Groepsreizen Spanje en corona

Groepsreizen Spanje en corona

Deze pagina is op 12 juli 2022 bijgewerkt naar de op 12 juli geldende toegangseisen voor Spanje.

Voor de prijzen en vertrekdata van onze singlereizen Zuid-Spanje kijk je hier.

Rondreizen Zuid-Spanje - historische steden en prachtig weer!

De regio Andalusië in Zuid-Spanje staat bekend om de prachtige steden met mooie monumenten, het heerlijke weer, de zandstranden, het lekkere eten met onder andere de tapas, de vriendelijke mensen en de indrukwekkende natuur. De regio Andalusië heeft een unieke geschiedenis met invloeden van veel verschillende culturen, vooral de Moorse heerschappij heeft grote invloed gehad op deze regio van Spanje.  

In de zomermaanden ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 28 en 32 graden, met uitschieters tot boven de 40 graden. De neerslag in de zomermaanden is zo goed als nihil, een ideale regio dus voor liefhebbers van de zon. 

Praktische zaken - Spanje en corona

Op het moment van schrijven (12-07-2022):

  • Heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs nodig om naar Italië te reizen.
  • Hoef je geen test in te plannen voorafgaand je reis naar Italië (ongeacht je vaccinatiestatus).
  • Je hebt dus niks nodig om Italië in te mogen reizen!

Houd wel rekening met het volgende:

  • Aan boord van de vluchten kan een mondkapje verplicht worden gesteld. Neem er dus een aantal mee in je handbagage.

Wat is aan te raden qua verzekeringen?

Een reisverzekering afsluiten is verplicht als je meereist met een van de reizen van Simi Reizen. Een annuleringsverzekering is op basis van eigen afweging.

Indien je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluit: let goed op wat gedekt wordt. Je kunt je verzekering ook via Simi afsluiten. Check dan deze pagina vooraf. 

In normale jaren is het een afweging of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten, gedurende de corona-pandemie raden we je aan dit extra goed af te wegen. Stel dat je vlak voor vertrek corona krijgt, dan is je verzekering een goede back-up. 

Vakantie in Andalusië

Tijdens de jongerenreis Zuid-Spanje bezoek je verschillende historische steden in de regio Andalusië, in combinatie met een dag relaxen op het strand aan de Costa del Sol.

Dag 1:

We vliegen vanuit Nederland naar Málaga. Bij aankomst in Málaga kan de rondreis Andalusië beginnen, we reizen in 1.5-2 uur naar de levendige stad Granada waar we 2 nachten slapen.

Dag 2:

We verkennen de Koningsstad Granada en natuurlijk het indrukwekkende Alhambra en de Generalife. ’s Middags heb je voldoende vrije tijd om al het moois van Granada en de invloeden van de Moren te ontdekken.

Dag 3:

We reizen in 2-2.5 uur naar de volgende Koningsstad, namelijk Córdoba. Ook Córdoba kent een rijke geschiedenis met veel Moorse invloeden. We bezoeken de Mezquita Córdoba en daarna volgt een stadstour met gids door het prachtige Córdoba. 

Dag 4/5:

We reizen in ongeveer 2 uur naar de laatste van de drie Koningssteden, het prachtige Sevilla. We verblijven 2 nachten in Sevilla, in de stad is namelijk genoeg te ontdekken en te zien. Op het programma staat een fietstocht met stadstour waarbij we stoppen bij alle populaire evenementen. 

Dag 6:

We reizen in ongeveer 1.5 uur naar Jerez, hier staat een sherry- en wijnproeverij op het programma van een van de bekendste merken in Spanje. Vervolgens reizen we nog ong. 30 minuten naar de oudste stad van West-Europa, dit is Cadiz. In Cadiz hebben we vrije tijd om de stad te ontdekken.

Dag 7:

Na een intensieve week vol met het verkennen van verschillende steden reizen we naar de Costa del Sol waar je kunt genieten van het strand en terrasjes tijdens een vrije dag.

Dag 8:

Voordat we terugvliegen naar Nederland bezoeken we het stadje Ronda, een bijzonder dorpje gelegen aan een diepe kloof. Na het bezoek aan Ronda vliegen we vanaf het vliegveld van Málaga terug naar Nederland.

Het weer in Zuid-Spanje

De regio Andalusië ligt in Zuid-Spanje en heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. Andalusië is een populaire locatie om te overwinteren en om aan de Nederlandse kou te ontsnappen. De temperaturen in Andalusië zijn over het algemeen het hele jaar door aangenaam, maar in de zomer kan de temperatuur flink oplopen in Zuid-Spanje. De regio in Zuid-Spanje heeft gemiddeld 3000 zonuren per jaar. In de zomermaanden kan het in de steden soms wel heter dan 40 graden worden, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 28-32 graden.

Wie boeken de rondreis Andalusië?

De rondreis Zuid-Spanje wordt geboekt door mensen die houden van meer dan alleen op het strand liggen tijdens de vakantie, maar voor wie de vakantie ook niet gelijk super actief hoeft te zijn. De jongerenreis Zuid-Spanje is een ideale reis voor mensen die houden van het ontdekken van verschillende culturen en het verkennen van steden. De man/vrouw verhouding is over het algemeen redelijk gelijk bij deze reis, vaak met net iets meer vrouwen dan mannen. Ruim 65% van de reizigers reist alleen bij deze jongerenreis, waarbij de leeftijden vaak tussen de 20 en 29 jaar liggen. De groepsreis Zuid-Spanje combineert het zien van mooie plekken, het verkennen van steden, het pakken van een terrasje, het genieten van heerlijk weer en relaxen op het strand. 

Is reizen nu heel anders?

Het reizen is niet heel anders dan in ‘normale’ jaren. Het reizen kost natuurlijk wel iets meer voorbereiding tegenwoordig, je moet namelijk voorafgaand de reis een gezondheidsformulier invoeren en een QR-code aanvragen. Ook ontkom je helaas niet aan het dragen van een mondkapje op de luchthaven en in het vliegtuig en soms in binnenruimtes op bestemming, maar dit is in Nederland net zo op het moment.  

Wanneer je je nog oncomfortabel voelt of twijfelt om te reizen, raden we je af om een reis te boeken. Reizen moet ontspannen en leuk zijn. Met het opvolgen van de basismaatregelen, het externe contact beperken en een beetje gezond verstand is reizen goed en verantwoord mogelijk.

Wanneer naar Zuid-Spanje?

Onze eerstvolgende groepsreis Zuid-Spanje vertrekt op 12-07-2022. We hebben daarna nog verschillende vertrekdata in juli en september op de planning staan.

terug naar blogs