Single rondreizen 18-35

Single rondreizen 18-35

Singlereizen

De samenstelling van een groepsreis is (logischerwijs) voor veel mensen erg belangrijk. Veel mensen hebben toch vooraf wel de gedachte "wat nu als mijn groep niet leuk is", "wat nu als iedereen samen reist" of "wat als iedereen veel jonger/ouder is dan ik". Logische vragen, want je wilt op reis met gelijkgestemden. 

Met name bij rondreizen zien we dat het overwegend singlereizen zijn, ook omdat bij een rondreis veel afhangt van de plek waar je naartoe gaat. Als je bijvoorbeeld een reis naar Alaska boekt of een avontuurlijke rondreis door Montenegro, kunnen we ons voorstellen dat het vinden van een reismaatje niet altijd makkelijk is. 

We zien sommige reisorganisaties dan ook complete profielen aanbieden met leeftijden, geslacht etc. Als je bij onze reizen kijkt zul je zien dat er een verhouding man/vrouw aangegeven wordt, gebaseerd op data uit het verleden. Daarnaast geven we een gemiddelde leeftijd weer. We hebben er echter bewust voor gekozen het niet nog specifieker te maken. Uiteindelijk zegt iemands leeftijd of iemands geslacht natuurlijk niet zoveel en we willen daarnaast voorkomen dat er een soort self fulfilling prophecy ontstaat. 

Als je een rondreis bij Simi boekt kun je er op rekenen dat je in een groep gelijkgestemden terecht komt. Alleen het feit al dat je samen dezelfde vakantie uitgezocht hebt betekent dat je raakvlak hebt. In elke groep kom je mensen tegen met wie het heel goed klikt en soms ook mensen met wie het minder klikt. Dat is nooit echt een issue, want je kunt natuurlijk zelf bepalen wie je wel en niet opzoekt tijdens je reis. 

Als je geboekt hebt, helpen we je al wel een stukje vooruit trouwens. Als je inlogt bij Mijn Simi zie je:

  1. Voornaam van je medereizigers
  2. Leeftijd van je medereizigers
  3. Woonplaats van je medereizigers

Daarnaast kun je je whatsapp invullen. 98% van onze groepsreizigers doen dit ook en maken op die manier vooraf kennis. Soms alleen online, soms ook als groep al vooraf in het echt.

De beste rondreizen van 2018 hebben we hieronder voor je verzameld. Elke rondreis heeft zijn eigen unieke karakter. Zo gaan we bij de rondreis Alaska op pad met campertrucks, bij de rondreis Ierland in een comfortabele bus en bij de rondreis Noorwegen/Zweden in minibusjes. Voor een volledig overzicht van de singlereizen kun je op de homepage terecht.

Top 3 rondreizen Simi

Rondreis Californië

Voor iedereen die naar de USA wil en een soort roadtrip wil maken. We reizen met auto's dwars door deze zonnige staat en bezoeken alle hoogtepunten van Californië. We beginnen en eindigen in LA, maar bezoeken ook San Francisco, Yosemite en het Sequoia National Forest. Deze rondreis is ideaal voor mensen die een beetje van alles willen tijdens een vakantie: zon, zee, strand, maar ook natuur, wereldsteden en prachtige plekjes. Dit is je kans om de Golden Gate brug te zien, door Hollywood te struinen en de immense Sequoia bomen van dichtbij te bekijken! 

rondreis Californie singles

Rondreis Ierland

Behalve een rondreis door Ierland kun je deze rondreis combineren met een rondreis door het Noorden van Ierland. Je reist in groepsverband langs de grootste highlights van Ierland. Een kruising tussen een wandelvakantie en sightseeing reis en elk jaar erg populair. Je bezoekt niet alleen dingen, maar onderneemt ook verschillende wandeltochten, bijvoorbeeld langs de beroemde Cliffs Of Moher! Aanrader als je niet op zoek bent naar een zonvakantie, veel wilt zien en van gezelligheid houdt. 

De rondreis Ierland is een reis die veel door singles wordt geboekt. Hoewel we onze reizen nooit singlereizen noemen, komt deze reis er het best bij in de buurt met relatief veel alleen reizende jongeren. 

Ierland singlereizen


Rondreizen Montenegro

Een minder bekend land voor de meeste mensen is Montenegro. Pas kort zelfstandig, maar een geweldig land met heel veel mogelijkheden, een duizenden jaren oude historie en enorm veel te zien en te beleven. Tijdens deze rondreis door Montenegro maak je niet alleen kennis met de heerlijke kust (Montenegro ligt nog onder Kroatië), maar verblijf je ook meerdere dagen met je reisgenoten in de bergen. Een aantal mooie activiteiten zijn in de reissom opgenomen.

Deze rondreis is nieuw in 2018! 


Tips in het algemeen - singlereizen

Yeps: alleen op reis gaan is spannend, maar je reist met mensen die ongeveer even oud zijn, reist langs mooie bestemmingen en het uitzoekwerk is al voor je gedaan. We merken dat veel mensen het erg spannend vinden voorafgaand aan de reis, maar het gebeurt maar heel zelden dat iemand achteraf aangeeft dat een singlereis niet echt bij hem of haar past.

Wat ons betreft zijn de volgende tips nuttig:

  • Denk niet te veel na. Soms moet je ook maar gewoon de stap wagen en gaan!
  • Leeftijd zegt niet alles. Natuurlijk is het fijn om met mensen die in dezelfde levensfase zitten te reizen, maar vlak niet uit hoe belangrijk karakter is in een persoon. Je zult de eerste niet zijn die het uiteindelijk het best kan vinden met iemand die een stukje ouder of juist jonger dan jou is
  • Leg vooraf contact, maar overdrijf het niet. Het is leuk om contact met elkaar te leggen via whatsapp, wellicht al eens af te spreken vooraf, maar verder is het toch vooral de reis die van belang is

Voordelen van je aansluiten bij een singlereis

Maak je niet te druk, iedereen die we spreken bij Simi heeft dezelfde angst: "wat nu als de groep niet leuk is", "wat nu als het programma te zwaar is" etc. etc. De drempel om alleen op reis te gaan is soms best groot en dat snappen we maar al te goed. Singlereizen heeft echter ook een aantal voordelen:

  1. Je kunt een reis uitzoeken die echt bij jou past. Je hoeft immers geen rekening te houden met reisgenoten, compromissen te sluiten en dingen te doen waar je zelf niet voor zou kiezen. 
  2. Je komt automatisch bij gelijkgestemden. Echt waar, het type reiziger dat een rondreis door Californie boekt of een vakantie naar Montenegro, komt in grote lijnen overeen. Het soort reis dat je kiest, is een soort automatische selectie. Iemand die van uitgaan en zon houdt, zal niet snel een rondreis door Noorwegen overwegen en andersom. 
  3. Je bent vrijer. Hoewel je natuurlijk reisgenoten hebt, hoef je daarmee echt niet verplicht elke avond bij het kampvuur kumbayaa te zingen. Je kunt meer dan ooit bepalen hoeveel tijd je met je reisgenoten doorbrengt. Natuurlijk is een beetje sociaal gedrag wel handig, maar toch is het anders dan wanneer je met andere reist die je al kent. 
  4. Je leert enorm veel nieuwe mensen kennen. Tijdens een singlereis kom je nieuwe mensen tegen. Mensen die je anders nooit had ontmoet en waar je waarschijnlijk raakvlakken mee gaat hebben tijdens je reis. Doordat je samen dingen beleeft en meemaakt leer je elkaar ook best goed kennen. Het zal niet voor het eerst zijn dat er jarenlange vriendschappen ontstaan tijdens onze reizen. 

Als je meer wilt weten of een volledig overzicht zoekt van onze reizen kun je hier terecht:

Jongerenreizen 16-17 jaar
Jongerenvakanties 18-22 jaar
Singlereizen 23-35

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.