Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Zeilgroepsreis Griekenland
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Zeilgroepsreis Griekenland

Vanaf 1 406,50 €

Deze groepsreis combineert het leven op een zeiljacht met het bezoeken van prachtige Griekse eilanden, varen op de Egeïsche zee, gezellige stadjes en een ontspannen vakantie in de Griekse zon. 

We brengen een bezoek aan Athene, waarna we op zaterdag aan boord stappen van het zeiljacht. We reizen met maximaal drie verschillende zeiljachten samen als groep. 

Elk zeiljacht heeft zijn eigen Nederlandstalige schipper die de boot vakkundig bestuurt. Als je wilt legt de schipper je uit hoe je navigeert en kun je zelf onder begeleiding zeilen. Ben je vooral een genieter? Dan kun je rustig in het zonnetje relaxen.

Met deze groepsreis reis je op unieke wijze langs de verschillende Griekse eilanden, hebt genoeg tijd om Athene daadwerkelijk te bezoeken en kunt onderweg natuurlijk op talloze punten een heerlijke duik in het water maken.

 • 2 Excursies
 • Incl. bagage
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid
 • 18-32 jaar
 • Geen
 • 10-30 personen
 • Incl.vlucht
 • Combinatie

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • Ontdek prachtige eilanden
 • Verken de bruisende stad Athene
 • Geniet van het heldere water
 • Proberen dolfijnen te spotten
 • Gezelligheid aan boord
 • Evt. leren zeilen!
Bekijk meer

Inbegrepen bij je reissom

 • Retourvlucht Amsterdam - Athene (1x overstappen)
 • Ruimbagage (23 kg) en handbagage
 • Alle overnachtingen aan boord van zeiljacht op basis van 2 personen per cabine
 • Overnachting in Athene op dag 1
 • Overnachtingen in Athene op dag 9 inclusief ontbijt op dag 10
 • Transfers van hotel op dag 9 van de boot naar het hotel
 • Transfer Luchthaven - hotel 1e nacht
 • Linnenpakket (lakens, kussenslopen, dekens en douchehanddoeken)
 • Citytour Athene
 • Deskundige begeleiding door Nederlandstalige schipper

Niet inbegrepen

 • Diesel en water (100 - 150 euro per jacht per week). Kosten split je per jacht. 
 • Havengelden (20 - 50 euro per jacht per week). Kosten split je per jacht. 
 • Boodschappen voor aan boord (ook voor de schipper)
 • Transfer van hotel in Alimos naar opstap boot (700m, lopen of taxi delen)
 • Maaltijden en drankjes
 • In sommige gevallen toeristenbelasting in hotels (EUR 1,50 per nacht)
 • Reisverzekering (verplicht. Deze hoef je niet via Simi Reizen af te sluiten, dat mag ook elders. Op verzoek kan bewijs van verzekering worden opgevraagd door de reisbegeleider). 
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Dag 1 - Amsterdam - Athene

We vliegen vandaag met 1 overstap naar Athene, de hoofdstad van Griekenland. Jullie worden opgewacht op de luchthaven van Athene en de transfer brengt jullie naar ons hotel of appartement vlakbij de jachthaven. Tijdens de reis is een Nederlandstalige schipper aan boord.

Deze dag hebben we, indien gunstige vliegtijden, verder vrij om toeristische dingen te ondernemen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene af te struinen. Ter kennismaking is het leuk om met de groep een plek af te spreken om samen te eten. 

We overnachten in een hotel of eenvoudig appartement in de buurt van de jachthaven waar de dag erna ons zeilavontuur begint. Het centrum van Athene ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. Een taxi delen is de goedkoopste optie om naar de stad te komen. Morgen heb je tot het einde van de middag om meer van de stad te zien. 

Altijd al eens de Akropolis in Athene willen zien? De tempel van Zeus willen bewonderen? Of het Parthenon? 

Overnachting: accommodatie in Athene

Dag 2 - Aan boord

Na lekker uitgeslapen te hebben heb je deze dag overdag nog tijd om Athene verder te ontdekken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een klein stukje te lopen naar het nabijgelegen strand en daar te genieten van een dagje zon. Aan het einde van de middag gaan we aan boord van onze (maximaal) drie zeiljachten. Op eigen gelegenheid reis je naar de haven Alimos Marina. Deze ligt slechts 700 meter verderop, dus dit kan lopend maar ook door een taxi te delen met je reisgenoten.

Door de schippers (Nederlandstalig) worden jullie welkom geheten met een borrel, krijgen een korte uitleg over het jacht, de indeling van de cabines en wat praktische informatie. We zullen daarna gezamenlijk ergens wat gaan eten om verder kennis te maken (niet inbegrepen). Morgen gaan we echt vertrekken!

 • Je hoeft geen zeilervaring te hebben. Je bepaalt zelf in hoeverre je je wel of niet met het zeilen bemoeit. De schippers geven graag uitleg en leren je graag hoe alles werkt, maar als je niet wilt kun je ook gewoon lekker genieten van het zonnetje. 
 • Je slaapt aan boord in een tweepersoons cabine. Je bepaalt zelf aan de hand van de heenreis met wie je een cabine deelt. 
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over zeeziekte. De Egeïsche zee is sowieso rustig, maar de boten zijn groot en stevig waardoor de kans dat je zeeziek wordt klein is. Neem bij twijfel reispilletjes mee. 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 3 - Angistri (eiland)

We varen deze dag naar het eiland Angistri. Onderweg gaan we voor anker in een mooie baai om daar te lunchen en te zwemmen. We leggen de boten aan elkaar op de pier. Op 100 meter lopen vind je een klein strandje, een goed visrestaurant en een beachbar (niet inbegrepen). 

De planning voor deze rondreis per boot ligt in principe vast, maar houd er rekening mee dat een zeilboot afhankelijk is van de windrichting en windkracht. Het programma zoals je dat hier ziet is het programma dat we onder normale omstandigheden uitvoeren, maar boek deze reis alleen als je flexibel genoeg bent om om te schakelen.

Je bepaalt zelf in hoeverre je een actieve rol hebt bij het zeilen. Wil je meer weten, zelf de boot besturen en helpen? Dan wordt dat zeker aangemoedigd, maar als je vooral wilt relaxen is dat ook geen enkel probleem.

 • Tip: neem zeker meerdere setjes zwemkleding mee. Dan kun je afwisselen. Vergeet je niet regelmatig in te smeren en voldoende te drinken (en eten!). 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 4 - Aegina (eiland)

We varen naar het eiland Aegina. We hoeven vandaag geen volle dag te varen en meren al vrij vroeg aan op het eiland, zodat er genoeg tijd is om nog andere dingen te ondernemen. Met een beetje geluk komen we onderweg nog dolfijnen tegen, die kans is tijdens de reis natuurlijk sowieso dagelijks aanwezig!

De levendige boulevard en het drukke stadje is een topplek om een dag door te brengen. Voor wie naar het strand wil is Aegina Beach op loopafstand. Op het eiland zelf kun je daarnaast nog allerlei historische gebouwen vinden en bezoeken. Ook een terrasje pakken is een aanrader.

Het eiland Aegina staat daarnaast bekend om de pistachenoten die overal groeien en in allerlei producten worden verwerkt. De Griekse smalle straatjes, oude gebouwen, het blauwe water en een zonnetje maken je vakantiegevoel compleet. 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 5 - Epidavros

Na een dag en avond op het gezellige Aegina reizen we vandaag met de boot naar Epidavros, een schiereilend op de Peloponnesos. Hier vind je het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid dat we ook zullen bezoeken. Dit theater kon tot 15.000 bezoekers ontvangen en theatershows doen zonder kunstmatig versterkt geluid. Dit theater staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bijzonder weetje is dat de bouwwijze heeft bijgedragen aan de goede akoestiek. Zelfs op de achterste rij konden vroeger de toeschouwers de stemmen van de toneelspelers goed horen. Epidavros zelf wordt gedomineerd door prachtige sinaasappelbomen en olijfgaarden.

Inmiddels ben je volledig vertrouwd met het water en heb je wellicht de smaak te pakken. Leer navigeren op het water, leer wat overstag gaan betekent, hoe je tegen de wind in kan zeilen en hoe lastig het soms kan zijn om precies uit te komen waar je wilt. Een rondreis per zeilboot is 1 van de meest bijzondere manieren om te reizen en je zult merken dat je regelmatig gewoon even naar de horizon wilt kijken. Ontspanning gegarandeerd!

De schipper van je zeiljacht zal indien nodig altijd overleggen over de opties, mocht het nodig zijn af te wijken van het programma zoals dat bedacht is. Een zeilboot heeft nu eenmaal wind nodig, dus aanpassen zal her en der zeker moeten. 

Tip: neem een paar leuke tijdschriften of een boek mee. 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 6 - Poros

We varen van Epidavros naar het eilandje Poros, dat vlak voor de Griekse kust ligt. Poros is een levendig dorpje met een gezellige boulevard, waar ook genoeg nachtleven te vinden is!  Het gelijknamige Poros is opnieuw een bruisend dorp met voldoende winkels, barretjes en restaurants op de gezellige boulevard. 

Nadat we met onze boot aanleggen is het mogelijk verschillende wateractiviteiten te ondernemen. Zo kun je waterskiën, parasailen, tuben, jetskiën en meer. Je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van alle actie om je heen op een ligbedje, met een drankje in de hand. Een combinatie van beiden is ook mogelijk natuurlijk....

In de avond gaan we met de groep langs de verschillende barretjes en maken er een gezellig en levendige avond van onder de Griekse zon. Dit is de ideale plek voor een leuk avondje uit. 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 7 - Overnachten in een baai

Deze rondreis heeft vooral ook heel veel afwisseling. De variatie tussen enerzijds de gezellige stadjes en dorpjes en anderzijds de rustige, meer authentieke Griekse plaatsen zorgen voor een ideale mix voor jouw vakantie. 

Deze avond overnachten we in een prachtige baai waar geen verlichting en bewoning is. We koken samen als groep aan boord, maken natuurlijk een nachtduik in het water, kijken naar de eindeloos mooie sterrenhemel en komen wellicht nog een klein beetje bij van de nacht in Poros. 

Je bent samen met je groep die je inmiddels goed kent en hebt alle mogelijkheden om er een onvergetelijk unieke avond van te maken als groep. 

 • Met een aux-kabel kunnen jullie samen muziek afspelen op de bootspeakers.
 • Het is handig een flexibele instelling te hebben. In de meeste gevallen kunnen we gewoon de vaarroute afzeilen, maar als er te weinig wind staat oid, kan het voorkomen dat er wijzigingen worden aangebracht in de route door de schipper.

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 8 - Koers richting Athene

We halen het anker weer op en zeilen deze dag terug richting Athene. Na bijna een week varen weet iedereen inmiddels aardig wat van de boot af: het ideale moment om een onderling wedstrijdje te organiseren! Welk zeiljacht is het beste op elkaar ingespeeld en welke bemanning kan als beste samenwerken om het jacht veilig en als eerste weer aan te meren in Athene?

Deze avond overnacht je nog op de boot. Nu we weer vaste grond onder de voeten hebben is het een ideale avond om met de hele groep nog uit eten te gaan of een laatste keer te koken aan boord. De stad Athene ligt op ongeveer 10 kilometer vanaf de jachthaven, waar in de omgeving ook genoeg plekjes zijn om wat te eten en te drinken. 

Ongetwijfeld heb je al een beetje heimwee naar het varen en het vrije gevoel dat je tijdens een reis met een zeiljacht hebt. 

Dag 9 - Van boord en naar de stad

We gaan deze ochtend van boord en worden opgehaald voor een transfer naar ons hotel. We slapen op basis van max. 4 personen in een kamer. Onze bagage kunnen we tijdelijk achterlaten bij het hotel tot we in kunnen checken. Meer informatie over de accommodatie kun je vinden onder het tabje bestemming.

Direct na het inchecken maken we ons klaar voor een speurtocht in Athene op unieke wijze (inbegrepen). Met verschillende opdrachten die je onderweg in teams uitvoert ontdekken we de mooiste plekjes van Athene. In de middag kun je op eigen gelegenheid Athene ontdekken. Relaxen bij het zwembad op het dak van het hotel is natuurlijk ook een optie. 

Houd er rekening mee dat je in Athene, zoals in elke grote hoofdstad, je waardevolle spullen in de gaten houd. Mocht je van plan zijn uit te gaan 's avonds, zorg dan dat je als groep bij elkaar blijft en neem een taxi terug naar het hotel in plaats van de te lopen. Overdag kun je onder andere de Akropolis bezoeken en het Parthenon. Ook de tempel van Zeus en de Agora van Athene zijn de moeite waard. We raden jullie zeker aan om vanavond lekker met z'n allen uit eten te gaan in de stad. 

 • Onder het kopje belangrijk kun je meer informatie vinden over de zeilboten en het overnachten in de cabines.

Tip: Athene heeft verschillende gebieden waar je kunt uitgaan. Verdiep je voor je op reis gaat naar de mogelijkheden. 
Overnachting: accommodatie in Athene

Dag 10 - Naar huis

Deze ochtend checken we uit in het hotel en rijden we met een transfer naar het vliegveld. We droppen onze tassen en zorgen dat we ruim op tijd op het vliegveld aanwezig zijn. Met een overstap vliegen we vervolgens weer terug naar Amsterdam. 

Je kijkt ongetwijfeld terug op een gevarieerde rondreis en zeilvakantie naar het prachtige Griekenland. 

Info:

 • Je boekt een gecombineerde rondreis voor zowel de 18-25 als 24-39 groep. 
 • Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Indien vluchttijden wijzigen laten we je dit weten. 

Over het zeiljacht

Tijdens deze reis varen we met maximaal drie zeiljachten. In grote lijnen zijn deze allemaal gelijk. Elk zeiljacht heeft een bijboot met buitenboordmotor.

Elke boot is voorzien van een zonnetent, dubbel stuurwiel, twee koelkasten, fornuis en oven, warm stromend water, meerdere badkamers met douche en toilet en een buitendouche op het achterschip. 

De kajuiten bestaan uit tweepersoonsbedden. Op basis van de heenweg bepaal je met wie je een cabine, ook wel kajuit, deelt. Je slaapt dus met één andere reisgenoot in een kajuit. Houd er rekening mee dat een zeiljacht comfortabel is, maar natuurlijk heel anders is dan een hotelkamer of appartement. Je hebt voldoende ruimte, maar een zeiljacht is ingericht op efficiëntie. 

Belangrijke informatie

Het is verplicht een geldige reisverzekering af te sluiten. Dit hoeft niet bij Simi Reizen en kan op verzoek gecontroleerd worden. Let er op dat als je van plan bent andere activiteiten te ondernemen zoals jetskiën etc, dat je controleert of je reisverzekering deze activiteiten dekt. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Een pakketreis wordt altijd gedekt door de SGR, die garant staan voor de touroperator in het geval van een faillissement (niet aan de orde, maar wel belangrijk om te weten). Als reisorganisator zijn we er daarnaast voor je om hulp en bijstand te verlenen als er iets gebeurt. Dat betekent dat we je altijd zullen helpen indien iets anders gaat dan gepland. Als er ter plaatse iets gebeurt waardoor de reis niet voortgezet kan worden, bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of ander natuurgeweld, dan is het onze verantwoordelijkheid om je weer veilig thuis te krijgen. 

Over het vliegen

We vliegen vanaf Schiphol met 1 overstap naar Athene. Normaliter reizen we met een groepsticket. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat we individuele tickets boeken. In dat geval reis je altijd met minimaal 1 andere reisgenoot.

Omdat je een pakketreis boekt is het niet mogelijk om eerder of later terug te vliegen. Onder het kopje data/prijzen vind je de geplande vluchttijden als deze bekend zijn. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud omdat we afhankelijk zijn van de luchtvaartmaatschappij. Wil je toch doorreizen na afloop van de vakantie? Dan zul je zelf een vlucht of bus terug moeten boeken. Dit heeft geen invloed op de reissom. 

Houd er rekening mee dat je op tijd op het vliegveld bent. 

Aantal personen per zeiljacht

Minimaal moeten er 10 reizigers zijn om de reis uit te kunnen voeren. Per zeiljacht hebben we plek voor 10 personen. In het hoogseizoen varen we met twee of drie jachten. Ook indien de groep kleiner is kan het zijn dat we met één of twee jachten varen.

Als je samen reist

Reis je met meerdere mensen? Geef dit dan even aan bij het boeken in het veld "bijzonderheden". Zo weten wij er vanaf en kunnen we zoveel mogelijk rekening met jullie houden. Ongeveer 60% van de mensen boekt een groepsreis solo, de andere 40% boekt samen met een vriend of vriendin of groepje. 

Overige overnachtingen

In totaal breng je twee nachten door in Athene. De eerste nacht is dit in de buurt van de jachthaven van waar we vertrekken. Je slaapt hier met maximaal 4 personen in een kamer. Met een taxi kun je gemakkelijk naar de binnenstad toe reizen. Deel je de kosten met je reisgenoten, dan ben je niet zo duur uit. Op eigen gelegenheid reis je naar de haven Alimos Marina, vanuit waar we ook vertrekken. Deze ligt slechts 700 meter verderop, dus je kunt dit lopend doen maar ook een taxi delen met je reisgenoten.

De laatste nacht verblijven we in een hotel in de binnenstad. Ook hier slapen we in kamers voor maximaal 4 personen. Houd er rekening mee dat je in een prima hotel slaapt, waarbij er wel de kans is dat je op een slaapbank slaapt. Dit kunnen jullie onderling overleggen. Ontbijt is bij dit hotel inbegrepen. Op het dak van het hotel kun je een zwembad vinden.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 16-07-2023

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een hele leuke groepsvakantie, met een enthousiaste reisleider. Ik heb erg genoten van de vakantie en veel dingen gezien echt een aanrader

 • door Jongerenreizen Bali (Jongerenreizen 18-25) op 18-07-2022

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Super activiteiten, goed geregeld, sloot goed op elkaar aan, empathische reisbegeleider en goede communicatie met bedrijf

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Mijn reis met simi naar Noord Griekenland is zeker een aanrader. Ik heb een super leuke tijd gehad met een hele leuke groep mensen en een fijne reisleider. De activiteiten zijn allemaal goed verzorgd ook kreeg ik op tijd de informatie door voor de volgende dag. Ik heb veel van Griekenland mogen zien.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 12-07-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit was mijn eerste vakantie met simi reizen. Ik vond het heel fijn dat we voor de reis al contact hadden met je reisgenoten. In de bus hadden we ook genoeg tijd om elkaar te leren kennen. Toen we bij de bestemming aankwamen konden we kiezen wie waar wouden slapen. Met de aankomende dagen hebben we het heel leuk gehad en toen we daar weg gingen weer terug naar Nederland wouden we niet weg omdat het te leuk was.

 • door Eilandhoppen Kroatië (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 13-09-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb de groepsreis eilandhoppen in Kroatie gedaan. Dit was een erg leuke en gezellige ervaring. Op de mooiste plekken geweest en vele prachtige uitzichten gehad vanaf de boot. Soms helaas iets te weinig tijd in een van de stadjes ivm het aanmeren van de boot. Onze reisbegeleidster Jaana was echt super! Met vooral veel gezelligheid en plezier wist ze de sfeer er goed in te houden.

 • door Kroatie actief () op 14-08-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Reisleiding was geweldig, alles was goed georganiseerd en er was genoeg vrije tijd om ook nog andere dingen te doen!

 • door Kroatie actief () op 05-07-2019

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb enorm genoten van de vakantie! Het programma bevat leuke activiteiten en biedt daarnaast mogelijkheden genoeg om ook nog zelf dingen te ondernemen. De reisleiding creeerde een hele gezellige sfeer en stond altijd voor iedereen klaar.

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Wat was Montenegro een mooi land!
  De groep waar ik mee op vakantie was was heel gezellig en hecht met elkaar en de reisleidster (Odile) was ook top!
  Wat ik zo leuk vond aan de reis was de afwisseling tussen kustplaatsjes bezoeken en hiken en overnachten in de bergen. Zo was er een goede afwisseling tussen activiteiten en dat je ook je eigen programma kon volgen.
  Een klein minpuntje is dat we de slaapzakken die in de paklijst stonden vermeld niet nodig hadden wat toch best wel wat ruimte in de koffer inneemt.
  Maar al en al was het een topreis!
  Thanks Simi voor deze topreis!

 • door USA deep south rondreis (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-05-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik ben in mei voor met Simi mee geweest op de allereerste USA Deep South reis, dit was ook gelijk mijn eerste reis met Simi en dit is zeker niet tegengevallen!

  Super mooie reis waar je van alles ziet, natuur, geschiedenis, muziek, strandleven, etc.
  Daarnaast rij je met SUV's ook over mooie routes, en zie je heel veel plaatsen. Wij waren met een kleine groep, maar toch waren er de mogelijkheden om zelf te bepalen waar je heen ging of wat je wilde zien.

  Bij problemen stond onze reisleidster Iris altijd klaar om deze op te lossen.

  Alles top geregeld, zeker een aanrader!

 • door Kroatie actief () op 14-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Dit jaar voor het eerst mee geweest met Simi-reizen naar Kroatie, ik vond het erg geslaagd de planning was zo gemaakt dat je ook nog tijd had voor jezelf, en om ook zelf nog activiteiten te ondernemen. De reisleiding was ook goed en de mede reisgenoten was al heel snel een goede klik mee. Deze reis is nu zeker een aanrader van mij

Filmpje van de zeilreis Griekenland!

Over de eilanden die we bezoeken

Tijdens deze reis staan een aantal eilanden op het programma. Met een zeilboot ben je echter afhankelijk van de wind en mogelijkheden. Het programma is dan ook altijd onder voorbehoud. Houd hier rekening mee bij het boeken.

Eiland Angistri

Angistri is met een oppervlakte van 13,4 vierkante kilometer een relatief klein eiland. Het is dan ook een rustige plek om te ontdekken. Op 100 meter loopafstand van onze aanmeer-locatie kun je een strandje, een visrestaurant en een beachbar vinden. Geniet van de rust, het strand en een drankje met uitzicht op de kust!

Eiland Aegina

Aegina is een eiland dat al een stuk groter is dan Agistri, met een oppervlakte van 87,4 vierkante kilometer. Aegina staat bekend om de leuke boulevards, de mooie stranden, historische gebouwen en leuke straatjes. Hier is alles een stuk bruisender! Aegina staat bekend om de pistachenoten. Je zult deze nootjes dan ook in de gekste producten tegenkomen.

Schiereiland Peloponnesos

Peloponnesos is een schiereiland waarop je de stad Epidavros kunt vinden, waar we aanmeren voor een stukje geschiedenis van Griekenland. Je kunt hier namelijk het best bewaarde theater van Griekenland vinden, het theatr van Epidaurus dat bekend staat om de goede akoestiek. Een leuk weetje is dat op dit schiereiland meer dan 30 vulkanen te vinden zijn. Geen zorgen echter, de laatste uitbarsting was meer dan drie eeuwen terug.

Eiland Poros

Eiland Poros is net als Eagina heerlijk levendig. Je kunt hier een gezellige boulevard vinden die zowel overdag als tijdens het nachtleven populair is. Vandaag is dan ook het avondje stappen aangebroken. Ook zijn er op dit eiland ontzettend veel watersporten mogelijk. Omdat we tijdig aanmeren, kun je optioneel een leuke activiteit ondernemen. Poros is 22,9 vierkante kilometer groot en geeft een enorm vakantiegevoel!

Griekenland als vakantiebestemming

Griekenland heeft een uitstekende reputatie als het gaat om vakanties. Hoewel veel mensen naar de zuidelijk gelegen gebieden trekken en de eilanden in het zuiden, heeft Griekenland ook in het noorden een groot aantal mooie plekken om te bezoeken. Tijdens deze zeilvakantie Griekenland combineer je een unieke manier om rond te reizen met het typische Griekse leven. Je bezoek aan Athene aan het einde van de reis maakt je rondreis compleet. Wist je dat we ook een groepsreis aanbieden in het noorden van Griekenland? Tijdens de groepsvakantie Noord-Griekenland ontdek je onder andere de bergen, Meteora en Thessaloniki.  

Athene en haar omgeving kennen een heerlijk klimaat in de zomer en nazomer. Houd er wel rekening mee dat het op het water in de avond wel meer kan afkoelen (ook door de wind) en dat je overdag extra moet insmeren met zonnebrandcrème. Neem dus vooral ook een lekker warme trui mee voor in de avond. Om je een indicatie te geven van het weer in en rondom Athene:

 • In juli is de gemiddelde maximumtemperatuur 31 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 24 graden. De kans op regen is zo goed als nihil.

 • In augustus is de gemiddelde maximumtemperatuur 31 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 24 graden. De kans op regen is zo goed als nihil.

 • In september is de gemiddelde maximumtemperatuur 27 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 21 graden. De kans op regen is aanwezig, maar stelt qua milimeters weinig voor.

Het leven op een zeiljacht

Je zult merken dat rondreizen op een zeiljacht een bijzondere ervaring is. De indrukwekkende boot, het varen op de wind en het Griekse zonnetje erbij zorgen dat je helemaal ontspant en enorm zult genieten van je vakantie. Doordat we elke avond ergens aanmeren heb je ook veel verschillende indrukken van het landschap en de verschillende stadjes die we bezoeken. 

Ik kan niet zeilen. Kan ik wel mee?

Jazeker! Je bepaalt zelf in hoeverre je wel of niet meehelpt bij het zeilen. Als je interesse in zeilen hebt kun je veel leren tijdens je vakantie. Als je de boot vooral als transportmiddel ziet naar het volgende eiland is dat ook geen probleem, dan kun je heerlijk in het zonnetje liggen. 

Ik ben bang dat ik zeeziek wordt. Hoe groot is die kans?

De Egeïsche zee en de eilanden waar we varen zijn relatief rustige wateren. Daarnaast vaar je op een grote zeilboot, waardoor de kans dat je zeeziek wordt klein is. Voor mensen die gevoelig zijn geldt dat het vaak een kwestie is van een dag wennen aan het deinen op de golven. Goed naar de horizon kijken en veel buiten zijn is dan het advies. 

Hoe warm is Griekenland? 

De zomermaanden zijn vaak erg warm. De maand september is aangenamer als het om temperaturen gaat. Gemiddeld is het in de zomermaanden rond de 30 graden. In september ligt de gemiddelde temperatuur op ongeveer 26 graden. 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Behalve goede zonnebrandcrème, zwemspullen en een goed humeur hoef je voor deze reis geen bijzondere dingen mee te nemen. Je ontvangt van ons een paklijst met daarop alle benodigdheden. 

Kan ik gewoon met een koffer reizen?

Nee, tijdens deze groepsreis is het handig om een weekendtas of backpack mee te nemen. Dit i.v.m. de beperkte ruimte op de boot een eventuele stoten. 23 kilo ruimbagage is standaard inbegrepen bij je reissom ook. 

Wat doen we in de avonden?

De meeste avonden zijn we op een plek waar we uit eten kunnen en waar verschillende barretjes zijn. We verblijven ook een nacht in een rustige baai, waar we zelf de inkopen natuurlijk al voor doen voor vertrek. Je kunt rekenen op een heel afwisselende vakantie en een ideale manier om rond te reizen. 

Hoe lang varen we elke dag?

De vaarafstanden tijdens deze zeilvakantie zijn goed te overzien. Reken erop dat je elke dag een paar uur vol aan het zeilen bent. Afhankelijk van de weersvoorspellingen kan een bepaalde dag wat langer of korter zeilen zijn, dat is moeilijk vooraf te voorspellen. 

Hoe werkt dat precies met de leeftijdsgroepen?

Deze groepsreis kan geboekt worden in de 18-25 en in de 24-32 leeftijdsgroep. Deze twee leeftijdsgroepen reizen bij deze reis standaard gecombineerd als één reisgroep. Je reist dus samen met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat iemand mee reist die iets ouder is.

Wanneer moet ik boeken?

We hebben gemerkt dat Griekenland erg in de smaak valt. Boeken raden we aan al aardig op tijd te doen voor deze reis, ergens tussen januari en maart. Als de reis vol is komt er geen extra plek meer bij voor het komende jaar.

Hoe werkt het nemen van een optie?

Het is mogelijk om een optie te nemen op deze reis als je bijvoorbeeld nog vrij moet regelen of als je toch nog even rustig wil nadenken over de reis. Hoe het maken van een optie precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen

Wat zijn praktische zaken waar ik rekening mee moet houden?

Het is altijd even handig om te kijken voordat je op reis gaat of je een visum moet aanvragen, of er verplichte of aanbevolen vaccinaties voor het land zijn, of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart en of je een wereldstekker nodig hebt. Op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen kun je al deze informatie vinden. Voor Griekenland geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen verplichte vaccinaties, wel persoons- en reisgebonden adviezen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig (informatie reisstekker)
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland
 • Talen: in Griekenland wordt Grieks gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Griekenland en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.