Singlereizen Cuba

Singlereizen Cuba

Verre groepsreizen

Cuba is een land dat al heel lang op het Simi verlanglijstje stond. Niet alleen omdat het er het hele jaar door prachtig weer is trouwens. Cuba is als land een van de meest bijzondere landen om te bezoeken. Dat heeft alles te maken met de compleet andere geschiedenis en achtergrond van het nog altijd communistische land.

Al sinds 1959 wordt het land op die wijze bestuurd. Cuba is in alle opzichten een fascinerend land. Niet alleen is de gemiddelde levensverwachting van ruim 78 jaar oud hoger dan bijvoorbeeld dat van de Verenigde Staten, maar ook is Cuba het enige land ter wereld dat voldoet aan de definitie van het WWF met een ecologische voetafdruk van minder dan 1,8 hectare per hoofd van de bevolking. 

Over Cuba als land

Cuba bestaat uit maar liefst 4200 eilanden. Het hoofdeiland Cuba is 1250 kilometer lang en 191 kilometer breed. Dit maakt Cuba een groot land. Het is voornamelijk vlak, hoewel er in het oosten wel twee kleine gebergtes te vinden zijn met bergen tot 1200 meter hoog. 

Cuba heeft een subtropisch klimaat met een regenseizoen tussen mei en oktober. Voor je helemaal in de stress schiet van het woord "regenseizoen": over het algemeen betekent het vooral dat het kort en heftig regent. De gemiddelde temperatuur in januari is 21 graden en in de zomermaanden rond de 27 graden. Ideaal dus!

Cuba is in veel opzichten een ideaal land, maar kent ook de nodige problemen. Zo is er al tientallen jaren een embargo vanuit de Verenigde Staten en is de vrijheid van meningsuiting beperkt. Een rondreis Cuba zorgt ervoor dat je meer te weten komt over de vriendelijke Cubanen en het land beter gaat snappen. 

Trinidad

Verwachtingen van je singlereis Cuba

Als je afreist naar Cuba is het van groot belang dat je snapt wat je boekt. Bij vrijwel al onze rondreizen kunnen we tot in detail bespreken hoe dingen moeten gebeuren en wat in het programma inbegrepen is. Op Cuba is dat anders. Doordat de staat vrijwel alles bepaalt en hotels gerund worden door de overheid, worden beslissingen vaak op stel en sprong en zonder vooraankondiging genomen. Dat betekent dat als je deze singlereizen Cuba boekt, je flexibel ingesteld moet zijn. Ben je dat niet, boek dan een andere rondreis!  

Maakt dat het rondreizen minder leuk? Integendeel! Geef je gewoon over aan de avonturen die je gaat beleven, geniet van de bijzonder vriendelijke mensen, go with the flow en laat het je gewoon gebeuren! 

Onvergetelijk avontuur!

Tijdens je rondreis verblijf je deels in hotels en deels in casa's. Dit zijn huizen van Cubanen die opengesteld zijn voor toeristen. Je maakt dus echt het lokale leven een beetje mee. We raden je aan zeker een klein woordenboekje Spaans mee te nemen zodat je eenvoudige zinnetjes en vragen kunt stellen. Maak je echter niet te druk om de taal, want de ervaring leert dat met een beetje handen en voeten het altijd goed komt. 

Bereid je echter voor op een fantastisch avontuur met Russische jeeps, hikes, zwemmen bij watervallen, kajakken tussen de krokodillen en meer. Doordat je met een groep gelijkgestemden op pad bent is er altijd aanspraak. Je sluit je echt aan bij een groep waarin mensen overwegend solo geboekt hebben. 

Hoogtepunten Cuba

 • We rijden met russische jeeps dwars door Cuba
 • Eindigen in een all-inclusive resort
 • Kajakken met kans op krokodillen
 • Zwemmen bij watervallen
 • Canopy tour in de bossen
 • Mojito's en Cubaanse rum ervaren
 • Havana verkennen

Hoofdstad Havana

Havana cuba

Onze singlereizen Cuba beginnen in Havana. De levendige hoofdstad van Cuba is met ruim 2 miljoen inwoners de grootste stad van het eiland. Havana werd "de parel van de Cariben" genoemd. Hoogtepunten van de stad zijn de vele gekleurde huizen, de oude Amerikaanse auto's die je veelvuldig ziet, maar er zijn nog een aantal prachtige monumenten die de moeite van een bezoekje waard zijn:

 • El Capitolio
 • Teatro Garcia Lorca
 • Marti-monument
 • Esplanada waar Fidel Castro redevoeringen gaf
 • Malecón - een kilometerslange boulevard
 • Castillo del Morro, een oud Spaans fort
 • Museo de la revolucion

Waar je op moet letten als je naar Cuba gaat

Cuba is een bijzonder mooi vakantieland, maar wel met een enorm andere cultuur dan wij gewend zijn. Dat heeft absoluut charme. Het is voor Cubanen van groot belang dat toerisme op gang komt en blijft. Niet alleen zorgt toerisme voor verbintenissen tussen landen, ook voor de inkomens zijn Cubanen grotendeels afhankelijk van deze toeristische inkomsten. 

Zorg ervoor dat je tijdens je singlereis Cuba je ogen open houdt en probeert contact te maken met lokale bewoners. Het overnachten in de kleine casa's particulares dragen rechtstreeks bij aan een beter leven voor de Cubanen. Het toerisme op Cuba staat in veel opzichten nog in de kinderschoenen. De moeizame relatie met de Verenigde Staten helpt daar niet bij. Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat Cuba je nog een authentieke belevenis kan bieden. 

Voor wie een avontuurlijk hart heeft!

Al onze rondreizen zijn geweldig, afwisselend en origineel. Cuba is daarin niet anders. Wat Cuba wel anders maakt is de totaal andere geschiedenis en achtergrond. Het leven in een communistisch land is op zoveel manieren anders dan wij gewend zijn. Het zal ongetwijfeld gebeuren dat er bijvoorbeeld weinig keus is bij het ontbijt, dat een zwembad opeens gesloten is of dat een route opeens anders afgelegd moet worden dan gepland. Als je dat vooraf weet, kun je daar op inspelen. Ons advies is: laat het maar gewoon over je heen komen. We zijn er als reisorganisatie voor om alles zo goed mogelijk in goede banen te leiden, maar doen ook een beroep op jezelf. Geniet met volle teugen! 

Een single vakantie boeken spannend?

Als je alleen op reis gaat en een single vakantie boekt, snappen we dat dat best even spannend is. Je aansluiten bij een groep mensen die je niet kent, je moet het maar even doen! Als je een single vakantie bij Simi boekt kom je altijd terecht in een groep mensen tussen de 18 en 32 die net als jij vooral een heerlijke vakantie willen beleven. Samen onderneem je de reis en ga je het avontuur aan. In het geval van Cuba, waar je toch echt een flexibele en avontuurlijke opstelling nodig hebt, is dat zeker het geval. Gelukkig vlieg je samen met je medereiziger naar Cuba toe, waardoor je elkaar al tijdens de vlucht een beetje kunt leren kennen.

Aansluiten bij een single vakantie is een hele goede optie als je een land echt wilt ontdekken, maar het wel prettig vindt om ook wat mensen om je heen te hebben die dezelfde taal spreken en samen met jou dingen willen ondernemen. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.