Verwachtingen zomer van 2022

Verwachtingen zomer van 2022

We merken dat steeds meer mensen beginnen met het oriënteren op een mooie groepsreis voor in de zomer. De voorpret kan weer beginnen! Uiteraard begrijpen we dat het allemaal dit jaar iets onzekerder is en dat je misschien vragen hebt over reizen in de zomer van 2022. Want welke groepsreizen zullen waarschijnlijk als eerste door kunnen gaan? En wat nou als de groepsreis toch niet door kan gaan? En zijn er maatregelen ter plekke waar je rekening mee dient te houden? In deze blog kun je informatie vinden over onze verwachtingen voor de zomer van 2022 en waarom je bij Simi gewoon zorgeloos kunt boeken. We vertellen je eerst meer over het zorgeloze boeken (dag stress) en daarna vertellen we je meer over onze verwachtingen.

Zoals je weet is corona nog altijd van invloed op de wereld. Inmiddels zien we echter dat er ook steeds meer wèl kan. Bij onze groepsreizen kijken we vooral naar de mogelijkheden. 

Ons advies blijft: 

  • Blijf thuis als je het niet aandurft
  • Laat je niet teveel leiden door nieuwsberichten. De praktijk is een stuk relaxter dan dat. En wij kunnen het weten, want wij hebben de afgelopen twee jaar ook gewoon reizen uitgevoerd. 

Zorgeloos boeken

Het is begrijpelijk dat je dit jaar wat meer keuzestress hebt bij het kiezen van je reisbestemming. Je wilt immers natuurlijk graag een groepsreis uitkiezen waarbij de kans op doorgang het grootst is. Gelukkig vertellen we je daar later meer over. Eerst leggen we aan je uit waarom je zonder risico's gewoon vast een boeking kunt plaatsen.

Reden 1. Simi Reizen is aangesloten bij de SGR

SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Stel, je hebt een groepsreis geboekt en deze kan helaas niet doorgaan, waardoor Simi Reizen deze dient te annuleren. Dan krijg je van Simi Reizen gewoon je (aan)betaalde reissom teruggestort.

Je bent dus nooit je geld kwijt als wij je groepsreis annulerenJe kunt hier ons lidmaatschap controleren. Wist je trouwens dat je tot en met 15 februari slechts 10% hoeft te betalen van de reissom?

Reden 2. Altijd de mogelijkheid om om te boeken

Indien je groepsreis helaas niet door kan gaan, krijg je van ons altijd de mogelijkheid om om te boeken naar een andere groepsreis of vertrekdatum. We helpen je uiteraard op weg met je keuze en kunnen je vertellen welke groepsreizen erg lijken op de groepsreis die je geboekt hebt. Mocht de verwachting zijn dat dezelfde groepsreis in een latere periode wel door kan gaan, is het natuurlijk ook mogelijk om enkel de vertrekdatum te wijzigen. Je (aan)betaalde reissom en eventuele bij ons afgesloten verzekeringen reizen hierbij gewoon mee naar de nieuwe groepsreis of vertrekdatum.

Jongerenreizen Cyprus Simi Reizen Jongerenreizen Frankrijkk Simi Reizen

Reden 3. Een optie plaatsen is ook een optie

Wil je graag je plekje alvast semi-vastleggen maar toch ook nog even de situatie een beetje afwachten? Of moet je bijvoorbeeld nog vrij regelen of een cijfer van een tentamen afwachten? Dan is het ook mogelijk om een optie te plaatsen! Meer informatie hierover kun je vinden op onze optie plaatsen pagina op onze support & contact pagina. Zeker handig bij groepsreizen die sneller vol raken, zoals de groepsreizen Kroatië, Italië en Griekenland. Ook kun je natuurlijk een optie plaatsen voor één van onze populaire groepsreizen in Azië of de VS.

Reden 4. Maatregelen op bestemming

Natuurlijk is reizen tijdens de corona-periode net iets anders. Afgelopen jaar bleven de maatregelen beperkt tot het dragen van een mondkapje tijdens de heen- en terugreis en transfers en het houden van afstand. Tijdens outdoor-activiteiten hoef je overigens geen mondkapje op en afstand te houden, omdat dit valt onder buitensport.

Good to know: Mochten we het programma van de groepsreis niet uit kunnen voeren of dusdanig moeten aanpassen dat het niet meer in de buurt komt van het originele programma, dan zullen wij de groepsreis ook annuleren of contact met jullie opnemen om te overleggen. Een groepsreis hoort immers leuk te zijn en we bieden je graag het reisprogramma aan zoals deze op de website staat weergeven. Afgelopen jaar hebben we zonder gigantische wijzigingen de programma's gewoon kunnen uitvoeren bij bestemmingen waar we naartoe mochten reizen.

Reden 5: door te boeken bij een reisorganisatie zit je altijd goed

In normale jaren zijn er prima reizen te bedenken die je zelf kunt boeken en plannen. Bij een georganiseerde reis heb je echter een gigantisch voordeel: door de bestaande wetgeving zijn wij als touroperator verantwoordelijk voor jouw boeking. Dat betekent dat als wij zouden moeten annuleren, de schade voor ons is. Als reiziger is dat een voordeel. Voor ons ook geen probleem, want we voeren alleen groepsreizen uit als we zelf ook erop rekenen dat ze kunnen doorgaan. 

Conclusie: Je kunt gewoon zorgeloos boeken

Lees meer over zorgeloos boeken. Natuurlijk raden we je wel aan pas te boeken op het moment dat je zeker weet dat de groepsreis bij jou past en zodra je je hier goed bij voelt. Een vakantie hoort immers leuk te zijn, net als de voorpret! Je kunt op de reispagina's bij data/prijzen bekijken of de groepsreis snel vol loopt, zodat je tijdig je plekje vast kunt leggen. Nu in februari zitten de vertrekdata zeker niet bijna vol, al zien we steeds meer boekingen binnenkomen bij de populaire vertrekdata. We raden je daarom wel aan om dit een beetje in de gaten te houden en al een boeking te plaatsen zodra je het zeker weet. Zeker als straks weer meer mogelijk gaat zijn, verwachten we dat veel mensen hun reis in dezelfde periode gaan vastleggen en dan wil je niet de boot missen (letterlijk in sommige gevallen ;-)).

Jongerenreizen Kroatië Simi Reizen Slovenië jongerenreizen Simi Reizen

Inschattingen zomer 2022

Steeds meer verre bestemmingen heropenen de grenzen. Vaak met als aanvullende voorwaarde een PCR-test of antigeentest voor vertrek. Daarnaast is vaccinatie tegen COVID in steeds meer landen een verplichting om in te mogen reizen. 

We rekenen erop dat we in 2022 een groot deel van onze rondreizen weer kunnen uitvoeren. Zo zijn Sri Lanka, de Malediven, Costa Rica, Colombia en Cuba, maar ook de Verenigde Staten en Canada weer te bezoeken. De verwachting is dat in 2022 ook de laatste landen hun grenzen zullen heropenen. Hoewel er altijd onzekerheid blijft, is die in veel opzichten niet anders dan eerder. 

Als reisorganisatie moeten we immers altijd rekening houden met regelgeving en onverwachte gebeurtenissen. Een aswolk, vulkaanuitbarsting, bosbrand en nog vele andere dingen zijn risico's die erbij horen als je gaat reizen. 100% veiligheid bestaat niet en iedere organisatie die jou vertelt dat ze "covid garantie" hebben, of "corona-proof" zijn, vertellen onzin. 

Niemand kan een 100% garantie geven. Wat we kunnen garanderen is dat we je op de hoogte stellen van de geldende regels, afspraken maken waar mogelijk en het goede voorbeeld zullen geven. De rest is aan jezelf en je groep. 

Op basis van het afgelopen jaar en het corona beleid

Afgelopen jaar hebben we een groot deel van onze reizen en rondreizen Europa kunnen uitvoeren. Voor 2022 verwachten we dat we ook met positieve reisadviezen kunnen vertrekken naar een groot aantal andere bestemmingen. 

Voor alle reizen geldt: het is met name je eigen gedrag dat bepaalt wat er gebeurt. Reizen an sich is probleemloos als je je gewoon aan de geldende regels houdt. We vragen iedereen die een reis boekt gewoon zijn of haar gezond verstand te gebruiken, dan komt het allemaal goed. 

Singlereizen

Al onze groepsreizen worden voor een groot deel door solo-reizigers geboekt. Zeker 65% boekt zijn of haar reis solo. Onze reizen zijn geen echte singlereizen, maar omdat een groot deel van de mensen wel solo boekt, kun je het gerust een singlereis noemen. Je komt altijd in een groep mensen terecht waarvan een groot deel alleen geboekt heeft. We merken dat het voor mensen die alleen boeken vaak even spannend is. Bij al onze reizen kun je vooraf kennismaken met je reisgenoten, dus dat scheelt al een stuk! 

Jongerenreizen Italië Simi Reizen Jongerenreizen Griekenland Simi Reizen

Nog even dit

De bovenstaande informatie hebben we verkregen uit betrouwbare databases die de aantallen weergeven op het gebied van aantal besmettingen en aantal uitgedeelde vaccins. Deze blog hebben we met zorg samengesteld. We spreken hierbij onze verwachtingen uit voor 2021. Hoewel we natuurlijk ook verwachten dat onze verwachtingen redelijk correct zullen zijn, kan door verschillende invloeden de werkelijkheid afwijken van onze verwachtingen. Helaas is deze periode voor iedereen nog even koffie dik kijken.

Meer informatie

Groepsreizen Europa

Support & Contact

Jongerenreizen

Singlereizen

Bestemmingen

terug naar blogs