Groepsreizen Spanje en corona

Groepsreizen Spanje en corona

Het reisadvies voor Spanje is geel op het moment van schrijven. Dat betekent dat reizen mogelijk is. Voor alle landen in Europa geldt dat de kleurcode geel of groen blijft. Een oranje reisadvies wordt wat corona betreft alleen nog gegeven aan landen waar een nieuwe virusvariant opduikt die zorgwekkend is en wanneer die variant nog niet verspreid is in Nederland.

Voor de prijzen en vertrekdata van onze singlereizen Zuid-Spanje kijk je hier.

Rondreizen Zuid-Spanje - historische steden en prachtig weer!

De regio Andalusië in Zuid-Spanje staat bekend om de prachtige steden met mooie monumenten, het heerlijke weer, de zandstranden, het lekkere eten met onder andere de tapas, de vriendelijke mensen en de indrukwekkende natuur. De regio Andalusië heeft een unieke geschiedenis met invloeden van veel verschillende culturen, vooral de Moorse heerschappij heeft grote invloed gehad op deze regio van Spanje.  

In de zomermaanden ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 28 en 32 graden, met uitschieters tot boven de 40 graden. De neerslag in de zomermaanden is zo goed als nihil, een ideale regio dus voor liefhebbers van de zon. 

Praktische zaken - Spanje en corona

  • Het is verplicht om een vaccinatiebewijs of een testbewijs of een herstelbewijs te laten zien bij aankomst in Spanje. 
  • Ben je gevaccineerd tegen covid (1 x Janssen of 2x een ander vaccin), dan tel je als volledig gevaccineerd. De laatste vaccinatie mag niet meer dan 270 dagen geleden zijn gegeven. 
  • Een aanvullende boostervaccinatie is verplicht als de laatste vaccinatie meer dan 270 dagen geleden is gegeven. 
  • Als je niet (volledig) gevaccineerd bent, doe je een PCR-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst of een antigeentest die maximaal 24 uur oud is bij aankomst. 
  • Een herstelbewijs is geldig vanaf 11 dagen na een positieve test en mag maximaal 180 dagen oud zijn. 
  • Voor vertrek moet een gezondheidsformulier (PLF) ingevuld worden, na goedkeuring ontvang je een QR-code die je moet aantonen bij aankomst in Spanje. Het gezondheidsformulier kan worden ingevuld vanaf 48 uur voor aankomst in Spanje. 
  • Bij terugkeer naar Nederland moet je een geldig coronabewijs laten zien. 
  • Indien je een reisverzekering of annuleringsverzekering afsluit, let dan goed op de dekking. Het is ook mogelijk om de verzekering(en) via Simi af te sluiten. Check in dat geval vooraf deze pagina

Vakantie in Andalusië

Tijdens de jongerenreis Zuid-Spanje bezoek je verschillende historische steden in de regio Andalusië, in combinatie met een dag relaxen op het strand aan de Costa del Sol.

Dag 1:

We vliegen vanuit Nederland naar Málaga. Bij aankomst in Málaga kan de rondreis Andalusië beginnen, we reizen in 1.5-2 uur naar de levendige stad Granada waar we 2 nachten slapen.

Dag 2:

We verkennen de Koningsstad Granada en natuurlijk het indrukwekkende Alhambra en de Generalife. ’s Middags heb je voldoende vrije tijd om al het moois van Granada en de invloeden van de Moren te ontdekken.

Dag 3:

We reizen in 2-2.5 uur naar de volgende Koningsstad, namelijk Córdoba. Ook Córdoba kent een rijke geschiedenis met veel Moorse invloeden. We bezoeken de Mezquita Córdoba en daarna volgt een stadstour met gids door het prachtige Córdoba. 

Dag 4/5:

We reizen in ongeveer 2 uur naar de laatste van de drie Koningssteden, het prachtige Sevilla. We verblijven 2 nachten in Sevilla, in de stad is namelijk genoeg te ontdekken en te zien. Op het programma staat een fietstocht met stadstour waarbij we stoppen bij alle populaire evenementen. 

Dag 6:

We reizen in ongeveer 1.5 uur naar Jerez, hier staat een sherry- en wijnproeverij op het programma van een van de bekendste merken in Spanje. Vervolgens reizen we nog ong. 30 minuten naar de oudste stad van West-Europa, dit is Cadiz. In Cadiz hebben we vrije tijd om de stad te ontdekken.

Dag 7:

Na een intensieve week vol met het verkennen van verschillende steden reizen we naar de Costa del Sol waar je kunt genieten van het strand en terrasjes tijdens een vrije dag.

Dag 8:

Voordat we terugvliegen naar Nederland bezoeken we het stadje Ronda, een bijzonder dorpje gelegen aan een diepe kloof. Na het bezoek aan Ronda vliegen we vanaf het vliegveld van Málaga terug naar Nederland.

Het weer in Zuid-Spanje

De regio Andalusië ligt in Zuid-Spanje en heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. Andalusië is een populaire locatie om te overwinteren en om aan de Nederlandse kou te ontsnappen. De temperaturen in Andalusië zijn over het algemeen het hele jaar door aangenaam, maar in de zomer kan de temperatuur flink oplopen in Zuid-Spanje. De regio in Zuid-Spanje heeft gemiddeld 3000 zonuren per jaar. In de zomermaanden kan het in de steden soms wel heter dan 40 graden worden, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 28-32 graden.

Wie boeken de rondreis Andalusië?

De rondreis Zuid-Spanje wordt geboekt door mensen die houden van meer dan alleen op het strand liggen tijdens de vakantie, maar voor wie de vakantie ook niet gelijk super actief hoeft te zijn. De jongerenreis Zuid-Spanje is een ideale reis voor mensen die houden van het ontdekken van verschillende culturen en het verkennen van steden. De man/vrouw verhouding is over het algemeen redelijk gelijk bij deze reis, vaak met net iets meer vrouwen dan mannen. Ruim 65% van de reizigers reist alleen bij deze jongerenreis, waarbij de leeftijden vaak tussen de 20 en 29 jaar liggen. De groepsreis Zuid-Spanje combineert het zien van mooie plekken, het verkennen van steden, het pakken van een terrasje, het genieten van heerlijk weer en relaxen op het strand. 

Is reizen nu heel anders?

Het reizen is niet heel anders dan in ‘normale’ jaren. Het reizen kost natuurlijk wel iets meer voorbereiding tegenwoordig, je moet namelijk voorafgaand de reis een gezondheidsformulier invoeren en een QR-code aanvragen. Ook ontkom je helaas niet aan het dragen van een mondkapje op de luchthaven en in het vliegtuig en soms in binnenruimtes op bestemming, maar dit is in Nederland net zo op het moment.  

Wanneer je je nog oncomfortabel voelt of twijfelt om te reizen, raden we je af om een reis te boeken. Reizen moet ontspannen en leuk zijn. Met het opvolgen van de basismaatregelen, het externe contact beperken en een beetje gezond verstand is reizen goed en verantwoord mogelijk.

Wanneer naar Zuid-Spanje?

Onze eerstvolgende groepsreis Zuid-Spanje vertrekt op 12-07-2022. We hebben daarna nog verschillende vertrekdata in juli en september op de planning staan.

terug naar blogs