Sri Lanka en corona - stand van zaken

Sri Lanka en corona - stand van zaken

Deze pagina is op 12 juli 2022 bijgewerkt naar de op 12 juli geldende toegangseisen voor Sri Lanka.

Groepsreizen Sri Lanka - tropisch en afwisselend!

Sri Lanka is een populaire reisbestemming onder jongeren. Volledig terecht! Sri Lanka heeft alles te bieden wat je zoekt. Prachtige stranden, fantastische cultuur, heel veel natuur, wilde dieren én prachtige plekken om te bezoeken. 

Gelukkig is het sinds 2022 weer gewoon mogelijk om naar Sri Lanka te reizen. Wel zijn er, zoals overal in de wereld, wat meer regels dan normaal. In dit artikel zetten we voor je op een rijtje hoe het nu is. Nu de wereld steeds verder heropent zullen de toegangseisen eerder versoepeld worden dan verzwaard, dus reken erop dat het alleen nog maar makkelijker zal worden om te reizen door Sri Lanka. 

Rondreizen Sri Lanka

Eerst de praktische zaken: Sri Lanka en corona

Zoals elk land heeft ook Sri Lanka enkele voorwaarden. Allemaal niet heel spannend, maar wel even belangrijk om te weten. Houd er rekening mee dat toegangseisen kunnen wijzigen. Naar verwachting zal er echter alleen maar verder versoepeld gaan worden. 

Op het moment van schrijven (12-07-2022):

  • Sri Lanka kan alleen geboekt worden door mensen die volledig gevaccineerd zijn tegen Covid. Ben je gevaccineerd tegen covid (1x Jansen of 2x een andere prik), dan tel je als volledig gevaccineerd. Op dit moment is een boosterprik geen verplichting voor Sri Lanka (maarr.. regels kunnen veranderen).
  • Je hoeft geen testafspraak in te plannen voorafgaand je reis naar Sri Lanka.
  • Geen test bij aankomst: Reizigers hoeven bij aankomst geen PCR-test te laten afnemen bij aankomst in Sri Lanka.

Het actuele reisadvies en de actuele toegangseisen kun je vinden op de website Nederland Wereldwijd en op de website van de Sri Lankaanse overheid.

Houd wel rekening met het volgende:

  • Aan boord van de vluchten kan een mondkapje verplicht worden gesteld. Neem er dus een aantal mee in je handbagage. Ter plekke kan dit ook op verschillende plekken verplicht worden gesteld.

Standaard inreisregels Sri Lanka

Losstaand van de corona inreisvoorwaarden, dien je aan de volgende algemene regels te voldoen.

  • Voor Sri Lanka heb je een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit de Sri Lanka.
  • Je dient tijdig voor je reis een visum aan te vragen. Instructies hiervoor krijg je in je vertrekinformatie.

Wat is aan te raden qua verzekeringen?

Een reisverzekering afsluiten is verplicht als je meereist met een van de reizen van Simi Reizen. Een annuleringsverzekering is op basis van eigen afweging.

Indien je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluit: let goed op wat gedekt wordt. Je kunt je verzekering ook via Simi afsluiten. Check dan deze pagina vooraf. 

In normale jaren is het een afweging of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten, gedurende de corona-pandemie raden we je aan dit extra goed af te wegen. Stel dat je vlak voor vertrek corona krijgt, dan is je verzekering een goede back-up. 

Niks staat Sri Lanka in de weg!

Sri Lanka heeft een zorgvuldig beleid uitgewerkt. Niks staat een verblijf dus nog in de weg, mits je gevaccineerd bent. Natuurlijk, het is meer "gedoe" dan in voorgaande jaren, maar uiteindelijk stelt het ook weer niet zoveel voor. 

Zoals in veel Aziatische landen zijn mondkapjes een bekend beeld. Dat is in Sri Lanka niet anders. Reken erop dat je op veel momenten een mondkapje zal moeten dragen, dat is niet anders.

Sri Lanka op haar best

Er zijn natuurlijk momenteel nog veel en veel minder toeristen dan pre-covid het geval was. Dat is zwaar voor de lokale bevolking, die geen support krijgt vanuit de overheid. Je zult merken dat de locals blij zullen zijn met je bezoek aan Sri Lanka. Daarnaast krijg je ook een veel authentieker Sri Lanka te zien. Minder toerisme betekent ook dat je makkelijker bij de belangrijkste toeristische attracties kunt komen. Een hoop excursies krijgen daardoor toegevoegde waarde. Dat wil niet zeggen dat Sri Lanka anders niet mooi is, maar het is best prettig om op plekken te komen waar het gewoon niet al te druk is. 

Sri Lanka rondreis

De ideale rondreis Sri Lanka

Rondreizen door Sri Lanka is een avontuur! Doordat Sri Lanka relatief compact is, maar wel enorm afwisselend, maak je echt een mooie rondreis. Rondreizen door Sri Lanka vereist een flexibele, makkelijke opstelling. Ben je iemand die veel waarde hecht aan tijd of slecht tegen onverwachte gebeurtenissen kan? Dan is Sri Lanka niet jouw reisbestemming. Ben je echter een beetje avontuurlijk en zie je elke verandering als een nieuwe uitdaging? Dan is dit THE place to be voor jou!

Maar wat nou als....

Reizen is nooit zonder risico's. Je kunt ter plekke onder een bus komen, tijdens je reis een been breken, een fikse voedselvergiftiging oplopen, of corona krijgen. Die risico's zijn er, behalve corona, altijd geweest. De kans dat het je gebeurt is echter relatief klein. Wij zorgen ervoor dat onze groep vooral met elkaar optrekt en beperken contacten met externen waar mogelijk. Vanzelfsprekend ben je daar als groep zelf ook bij. Uiteindelijk is het je gedrag dat bepaalt en kun je best wat voorzorgsmaatregelen nemen. 

Het is alleen maar toe te juichen dat mensen zich bewuster zijn van de risico's die samenhangen met reizen. Zorg dus dat je je verzekering up-to-date hebt en de polisvoorwaarden ook daadwerkelijk doorleest. Vrijwel alle risico's zijn gelukkig verzekerbaar.

Ik twijfel....

Bij twijfel: niet doen. Zoek dan een reis binnen de EU of blijf nog een jaartje in Nederland. Reizen moet ontspannend, leuk en avontuurlijk zijn. Je moet niet gaan reizen als je onnodig veel stress hebt van de dingen die je voor vertrek of bij terugkeer moet regelen. Reizen is absoluut weer mogelijk en zelfs zonder al te veel gedoe, maar je moet niet gaan als je zelf niet overtuigd bent. Wij weten dat we een verantwoorde reis kunnen aanbieden waar we zoveel mogelijk risico's beheersen, maar een 100% garantie kan niemand je geven. 

Maar is reizen dan heel anders dan anders?

Niet echt. Ja, met een mondkapje vliegen is niet ideaal op een lange vlucht, maar went ook wel. 

Wat je terug krijgt is wel waardevol. Een groepsreis Sri Lanka, met mensen die ook hard toe zijn aan vakantie. Een reis waarbij we Sri Lanka op een prachtige manier gaan beleven en inclusief een groot aantal inbegrepen activiteiten en maaltijden. 

Sri Lanka

Let op: door de beperkte beschikbaarheid van vluchten nog altijd zullen prijzen naarmate de reis dichterbij komt stijgen. We raden je aan minimaal 2 maanden voor vertrek te boeken. Je betaalt dan slechts 15% aan, maar weet wel zeker dat de prijs niet meer stijgt.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs