Single reis Lapland - avontuur!

Single reis Lapland - avontuur!

Groepsreizen Europa

Al jaren biedt Simi singlereizen Lapland aan voor reizigers speciaal tussen de 18 en 32 jaar oud. Zweeds Lapland is in de winter sprookjesachtig mooi. Een single reis naar Lapland hoort op elke bucketlist thuis. 

We hebben bij onze single reis gekozen om de reizen vooral te richten op die dingen die je écht wilt zien als je naar Lapland gaat. Prettig om te weten: het overgrote deel van de reizigers boekt deze reis solo en kent dus niemand voor ze aan de reis beginnen.

Je kunt je dus zonder problemen inschrijven voor deze reis, juist ook als je niemand kent nog. 

Onze groepsreizen zijn een ideale manier om toch die ene vakantie te kunnen beleven en je gewoon lekker aan te sluiten bij een bestaande groep. We bieden je vooraf de mogelijkheid om kennis te maken met je reisgenoten. De meeste groepen hebben voor vertrek al intensief contact of ondernemen samen al iets voor ze op pad gaan. 

Lapland hondentocht

Wat kun je je voorstellen van een winterreis naar Lapland? 

We zorgen dat je de meest belangrijke en meest gevraagde activiteiten gaat ondernemen. Deze zijn allemaal standaard inbegrepen bij je reissom. Zo boek je een volledige pakketreis en hoef je zelf, behalve het inpakken van je spullen en het checken van de geldigheid van je ID-kaart, niets meer te doen. 

Op het programma staan onder meer:

 • Sledehondentocht
 • Sneeuwscootertocht
 • Sneeuwschoentocht
 • IJsvissen
 • Sami Ski-safari 
 • Kans op het zien van het noorderlicht! 

Alle activiteiten zijn inbegrepen bij je reissom. 

Lapland noorderlichtfoto

Wat maakt Lapland nou zo bijzonder?

Lapland beslaat het hele gebied aan de bovenzijde van Scandinavië en is het gebied van de Sami. De oorspronkelijke bewoners leven nog steeds voor een deel uit het hoeden van rendieren, hoewel toerisme steeds belangrijker is geworden voor de regio. 

De winterse wereld van Lapland is adembenemend mooi. De kou, de vaak blauwe luchten en de sneeuw zorgen voor een sprookjesachtig landschap. In de winter is het maar kort licht in Lapland. De zon gaat al vlot onder en komt laat op. Juist deze bijzondere setting zorgt ervoor dat je echt in een andere wereld terecht komt. 

Wat Lapland echt bijzonder maakt is natuurlijk de kans op het spotten van het noorderlicht (Aurora Borealis). Het noorderlicht is een indrukwekkend natuurverschijnsel. De kans op het zien ervan is tijdens onze reizen naar Lapland altijd rond de 90% geweest. Mocht je een keer wakker worden 's nachts, loop dan zeker even naar buiten. Wie weet word je getrakteerd op een natuurspektakel! 

De Simi Lapland experience

Met onze groepsreis vertrekken we richting het kleine plaatsje Granö in the middle of nowhere. Een heerlijke plek waar je in een tweepersoonskamer slaapt en kunt genieten van inbegrepen maaltijden van hoog niveau (maar aangepast op hongerige Nederlanders), top activiteiten en een fantastische plek in de natuur. 

Doordat je vluchten inbegrepen zijn bij je reissom hoef je verder niks te regelen. Wij zorgen voor een goede paklijst, maar je kunt er ook voor kiezen om ter plekken een kledingpakket te huren. 

Het weer in Lapland

Houd rekening met kou! Temperaturen kunnen tussen de +2 en -30 liggen. Check het weerbericht dus goed voor je vertrekt en zorg dat je je kleding in voldoende laagjes opbouwt. Je krijgt natuurlijk een uitgebreide paklijst met onze tips en adviezen daarvoor. Over het algemeen merk je van de kou niet superveel, mits je goed gekleed bent. 

Bij een heldere nacht is de kans op het zien van het noorderlicht zeker aanwezig. Gemiddeld heeft 90% van de groepen die naar Lapland zijn geweest met Simi het noorderlicht kunnen spotten.

Echt winters

Een vakantie naar Lapland is een echt winteravontuur. Anders dan een skivakantie bevind je je echt middenin de natuur. Op de meeste momenten zul je met de groep bijna niemand anders tegenkomen. De sneeuwzekerheid is daarnaast bijna 100%, dus optimaal genieten! 

Tijdens je reis hebben we onder andere een outdoorlunch op het programma staan. Kampvuurtje, iets warms te drinken en iets lekkers te eten. 

Noorderlicht, de moeite?

Het noorderlicht ziet er vaak op foto's heel spectaculair uit. Dat heeft veel te maken met de manier waarop je foto's maakt van het noorderlicht. Het noorderlicht is zeker een life experience en de moeite waard, maar het is erg wisselend hoe licht het precies is. De kleuren kunnen verschillen en ook de intensiteit van het noorderlicht is altijd anders. Verreweg de meeste reizigers vonden het echter zeer de moeite waard! 

Waarom zou je met Simi deze reis boeken?

Reizen naar Lapland zijn niet goedkoop. Deels komt dat door het beperkte vluchtaanbod, waardoor prijzen voor vliegtickets hoger liggen. Ook is Lapland in het algemeen geen goedkope reisbestemming. Als je met Simi op pad gaat heb je wel:

 • Een heel volledig programma met alle belangrijke highlights inbegrepen
 • Goed eten, de maaltijden tijdens de reis zijn vrijwel allemaal inbegrepen
 • Een heerlijk hotel op een prachtige plek. Het comfort van het ecohotel waar we verblijven is meer dan goed
 • Je vlucht inbegrepen. We zorgen zoveel mogelijk dat iedereen samen vliegt. Tijdig boeken helpt daarbij: hoe later je boekt, hoe meer kans dat je op een andere vlucht moet reizen
 • Vooraf kennismaken. Je maakt via onze site al vooraf kennis met je reisgenoten
 • Verreweg de meeste reizigers boeken solo en kennen elkaar voor vertrek nog niet. Ideaal om je bij aan te sluiten dus en nieuwe mensen te leren kennen in een mooie setting
 • Iedereen is tussen de 18 en 32 jaar oud. Daardoor kunnen we een actief programma aanbieden dat voor iedereen te doen is, maar wel goed actief is

Single reis of niet? 

Je hoeft zeker niet single te zijn om de reis te boeken. Vaak worden de groepsreizen Lapland wel solo door mensen geboekt. Ruim 80% reist alleen. Als je in bent voor een bucketlist avontuur met leeftijdsgenoten en Lapland op je verlanglijst hebt staan is het een aanrader!