Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Veelgestelde vragen

Dagelijks ontvangen we bij Simi veel vragen over onze actieve vakanties en jongerenreizen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we deze veelgestelde vragen even voor je op een rijtje gezet. Heb je echter een vraag, stuur ons dan gerust een berichtje via Facebook, Instagram of via onze contact-pagina. Op onze support & contactpagina kun je nog veel meer vragen en antwoorden vinden!


Ik reis alleen, ben ik de enige?

Zeker niet! Iets meer dan de helft van onze reizigers gaat alleen op pad, bij sommige groepsreizen loopt dit aantal op tot 80%. Alleen reizen is natuurlijk iets spannender dan met een vriend of vriendin of groepje, maar uit ervaring weten we dat dit over het algemeen heel snel geen enkel probleem is.

Daarnaast kun je via Mijn Simi al vooraf kennis maken met je reisgenoten. Niet alleen vind je hier de voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten, ook kun je je telefoonnummer achterlaten. Zo kun je voorafgaand aan je vakantie al goed contact met elkaar leggen. Sommige groepen spreken zelfs voor vertrek al af of starten een WhatsApp-groep.

Hoe werkt het precies met de leeftijden?

Elke groepsreis bestaat uit reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat een reiziger iets ouder is.

We willen overigens benadrukken dat iemands leeftijd niks zegt over iemands persoonlijkheid. De levensfase waarin iemand is is relevanter. In onze ervaring maken veel mensen zich druk om leeftijden vooraf, maar weten mensen vaak de leeftijden van elkaar niet als ze aankomen op bestemming, omdat je toch vooral let op mensen met wie het klikt.

Hoeveel moet ik aanbetalen? En wanneer maak ik de rest over?

Bij je boeking betaal je 25% van de reissom. Daarnaast worden de kosten voor je eventuele kortlopende reisverzekering en kortlopende annuleringsverzekering + poliskosten ook in rekening gebracht. Een kortlopende reisverzekering kun je overigens ook later nog afsluiten via de plek waar al je reisinformatie te vinden is voor vertrek. Een kortlopende annuleringsverzekering moet wel direct worden afgesloten bij het maken van je boeking.

Het restant van je reissom betaal je uiterlijk 42 dagen voor vertrek. Je ontvangt trouwens vanzelf een herinnering wanneer het restant nog niet binnen is bij ons, dus maak je geen zorgen.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Het kan altijd gebeuren dat we pech hebben met het weer. Gelukkig komt dat niet vaak voor, maar als het gebeurt hebben we de planning dusdanig flexibel ingericht dat we makkelijk dingen om kunnen gooien als dat nodig is. Als we een hele week slecht weer hebben (gebeurt echt nooit overigens) moeten we natuurlijk roeien met de riemen die we hebben, maar dankzij onze professionele gidsen kunnen we er altijd een mouw aan passen.

Kan ik zien wie mijn reisgenoten zijn?

We sturen je uiterlijk een week of vier voor vertrek je inloggegevens voor Mijn Simi. Daarmee kun je inloggen en kennismaken met je reisgenoten. Voor sommige reizen kan het zijn dat je ze al (veel) eerder ontvangt. 

Hier kun je vervolgens inloggen en de voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten zien. Ook kun je hier je mobiele nummer achterlaten voor een eventuele WhatsApp-groep. Deze gegevens zijn alleen zichtbaar voor je reisgenoten.

Je kunt dus eenvoudig kennismaken met je reisgenoten. Verreweg de meeste reizigers vullen hun WhatsApp nummer in en sommige groepen spreken zelfs voor vertrek al af in Nederland om kennis te maken.

Wat mag ik van mijn reisbegeleiding, Simi-host of lokale gids verwachten?

Reisbegeleiding, Simi-hosts en lokale gidsen zijn een belangrijk onderdeel van een geslaagde actieve vakantie of jongerenreis. Onze reisbegeleiding, Simi-hosts en lokale gidsen weten heel goed wat ze wel en niet mogen, maar zijn daarnaast ook nog eens super betrokken bij de reizigers. Je mag van onze reisbegeleiding, Simi-hosts en lokale gidsen verwachten dat ze de sfeer binnen groep in de gaten houden, leiding geven aan de groep, zorgen dat je op de hoogte bent van het programma, maar ook rekenen op een hele hoop gezelligheid, enthousiasme en verrassende ideeën om jouw vakantie een echte topvakantie te maken. Deze personen zijn echter geen hulpverleners, persoonlijke aandacht is beperkt.

Moet ik een goede conditie hebben voor deze actieve vakanties?

Je hebt zeker geen topconditie nodig, qua conditie en zwaarte moeten al onze reisprogramma's voor iedereen goed te doen zijn. Enkele groepsreizen zijn iets zwaarder van niveau en vragen wel een redelijke conditie, indien dit het geval is staat het aangegeven op de reispagina. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Ecuador groespreis en de Noorwegen/Zweden rondreis. Ook onze jongerenvakantie in Frankrijk is qua niveau iets zwaarder dan de andere reizen, maar goed te doen, zeker als je enigszins sportief ingesteld bent.

Wanneer moet ik boeken?

We raden je aan tijdig te boeken. Als je specifiek op een bepaalde vertrekdatum wilt boeken, is het handig vroegtijdig te boeken. Hoewel we over het algemeen genoeg plek aan kunnen bieden, kunnen reizen op sommige data en bestemmingen heel snel vol raken. Met name de groepsreizen Bali raken vaak snel vol, maar ook voor de jongerenreizen Kroatië en Bulgarije is veel animo.

Moet ik een reisverzekering via jullie afsluiten?

Nee hoor, dat is niet verplicht. Wel is het verplicht om voor onze jongerenreizen en actieve vakanties een reisverzekering af te sluiten die bijzondere sporten dekt. Afhankelijk van de door jou gekozen outdoorvakantie kan het zijn dat dingen al standaard meeverzekerd zijn met je eigen reisverzekering, maar veel verzekeraars stellen extra eisen bij outdoorsporten. Neem daarom zeker contact op met je reisverzekeraar om te kijken of ze alle activiteiten dekken.

Het is bij Simi mogelijk om tot 1 dag voor vertrek nog een kortlopende reisverzekering met dekking voor outdoorsporten af te sluiten, mits deze direct wordt betaald.

Hoe kom ik meer te weten over de groepssamenstelling?

Elke groep is anders, maar we kunnen ons voorstellen dat je het fijn vindt om een beetje te weten met wie je op reis gaat. Voordat je boekt raden we je aan onze Facebook pagina te bezoeken en de recensies van anderen te lezen, te kijken wie er reageren etc.

Daarnaast vind je op elke pagina een grafiek met de gemiddelde samenstelling in de voorgaande drie jaar. In onze ervaring zijn deze percentages elk jaar min of meer gelijk.

Als je eenmaal geboekt hebt krijg je, als er genoeg aanmeldingen zijn, de voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten te zien. Daarnaast kun je je eigen WhatsApp nummer toevoegen. Veel groepen beginnen voor vertrek al een WhatsApp-groep of spreken zelfs al af.

Waarom moet ik een reisverzekering afsluiten?

Binnen Europa worden veel kosten nog wel gedekt door je basisverzekering, maar lang niet alles! Zeker op het moment dat er iets gebeurt tijdens 1 van de outdoor activiteiten is een aanvullende reisverzekering een uitkomst. Veel mensen die een jongerenvakantie bij ons boeken beschikken over een doorlopende reisverzekering, maar houd er rekening mee dat deze vaak geen outdoorsporten verzekeren. Neem dus altijd even contact op met je verzekering of lees de polisvoorwaarden door, dan weet je waar je aan toe bent.

Hoeveel vrijheid hebben we?

Zeker als je met vrienden boekt kunnen we ons voorstellen dat je ook genoeg tijd voor jezelf wilt hebben en dingen wil ondernemen. Voor onze groepen is dat nooit een probleem, je hebt in principe de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wilt.

Wel is het zo dat je natuurlijk voor een georganiseerde reis kiest en dus wel rekening moet houden met anderen en je reisbegeleiding, Simi-host of lokale gids. Even overleggen en afspreken is dan ook wel ons uitdrukkelijk verzoek.

Wat voor gidsen gebruiken jullie?

Simi Reizen werkt uitsluitend samen met gediplomeerde gidsen. Op sommige locaties zijn dit Nederlanders die in het betreffende land wonen, vaak zijn het ook lokale gidsen.

Alle gidsen beschikken over alle juiste diploma's en vergunningen (dit wordt jaarlijks gecontroleerd) en werken dagelijks met de sporten die ze beoefenen. Nieuwe gidsen worden gecontroleerd op vakkundigheid, vaardigheid, professionaliteit, kwaliteit van het materiaal, diploma's en vergunningen en het bezit van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Meer weten?

Appartementen jongeren
Groepsvakanties
Zomerkampen
Jongerenreizen