Groepsreizen Costa Rica en corona

Groepsreizen Costa Rica en corona

Deze pagina is op 12 juli 2022 bijgewerkt naar de op 12 juli geldende toegangseisen voor Costa Rica.

Groepsreizen Costa Rica - avontuur en mooi weer! 

Er zijn weinig landen in de wereld die zo afwisselend zijn als Costa Rica. De jungle, de zee, bergen, vulkanen en nevelwouden zorgen voor een fantastische vakantiebestemming. Costa Rica is goed ingespeeld op toerisme en is in alle opzichten de moeite waard. 

De winterperiode is de beste tijd om Costa Rica te bezoeken, hoewel je het hele jaar door naar Costa Rica kunt afreizen en een fantastische vakantie kunt beleven. Het regenseizoen valt tussen mei en oktober, maar ook dan moet je vooral rekenen op korte, intensieve buien en is de kans op dagenlange regen nihil. 

De temperatuur ligt altijd tussen de 25 en 30 graden, hoewel het in het bergachtige gebied wat kouder kan worden. 

Eerst de praktische zaken: inreizen Costa Rica

Op het moment van schrijven (12-07-2022):

  • Heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs nodig om naar Costa Rica te reizen.
  • Hoef je geen test in te plannen voorafgaand je reis naar Costa Rica (ongeacht je vaccinatiestatus).
  • Je hebt dus niks nodig om Costa Rica in te mogen reizen!

De actuele regels kun je nalezen op: https://www.visitcostarica.com/en/costa-rica/planning-your-trip/entry-requirements

Houd wel rekening met het volgende:

  • Aan boord van de vluchten kan een mondkapje verplicht worden gesteld. Neem er dus een aantal mee in je handbagage. Ter plekke wordt het dragen van een mondkapje door de overheid niet verplicht, wel aanbevolen.

Wat is aan te raden qua verzekeringen?

Een reisverzekering afsluiten is verplicht als je meereist met een van de reizen van Simi Reizen. Een annuleringsverzekering is op basis van eigen afweging.

Indien je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluit: let goed op wat gedekt wordt. Je kunt je verzekering ook via Simi afsluiten. Check dan deze pagina vooraf. 

In normale jaren is het een afweging of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten, gedurende de corona-pandemie raden we je aan dit extra goed af te wegen. Stel dat je vlak voor vertrek corona krijgt, dan is je verzekering een goede back-up. 

De ideale vakantie in Costa Rica

Indien je een rondreis Costa Rica boekt, boek je altijd een groepsreis met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. In de praktijk zijn de meeste reizigers tussen de 21 en 29 jaar oud.

groepsreis costa rica

Dag 1:

Onze rondreis begint in de hoofdstad San José, waar we niet al te lang blijven. San José is best een mooie stad, maar de rest van Costa Rica is veel interessanter en voelt vaak ook prettiger aan voor de meeste reizigers.

Dag 2/3:

We trekken naar Tortuguero, waar we een prachtige boottocht maken door het kanaalsysteem. Onderweg heb je kans op het zien van verschillende dieren, waaronder heel veel vogelsoorten, leguanen en luiaards. We blijven hier twee dagen, zodat je ook voldoende tijd hebt om het zwembad te gebruiken en je jetlag achter je te laten. 

Dag 4/5: 

Een bijzondere activiteit waarbij we echt Costa Rica intrekken. We raften stroomafwaarts en komen aan op een afgelegen accommodatie, waar we op een meer dan mooi plekje de nacht doorbrengen. Ook hier blijven we twee nachten, omdat we op dag 5 een waterval bezoeken, ons aansluiten bij een lokaal project én meer te horen krijgen over de lokale bevolking in dit gebied. 

Dag 6:

We reizen per raft terug en reizen langs ananasplantages naar Saripiqui waar we overnachten, opnieuw in een hotel met zwembad. 

Dag 7: 

Go local! We overnachten in een dorpje waar we kennismaken met de lokale familie waar je deze nacht zult slapen. Je bent altijd met enkele van je reisgenoten en iedereen zit in hetzelfde dorp, maar een beetje basiskennis Spaans oefenen kan geen kwaad! 

Dag 8:

Trekken we richting Nationaal Park Arenal, met een kenmerkende vulkaan die je op veel plaatjes van Costa Rica ziet terugkomen. Het stadje La Fortuna is een van de meest levendige plekken van Costa Rica en tegelijk een van de meest toeristische plekken. Dat betekent dat je er makkelijk extra activiteiten kunt doen, een cocktail kunt scoren en heerlijk uit eten kunt. Het is ook net ietsje minder authentiek misschien, maar na een volle week je ondergedompeld te hebben in het echte Costa Rica is dat misschien wel even prettig juist!

Dag 9:

Maken we een prachtige wandeling langs de vulkaan. In de middag kun je de thermale bronnen bezoeken of in het stadje wat te ondernemen of te relaxen bij het zwembad. 

Dag 10: 

Reizen we naar Monteverde. Een vrij afgelegen gebied met prachtige jungle en de beroemde nevelwouden waar vaak een mystieke mist hangt. We maken hier een spectaculaire canopy-tour. Hierbij ga je van boomtop tot boomtop met verschillende ziplines. Alle ziplines zijn verschillend in lengte, maar spectaculair is het zeker! 

Dag 11/12/13: 

Tijd voor strand! We blijven drie nachten aan het strand. Een ideale manier om na een intensief eerste gedeelte van de rondreis even bij te komen. Er is genoeg te doen in de omgeving, maar gewoon lekker genieten is natuurlijk ook geen straf.

Dag 14: 

We reizen terug naar San José waar we nog een laatste avond als groep samen hebben. 

Dag 15/16:

We vliegen met een overstap terug naar Nederland, waar je terug kunt kijken op een afwisselende groepsreis met veel activiteiten. 

Costa Rica groepsreizen

Het weer in Costa Rica

Costa Rica is de ideale escape van de Nederlandse winter. Het weer is het hele jaar door prima, maar met name in de wintermaanden in Nederland is het in Costa Rica ook nog eens relatief droog. Dat betekent niet dat het nooit zal regenen, want je zult ontdekken dat het een prachtig groen land is met veel jungle en tropische regenwouden. Die blijven echter alleen zo mooi groen als het ook regelmatig regent. 

Wie boeken deze groepsreis?

Deze groepsreis wordt voor 80% geboekt door mensen die solo reizen. Deze reis wordt geboekt door avontuurlijke mensen, die houden van de afwisseling tussen natuur, cultuur en actie. Je boekt een afwisselende rondreis. Houd er rekening mee dat bij rondreizen altijd een flexibele instelling vereist is. Een beetje "go with the flow" is wel handig als je een avontuurlijke reis boekt. 

Is reizen heel anders dan anders? 

Gelukkig niet. Het is natuurlijk iets meer voorbereiding dan eerder, omdat je nu eenmaal een formulier moet invullen en een qr-code moet aanvragen. Daarnaast ontkom je niet aan mondkapjes in het vliegtuig, op het vliegveld en in binnenruimtes. Aan de andere kant: heel anders dan in Nederland is dat ook weer niet. 

Natuurlijk is het raadzaam om tijdens je rondreis de externe contacten een beetje te beperken, met name om te voorkomen dat je op de terugweg positief test op corona. Voel je je oncomfortabel om nu te reizen? Dan raden we je af om een reis te boeken. Met een beetje gezond verstand en het houden aan de basismaatregelen is reizen echter nog altijd net zo goed mogelijk. 

Wanneer naar Costa Rica?

Onze eerstvolgende groepsreis Costa Rica vertrekt op 14 februari 2022. Daarna hebben we nog verschillende vertrekdata op het programma staan in 2022. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs