Reizen deze zomer?

Reizen deze zomer?

Bij Simi zijn we altijd optimistisch gestemd over de mogelijkheden om weer te reizen. Inmiddels zitten we een kleine tien maanden in de corona-situatie, waarbij het einde soms nog lang niet in zicht lijkt te zijn. Toch zijn er op alle punten veel ontwikkelingen gaande. Er wordt gevaccineerd en sommige landen zijn zelfs al een heel eind met vaccineren. Toch bekruipt ook ons wel eens het gevoel dat de weg terug naar "normaal" nog wel even kan duren. Het is dan ook nu niet het tijdstip om je groepsreis of singlereis al helemaal vast te leggen

Reizen binnen Europa - corona

Afgelopen zomer (2020) hebben we gelukkig de mogelijkheid gehad om reizen uit te kunnen voeren naar in ieder geval een aantal van de reisbestemmingen. Ook voor komend zomer verwachten we dat zodra er groen licht volgt, massaal gereisd zal worden naar bestemmingen binnen Europa.

Op dat moment is het zaak er snel bij te zijn, want er zijn een paar interessante ontwikkelingen die het anders moeilijk gaan maken om de reis van je voorkeur te boeken:

  • Normaalgesproken wordt er volop geboekt vanaf januari. Dit jaar is dat logischerwijs anders. Als reizen weer kan en er realistisch uitzicht is op een einde van de pandemie zullen plekken snel vollopen, ook omdat veel mensen vorig jaar niet op reis geweest zijn. 
  • Luchtvaartmaatschappijen hebben massaal vluchten geschrapt. Als de vraag aantrekt zullen maatschappijen weliswaar vluchten toevoegen, maar er ook voor kiezen om dat heel gericht te doen. Er zal dus direct schaarste ontstaan, omdat er fors bezuinigd is. 
  • Vluchten zullen in razend tempo duurder worden zodra er weer gereisd wordt. Natuurlijk houdt de onderlinge concurrentie het een beetje in evenwicht, maar zolang er schaarste is zullen prijzen snel stijgen. 
  • Niet alleen wij, maar ook de Duitsers, de Denen, de Britten, de Fransen en alle andere Europeanen willen graag weer reizen. Ook hier komt vraag en aanbod weer samen. Waar minder ingekocht is zullen prijzen stijgen en hotels, die ook een jaar lang met minder inkomsten moesten overleven, zullen proberen prijzen te optimaliseren. 

Verre groepsreizen zomer 2021

De kans is aanwezig dat enkele landen die de corona-situatie goed onder controle hebben tegen de zomer weer toeristen ontvangen. Veel landen staan al wel Nederlanders toe, maar vanuit Nederland zijn de reisadviezen momenteel voor de hele wereld oranje. 

Helaas is er voorlopig nog geen peil op te trekken hoe de situatie zich ontwikkelt de komende maanden. Als we geluk hebben gaan alle vaccinatie-campagnes voorspoedig en hebben we tegen het voorjaar weer sterk dalende besmettingscijfers (zoals in 2020 ook het geval was). Ook weten we tegen die tijd wat de effecten van vaccinatie zijn en of het voldoende helpt om het overstromen van ziekenhuizen te voorkomen. 

Voor de maanden september en oktober, waarin ook veel verre groepsreizen zullen vertrekken zijn de verwachtingen goed, tegen die tijd moet een groot deel van de mensen gevaccineerd zijn in veel landen. 

Reizen en prijzen bij Simi

We houden de ontwikkelingen natuurlijk in de gaten. We raden je aan ons te volgen via instagram #simireizen en facebook. Daar zullen we gaan communiceren wanneer het weer handig is om een reis te boeken. We voeren reizen uitsluitend uit als we het programma aan kunnen bieden zoals we dat op de site hebben staan. Als er ter plekke nog zware beperkingen zijn en we daardoor niet de vakantie kunnen bieden die je verwacht zullen we de reis ook niet uitvoeren. 

In principe stijgen prijzen bij Simi alleen als er wijzigingen zijn vanuit regelgeving of partners. Zo komt er per 1 februari een consumentenheffing van de SGR van EUR 5 per persoon en is per 1 januari een vliegbelasting ingevoerd van EUR 7,85 per ticket. 

Behalve vliegreizen hebben we bij Simi ook altijd busreizen in het programma. Het grote voordeel van een busreis is dat we daarmee flexibeler zijn. Alle bussen rijden uitsluitend voor ons, er reizen dus geen anderen mee buiten je eigen groep. Met de touringcar kun je oa kiezen uit Oostenrijk, Slovenië, Frankrijk en Kroatië. 

Coronamaatregelen

Wij zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte is van de maatregelen die op dat moment gelden in het land van bestemming. Het is niet uitgesloten dat landen nog een negatieve PCR-test vereisen of een bewijs van vaccinatie. Het is nog te vroeg om aan te geven of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn deze zomer. 

Wat is wijsheid?

Op dit moment is het boeken van een vakantie nog niet nodig. We hopen natuurlijk dat we over twee maanden een heel ander verhaal kunnen houden, waarbij we je juist aanraden om te boeken omdat de groepsreizen vol beginnen te raken. Om die reden raden we je aan onze insta pagina te volgen en/of op facebook te volgen, zodat je op de hoogte gehouden wordt. 

Op de website verschijnt een geel of oranje bolletje als de reis van jouw voorkeur bijna vol dreigt te raken. Op dat moment is het wel echt nodig om te boeken, omdat reizen komend jaar zodra het kan waarschijnlijk extreem snel vol zullen lopen. 

En hoe is het met Simi?

Goed! We zijn natuurlijk keihard geraakt door de corona-crisis net als veel van onze partners. Toch zijn we optimistisch gestemd. De komst van een voucherfonds geeft ons lucht om te blijven ondernemen en ook het komende jaar door te komen. Onthoud dat voor jou als reiziger je geld altijd gegarandeerd wordt door de SGR.

Wij zingen het wel uit, maar als je noodgedwongen een tijd lang niet kunt ondernemen en geen mogelijkheid hebt om in je eigen inkomen te voorzien is dat een pittige opgave. Het liefst zijn we gewoon druk aan de slag met onze groepen en het uitvoeren van de reizen naar de vele mooie plekken die we aanbieden. 

We gaan echter met vol vertrouwen door met het voorbereiden van zomervakantie 2021, want zo plotseling als de corona-crisis kwam, zo snel kan hij ook afgelopen zijn als de omstandigheden juist zijn. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs