Waarom samen reizen leuker is dan alleen!

Waarom samen reizen leuker is dan alleen!

Groepsreizen Europa

Samen met een groep alleenreizenden of enkele mensen die elkaar al kennen ga je het avontuur aan en leer je elkaar tijdens zo'n reis ontzettend goed kennen. Tijdens het orienteren op een mooie reis heb je wellicht al helemaal voor ogen wat voor soort reis je wilt maken, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je nog even hebt lopen twijfelen. Met vrienden op vakantie, mee met een groepsreis of misschien een keer alleen het avontuur aangaan? In deze blog geven we je 10 redenen waarom samen reizen veel leuker is dan alleen!

Alleen reizen met een groep is een ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe landen te ontdekken en om optimaal te genieten van je welverdiende vakantie. Onze groepsreizen worden door veel mensen alleen geboekt. Samen vorm je vervolgens een groep. Doordat alle groepsreizen een leeftijdsgroep hebben weet je zeker dat je aansluiting zult vinden. 

1. Alleen op reis, maar ook niet helemaal alleen

Een groepsreis is ideaal als je alleen op vakantie wilt, maar toch ook niet helemaal alleen weg wilt. Bijvoorbeeld als je wel graag tijdens een vakantie veel contact wilt met andere leeftijdsgenoten, leuke momenten met anderen wilt kunnen delen en in de avonden tijdens het diner gezellig wilt kunnen nakletsen over de dag, maar ook een keer niet met het vaste vriendenclubje op reis wilt of als dat dit jaar helaas niet haalbaar is. Veel mensen vinden het van tevoren erg spannend, wat zeer begrijpelijk is. Gelukkig ben je hiermee zeker niet de enige. We horen constant dat mensen het vooraf heel erg spannend vinden en benieuwd zijn of ze de groep wel leuk vinden. Achteraf krijgen wij vervolgens altijd te horen dat de gezelligheid er op de eerste dag al in zit en dat het contact maken super snel verliep. Het avontuur gewoon over je heen laten komen is de beste tip die we je kunnen meegeven.

Vind je het spannend om contact te maken met mensen die je nog niet kent? Tijdens een groepsreis maak je samen van alles mee, waardoor dit praktisch vanzelf gaat. Echt waar! En ook de groepjes en mensen die met z'n tweeen reizen hebben bewust voor een groepsreis gekozen, waardoor ook zij zeker openstaan voor nieuwe contacten. Wist je trouwens dat gemidded 60 procent van de Simi reizigers alleen reist?

Bekijk al onze single reizen.


2. Helemaal alleen op reis is best spannend

Helemaal alleen op reis gaan kan best spannend zijn en is ook best een flinke stap. Je moet alles immers helemaal zelf regelen en uitvogelen. Hoe werkt het precies op de luchthaven? Waar zitten leuke restaurants? Hoe kom ik het beste in het centrum met het OV? Daarnaast kan het natuurlijk best een overweging zijn of je het wel fijn lijkt om alleen in de avond aan de eettafel te zitten en om niemand te hebben waarmee je alle reiservaringen kunt delen. Tijdens een groepsreis heb je dat wel. De groepsreis is natuurlijk al helemaal van tevoren uitgestippeld en het belangrijkste is dat je op tijd bij het vliegveld bent of bij de opstaplaats van de bus.

Daarnaast is er altijd een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig die je kan vertellen wat je allemaal te wachten staat en waaraan je eventuele vragen kunt stellen tijdens de reis. Je kunt gezellig samen met je reisgenoten de jongerenreis ondernemen, samen eten en napraten over wat je allemaal samen hebt meegemaakt op een dag. Daarnaast is er bij de meeste groepsreizen ook zeker de ruimte om met een kleiner groepje reisgenoten even een drankje te gaan doen of een spelletje te spelen, waardoor je ook niet altijd met de hele groep samen hoeft te zijn. Ook als je even behoefte hebt aan me-time, dat kan prima. Tijdens alle groepsreizen is er ook vrije tijd ingebouwd zodat je rustig bijvoorbeeld even een boekje kunt pakken op de camping.

3. Er kunnen hele mooie vriendschappen uit een groepsreis ontstaan

Natuurlijk weten we niet hoe het contact verloopt van alle groepen nadat ze de groepsreis hebben gedaan, maar we krijgen met regelmaat hele leuke berichten binnen. Tijdens de reizen krijgen we foto's binnen van mensen die omhelsend naar een mooi uitzicht kijken of samen iets leuks aan het doen zijn, terwijl de reizigers elkaar van tevoren nog niet kenden. We weten van groepen af die jaren geleden met elkaar op groepsvakantie zijn geweest en nog steeds met elkaar in een Whatsappgroep zitten en met elkaar afspreken om wat leuks te gaan doen. Dit vinden wij natuurlijk erg leuk om te horen! Wie weet vind jij tijdens een van onze groepsreizen ook wel hele mooie vriendschappen met een of meerdere mensen. Het is zeker niet uniek! Je maakt immers samen een ontzettend mooi avontuur mee.

Onze singlereizen hebben absoluut niet de insteek dat je enkel als single mee mag of dat er een relatie uit moet voortvloeien, maar heten zo omdat veel mensen single reizen, alleen dus. En ondanks dat, krijgen wij ook wel eens berichten van mensen die een hele leuke relatie hebben gekregen tijdens of na de reis. Er zijn zelfs reizigers die jaren geleden meegingen en nu samen een kind hebben. Simi baby's :-). 

4. Voorpret delen van de singlereis tijdens het vooraf online kennismaken

Bij al onze groepsreizen kun je vooraf online kennismaken met je groepsgenoten. Je krijgt van ons uiterlijk 4 weken voor vertrek inloggegevens voor je Simi account. Wanneer je later boekt, krijg je deze inloggegevens zodra we alle informatie voor je hebben en doorgaans binnen twee weken. Naast dat je hier alle belangrijke informatie kunt vinden over je reis, kun je hier ook de voornamen, woonplaatsen en leeftijden inzien van je reisgenoten. Je kunt hier vervolgens ook je telefoonnummer invullen en samen een Whatsapp groep aanmaken. Zodoende kun je vooraf al leuk kennis maken met elkaar en samen genieten van de voorpret voorafgaand de groepsvakantie. Wist je dat er ook ieder jaar best wel wat groepen zijn die vooraf al echt met elkaar kennis maken door samen uit eten te gaan of een gezamenlijk uitje te bedenken?! Leuke tip!

5. Het is veiliger om op groepsvakantie te gaan dan om alleen te reizen

Met een groep reizen is veiliger dan alleen reizen. Niet alleen ben je als alleenreiziger sneller een target voor zakkenrollers en mensen die verkeerde informatie geven, maar daarnaast heb je bij een groepsreis ook nog een reisbegeleider bij je! Van de instructeurs van de outdooractiviteiten controleren we ieder jaar alle papieren zodat we weten dat alles goed wordt uitgevoerd en daarnaast kennen zij het gebied van de activiteit op hun duimpje. Bij verre groepsreizen reist er bij een aantal reizen daarnaast ook nog een lokale gids mee die de gebieden goed kent. Wij snappen natuurlijk dat op reis gaan altijd risico's met zich mee kan brengen. Mocht je nou echt de pech hebben dat iets gestolen wordt, dat je iets kwijt raakt of dat je bijvoorbeeld met een gekeuzde enkel rondloopt, dan heb je nog een groep bij je die je kan steunen en een reisbegeleider die kan helpen bij de arts met het uitleggen wat er aan de hand is. Dan is het toch echt een stuk fijner dat je mensen om je heen hebt die dezelfde taal spreken als jij.

6. Herinneringen delen is erg leuk na een groepsreis

Ken je dat moment dat je iets leuks hebt gedaan, en je met een brede glimlach op de bank zit als je de foto's en video's aan het terugkijken bent? Of dat je misschien wel om een grappige herinnering die wordt gedeeld in de Whatsappgroep iets te hard moet lachen terwijl je in de trein zit? Het is super leuk om samen tijdens een singlereis herinneringen te maken en hier vervolgens weer opnieuw van te genieten. Dit kan door middel van foto's, verhalen die je nog deelt in de Whatsapp groep of door bijvoorbeeld na afloop van de jongerenreis nog een keer met z'n allen een reunie te plannen!

7. Dingen doen die je normaal niet durft

Last van hoogtevrees? Een activiteit waarvan je niet weet of je het wel aandurft? Wij krijgen vaak te horen dat mensen de activiteit waar ze nog niet helemaal zeker over waren alsnog gedaan hebben tijdens de jongerenreis, omdat een aantal leden uit de reisgroep diegene ervan hebben overtuigd en hebben gestimuleerd om het alsnog gewoon te doen! Resultaat? Happy en trots! Soms is het hartstikke leuk om even uit de comfortzone te stappen. Indien je in je eentje op reis gaat, dan ga je zelf kijken naar welke activiteiten je leuk lijken. Vaak kom je dan toch uit bij activiteiten die je al kent of waarbij je je geheel veilig voelt.

Daarnaast neem je dan deel aan de activiteit met mensen die je nog helemaal niet kent en kan het zijn dat er niet genoeg deelnemers zijn voor de activiteit, terwijl bij een groepsreis de activiteit al inclusief is. Ons advies: Ga het avontuur aan en probeer het gewoon! Je ontdekt tijdens de groepsreizen nieuwe activiteiten die je eerst misschien niet zo snel zou doen of misschien nog helemaal niet kent! En nee, de groep zal je ook zeker niet dwingen. Als je iets echt niet durft en er alleen maar angstig van wordt, kun je uiteraard beter een activiteit overslaan.

8. Foto's maken is makkelijker met meerdere mensen om je heen

Die mooie foto's om aan je familie en vrienden te laten zien en om op social media te delen? Met een beetje creativiteit kun je natuurlijk hele mooie foto's maken van jezelf in de omgeving als je alleen op reis bent, maar samen met je reisgenoten deze herinneringen vastleggen is toch wel een stukje makkelijker! Strike a pose! 

9. Het groepsgevoel dat ontstaat tijdens een groepsvakantie

Misschien nog wel het leukste voordeel van allemaal: het groepsgevoel wat je hebt tijdens een jongerenreis. Samen in het vliegtuig of in de bus, samen de activiteiten ondernemen, samen mooie nieuwe plekken ontdekken, samen een leuk spel spelen. Vaak zit het groepsgevoel ook al in de kleine dingen. De gezelligheid in de tent of in de slaapkamer tijdens het napraten over de dag of tijdens grappige momenten. Of de momenten dat iedereen met flauwe grappen loopt te gooien tijdens het koken. Je maakt de groepsreizen echt samen mee, waardoor er een hele hechte groep kan ontstaan waarbij er sprake is van een echt groepsgevoel.


10. Altijd wel gezamenlijke eigenschappen met je reisgenoten

Bang dat je geen klik hebt met je reisgenoten? Geloof ons maar; er is altijd wel iemand waarmee je het goed kunt vinden. Daarnaast boeken vaak mensen met dezelfde interesses een groepsreis. De mensen die bijvoorbeeld mee gaan met een outdoorreis, houden allemaal van actie, avontuur, gezelligheid, nieuwe dingen zien en actieve activiteiten. Hiermee heb je al een hoop eigenschappen gemeen. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat er echt niemand is waarmee je het kunt vinden tijdens de singlereizen.

Meer weten over reizen voor twintigers

Een lijstje met nog meer kleine voordelen van meegaan met een groepsreis

De grootste voordelen van samen reizen met een groepsreis hebben we hierboven benoemd. Maar soms zit het ook in de kleine voordelen! We sommen er nog een aantal voor je op:

  • Nog nooit gevlogen? Er is altijd wel iemand in de groep die eerder in Schiphol de weg naar de gate heeft gevonden en weet hoe het werkt! Je vliegt altijd met minimaal een reisgenoot samen. Het valt trouwens best mee hoor!
  • Chips! Wat is dat gerecht op de kaart ook alweer? Je tikt gewoon even je buurman aan voor het antwoord!
  • Staat dit topje leuk bij deze korte broek? Je reisgenoot staat klaar voor advies!
  • Kampvuuravonden doe je niet in je eentje. En hoe leuk is het om met z'n alleen het spel Weerwolven te spelen tijdens een groepsvakantie!
  • Gezelschapsspelletjes speel je trouwens ook nooit in je eentje. Heb je al een keer 30 Seconds geprobeerd?
  • Je hoeft voor een campingreis niet zelf een tent, matje en kookspullen mee te zeulen. Die worden allemaal geregeld door Simi, wel zo makkelijk! 
  • Er zijn hier zo veel leuke barretjes, maar welke is nou echt de leukste! De reisbegeleider van Simi Reizen weet het!
  • Simpelweg weten waar je aan toe bent tijdens je vakantie kan ook echt heel fijn zijn.
  • Samen grappige vakantie foto's maken is leuker dan in je eentje.

Wil je meer weten over het op groepsreis gaan met Simi Reizen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen, onze bestemmingen of neem contact met ons op! Wist je trouwens dat je specifiek kunt zoeken door bovenin het menu te klikken op 'alle vakanties'? Hier kun je jouw ideale singlereis vinden door de reizen te filteren op vertrekdatum, leeftijdsgroep en specifieke zoekopdrachten zoals binnen Europa / buiten Europa en soort reis!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.