustus het reisadvies voor Noorwegen weer aangepast naar oranje. Vanaf die datum zullen reizigers uit Nederland namelijk weer verplicht 10 dagen in quarantaine moeten bij het inreizen van Noorwegen.

Oostenrijk 

Huidige status: deels geel / deels oranje reisadvies

Oostenrijk heeft de grenzen weer heropend voor reizigers uit Nederland. Het reisadvies voor Oostenrijk is deels geel / deels oranje. Voor de steden Innsbruck en Wenen geldt vanaf 22 september een oranje reisadvies. Vanaf 13 oktober geldt voor de regio Tirol, regio Vorarlberg en regio Nieder-Österreich een oranje reisadvies, vanwege een toegenomen aantal besmettingen. De bondskanselier in Oostenrijk heeft gezegd dat hij ondanks de huidige situatie de skigebieden de komende winter wil openhouden, dat betekent dat wintertoerisme en skiën aankomende winter mogelijk zal zijn. Momenteel wordt een concept uitgewerkt voor het wintertoerisme volgens de bondskanselier, meer details zijn hier nog niet over bekend.

Slovenië 

Huidige status: oranje reisadvies

Het reisadvies voor Slovenie is op 13 oktober aangepast naar oranje, omdat het aantal besmettingen in Slovenië is toegenomen. Je mag momenteel alleen naar Slovenië reizen voor noodzakelijke reizen.

Sri Lanka (en Qatar)

Huidige status: oranje reisadvies

Sri Lanka heeft de heropening van de grenzen uitgesteld naar een nog onbekende datum, eerder kondigde Sri Lanka officieel aan dat 1 augustus de grenzen weer zouden heropenen voor internationale toeristen. Vanaf de heropening augustus zullen toeristen uit alle landen welkom zijn in Sri Lanka. De grenzen gaan onder strikte richtlijnen weer open, waaronder meerdere coronatests tijdens het verblijf. Ook moeten toeristen een certificaat meenemen waarin staat de ze coronavrij zijn, dit certificaat mag niet eerder dan 72 uur voor het instappen van het vliegtuig zijn afgegeven. De eerste coronatest vindt al plaats bij aankomst op het vliegveld, de volgende test vier tot vijf dagen later en nog een test wanneer de toerist langer dan 10 dagen in Sri Lanka verblijft. De coronatesten in Sri Lanka worden gratis afgenomen door een mobiele eenheid. Daarnaast wordt de prijs van het visum van $40 naar $100 gewijzigd, mogen toeristen alleen verblijven in hotels die zijn geselecteerd door de overheid op basis van strikte hygiëne en mogen toeristen geen gebruik maken van het openbaar vervoer in Sri Lanka. Het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid is voor zowel Sri Lanka als Qatar nog oranje.

Verenigde Staten

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen niet mogelijk, er geldt een inreisbeperking vanuit de VS voor mensen vanuit de EU-Schengenlanden en het reisadvies is oranje. Er is nog geen datum bekend gemaakt voor versoepeling, maar ook hier geldt dat informatie van de ene op de andere dag kan veranderen. Houd deze pagina dus goed in de gaten, zodra er nieuws is plaatsen we dit door. 

Vietnam

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen niet mogelijk. Binnenlands toerisme is wel weer op gang aan het komen en er gelden weinig beperkingen voor de inwoners. Vietnam zou eerst per 1 juli heropenen voor internationale toeristen, de grenzen blijven voorlopig toch nog gesloten om een tweede golf te voorkomen. Ondertussen zijn onder andere binnenlandse vluchten, openbaar vervoer, hotels, monumenten en toeristische attracties weer heropend met geldende veiligheidsmaatregelen.

Zweden

Huidige status: geel reisadvies

Vanaf 30 juni mogen inwoners uit 31 landen weer reizen naar Zweden, waaronder inwoners uit Nederland. Het reisadvies voor Zweden is aangepast naar geel, de besmettingsgraad in Zweden is namelijk afgenomen. Onze eerste reizen naar Zweden staan aankomende winter gepland.

 

Alle andere bestemmingen kun je vinden op onze corona-pagina 2021.

terug naar blogs

Meer lezen