Zomer 2021 - waar kun je naartoe?

Zomer 2021 - waar kun je naartoe?

We zijn ontzettend blij dat we komend zomer weer enigszins normaal kunnen reizen. Onze groepsreizen gaan dan ook door naar veel verschillende bestemmingen, binnen Europa. Voor buiten Europa hebben we nog goede hoop op onze rondreizen door de VS. Alle overige verre bestemmingen worden pas vanaf begin september weer aangeboden. Daarvan is nog niet zeker of ze door kunnen gaan. 

Wij gaan in ieder geval weer! 

Zoals Simi Reizen ook in het moeilijke 2020 gewoon groepsreizen uitvoerde, zullen we dat dit jaar opnieuw doen. Alle groepsreizen die nu boekbaar zijn op de site verwachten we ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Het heeft immers geen zin voor ons om reizen online te zetten die niet doorgaan. Wij verdienen immers pas iets als jij weer veilig terug bent van vakantie.

Je kunt er dus redelijk vanuit gaan dat een reis die boekbaar is ook door kan gaan. 100% zekerheden zijn er dit jaar alsnog niet, maar moeten we alsnog annuleren dan boeken we je om of krijg je binnen veertien dagen je geld terug. 

Gratis testen deze zomer

Zowel sneltesten als PCR-testen zijn gratis in juli en augustus voor Nederlanders. Ben je volledig gevaccineerd? Dan hoef je in de meeste gevallen geen test meer te doen. Wij zorgen dat:

  • Je alle info krijgt die je nodig hebt
  • Je reis goed geregeld is
  • Je je niet druk hoeft te maken, voer de stappen uit in je vertrekinformatie en ga
  • Je reis zo "normaal" mogelijk verloopt. We bieden alleen groepsreizen aan waarvan we denken dat ze door kunnen gaan. 

Kroatië 

Met drie reizen in Kroatië heb je meer dan genoeg keus voor een fantastische vakantie. Kroatië actief is onze busreis en een ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen. Met standaard inbegrepen activiteiten, een camping direct aan het strand en vlakbij de grote stad Split kun je je voorbereiden op een afwisselende vakantie met veel zon. 

Ben je op zoek naar een wat minder actieve vakantie? Dan is Kroatië Deluxe een aanrader. Deze zit op bijna alle vertrekdata trouwens bijna vol. Bij deze groepsreis boek je een reis in een appartement, met retourvlucht en bagage inbegrepen, maar ook een aantal topactiviteiten als rivertuben en zeekajakken. 

Wil je iets meer zien van Kroatië? Dan is eilandhoppen in Kroatië wat je moet doen. Je begint en eindigt je reis in levendig Split. Je vliegticket is inbegrepen. Vanuit Split bezoek je verschillende eilanden en plekken langs de kust. 

Kroatië heeft een positief reisadvies. Om naar Kroatië te reizen moet je een formuliertje invullen, een sneltest of PCR-test doen indien je niet gevaccineerd bent. That's it. 

Frankrijk Actief en Actief PLUS

Voor wie actief zoekt en houdt van lekker weer, bergen rondom en de gezelligheid van een klein Frans stadje is deze groepsreis aan absolute aanrader. Als je voor Frankrijk Actief gaat boek je een vakantie met genoeg vrije tijd om ook zelf dingen te ondernemen. Naast de camping ligt een zwembad (tegen betaling), een meertje is op loopafstand te vinden en in tien minuten ben je in het centrum van het stadje Guillestre. 

Zowel Frankrijk Actief als Actief PLUS hebben een heel programma aan activiteiten standaard inbegrepen bij je reissom. Ook de busreis is inbegrepen. Je hoeft geen eerdere ervaring te hebben, wel moet je een beetje houden van een adrenaline-kick op zijn tijd!

Frankrijk heeft een positief reisadvies. Als je nog niet min. 14 dagen gevaccineerd bent zul je een PCR-test of sneltest moeten doen voor vertrek. Deze zijn gratis in juli en augustus. 

Frankrijk

Griekenland

We bieden twee verschillende rondreizen aan in Griekenland. Voor de zeilrondreis ben je te laat, deze zit tot 10 september volgeboekt. Onze andere groepsreis over het vasteland van Griekenland begint in Thessaloniki en is een ideale mix van relaxed reizen, activiteiten op zijn tijd en genieten van het mooie dat Griekenland te bieden heeft. 

Ook deze reis heeft top activiteiten inbegrepen, is inclusief retourvlucht en inclusief bagage, transfers en ontbijt in alle hotels. 

Griekenland groepsreizen

Griekenland heeft met uitzondering van hoofdstad Athene een positief reisadvies. Behalve een formuliertje en gratis test hoef je niks te doen. Als je gevaccineerd bent hoef je ook geen test te doen als je aan de voorwaarden voldoet.  

Ierland

Onze prachtige rondreis Ierland gaat eindelijk weer van start op 19 juli! Vanaf 19 juli staat Ierland weer toeristen toe en wij zijn daar bij als eerste groepsreis-aanbieder. Dit is je kans om Ierland mee te maken op unieke wijze zonder andere toeristen te zien. Wij zullen 1 van de eersten zijn die landen op de luchthaven van Dublin. Kun je niet mee op 19 juli? Vanaf 27 juli vertrekken we elke 8 dagen richting het mooie Ierland. 

Op dit moment zijn de eerste groepsreizen Ierland bijna vol! 

Ierland groepsreizen

Ierland heeft een positief reisadvies en laat vanaf 19 juli weer toeristen toe. Ook hier geldt dat je niet veel hoeft te doen, formuliertje, PCR-test en gaan. 

Awesome Italië

Als je een beetje een liefhebber bent van cultuur, is dit jouw reis! We bezoeken onder andere Pisa, Florence, Lucca en andere bezienswaardigheden. Daarnaast ondernemen we ook nog eens van alles tijdens deze rondreis. Met verblijf in een hotel in Montecatini, gegidste stadstours, hiken, fietsen en meer geniet je bij deze rondreis van een perfecte combinatie van het Italiaanse leven, bezienswaardigheden en activiteit. 

En ja, ook Italië heeft een positief reisadvies! Ook hier geldt: formuliertje, testje, klaar. 

Wandelvakantie Oostenrijk 

Ook Oostenrijk is geopend voor toerisme. Ga voor een wandelvakantie in het zuiden van Oostenrijk in de regio Karinthië. Deze regio heeft behalve prachtige bergen ook een uitstekend klimaat omdat het vrij zuidelijk ligt. 

Tijdens deze reis maak je mooie wandeltochten door de bergen. 

Oostenrijk heeft een positief reisadvies. 

oostenrijk

Slovenië

Ook Slovenië heeft inmiddels een positief reisadvies, maar er gelden op dit moment nog inreisbeperkingen voor Nederlanders. De verwachting is dat deze binnenkort verdwijnen gezien de verbeterende situatie in Nederland. 

Slovenie outdoor

Andere bestemmingen

Voor Scandinavië is het nog niet zeker of er voldoende versoepeld wordt om de groepsreizen door te kunnen laten gaan. Wij rekenen op verbetering, maar zijn afhankelijk van anderen. 

Zorgeloos reizen - ingewikkeld? 

Je hebt natuurlijk een jaar lang net als wij alleen maar negatieve berichten gehoord over reizen, het buitenland en vakanties. Toch is een vakantie meer dan prima mogelijk als je gewoon even de paar simpele stappen volgt die wij je voorschotelen. Tijdens de reis houden we ons aan de geldende maatregelen, maar als groep ben je als geheel bij elkaar. We beperken contacten met externen zoveel mogelijk. Iedereen die meereist is getest of gevaccineerd. Dat is geen eis die wij als Simi Reizen stellen, maar zijn verplichtingen die landen ingesteld hebben om het risico op corona zo klein mogelijk te houden. 

Dat betekent dat iedereen ofwel getest of gevaccineerd is bij vertrek. We vragen je vlak voor vertrek de sociale contacten een beetje te beperken, zodat we de kans zo klein mogelijk houden dat we alsnog een besmetting ter pekke krijgen. 

Reizen is niet super ingewikkeld. Wij maken vertrekinformatie voor je. Daarin zetten we op een rijtje wat je precies moet doen om naar een bepaald land te kunnen reizen. Als je die stappen volgt ben je klaar en kun je gewoon zorgeloos op vakantie. 

terug naar blogs