10 MUST-SEE plekken tijdens je rondreis Californië

10 MUST-SEE plekken tijdens je rondreis Californië

Er bestaan niet voor niets tientallen liedjes specifiek over Californië in de Verenigde Staten. De combinatie van een grote, jonge bevolking, fantastische stranden, indrukwekkende natuur en lekker weer zorgt voor een enorme aantrekkingskracht van deze Amerikaanse staat. Tijdens onze groepsreizen Californië beleef je een aantal van de hoogtepunten van deze staat. We hebben ze niet op volgorde gezet, want elk plekje heeft zijn eigen bijzonderheden! 

1. Santa Monica Boulevard - Los Angeles

Santa Monica is gelegen in het rijkere gedeelte van Los Angeles en doorkruist onder andere Beverly Hills en West Hollywood. De boulevard bij Santa Monica zul je herkennen uit talloze films en tv-series. Het nachtleven, maar ook de pier van Santa Monica, het prachtige strand en de vele activiteiten die je op en rondom de boulevard kunt vinden zijn aanraders.

We raden je aan Santa Monica Boulevard te bezoeken, maar een uber te pakken vanuit het hotel. Het scheelt je parkeerkosten, maar vooral veel parkeer-stress. Het is er namelijk altijd druk en levendig! 

Deze bezienswaardigheid is perfect voor je als je:

 • Een levendige omgeving zoekt
 • Een beroemde plek wilt bezoeken
 • Graag tussen de mensen bent
 • Het luxe gedeelte van Los Angeles wilt zien

Santa Monica Pier

2. Sequoia National Park - Oostzijde Californië

Het Sequoia National Park bestaat eigenlijk uit twee nationale parken: het Sequoia National Park en King's Canyon dat er aan grenst. Als je er nog niet eerder van gehoord hebt: de immense bomen die je in het Sequoia National Park vindt worden door de brandweer op verschillende punten extra bewaakt omdat ze zoveel waarde hebben voor de omgeving. In het Sequoia National Park vind je koelere temperaturen, gigantische bomen en veel mogelijkheden voor korte hikes. Er zijn verschillende uitzichtspunten en de klassieke tunnel log foto krijgen we van elke groep wel een keer binnen. 

De General Sherman tree is de bekendste Sequoia boom, maar we raden je zeker aan ook gewoon eens op een minder druk plekje te stoppen en een kleine wandeltocht te maken. Je zult zien dat er dan een stuk minder toeristen zijn, maar je wel beter kunt genieten.

Deze must see is geschikt voor:

 • Natuurliefhebbers
 • Actievelingen
 • Mensen die willen wandelen
 • Van fotograferen houden

Sequoia National Park rondreis

3. Yosemite National Park

Yosemite is de plek waar je kans hebt om beren te spotten tijdens je rondreis Californië (overigens wel op meer plekken, waaronder Lake Tahoe bijvoorbeeld). Het Yosemite National Park is 1 van de meest drukbezochte natuurparken in de Verenigde Staten. Niet vreemd ook, want de natuur en de uitzichten zijn op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. De Yosemite Valley is het decor van sprookjesachtige uitzichten die je nog lang bij zullen blijven. Tijdens onze rondreizen door Yosemite rijden we van de ene naar de andere kant. Je komt langs gigantische bergen die bekend staan om het "big wall climbing". Hier meten de beste klimmers van de wereld zich aan soms bizarre routes over gladde bergen. 

Doordat we tijdens onze rondreizen van west naar oost rijden door Yosemite zie je wel 300 kilometer van dit park. Indrukwekkend en bijzonder. Hoewel de Yosemite Valley erg druk is en er soms moeilijk parkeerplek te vinden is, is de Tioga Pass waar we overheen rijden alweer een stuk minder bezocht. 

Hoogetepunten zijn de bergen Half Dome en El Captain die boven de Yosemite valley uittorenen. 

 • De perfecte instagram-foto's maak je hier
 • Ideaal voor fotografen
 • Top hikes in het hele nationale park
 • Wel toeristisch en helaas vaak ook druk, maar met reden!

Yosemite valley

4. State Capitol in Sacramento

Sacramento is de hoofdstad van Californië. Hoewel veel mensen denken dat San Francisco of Los Angeles de hoofdstad is, is Sacramento de echte hoofdstad. Hier vind je dan ook het State Capitol, dat je gratis kunt bezoeken. Het is een miniatuur-versie van het gebouw in Washington. Sacramento is een beetje een vergeten stad voor wat betreft toerisme, maar het geeft je een mooi inkijkje in het dagelijks leven in de VS. 

Ideaal voor:

 • Mensen die meer willen weten van de VS
 • Interesse hebben in mooie gebouwen
 • Iets meer achtergrond zoeken bij het bezoek aan de VS
 • Mooie foto's willen maken!

Groepsreizen Californie

5. Bodie Ghost town!

Nadat je door Yosemite bent gereden verblijven we aan de andere kant van het nationaal park. Hier vind je Bodie, een ghost town. Het is een state historic park en een overblijfsel uit de tijd van de goudkoorts. Ooit woonden hier 10.000 mensen die op zoek waren naar goud en rijkdom. Deze plek vind je p[ eem afgelegen stuk waar je nog een groot aantal gebouwen kunt vinden die bewaard zijn gebleven. De vrijwilligers die het stadje onderhouden kunnen je alles vertellen over de gold rush. Je krijgt een goed beeld van hoe het ooit in het echte wilde westen geweest moet zijn.

Ideaal voor:

 • Liefhebbers van geschiedenis
 • Mensen die graag foto's maken
 • Iedereen die meer wil weten over de gold rush en wat dit betekende voor kleine stadjes
 • Een klein kijkje in het leven willen hebben in de periode van de gold rush

Let op: je betaalt entree om naar binnen te kunnen. Dit is een kleine tien dollar per persoon. 

6. South Lake Tahoe

Deze stad is minder bekend onder Europese toeristen, maar enorm populair als zomer én winterbestemming voor Amerikanen. In de winter kun je er skieen en snowboarden, in de zomer kun je er heerlijk wandelen en natuurlijk genieten van de stranden van Lake Tahoe. 

Lake Tahoe ligt op de scheidslijn tussen Californië en Nevada. Je kunt er dan ook een aantal casino's vinden en een hard rock café. Ideaal als je na alle natuur eens wat anders wilt doen. Houd er wel rekening mee dat je 21 jaar of ouder moet zjin. Daarnaast is South Lake Tahoe ook nog eens een gezellig stadje met een echt stadscentrum, in tegenstelling tot veel andere plekken in de VS vind je hier alles lekker bij elkaar. 

Ideaal voor:

 • Een drankje doen 's avonds
 • Shoppen, het is de eerste keer na een week dat je weer echt winkels om je heen hebt
 • Een middagje strand of lekker wandelen

south lake tahoe

7. Golden Gate Bridge 

De iconische Golden Gate Bridge is 1 van de dingen die je tijdens een rondreis Californië niet moet willen missen. Hoewel het uiteindelijk gewoon een brug is, is zowel de ligging als de uitstraling bijzonder mooi. Tijdens onze rondreizen door Californië maken we een fietstocht over de golden gate bridge (inbegrepen). Ook een boottocht met 1 van de vele boten is een aanrader, zeker omdat je ook langs Alcatraz komt. 

Ideaal voor:

 • iedereen: een bezoek aan Californië zonder golden gate bridge is niet compleet. Doen dus! 

golden gate californie

8. Highway 1

Highway 1 is een highway die loopt vanaf San Francisco (ongeveer) tot aan Los Angeles. Aan de zuidkant kom je binnen in het beroemde Malibu waar vele sterren wonen. Langs de route heb je vrijwel elk moment uitzicht op de oceaan en zijn verschillende plekken waar je een mooie stop kunt maken. De zeeleeuwen die je op sommige plekken kunt vinden kun je van vrij dichtbij bewonderen (pas op: je ruikt ze voor je ze ziet...)

Highway 1 lijkt qua landschap een beetje op de Ierse westkust. Tijdens het rijden over de highway krijg je het echte roadtrip-gevoel en snap je waarom Californië zo ontzettend populair is bij toeristen en bij Amerikanen zelf. 

Ideaal voor:

 • Iedereen, je rijdt er toch
 • Mensen die mooie foto's willen maken
 • Mensen die het ultieme roadtrip gevoel willen ervaren

9. Wandelen naar het Hollywood sign

Voor de wat fanatiekere wandelaar is een tocht naar het Hollywood sign een hoogtepunt tijdens deze rondreis. Je kunt het sign natuurlijk van beneden af bekijken, maar de wandeling is een mooie tocht met uitzichten op het gigantische Los Angeles. 

Een must-see dus en eigenlijk ook een must-do! 

Hollywood wandeling

10. Venice Beach, Fisherman's wharf, hikes in yosemite en meer

Oké, een beetje smokkelen aan het eind, maar Californië heeft zoveel te bieden aan reizigers dat het niet voor niets een extreem populaire reisbestemming is. We hebben het nog niet eens over de vele stranden gehad zoals huntinton beach, over kuststadjes als Santa Cruz en Monterey, wat er allemaal te doen is in San Francisco buiten de Golden Gate bridge (zoals Fisherman's wharf en Alcatraz) en nog veel meer. 

Het Simi concept in Amerika - groepsreizen met leeftijdsgenoten

Als je je rondreis Californië boekt met Simi boek je een roadtrip met mensen tussen de 18 en 35. We reizen met SUV's en zijn zodoende extra flexibel met betrekking tot het programma en de invulling ervan. We komen langs bijzondere natuur, indrukwekkende steden en reizen op unieke wijze door de VS. Je kunt met deze rondreizen mee tussen mei en oktober. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.