Reizen. Wat kan wel en wat kan niet?

Reizen. Wat kan wel en wat kan niet?

Laatste update 13 januari: geen updates

Update 14 december: update Sri Lanka

Update 7 december: update Bali

Belangrijke informatie

Op deze corona-pagina vind je de groepsreizen waarvan de kans het grootst is dat ze door kunnen gaan. 

Hier kun je informatie vinden over de bestemmingen van de snelst vertrekkende groepsreizen. Indien je graag wilt orienteren op een groepsreis die pas later vertrekt, kun je onze corona-pagina 2021 bekijken.

De afgelopen maanden waren een echte achtbaan als het gaat om informatie met betrekking tot het corona-virus en alle regels in alle landen. 

Informatie verandert dagelijks. We zijn bij Simi Reizen volledig afhankelijk van externe factoren en partijen die de regels bepalen. Deze pagina wordt doordeweeks dagelijks bijgehouden om je op de hoogte te houden van aanpassingen en verduidelijkingen in de verschillende landen. 

Normaliter bepalen we vier weken voor vertrek definitief of een reis doorgang kan hebben. In deze bijzondere tijden kan het echter zijn dat we soms nog iets langer moeten wachten tot alles duidelijk is en we veilig en verantwoord kunnen gaan reizen. 

Status reizen naar het buitenland

Oranje reisadvies betekent dat alle niet-essentiële reizen worden afgeraden. 

Geel reisadvies betekent dat het weer mogelijk is om op vakantie te gaan, maar dat je wel de voorzorgsmaatregelen in de verschillende landen moet opvolgen.

We hopen en verwachten dat binnen afzienbare tijd de reisadviezen naar verschillende landen worden aangepast naar geel. Enkel bij geel reisadvies zullen wij vertrekken.

Indien je op vakantie bent met Simi Reizen in een land met geel reisadvies, dat gedurende je verblijf wordt aangepast naar oranje reisadvies, kunnen we in bijna alle gevallen de groepsreis gewoon afronden.

Zorgeloos boeken

Je kunt bij Simi Reizen zorgeloos boeken, doordat we zijn aangesloten bij de SGR. Je bent bijvoorbeeld nooit je geld kwijt en kan sowieso omboeken naar een andere datum of groepsreis indien je groepsreis vanuit ons wordt geannuleerd. Daarnaast heb je de voordelen van het boeken van een pakketreis.

Informatie over verschillende bestemmingen herfst en winter 2020/2021

Onderstaande informatie wordt dagelijks bijgewerkt. Voor een actueel overzicht van de reisadviezen kun je site van Nederland Wereldwijd raadplegen.

Check of je single reis door kan gaan. 

Bali

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen naar Bali niet mogelijk. De grenzen van het eiland zijn momenteel nog gesloten voor internationale toeristen. De gouverneur van het eiland heeft aangekondigd dat Bali waarschijnlijk in de komende weken heropend voor toerisme. Het eiland is nu al geopend voor binnenlandse toeristen, binnenkort hoopt hij meer toeristen te kunnen verwelkomen op Bali.

Costa Rica

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen naar Costa Rica niet mogelijk vanwege het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid. Costa Rica heeft de grenzen per 1 augustus heropend voor internationale toeristen. Vanaf dat moment zijn er weer toeristen toegestaan uit Europa, het Schengengebied, het Verenigd Koninkrijk, Canada en enkele andere landen. Er zijn enkele maatregelen bekend gemaakt waaraan toeristen zich moeten houden bij het bezoeken van Costa Rica. Zo moeten toeristen een vragenlijst invullen voor vertrek naar Costa Rica, een reisverzekering afsluiten die medische zorg of een onverwacht verlengd hotelverblijf dekt en toeristen moeten alle luchthaven- en lokale gezondheidsprotocollen volgen. Toeristen hoeven per 26 oktober geen bewijs van een negatieve PCR-test meer te tonen bij het betreden van Costa Rica.

Malediven

Huidige status: oranje reisadvies

Vanaf 15 juli heeft de Malediven de grenzen heropend voor internationaal toerisme. De grenzen zijn weer open voor alle nationaliteiten. De Malediven hebben na een aantal corona-uitbraken in resorts de toelatingseisen weer aangescherpt. Vanaf 10 september zijn reizigers verplicht het resultaat van een negatieve coronatest te tonen, deze test mag niet meer dan 96 uur voor vertrek op het eerste vertrekpunt zijn afgenomen. Alle reizigers dienen ook 24 uur voor vertrek een Traveler Health Declaration in te vullen voor het reizen naar de Malediven. Resorts en hotel op onbewoonde eilanden zijn heropend op 15 juli. Guest houses en hotels op bewoonde lokale eilanden zijn heropend vanaf 1 augustus. Het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid is oranje.

Noord-Macedonië 

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment heeft Noord-Macedonie oranje reisadvies. De overheid van Noord-Macedonie heeft besloten dat je bij aankomst in het land verplicht 14 dagen in quarantaine dient te gaan. Helaas is op dit moment nog niet duidelijk wanneer dit wordt aangepast naar een geel reisadvies.

Noorwegen 

Huidige status: oranje reisadvies

Voor Noorwegen geldt een oranje reisadvies. Nederland staat in Noorwegen op de lijst van rode landen. Reizigers uit Nederland moeten bij aankomst in Noorwegen 10 dagen in quarantaine. Daarnaast moet je bij aankomst in Noorwegen een verklaring aantonen van een negatieve PCR-test die niet ouder mag zijn de 72 uur voor aankomst in Noorwegen. Binnen 24 uur na aankomst in Noorwegen moet je opnieuw een corona-test doen. Reizigers uit Nederland dienen zich maximaal 3 dagen van tevoren te registreren, dit kan digitaal of via een uitgeprint formulier.

Oostenrijk 

Huidige status: oranje reisadvies

Oostenrijk heeft de grenzen weer heropend voor reizigers uit Nederland. Het reisadvies voor Oostenrijk is oranje. Momenteel is Ooostenrijk in algehele lockdown, ten minste tot en met 24 januari. Momenteel dien je bij aankomst in Oostenrijk 10 dagen in quarantaine te gaan wanneer je vanuit Nederland reist. Indien je na 5 dagen quarantaine negatief test op een PCR-test mag je uit quarantaine. 

Slovenië 

Huidige status: oranje reisadvies

Het reisadvies voor Slovenie is oranje, omdat het aantal besmettingen in Slovenië is toegenomen. Je mag momenteel alleen naar Slovenië reizen voor noodzakelijke reizen. Nederland staat in Slovenië op de lijst van rode landen. Dit betekent dat wanneer je Slovenië binnenkomt, je veertien dagen in quarantaine moet. Wanneer je bij het oversteken van de grens een verklaring kan laten zien van een negatieve coronatest die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Slovenië, hoef je niet in quarantaine. 

Sri Lanka (en Qatar)

Huidige status: oranje reisadvies

Sri Lanka was van plan om in de laatste week van 2020 (26 dec.) de grenzen te heropenen voor toerisme uit alle landen. Momenteel is er nog geen datum bevestigd voor de heropening voor toerisme. Toeristen moeten zich bij een bezoek aan Sri Lanka aan enkele inreisvereisten houden. Zo moeten reizigers bij aankomst in Sri Lanka een bewijs tonen van een negatieve PCR-test die binnen 72 uur voor aankomst in Sri Lanka is afgenomen. Daarnaast dien je je bij aankomst opnieuw te laten testen. Op de 7e dag in Sri Lanka dient een derde test te worden afgenomen. Bovendien dienen alle toeristen minimaal 14 dagen in Sri Lanka te verblijven. Alle reizigers moeten online een visum aanvragen.

Qatar staat op het moment reizigers toe vanuit low-risk landen, Nederland maakt onderdeel uit van deze lijst. Bij het inreizen van Qatar uit een low-risk land dien je bij aankomst een bewijs van een negatieve coronatest te laten zien die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen, vervolgens dien je nog een coronatest te ondergaan bij aankomst op het vliegveld. Daarnaast moet je een formele belofte ondertekenen dat je een week in thuisquarantaine gaat en moet je de app "Ehteraz" downloaden. Na de quarantaine van 7 dagen dien je nog een coronatest af te nemen. 

Het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid is voor zowel Sri Lanka als Qatar nog oranje.

Verenigde Staten

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen niet mogelijk, er geldt een inreisbeperking vanuit de VS voor mensen vanuit de EU-Schengenlanden en het reisadvies is oranje. De grenzen van de VS met Canada blijven sowieso tot 21 januari 2012 gesloten.Er is nog geen datum bekend gemaakt voor versoepeling, maar ook hier geldt dat informatie van de ene op de andere dag kan veranderen. Houd deze pagina dus goed in de gaten, zodra er nieuws is plaatsen we dit door. 

Vietnam

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen niet mogelijk. Binnenlands toerisme is wel weer op gang aan het komen en er gelden weinig beperkingen voor de inwoners. Vietnam zou eerst per 1 juli heropenen voor internationale toeristen, de grenzen blijven voorlopig toch nog gesloten om een tweede golf te voorkomen. Ondertussen zijn onder andere binnenlandse vluchten, openbaar vervoer, hotels, monumenten en toeristische attracties weer heropend met geldende veiligheidsmaatregelen. Vietnam hervat internationale vluchten naar 6 Aziatische steden. Vietnam biedt momenteel alleen toegang aan diplomaten, investeerders, experts en hun familieleden en aan Vietnamezen die naar huis terugkeren.

Zweden

Huidige status: oranje reisadvies

Vanaf 30 juni mogen inwoners uit 31 landen weer reizen naar Zweden, waaronder inwoners uit Nederland. Het reisadvies voor Zweden is op 10 november weer aangepast naar oranje, vanwege een toegenomen aantal besmettingen in heel Zweden. 

 

Alle andere bestemmingen kun je vinden op onze corona-pagina 2021.

terug naar blogs

Meer lezen