Simi's verwachtingen voor de zomer van 2021

Simi's verwachtingen voor de zomer van 2021

We merken dat steeds meer mensen beginnen met het oriënteren op een mooie groepsreis voor in de zomer. De voorpret kan weer beginnen! Uiteraard begrijpen we dat het allemaal dit jaar iets onzekerder is en dat je misschien vragen hebt over reizen in de zomer van 2021. Want welke groepsreizen zullen waarschijnlijk als eerste door kunnen gaan? En wat nou als de groepsreis toch niet door kan gaan? En zijn er maatregelen ter plekke waar je rekening mee dient te houden? In deze blog kun je informatie vinden over onze verwachtingen voor de zomer van 2021 en waarom je bij Simi gewoon zorgeloos kunt boeken. We vertellen je eerst meer over het zorgeloze boeken (dag stress) en daarna vertellen we je meer over onze verwachtingen.

Alle groepsrondreizen zien? 

Zorgeloos boeken

Het is begrijpelijk dat je dit jaar wat meer keuzestress hebt bij het kiezen van je reisbestemming. Je wilt immers natuurlijk graag een groepsreis uitkiezen waarbij de kans op doorgang het grootst is. Gelukkig vertellen we je daar later meer over. Eerst leggen we aan je uit waarom je zonder risico's gewoon vast een boeking kunt plaatsen.

Reden 1. Simi Reizen is aangesloten bij de SGR

SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Stel, je hebt een groepsreis geboekt en deze kan helaas niet doorgaan, waardoor Simi Reizen deze dient te annuleren. Dan krijg je van Simi Reizen gewoon je (aan)betaalde reissom teruggestort. Bij annuleringen t/m 31 maart 2021 is dit in de vorm van een corona-voucher, daarna gaat het om een terugstorting. Met de corona-voucher kun je een nieuwe groepsreis boeken, maar heb je uiteraard ook de mogelijkheid om te vragen om terugstorting. In het onwaarschijnlijke geval dat wij helaas niet aan deze verplichtingen kunnen voldoen, dan zorgt de SGR ervoor dat je alsnog je geld terug krijgt. Je bent dus nooit je geld kwijt als wij je groepsreis annulerenJe kunt hier ons lidmaatschap controleren. Wist je trouwens dat je tot en met 15 februari slechts 10% hoeft te betalen van de reissom?

Reden 2. Altijd de mogelijkheid om om te boeken

Indien je groepsreis helaas niet door kan gaan, krijg je van ons altijd de mogelijkheid om om te boeken naar een andere groepsreis of vertrekdatum. We helpen je uiteraard op weg met je keuze en kunnen je vertellen welke groepsreizen erg lijken op de groepsreis die je geboekt hebt. Mocht de verwachting zijn dat dezelfde groepsreis in een latere periode wel door kan gaan, is het natuurlijk ook mogelijk om enkel de vertrekdatum te wijzigen. Je (aan)betaalde reissom en eventuele bij ons afgesloten verzekeringen reizen hierbij gewoon mee naar de nieuwe groepsreis of vertrekdatum.

Jongerenreizen Cyprus Simi Reizen Jongerenreizen Frankrijkk Simi Reizen

Reden 3. Een optie plaatsen is ook een optie

Wil je graag je plekje alvast semi-vastleggen maar toch ook nog even de situatie een beetje afwachten? Of moet je bijvoorbeeld nog vrij regelen of een cijfer van een tentamen afwachten? Dan is het ook mogelijk om een optie te plaatsen! Meer informatie hierover kun je vinden op onze optie plaatsen pagina op onze support & contact pagina. Zeker handig bij groepsreizen die sneller vol raken, zoals de groepsreizen Kroatië, Italië en Griekenland. Ook kun je natuurlijk een optie plaatsen voor één van onze populaire groepsreizen in Azië of de VS.

Reden 4. Maatregelen op bestemming

Natuurlijk is reizen tijdens de corona-periode net iets anders. Afgelopen jaar bleven de maatregelen beperkt tot het dragen van een mondkapje tijdens de heen- en terugreis en transfers en het houden van afstand. Tijdens outdoor-activiteiten hoef je overigens geen mondkapje op en afstand te houden, omdat dit valt onder buitensport.

Good to know: Mochten we het programma van de groepsreis niet uit kunnen voeren of dusdanig moeten aanpassen dat het niet meer in de buurt komt van het originele programma, dan zullen wij de groepsreis ook annuleren of contact met jullie opnemen om te overleggen. Een groepsreis hoort immers leuk te zijn en we bieden je graag het reisprogramma aan zoals deze op de website staat weergeven. Afgelopen jaar hebben we zonder gigantische wijzigingen de programma's gewoon kunnen uitvoeren bij bestemmingen waar we naartoe mochten reizen.

Conclusie: Je kunt gewoon zorgeloos boeken

Lees meer over zorgeloos boeken. Natuurlijk raden we je wel aan pas te boeken op het moment dat je zeker weet dat de groepsreis bij jou past en zodra je je hier goed bij voelt. Een vakantie hoort immers leuk te zijn, net als de voorpret! Je kunt op de reispagina's bij data/prijzen bekijken of de groepsreis snel vol loopt, zodat je tijdig je plekje vast kunt leggen. Nu in februari zitten de vertrekdata zeker niet bijna vol, al zien we steeds meer boekingen binnenkomen bij de populaire vertrekdata. We raden je daarom wel aan om dit een beetje in de gaten te houden en al een boeking te plaatsen zodra je het zeker weet. Zeker als straks weer meer mogelijk gaat zijn, verwachten we dat veel mensen hun reis in dezelfde periode gaan vastleggen en dan wil je niet de boot missen (letterlijk in sommige gevallen ;-)).

Jongerenreizen Kroatië Simi Reizen Slovenië jongerenreizen Simi Reizen

Inschattingen zomer 2021

Dan is het nu tijd voor wat informatie over onze verwachtingen voor de zomer van 2021. We hebben onze verwachtingen gebaseerd op de afgelopen zomer, het aantal besmettingen per land, het aantal gevaccineerden per land en welke landen sterk afhankelijk van van toerisme.

Op basis van het afgelopen jaar en het corona beleid

Vorig jaar zijn de grenzen van Kroatië, Frankrijk en Griekenland open gebleven tijdens de zomermaanden. Slovenië is deels de zomer open gebleven. Op deze bestemmingen hebben we onze programma's gewoon uit kunnen voeren en bleven de maatregelen beperkt bij het dragen van een mondkapje en het houden van afstand. Ter plekke was alles gewoon open. Voor 2021 hebben we Cyprus en Italië toegevoegd aan ons reisaanbod, waarbij we ook goede hoop hebben. Landen die sterk afhankelijk zijn van toerisme, zullen eerder geneigd zijn de grenzen te openen. Hier vallen met name Zuid-Europese landen onder, zoals Spanje, Kroatië, Griekenland en Italië, maar ook de Malediven en Thailand zijn sterk afhankelijk van toerisme. 

Op basis van het aantal besmettingen

Als we kijken naar het aantal besmettingen in de afgelopen periode, laten vrijwel alle landen een dalende trend zien. Goed nieuws natuurlijk! Veel landen laten ook nog eens een extra sterke daling zien. Dat veel landen eerst de kwetsbare mensen aan het vaccineren zijn is natuurlijk ook positief voor de cijfers. Veel landen hebben op dit moment strenge maatregelen en gesloten grenzen, maar doordat ze dit juist nu doen, biedt dit goede hoop voor de zomer van 2021. Zodra de besmettingen nog meer zullen afnemen en meer mensen gevaccineerd zijn zullen naar verwachting veel landen het openen van de grenzen weer snel gaan overwegen. Voorbeelden van de daling in cijfers bij Europese bestemmingen:

  • Cyprus: deze week gem. 108 besmettingen per dag / begin januari gem. 617 besmettingen per dag (op 1,189 miljoen inwoners)
  • Frankrijk: deze week gem. 18.302 besmettingen per dag / begin november gem. 86.852 besmettingen per dag (op 66,99 miljoen inwoners)
  • Griekenland: deze week gem. 1.169 besmettingen per dag / midden november gem. 3.209 besmettingen per dag (op 10,72 miljoen inwoners)
  • Ierland: deze week gem. 859 besmettingen per dag / begin januari gem. 4.843 besmettingen per dag (op 4,904 miljoen inwoners)
  • Italië: deze week gem. 12.163 besmettingen per dag / midden november gem. 34.580 besmettingen per dag (op 60,36 miljoen inwoners)
  • Kroatië: deze week gem. 332 besmettingen per dag / midden december gem. 3.581 besmettingen per dag (op 4,058 miljoen inwoners)
  • Noorwegen: deze week gem. 247 besmettingen per dag / begin januari gem. 604 besmettingen per dag (op 5,385 miljoen inwoners)
  • Servië: deze week gem. 1.857 besmettingen per dag / begin december gem. 7.278 besmettingen per dag (op 6,829 miljoen inwoners)
  • Slovenië: deze week gem. 825 besmettingen per dag / begin januari gem. 2.028 besmettingen per dag (op 2,081 miljoen inwoners)
  • Zweden: deze week gem. 2.907 besmettingen per dag / begin januari gem. 7.442 besmettingen per dag (op 10,23 miljoen inwoners)

Vergeet ook niet de inwonersaantallen te bekijken. Sommige landen met veel besmettingen hebben veel meer inwoners dan Nederland, waardoor logischerwijs ook de besmettingsaantallen hoger liggen. In Sri Lanka en Vietnam zijn de besmettingen de afgelopen periode weer wat opgelopen. 

Jongerenreizen Italië Simi Reizen Jongerenreizen Griekenland Simi Reizen

Op basis van het vaccineren 

Als we kijken naar hoe ver landen zijn met het vaccineren, dan zijn het Verenigd Koninkrijk (met daarbij ook Schotland), Servië en de Verenigde Staten de absolute koplopers. Deze landen hebben een groter deel van de bevolking gevaccineerd ten opzichte van andere landen. De meeste Europese landen lopen redelijk gelijk met elkaar. Indonesië (waar Bali bij hoort), Canada en Nederland lopen wat langzamer dan de rest.

Conclusie verwachtingen 2021

Onze verwachting is dat Europese groepsreizen als eerste doorgang zullen vinden, waarbij we verwachten dat Kroatië, Frankrijk, Griekenland, Slovenië, Cyprus en Italië het eerst de grenzen zullen openen. Maar ook hebben we goede hoop op Ierland en Spanje. Of daar nog bestemmingen aan toe worden gevoegd is voor nu onduidelijk, maar het zou natuurlijk goed kunnen dat hier nog meer landen bij komen. Naar verwachting zullen daarna pas verre bestemmingen hun grenzen weer openen. Natuurlijk zeggen deze cijfers niet alles. Wanneer we weer naar een land kunnen afreizen is immers ook afhankelijk van of ze bijvoorbeeld inreizen toestaan wanneer je een sneltest hebt gedaan, of een bewijs van vaccinatie kunt tonen. We verwachten dat veel landen gaan kijken naar hoe ze deze zomer toch toeristen kunnen verwelkomen. Aangezien je zorgeloos kunt boeken, zouden wij zeggen: lekker vast een plekje vastleggen en alles rustig aan afwachten!

Nog even dit

De bovenstaande informatie hebben we verkregen uit betrouwbare databases die de aantallen weergeven op het gebied van aantal besmettingen en aantal uitgedeelde vaccins. Deze blog hebben we met zorg samengesteld. We spreken hierbij onze verwachtingen uit voor 2021. Hoewel we natuurlijk ook verwachten dat onze verwachtingen redelijk correct zullen zijn, kan door verschillende invloeden de werkelijkheid afwijken van onze verwachtingen. Helaas is deze periode voor iedereen nog even koffie dik kijken.

Meer informatie

Groepsreizen Europa

Support & Contact

Jongerenreizen

Singlereizen

Bestemmingen

terug naar blogs