Reizen. Wat kan wel en wat kan niet?

Reizen. Wat kan wel en wat kan niet?

Update 29 mei: Frankrijk aangepast

Laatste update 28 mei: geen updates

Update 27 mei: informatie Vietnam toegevoegd, informatie Griekenland toegevoegd

Belangrijke informatie

Op deze corona-pagina vind je de groepsreizen waarvan de kans het grootst is dat ze door kunnen gaan. 

De afgelopen maanden waren een echte achtbaan als het gaat om informatie met betrekking tot het corona-virus en alle regels in alle landen. Sinds 12 mei jongstleden is er een grote verandering gaande. Meerdere landen hebben actief aangegeven dat ze graag weer toeristen willen gaan ontvangen deze zomer en schalen hun maatregelen af. 

Inmiddels heeft Kroatië de grenzen opengesteld voor toeristen uit EU-landen! Daarnaast hebben onder andere Slovenië, Griekenland en Bali laten weten dat ze internationale toeristen zullen gaan ontvangen deze zomer. Zelfs Italië stelt vanaf 3 juni haar grenzen weer open voor internationaal toerisme. 

De verwachting is dat de komende twee weken vele andere landen zullen volgen, zodat ze toch een zomerseizoen mogelijk kunnen maken. 

Informatie verandert echter dagelijks. We zijn bij Simi Reizen volledig afhankelijk van externe factoren en partijen die de regels bepalen. Deze pagina wordt doordeweeks dagelijks bijgehouden om je op de hoogte te houden van aanpassingen en verduidelijkingen in de verschillende landen. 

Normaliter bepalen we vier weken voor vertrek definitief of een reis doorgang kan hebben. In deze bijzondere tijden kan het echter zijn dat we soms nog iets langer moeten wachten tot alles duidelijk is en we veilig en verantwoord kunnen gaan reizen. 

Zoals je ziet is veel nog onduidelijk. Om die reden mag je nu boeken zonder aanbetaling (alleen voor nieuwe boekingen). Dan leg je wel je plekje vast, maar zit je nog nergens aan vast! 

Status reizen naar het buitenland

Op dit moment hebben alle landen in de wereld nog code oranje. Dit betekent dat alle niet-essentiële reizen worden afgeraden. We hopen en verwachten dat binnen afzienbare tijd de reisadviezen naar verschillende landen worden aangepast naar geel. Dit betekent dat reizen geen probleem is, maar je de voorzorgsmaatregelen in de verschillende landen moet opvolgen. 

Pas op het moment dat de kleurcode aangepast wordt, kunnen we weer reizen uit gaan voeren. 

Update 29 mei: de Nederlandse regering heeft aangegeven hopelijk komende week te beslissen over reizen naar het buitenland. De kans is aanwezig dat hierbij Duitsland gevolgd wordt, dat per 15 juni 31 Europese bestemmingen wil wijzigen van oranje naar geel. 

Informatie over verschillende bestemmingen:

Bali

Op dit moment is inreizen naar Bali niet mogelijk. De regering maakte laatst bekend dat ze hopen dat Bali in oktober weer open kan gaan voor toeristen. Hier is nog geen definitieve beslissing over gemaakt. Enkele dagen daarvoor was sprake van juni. Het is dus nog even afwachten wat het daadwerkelijke advies zal gaan worden. Lekker tegenstrijdig dus :-( Toch zijn er geruchten dat de overheid Bali in juli weer wil openen voor toeristen, aangezien het aantal besmettingen daar succesvol onder controle is in vergelijking met de andere regio's in Indonesië.

Canada

Op dit moment zijn de grenzen gesloten. Er is helaas nog geen realistisch te noemen datum waarop dit wordt versoepeld. De verwachting is dat in eerste instantie de grenzen met de Verenigde Staten zullen heropenen, de grenzen met de VS blijven nog tot en met 21 juni gesloten. Voor internationaal toerisme is nog geen tijdspad genoemd. 

Costa Rica

Op dit moment is inreizen naar Costa Rica niet mogelijk. Er is nog geen datum bekend waarop de grenzen weer opengaan en reizen weer mogelijk gaat zijn. 

Frankrijk

Frankrijk heeft op 28 mei aangekondigd dat ze van plan zijn per 15 juni de grenzen open te stellen voor inwoners van de EU. 

Griekenland 

Griekenland wil per 1 juli weer vakantiegangers verwelkomen. De komende weken wordt bepaald hoe dat er precies uit zal gaan zien in de praktijk. De stranden, winkels en bezienswaardigheden zijn inmiddels onder voorwaarden weer open. Het vliegveld van Thessaloniki waar we op vliegen gaat vanaf 15 juni weer open voor internationaal toerisme.

Ierland

Er is op dit moment nog geen helder beleid vanuit Ierland met betrekking tot het heropenen van de grenzen. De verwachting is wel dat binnen afzienbare tijd beslist gaat worden. 

Jordanië 

Op dit moment is inreizen niet mogelijk. We houden de situatie in de gaten. 

Kroatië

De grenzen van Kroatië zijn geopend voor inwoners van EU-landen. Goed nieuws, dit betekent dat we onze reizen naar Kroatië waarschijnlijk kunnen doorzetten! Het is alleen nog even wachten op een aangepast reisadvies. Toeristen die bij de grens aan kunnen tonen dat ze een accommodatie geboekt hebben, kunnen zonder problemen het land betreden. Er is ook geen sprake van zelfisolatie meer wanneer je Kroatië betreedt. Meer informatie hierover kun je lezen op https://ilcroatia.com/croatia-opened-its-borders/

Op https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212 lees je meer over de regels. De boekingsbevestiging voor de camping of het appartement (Actief of Deluxe) verzorgen wij natuurlijk. 

Malediven

De Malediven hebben zich voorgenomen om in juli de grenzen te heropenen en internationaal toerisme toe te staan. Inmiddels is bekend dat per 1 juli toerisme weer mogelijk is. Voor meer informatie moeten we helaas nog even afwachten tot meer duidelijk is over het hoe en wat. 

Montenegro

De grenzen in Montenegro zijn momenteel gesloten. Montenegro is door de regering 'coronavrij' verklaard. Montenegro wil dan ook graag weer de grenzen openen voor toeristen. Er is momenteel nog geen nieuwe datum waarop de grenzen worden heropend. 

Noorwegen

Noorwegen heeft aangekondigd tot 20 juli geen internationale toeristen te ontvangen. Dit betekent dat onze rondreizen Noorwegen/Zweden tot 20 juli geannuleerd worden. 

Schotland - Verenigd Koninkrijk

Inmiddels is bekend geworden dat buitenlanders die het Verenigd Koninkrijk willen inreizen 14 dagen in quarantaine moeten. Er is geen einddatum afgegeven. Onze eerste Schotland reis staat pas in september gepland, dus we hopen dat tegen die tijd de restricties afgebouwd zijn. 

Servië

De grenzen van Servie zijn vanaf 22 mei geopend voor zowel Servische als buitenlandse burgers. Het is niet langer nodig om een negatieve test of een speciale vergunning te hebben om Servië in te reizen. Daarnaast hoef je niet meer in zelfisolatie als je het land binnen reist.

Slovenië

Per 31 mei stelt Slovenië haar grenzen open voor internationale reizigers. Dit is ook goed nieuws voor mensen die naar Kroatië reizen, aangezien je door Slovenië moet. Er geldt geen quarantaineplicht. 

Sri Lanka

Op het moment geldt een avondklok waarmee je buiten 20:00 en 05:00 niet op straat mag zijn. Op dit moment geldt nog een inreisverbod. Het is nog niet duidelijk wanneer de maatregelen versoepeld worden. De presidentiële taskforce heeft wel aanbevolen om luchthavens vanaf 1 augustus weer te openen voor internationale reizigers. Nog even afwachten dus wat er beslist wordt.

Tenerife

Op dit moment zijn de grenzen gesloten. Spanje hoopt eind juni de toeristische activiteiten te kunnen hervatten, waarbij naar verwachting de activiteit als eerst op de Canarische Eilanden en de Balearen wordt hervat. De Spaanse premier heeft bekend gemaakt dat vanaf juli buitenlandse toeristen weer welkom zijn in Spanje. De exacte datum vanaf wanneer buitenlandse toeristen weer welkom zijn is nog niet bekend, ook is nog niet bekend hoe dit er precies uit zal gaan zien in de praktijk.

Thailand

Thailand heeft de grenzen tot en met 30 juni gesloten voor buitenlands toerisme. Er is nog geen datum voor heropening bekend. 

Verenigde Staten

Op dit moment is inreizen niet mogelijk. Er is nog geen datum bekend gemaakt voor versoepeling, maar ook hier geldt dat informatie van de ene op de andere dag kan veranderen. Houd deze pagina dus goed in de gaten, zodra er nieuws is plaatsen we dit door. 

Vietnam

Op dit moment is inreizen niet mogelijk. Binnenlands toerisme is wel weer op gang aan het komen en er gelden weinig beperkingen voor de inwoners. Vietnam wil per 1 juli weer internationale toeristen verwelkomen. Vietnam gaat vanaf 1 juli e-visas afgeven aan inwoners uit 80 landen, waaronder Nederland. Ondertussen zijn onder andere binnenlandse vluchten, openbaar vervoer, hotels, monumenten en toeristische attracties weer heropend met geldende veiligheidsmaatregelen.

Zweden

Tot 15 juni is inreizen niet mogelijk. De kans is aanwezig dat vanaf 15 juni het wel weer mogelijk gaat worden om Zweden binnen te reizen. Nieuwe richtlijnen worden eind mei / begin juni verwacht.

terug naar blogs