Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Groepsvakanties

Simi is de grootste aanbieder van groepsvakanties voor jongeren. Met meer dan 35 reisbestemmingen kun je het hele jaar door terecht op bijzondere plekken voor fantastische avonturen. Sluit je aan bij een groepsvakantie, leer nieuwe mensen kennen en ontdek een land. 

Groepsvakanties met Simi:

 • Reizen met leeftijdgenoten. Iedereen is tussen de 18 en 32 jaar oud
 • Een afwisselend programma met activiteiten inbegrepen
 • Levendige en goede Simi-hosts
 • Je reist vrijwel altijd samen met de rest van de groep als je op tijd boekt! 
 • Je maakt vooraf kennis met je reisgenoten.

Top groepsvakanties van dit jaar

Canada Only

Canada Only

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2906.5

meer informatie
Groepsreizen Vietnam

Groepsreizen Vietnam

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2406.5

meer informatie
Groepsreis Griekenland

Groepsreis Griekenland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1656.5

meer informatie

Jongerenreizen Ierland

Jongerenreizen Ierland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1706.5

meer informatie
Groepsreis Thailand

Groepsreis Thailand

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2356.5

meer informatie
11-daagse rondreis Jordanie

11-daagse rondreis Jordanie

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2006.5

meer informatie

 

Waarom groepsvakanties met Simi?

Simi Reizen is een betrokken reisorganisatie waar we het organiseren van groepsvakanties tot kunst hebben verheven. Als gevolg hiervan is Simi Reizen al meerdere malen bekroond met mooie awards en goede beoordelingen van onze eerdere reizigers.

Als je met Simi op groepsvakantie gaat kun je rekenen op een echte groepsreis. Veel andere reisorganisaties kiezen ervoor om een basispakket als extra aan te bieden bij het boeken van een camping-plaats en busreis. Bij Simi boek je direct een heel gevuld activiteitenpakket bij je vakantie.

Dat betekent niet dat je geen tijd en vrijheid hebt, maar wel dat je een groot deel van je actieve vakantie doorbrengt met de groep. Dit heeft een aantal grote voordelen:

 • Je leert je groep veel beter kennen
 • Groepen worden ontzettend hecht omdat ze van alles samen beleven
 • Het samen ervaren van activiteiten is ontzettend leuk en zorgt voor verbondenheid

Buiten het vaste programma om heb je daarnaast een aantal keer de gelegenheid om zelf een activiteit bij te boeken, op stap te gaan of iets te bezoeken. Over het algemeen kun je of 's ochtends lekker uitslapen of ben je 's middags weer tijdig terug op de camping om nog te zwemmen, een terrasje mee te pikken of iets te ondernemen.

Je bent dus wel echt op groepsvakantie, maar hebt ook genoeg tijd voor jezelf. In de praktijk zie je dat de groep meestal als geheel iets onderneemt in die tijd.

Samenstelling groeps vakanties

Niet elke vakantie is precies gelijk verdeeld qua samenstelling, maar in grote lijnen kunnen we er wel iets over zeggen. Daarnaast kun je via "Mijn Simi" ook eenvoudig de groepssamenstelling vinden. Enkele weken alvorens je groepsvakantie ontvang je je inlogcode voor Mijn Simi waar je vervolgens kunt inloggen en je reisinformatie kunt downloaden. Hier kun je de voornamen, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten zien.

Ook kun je via het forum gelijk contact leggen met je reisgenoten. Sommige groepen spreken zelfs voorafgaand aan hun jongerenreis af.

Verhouding jongens/meisjes (man/vrouw): iets meer vrouwen dan mannen

Alleenreizenden en singles: ongeveer 60%
Groepjes van 2 of meer personen: ongeveer 40%

Bovenstaande verdeling is per groepvakantie die we aanbieden ongeveer gelijk. Bij verre groepsvakanties is het aantal alleenreizenden vaak hoger.

Groepsvakanties Noorwegen Zweden

Groepsvakantie

Een groepsvakantie is best een grote stap voor veel jongeren. Toch is het een ideale manier om te reizen. Tijdens een groepsvakantie heb je al 1 ding met elkaar gemeen: je hebt bewust voor dezelfde groepsreis gekozen. 

Hieronder vind je een aantal van de populairste groepsvakanties in het reisaanbod: 

Groepsvakanties Kroatië

Kroatië is al jaren een populaire jongerenreis-bestemming. Niet zo populair en overspoeld als Spanje of Albufeira, maar wel superpopulair onder jongeren die op zoek zijn naar een combi van actief bezig zijn en gezelligheid. 

In Kroatië kies je uit twee verschillende reizen: 

 1. Een 11-daagse busreis naar Split in Kroatië met verblijf op camping en incl. onder andere zeekajakken, raften, canyoning en meer. 
 2. Een 8-daagse vliegvakantie naar Split met verblijf in een appartementen incl. onder andere een excursie naar Mostar, zeekajakken, boottocht met lunch, rivertubing en meer.

Bij beide reizen verblijf je in het stadje Stobrec aan een gezellige boulevard net buiten de stad Split. Split is het uitgaanscentrum van Kroatië met een levendig nachtleven en talloze mogelijkheden voor activiteiten. 

Meer info over de groepsvakanties Kroatië?

Groepsvakantie Kroatië eilandhoppen Groepsvakantie Kroatië Deluxe

Groepsvakantie Frankrijk Adventure Week

De Franse Alpen lenen zich perfect voor actieve groepsvakanties. Je boekt een avontuurlijke groepsreis in de Franse Alpen met inbegrepen activiteiten. Deze groepsvakantie is ideaal voor wie kennis wil maken met avontuurlijke sporten, maar ook als je al ervaring hebt met een aantal outdooractiviteiten is het lekker uitdagend.

Deze groepsvakantie vindt plaats op een gezellige camping vlakbij het stadje Guillestre, ideaal gelegen in de Franse Alpen. Het stadje is niet groot, maar heeft wel een aantal supermarkten, cafeetjes en restaurants. Deze groepsvakantie is ideaal als je geen hoogtevrees hebt en graag de spanning opzoekt!

Meer info over de groepsvakanties Frankrijk?

Groepsvakanties Frankrijk Groepsvakantie Frankrijk Adventure Week

Groepsvakanties VS en Canada

Hoewel veel van onze reizen plaatsvinden binnen Europa, kun je ook terecht voor verre groepsreizen. Zo vlieg je met Simi naar Bali, Vietnam, Thailand, Sri Lanka, maar ook naar de Verenigde Staten, Canada en Costa Rica. 

Deze groepsvakanties werken allemaal via hetzelfde principe: samen uit, samen thuis, en het samen beleven van je vakantie. Elke groepsreis kent een vast pakket activiteiten, maar heeft voldoende vrije tijd om ook zelf dingen te ondernemen. We zoeken daarbij altijd tussen de balans van een goed gevulde reis en tijd om zelf dingen te ontdekken.

Binnen de VS en naar Canada heb je de keuze aan een ruim aanbod groepsvakanties. Je reist met een SUV door de staten met je autogroepje. Wij geven je verschillende route mogelijkheden en in de avond komen we allemaal weer samen om de avonturen met elkaar te delen. Je kunt kiezen tussen het ontdekken van Californië, de nationale parken aan de westkust en de zuidelijke staten tijdens een groepsvakantie. Daarnaast hebben we ook een echte natuurreis VS! In de winter kun je gaan voor de winterse kerstreis New York en Washington.

Verenigde Staten groepsvakanties Groepsvakanties VS nationale parken

Meer info over de groepsvakanties Verenigde Staten?

Groepsvakanties Azië

Ook in Azië kun je kiezen uit diverse mega populaire groepsvakanties. Ga je je tijd vertoeven op de Malediven? Of maak je kennis met Sri Lanka of Bali tijdens een groepsvakantie? Ook kun je kiezen uit de groepsvakanties Jordanië, Thailand en Vietnam.

De groepsvakantie Jordanië duurt 12 dagen en de overige Azië groepsvakanties duren 15 tot 16 dagen. Langer gaan we niet, omdat we merken dat rondreizen intensief genoeg is, zeker in groepsverband. Echter is in groepsverband deze landen ontdekken absoluut een aanrader! Samen deze ervaring meemaken is fantastisch.

De groepsvakanties Azië zijn allemaal inclusief vluchten, lokale Engelstalige gidsen, overnachtingen en een activiteitenpakket. Zodoende maak je alles mee in groepsverband en weet je van tevoren al goed waar je aan toe bent.

Groepsvakanties Sri Lanka

Meer info over de groepsvakanties Azië?

Groepsvakantie Costa Rica

Costa Rica is een van de populairste groepsreizen van Costa Rica. Ieder jaar gaan hier vele reizigers naartoe! Het is dan ook een prachtig land om te bezoeken, met veel flora en fauna, een gastvriendelijke bevolking. Tijdens deze 16-daagse rondreis nemen we je mee naar diverse mooie plekken.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Braulio Carrillo National Park, waar we een boottocht doen waarbij we hopelijk veel beesten zien en je de mogelijkheid hebt in bepaalde maanden om 's nachts schildpadden te kijken op het strand.

Ook gaan we raften en maken we kennis met de lokale bevolking door een nachtje bij locals thuis te blijven slapen.

We maken een schitterende wandeling bij de Arenal vulkaan, ondernemen een canopy tour bij Monteverde (een van de meest spectaculaire, zo niet de meeste, canopy tours van Costa Rica!) en verblijf je bij het heerlijke Samara Beach. 

Naast Costa Rica kun je sinds kort ook kiezen uit twee andere Midden- en Zuid-Amerika groepsvakanties; namelijk Cuba en Colombia!

Groepsvakanties Costa Rica Groepsvakanties Costa Rica

Meer info over de groepsvakanties Costa Rica?

Groepsvakanties, wat kun je verwachten?

Niemand boekt een groeps-vakantie als hij of zij geen zin heeft om nieuwe mensen te leren kennen. Zelfs als mensen samen met iemand anders reizen, kiest iedereen er bewust voor om een vakantie in een groep te boeken.

Doordat je bij Simi altijd een heel pakket activiteiten direct bijboekt, leer je je reisgenoten ook nog eens heel goed kennen en ontstaan er een prettige vakantiestemming. 

Jaarlijks maken duizenden jongeren de keus voor Simi Reizen. Opgedeeld in leeftijdsgroepen boek je bij ons een reis waar je zowel vervoer en verblijf standaard inbegrepen hebt, maar bij veel van onze reizen ook nog eens een heel pakket activiteiten.

Een aanrader voor vakantiegangers die meer willen zien tijdens hun vakantie. Doordat je altijd met mensen van je eigen leeftijd op reis gaat zul je merken dat de sfeer tijdens onze groepsvakanties onovertroffen is. Niet voor niets hebben we al drie keer de reisgraag award gewonnen als beste reisorganisatie voor jonge mensen.

Meer weten over de Simi groepsreizen jongeren?

 

Meer informatie:

jongerenvakanties
singles reizen jongeren
actieve vakanties
groepsreizen jongeren
jongerenreizen