Wat een jaar! Blik naar de toekomst

Wat een jaar! Blik naar de toekomst

Wow! Wat een jaar hebben we achter de rug. Bizar, onwerkelijk, ongekend en voor de reisbranche vernietigend. Dat is wel zo'n beetje de samenvatting van wat er gebeurd is de afgelopen tijd. Met een gemiddeld omzetverlies van tegen de 90% is de reissector samen met de evenementenbranche onevenredig hard geraakt door corona. Maar, de blik gaat nu weer richting de toekomst, zoals het hoort! 

Vouchers zijn grotendeels uitbetaald! 

Het goede nieuws: we hebben inmiddels het grootste deel van de nog uitstaande reisvouchers teruggestort aan onze reizigers van wie de reis noodgedwongen werd geannuleerd. 

Het is onvoorstelbaar hoe relaxed en welwillend onze reizigers afgelopen jaar geweest zijn toen hun geplande vakantie niet door kon gaan wegens corona. Het zegt veel over mensen als ze in een dergelijke situatie gewoon het geduld opbrengen om af te wachten.

Als reisbedrijf hebben we te maken met allerlei geldstromen. Zo doen we aanbetalingen voor luchtvaartmaatschappijen, boeken we vast tickets, leggen we hotels vast en betalen ook daar een gedeelte van vooruit. Door corona hebben we veelvuldig moeten annuleren. Een groot deel van het geld is teruggekomen binnen een half jaar, maar de schade voor ons als bedrijf is helaas ook enorm geweest. 

We zijn meer dan dankbaar. Op een enkele uitzondering na blijkt dat onze reizigers gewoon fantastische sociale en meedenkende mensen zijn. Ben je 1 van deze mensen? Weet dan dat je oprecht bijgedragen hebt aan het behouden van ons bedrijf voor de toekomst. 

Blik vooruit

Inmiddels hebben we ons bedrijf veiliggesteld voor de komende tijd. Dat geeft ons de kans om volop te gaan kijken naar de mogelijkheden om vakanties uit te voeren deze zomer. Als binnenkort het sein gegeven wordt dat vakantie weer mogelijk gaat zijn, zijn we er dan ook helemaal klaar voor. Niet alleen hebben we geen erfenis uit het verleden meer, we kunnen ook weer gaan doen waar we goed in zijn: vakanties organiseren. 

Vaccinatiepaspoort - slechte naam!

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest rondom het zogeheten "vaccinatiepaspoort". Dit is de slechtst mogelijke naam voor wat het is: een reisbewijs waarmee je aangeeft dat je geen covid hebt. In de praktijk komt het neer op drie dingen:

  1. Je toont aan dat je gevaccineerd bent. Hier komt de naam vaccinatiepaspoort ook vandaan. 
  2. Je toont een negatieve PCR-test die afhankelijk van het land 24, 48 of 72 uur voor vertrek is afgenomen. 
  3. Je toon aan dat je recent een covid-besmetting hebt gehad. 

Er is dus geen sprake van dat je gevaccineerd moet zijn om op vakantie te kunnen komend zomer. Binnen de EU is dan ook afgesproken dat een eventuele app niet mag discrimeren. 1 van de drie opties volstaat. Wil je je niet laten vaccineren of ben je simpelweg nog niet aan de beurt, dan volstaat een PCR-test dus. 

Schuin oog naar andere landen

We kijken natuurlijk om ons heen wat er gebeurt. In België vervalt vermoedelijk per 1 april het reisverbod. In Duitsland is afgelopen week onder andere Mallorca van de lijst gehaald en kunnen Duitsers daar weer naartoe op vakantie. In Groot-Brittanië zijn concrete data genoemd en wordt volop geboekt. 

In Nederland wordt tijdens de persconferentie van 23 maart een belangrijke update verwacht met betrekking tot de zomervakantie. Het moet ook wel, want inmiddels wordt in de landen om ons heen volop geboekt. Met een jaar om in te halen voor veel vakantiegangers geldt dat zowel vluchten als hotels schaars zullen worden. Zodra de gang er weer een beetje in zit zullen prijzen dan ook onvermijdelijk stijgen. 

Wanneer boeken?

Je betaalt momenteel slechts 10% aan, dus als je eruit bent: wacht niet te lang! Bekijk de groepsreizen

terug naar blogs

Meer lezen