Groepsreizen Slovenië. Toch op reis deze zomer?

Groepsreizen Slovenië. Toch op reis deze zomer?

Slovenië, het enige land met LOVE in de naam, zorgt al jaren voor tevreden gezichten bij reizigers die deze outdoorvakantie boeken. Toch weten de meeste mensen vooraf niet heel veel van het land af. In dit artikel gaan we je vertellen waarom Slovenië zo'n populaire reisbestemming is voor actieve vakanties.

Maar eerst wat feitjes:

  • De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana
  • Er wordt betaald met de euro
  • Eten en drinken zijn goedkoper dan in Nederland
  • Het is ongeveer 1200 kilometer rijden, vergelijkbaar met Zuid Frankrijk
  • 's Zomers is het er heerlijk weer met veel zon
  • Gemiddeld krijgen onze Slovenië-reizen een 9 van onze reizigers

Camping Menina 

Je boekt met deze groepsreis een verblijf op Camping Menina. Behalve een meertje om te zwemmen hebben we hier een heel eigen gedeelte van de camping met een eigen hostel (voor ongeveer 20 personen). Daarnaast hebben we ook nog een aantal kampeerplekken. We hebben een eigen kampvuurplek waar elke avond fanatiek gebruik van gemaakt wordt. 

Op de camping vind je een bar en restaurant. Met name de houtovenpizza's zijn een groot succes. Als je vanaf de camping een stukje wandelt kom je onder meer een aantal restaurantjes, een burger bar en een gezellig café tegen. 

Als je kiest voor een groepsreis Slovenië ga je niet op een vakantie die in het teken van uitgaan en feesten staat. Wel is er een ontzettend goede groepssfeer, staat gezelligheid voorop en zijn er genoeg plekjes om 's avonds een drankje te doen. Het kampvuur is de natuurlijke verzamelplek waar 's avonds spelletjes gedaan worden en gesnackt wordt. Een ongedwongen vakantie dus! 

groepsreis kampvuur

Outdoor en Actie!

De hoofdreden om een groepsreis naar Slovenië te boeken is echter om te genieten van outdooractiviteiten en de bijbehorende gezelligheid! Het raften in Slovenië is voor doorgewinterde watersporters niet spectaculair, maar wel een ontzettend gezellige, afwisselende activiteit. We gaan in groepjes op pad en verdelen ons over verschillende rafts. Onderweg komen we verschillende stroomversnellingen tegen, maar er zijn ook plekken waar genoeg tijd is om elkaar overboord te helpen ;-) 

Raften 

Raften Slovenië

SUP polo

Stand Up Paddling is de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze activiteit is een absolute tophit onder reizigers, hoewel ze dat vooraf nooit zo verwachten. Bij SUP Polo ga je team tegen team een wedstrijdje polo spelen, terwijl je balanceert op de SUP. Het fanatisme onder je medereizigers wordt hier enorm aangewakkerd, dus bereid je voor op een nat pak (of twee)...

SUP polo

Canyoning

Canyoning is bij vrijwel al onze groepsreizen een grote hit. Bij canyoning klauter je, daal je af over watervallen, spring je van hoogtes en volg je de loop van een rivierkloof. Voor iedereen te doen, maar voor mensen met hoogtevrees wel een beetje een uitdaging! 

Via Ferrata

De Via Ferrata ofwel "ijzeren weg" is een spectaculaire klautertocht over de rotsen. Onderstaand filmpje laat je precies zien hoe dat er aan toe gaat!

En natuurlijk paintball!

Niks zo awesome als schieten op je reisgenoten. Paintball is altijd een (letterlijke) hit. Tijdens onze actieve vakantie weten we zeker dat je tijdens een potje paintball de adrenaline wel gaat voelen. Je reisgenoten zijn opeens je medestanders en je tegenstanders. En kijk uit, zelfs de vriendelijkste mensen veranderen in fanatiekelingen tijdens dit spel!

paintball slovenie

Is dat het? 

Nee hoor. We hebben gekozen voor een actieve vakantie, dus behalve bovenstaande inbegrepen activiteiten maken we nog een mooie bergwandeltocht en gaan we bellyak doen. Bellyak is een soort combinatie van kajakken en hydrospeed, waarbij je op een soort halve kajak over de rivier gaat. Staat garant voor heel veel plezier en zorgt voor een compleet andere beleving van dezelfde rivier die je tijdens het raften als groep hebt bedwongen. 

Slovenië als outdoorvakantie-bestemming

Hoewel Slovenië vaak vergeten wordt als outdoorbestemming is het een toplocatie. De hoogste bergen van het land zijn bijna 3000 meter hoog. Je zult merken dat Slovenië enorm groen is, de mensen enorm vriendelijk en je een vakantie gaat beleven die je nog lang bij zal blijven.

De gezellige sfeer, de levendige camping, de gemoedelijke busreis en de gezellige groepsgenoten maken je groepsreis vervolgens compleet.

Hoe zit dat met corona....

Op dit moment lijkt het alsof de enige echte beperking ter plekke ligt in de reis er naartoe. We zullen mondkapjes moeten gebruiken en ook in Slovenië waar mogelijk de afstand bewaren. Dat betekent vooral dat wij organisatorisch wat aanpassingen moeten doen om alles voor elkaar te krijgen, maar we verwachten dat je als reiziger uiteindelijk maar heel beperkt iets van de maatregelen merkt. 

Zoals het er nu naar uitziet vertrekt onze eerste Slovenië actieve vakantie deze zomer op 9 juli. 

Oké oké, dat lijkt me wel wat

Check de groepsreizen Slovenië hier.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs

Meer lezen