Per 24 juni 2021 heeft Griekenland een geel reisadvies! Uitzondering is Athene, we verwachten dat deze stad ook tijdig geel zal kleuren. Griekenland ontvangt sinds midden april weer reizigers. Je ontvangt van ons alle informatie voor de evt. PCR-test. Tijd om je vakantie vast te leggen!

Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Zeilgroepsreis Griekenland

Zeilgroepsreis Griekenland

 • 18-25 jaar
 • 11 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Deze groepsreis combineert het leven op een zeiljacht met het bezoeken van prachtige Griekse eilanden, varen op de Egeïsche zee, gezellige stadjes en een ontspannen vakantie in de Griekse zon. 

We brengen een bezoek aan Athene, waarna we op zaterdag aan boord stappen van het zeiljacht. We reizen met maximaal drie verschillende zeiljachten samen als groep. 

Elk zeiljacht heeft zijn eigen Nederlandstalige schipper die de boot vakkundig bestuurt. Als je wilt legt de schipper je uit hoe je navigeert en kun je zelf onder begeleiding zeilen. Ben je vooral een genieter? Dan kun je rustig in het zonnetje relaxen.

Met deze groepsreis reis je op unieke wijze langs de verschillende Griekse eilanden, hebt genoeg tijd om Athene daadwerkelijk te bezoeken en kunt onderweg natuurlijk op talloze punten een heerlijke duik in het water maken. 

Laat je verrassen door de Griekse eilanden en beleef een relaxte vakantie waarbij je toch veel verschillende plekken ziet. 

Onder het tabje bestemming kun je een filmpje bekijken van deze toffe groepsreis Griekenland!

Let op: de leeftijdsgroepen 18-24 jaar en 25-39 jaar reizen bij deze groepsreis samen. Je reist dus samen met een groep mensen tussen de 18 en 39 jaar.

Gemiddelde samenstelling

Let op: je boekt een gecombineerde reis voor twee leeftijdsgroepen.

 • Vrouw 68%

 • Man32%

 • Gem. leeftijd 202124 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 391,50 €, 11 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie
 • Ontdek prachtige eilanden
 • Verken de bruisende stad Athene
 • Geniet van het heldere water
 • Proberen dolfijnen te spotten
 • Gezelligheid aan boord
 • Evt. leren zeilen!

Dag 1 - Amsterdam - Athene

Altijd al eens de Acropolis in Athene willen zien? De tempel van Zeus willen bewonderen? Of het Parthenon? We vliegen vandaag met 1 overstap naar Athene, de hoofdstad van Griekenland. 

Jullie worden opgewacht op de luchthaven van Athene en de transfer brengt jullie naar ons hotel of appartement vlakbij de jachthaven. Tijdens de reis is een Nederlandstalige schipper aan boord.

Deze dag hebben we verder vrij om alle toeristische dingen te ondernemen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene af te struinen. Ter kennismaking is het leuk om met de groep een plek af te spreken om samen te eten. 

We overnachten in een hotel of eenvoudig appartement in de buurt van de jachthaven waar de dag erna ons zeilavontuur begint. Het centrum van Athene ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. Een taxi delen is de goedkoopste optie om naar de stad te komen. 

Dag 2 - Aan boord

Na lekker uitgeslapen te hebben heb je deze dag overdag nog tijd om Athene verder te ontdekken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een klein stukje te lopen naar het nabijgelegen strand en daar te genieten van een dagje zon. Aan het einde van de middag gaan we aan boord van onze (maximaal) drie zeiljachten. Op eigen gelegenheid reis je naar de haven Alimos Marina. Deze ligt slechts 700 meter verderop, dus dit kan lopend maar ook door een taxi te delen met je reisgenoten.

Door de schippers (Nederlandstalig) worden jullie welkom geheten met een borrel, krijgen een korte uitleg over het jacht, de indeling van de cabines en wat praktische informatie.

We zullen daarna gezamenlijk ergens wat gaan eten om verder kennis te maken (niet inbegrepen).

 • Je hoeft geen zeilervaring te hebben. Je bepaalt zelf in hoeverre je je wel of niet met het zeilen bemoeit. De schippers geven graag uitleg en leren je graag hoe alles werkt, maar als je niet wilt kun je ook gewoon lekker genieten van het zonnetje. 
 • Je slaapt aan boord in een tweepersoons cabine. Je bepaalt zelf aan de hand van de heenreis met wie je een cabine deelt. 
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over zeeziekte. De Egeïsche zee is sowieso rustig, maar de boten zijn groot en stevig waardoor de kans dat je zeeziek wordt klein is. Neem bij twijfel reispilletjes mee. 

Dag 3 - Angistri (eiland)

We varen deze dag naar het eiland Angistri. Onderweg gaan we voor anker in een mooie baai om daar te lunchen en te zwemmen. We leggen de boten aan elkaar op de pier. Op 100 meter lopen vind je een klein strandje, een goed visrestaurant en een beachbar. 

De planning voor deze rondreis per boot ligt in principe vast, maar houd er rekening mee dat een zeilboot afhankelijk is van de windrichting en windkracht. Het programma zoals je dat hier ziet is het programma dat we onder normale omstandigheden uitvoeren, maar boek deze reis alleen als je flexibel genoeg bent om om te schakelen.

Je bepaalt zelf in hoeverre je een actieve rol hebt bij het zeilen. Wil je meer weten, zelf de boot besturen en helpen? Dan wordt dat zeker aangemoedigd, maar als je vooral wilt relaxen is dat ook geen enkel probleem.

Tip: neem zeker meerdere setjes zwemkleding mee. Dan kun je afwisselen. Vergeet je niet regelmatig in te smeren en voldoende te drinken (en eten!). 

Dag 4 - Aegina (eiland)

We varen naar het eiland Aegina. We hoeven vandaag geen volle dag te varen en meren al vrij vroeg aan op het eiland, zodat er genoeg tijd is om nog andere dingen te ondernemen. Met een beetje geluk komen we onderweg nog dolfijnen tegen, die kans is tijdens de reis natuurlijk sowieso dagelijks aanwezig!

De levendige boulevard en het drukke stadje is een topplek om een dag door te brengen. Voor wie naar het strand wil is Aegina Beach op loopafstand. Op het eiland zelf kun je daarnaast nog allerlei historische gebouwen vinden en bezoeken. 

Het eiland Aegina staat daarnaast bekend om de pistachenoten die overal groeien en in allerlei producten worden verwerkt. De Griekse smalle straatjes, oude gebouwen, het blauwe water en een zonnetje maken je vakantiegevoel compleet. 

Dag 5 - Epidavros

Na een dag en avond op het gezellige Aegina reizen we vandaag met de boot naar Epidavros, een schiereilend op de Peloponnesos. Hier vind je het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid dat we ook zullen bezoeken. Dit theater kon tot 15.000 bezoekers ontvangen en theatershows doen zonder kunstmatig versterkd geluid. 

Inmiddels ben je volledig vertrouwd met het water en heb je wellicht de smaak te pakken. Leer navigeren op het water, leer wat overstag gaan betekent, hoe je tegen de wind in kan zeilen en hoe lastig het soms kan zijn om precies uit te komen waar je wilt. Een rondreis per zeilboot is 1 van de meest bijzondere manieren om te reizen en je zult merken dat je regelmatig gewoon even naar de horizon wilt kijken. Ontspanning gegarandeerd!

De schipper van je zeiljacht zal indien nodig altijd overleggen over de opties, mocht het nodig zijn af te wijken van het programma zoals dat bedacht is. Een zeilboot heeft nu eenmaal wind nodig, dus aanpassen zal her en der zeker moeten. 

Tip: neem een paar leuke tijdschriften of een boek mee. 

Dag 6 - Poros

We varen van Epidavros naar het eilandje Poros, dat vlak voor de Griekse kust ligt. Poros is een levendig dorpje met een gezellige boulevard, waar ook genoeg nachtleven te vinden is! 

Nadat we met onze boot aanleggen is het mogelijk verschillende wateractiviteiten te ondernemen. Zo kun je waterskiën, parasailen, tuben, jetskiën en meer. Je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van alle actie om je heen op een ligbedje, met een drankje in de hand. Een combinatie van beiden is ook mogelijk natuurlijk....

In de avond gaan we met de groep langs de verschillende barretjes en maken er een gezellig en levendige avond van onder de Griekse zon. 

Dag 7 - Overnachten in een baai

Deze rondreis heeft vooral ook heel veel afwisseling. De variatie tussen enerzijds de gezellige stadjes en dorpjes en anderzijds de rustige, meer authentieke Griekse plaatsen zorgen voor een ideale mix voor jouw vakantie. 

Deze avond overnachten we in een prachtige baai waar geen verlichting en bewoning is. We koken samen als groep aan boord, maken natuurlijk een nachtduik in het water, kijken naar de eindeloos mooie sterrenhemel en komen wellicht nog een klein beetje bij van de nacht in Poros. 

Je bent samen met je groep die je inmiddels goed kent en hebt alle mogelijkheden om er een onvergetelijk unieke avond van te maken als groep. 

Dag 8 - Koers richting Athene

We halen het anker weer op en zeilen deze dag terug richting Athene. Na bijna een week varen weet iedereen inmiddels aardig wat van de boot af: het ideale moment om een onderling wedstrijdje te organiseren! Welk zeiljacht is het beste op elkaar ingespeeld en welke bemanning kan als beste samenwerken om het jacht veilig en als eerste weer aan te meren in Athene?

Deze avond overnacht je nog op de boot. Nu we weer vaste grond onder de voeten hebben is het een ideale avond om met de hele groep nog uit eten te gaan of een laatste keer te koken aan boord. De stad Athene ligt op ongeveer 10 kilometer vanaf de jachthaven, waar in de omgeving ook genoeg plekjes zijn om wat te eten en te drinken. 

Ongetwijfeld heb je al een beetje heimwee naar het varen en het vrije gevoel dat je tijdens een reis met een zeiljacht hebt. 

Dag 9 - Van boord en naar de stad

We gaan deze ochtend van boord en worden opgehaald voor een transfer naar ons hotel voor de komende twee nachten. We slapen op basis van 4 personen in een kamer. Onze bagage kunnen we tijdelijk achterlaten bij het hotel tot we in kunnen checken. Meer informatie over de accommodatie kun je vinden onder het tabje bestemming.

In de middag kun je op eigen gelegenheid Athene ontdekken. Relaxen bij het zwembad op het dak van het hotel is natuurlijk ook een optie. 

Houd er rekening mee dat je in Athene, zoals in elke grote hoofdstad, je waardevolle spullen in de gaten houd. Mocht je van plan zijn uit te gaan 's avonds, zorg dan dat je als groep bij elkaar blijft en neem een taxi terug naar het hotel in plaats van de te lopen. Overdag kun je onder andere de Akropolis bezoeken en het Parthenon. Ook de tempel van Zeus en de Agora van Athene zijn de moeite waard. 

Tip: Athene heeft verschillende gebieden waar je kunt uitgaan. Verdiep je voor je op reis gaat naar de mogelijkheden. 

Dag 10 - Athene

Ook vandaag staat in het teken van Athene. Ga lekker eten in de stad, bezoek de verschillende andere bezienswaardigheden zoals de Bibliotheek van Hadrianus, de tempel van Hephaistos of het Dionysustheater. 

Een dagtocht naar Meteora of Delphi is ook mogelijk. Een e-biketocht door de stad of het bezoeken van een escaperoom behoort ook tot de mogelijkhen. Een traditionele hop on hop off tour is een aanrader voor wie niet te ver wil lopen maar wel veel wil zien. 

Natuurlijk sluiten we de vakantie af met een fantastische avond in Athene. 

Tips: elke vakantie is wat je er zelf van maakt. De dagen dat je in Athene bent is er geen door ons georganiseerd programma. Bedenk dus zelf vooraf wat je wilt gaan doen!

Dag 11 - Naar huis

Deze ochtend checken we uit in het hotel en rijden we met een transfer naar het vliegveld. We droppen onze tassen en zorgen dat we ruim op tijd op het vliegveld aanwezig zijn. Met een overstap vliegen we vervolgens weer terug naar Amsterdam. 

Je kijkt ongetwijfeld terug op een gevarieerde rondreis en zeilvakantie naar het prachtige Griekenland. 

Info:

 • Je boekt een gecombineerde rondreis voor zowel de 18-25 als 24-39 groep. 
 • Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Indien vluchttijden wijzigen laten we je dit weten. 

Inbegrepen bij je reissom

 • Retourvlucht Amsterdam - Athene (1x overstappen)
 • Ruimbagage (23 kg) en handbagage
 • Alle overnachtingen aan boord van zeiljacht op basis van 2 personen per cabine
 • Overnachting in Athene op dag 1
 • Overnachtingen in Athene op dag 9 en 10 inclusief ontbijt
 • Transfers van hotel naar boot en vice versa
 • Linnenpakket (lakens, kussenslopen, dekens en doucehanddoeken)

Niet inbegrepen

 • Diesel en water (100 - 150 euro per jacht per week)
 • Havengelden (20 - 50 euro per jacht per week)
 • Boodschappen voor aan boord (ook voor de schipper)
 • Maaltijden en drankjes
 • In sommige gevallen toeristenbelasting in hotels (EUR 1,50 per nacht)
 • Reisverzekering (verplicht. Deze hoef je niet via Simi Reizen af te sluiten, dat mag ook elders. Op verzoek kan bewijs van verzekering worden opgevraagd door de reisbegeleider). 

Over het zeiljacht

Tijdens deze reis varen we met maximaal drie zeiljachten. In grote lijnen zijn deze allemaal gelijk. Elk zeiljacht heeft een bijboot met buitenboordmotor.

Elke boot is voorzien van een zonnetent, dubbel stuurwiel, twee koelkasten, fornuis en overn, warm stromend water, meerdere badkamers met douche en toilet en een buitendouche op het achterschip. 

De kajuiten bestaan uit tweepersoonsbedden. Op basis van de heenweg bepaal je met wie je een cabine, ook wel kajuit, deelt. Je slaapt dus met één andere reisgenoot in een kajuit. Houd er rekening mee dat een zeiljacht comfortabel is, maar natuurlijk heel anders is dan een hotelkamer of appartement. Je hebt voldoende ruimte, maar een zeiljacht is ingericht op efficiëntie. 

Belangrijke informatie

Het is verplicht een geldige reisverzekering af te sluiten. Dit hoeft niet bij Simi Reizen en kan op verzoek gecontroleerd worden. Let er op dat als je van plan bent andere activiteiten te ondernemen zoals jetskiën etc, dat je controleert of je reisverzekering deze activiteiten dekt. 

Voordelen van een pakketreis

Als je deze groepsreis boekt, boek je een pakketreis. Dit betekent automatisch dat jouw reissom gegandeerd wordt door de SGR, de Sitchting Garantiefonds Reisgelden. Daarnaast is de reisorganisator (wij in dit geval) ook de partij die verantwoordelijk is voor eventuele repatriëring, bijvoorbeeld bij een plotseling wijzigend reisadvies. 

Tevens is Simi Reizen aangesloten bij het calamiteitenfonds. Dit fonds voorziet in het geval van een natuurramp of plotselinge calamiteit in vergoeding. 

Over het vliegen

We vliegen vanaf Schiphol met 1 overstap naar Athene. Normaliter reizen we met een groepsticket. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat we individuele tickets boeken. In dat geval reis je altijd met minimaal 1 andere reisgenoot.

Omdat je een pakketreis boekt is het niet mogelijk om eerder of later terug te vliegen. Onder het kopje data/prijzen vind je de geplande vluchttijden als deze bekend zijn. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud omdat we afhankelijk zijn van de luchtvaartmaatschappij. Wil je toch doorreizen na afloop van de vakantie? Dan zul je zelf een vlucht of bus terug moeten boeken. Dit heeft geen invloed op de reissom. 

Houd er rekening mee dat je op tijd op het vliegveld bent. 

Minimumdeelname

Minimaal moeten er 10 reizigers zijn om de reis uit te kunnen voeren. Per zeiljacht hebben we plek voor 10 personen. In het hoogseizoen varen we met twee of drie jachten. Ook indien de groep kleiner is kan het zijn dat we met één of twee jachten varen.

Als je samen reist

Reis je met meerdere mensen? Geef dit dan even aan bij het boeken in het veld "bijzonderheden". Zo weten wij er vanaf en kunnen we zoveel mogelijk rekening met jullie houden. Ongeveer 60% van de mensen boekt een groepsreis solo, de andere 40% boekt samen met een vriend of vriendin of groepje. 

Overige overnachtingen

In totaal breng je drie nachten door in Athene. De eerste nacht is dit in de buurt van de jachthaven van waar we vertrekken. Je slaapt hier met maximaal 4 personen in een kamer. Met een taxi kun je gemakkelijk naar de binnenstad toe reizen. Deel je de kosten met je reisgenoten, dan ben je niet zo duur uit. Op eigen gelegenheid reis je naar de haven Alimos Marina, vanuit waar we ook vertrekken. Deze ligt slechts 700 meter verderop, dus je kunt dit lopend doen maar ook een taxi delen met je reisgenoten.

De laatste twee nachten verblijven we in een hotel in de binnenstad. Ook hier slapen we in kamers voor maximaal 4 personen. Houd er rekening mee dat je in een prima hotel slaapt, waarbij er wel de kans is dat je op een slaapbank slaapt. Dit kunnen jullie onderling overleggen. Ontbijt is bij dit hotel inbegrepen. Op het dak van het hotel kun je een zwembad vinden.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 10-09-2021
  Ma 20-09-2021
 • Vr 17-09-2021
  Ma 27-09-2021
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Groepsreizen Balkan Servië (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een 9 voor een prachtige reis in een mooie omgeving. Waarin activiteiten goed georganiseerd waren. Helaas was de tijdsplanning niet altijd even goed, waardoor wij soms wel eens voor een verrassing stonden. Ondanks dat een leuke groep met een prettige reisleiding en een goede Servische gids die veel wist te vertellen over het land en de cultuur.

 • door Frankrijk Actief () op 19-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een leuke en actieve vakantie met leuke reis genoten , de mensen op de camping waren heel aardig en we konden goed met de gidsen overweg

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 15-07-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heb een geweldige vakantie gehad hier in split. Superveel leuke mensen ontmoet en de reisleiding was ook super. De busreis was wat minder vanwege het weinig beenruimte en de lange reis, vliegtuig was beter geweest. Ook waren de tenten bloedheet en de bedjes nou niet bepaald comfortabel. Ook waren de regels voor de 18- groep best streng. Hopelijk worden die volgendjaar wat losser. Het is tenslotte een vakantie en geen kamp. Voorderest vrij weinig slechte ervaringen gehad. De activiteiten waren ook erg leuk om te doen. De accomodatie was buiten de tentjes en de bedden ook echt super. Heerlijk genoten en kijk er met veel plezier en gezelligheid op terug.

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 16-08-2017

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  ik heb het erg naar mijn zin gehad.ik had geweldige reisleiders en mede vakantiegangers mee en de activiteiten waren goed uitgekozen en georganiseerd

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 14-07-2020

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Voor de mensen die kijken bij SIMI reizen voor een leuke groepsreis ben je hier aan het goede adres! Er is veel variatie in de hoeveelheid reizen en goede reisleiders! Bij SIMI reizen is het goed geregeld en er is genoeg duidelijkheid!

  Dus aarzel niet om deze mooie ervaringen voor je voorbij te laten gaan! #holiday

 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 04-07-2019

  image

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Kroatie actief () op 06-08-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  In eerste instantie wist ik niet wat ik moest verwachten van deze reis. Maar elke verwachting is ruim overtroffen.
  Zelf vond ik het prettig dat de activiteiten voor je geregeld werden en dat ik wist welke activiteiten op de planning staan.
  Daarnaast heb ik het heel erg naar mijn zin gehad op de camping. Alles was aanwezig om te kamperen, maar geen overbodige luxe.
  Mede dankzij de fantastische groep en de reisleiders (Sven en Sebastiaan waren mijn begeleiders en Vera en Annelies waren ook aanwezig) die aanwezig waren heb ik het zeker naar mijn zin gehad.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 17-07-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 18-25) op 11-07-2015

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  We hebben een hele toffe vakantie achter de rug!

  De busreis was erg lang, ongeveer 24 uur. Maar dit wisten we van te voren, dus als je je er op in stelt valt het wel mee.

  De groep was leuk, de reisleiding was gezellig en de activiteiten waren super. We hebben gedoken, geraft, steden bezocht, gesnorkeld, naar feestjes geweest en aan extreme canyoning gedaan. Ik vond het fijn dat er ruimte voor eigen inbreng was, wat betreft eten en activiteiten.

  Dit was een vakantie om nooit te vergeten!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 14-07-2020

  image

  7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Mooie rondreis door het noorden van Griekenland. Afwisseling van natuur, cultuur, actief en relaxen. Naar mijn mening vond ik bepaalde activiteiten wel aan de korte kant, waardoor je de rest van de dag zelf in moet delen. Aan de andere kant geeft dit de reiziger wel de ruimte om zelf de omgeving te verkennen of iets te ondernemen.

Filmpje van de zeilreis Griekenland!

Over de eilanden die we bezoeken

Tijdens deze reis staan een aantal eilanden op het programma. Met een zeilboot ben je echter afhankelijk van de wind en mogelijkheden. Het programma is dan ook altijd onder voorbehoud. 

Griekenland als vakantiebestemming

Griekenland heeft een uitstekende reputatie als het gaat om vakanties. Hoewel veel mensen naar de zuidelijk gelegen gebieden trekken en de eilanden in het zuiden, heeft Griekenland ook in het noorden een groot aantal mooie plekken om te bezoeken. Tijdens deze zeilvakantie combineer een unieke manier om rond te reizen met het typische Griekse leven. Je bezoek aan Athene aan het einde van de reis maakt je rondreis compleet. 

Het leven op een zeiljacht

Je zult merken dat rondreizen op een zeiljacht een bijzondere ervaring is. De indrukwekkende boot, het varen op de wind en het Griekse zonnetje erbij zorgen dat je helemaal ontspant en enorm zult genieten van je vakantie. Doordat we elke avond ergens aanmeren heb je ook veel verschillende indrukken van het landschap en de verschillende stadjes die we bezoeken. 

Wat zijn de toegangseisen voor Griekenland op dit moment?

Hoewel reizen dit jaar wat ingewikkelder lijkt dan anders, valt het allemaal wel mee. We hebben de toegangseisen voor Griekenland voor je op een rijtje gezet. Deze werken we regelmatig bij indien nodig.

Ik kan niet zeilen. Kan ik wel mee?

Jazeker! Je bepaalt zelf in hoeverre je wel of niet meehelpt bij het zeilen. Als je interesse in zeilen hebt kun je veel leren tijdens je vakantie. Als je de boot vooral als transportmiddel ziet naar het volgende eiland is dat ook geen probleem, dan kun je heerlijk in het zonnetje liggen. 

Ik ben bang dat ik zeeziek wordt. Hoe groot is die kans?

De Egeïsche zee en de eilanden waar we varen zijn relatief rustige wateren. Daarnaast vaar je op een grote zeilboot, waardoor de kans dat je zeeziek wordt klein is. Voor mensen die gevoelig zijn geldt dat het vaak een kwestie is van een dag wennen aan het deinen op de golven. Goed naar de horizon kijken en veel buiten zijn is dan het advies. 

Hoe warm is Griekenland? 

De zomermaanden zijn vaak erg warm. De maand september is aangenamer als het om temperaturen gaat. Gemiddeld is het in de zomermaanden rond de 30 graden. In september ligt de gemiddelde temperatuur op ongeveer 26 graden. 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Behalve goede zonnebrandcrème, zwemspullen en een goed humeur hoef je voor deze reis geen bijzondere dingen mee te nemen. Je ontvangt van ons een paklijst met daarop alle benodigheden. 

Kan ik gewoon met een koffer reizen?

Nee, tijdens deze groepsreis is het handig om een weekendtas of backpack mee te nemen. Dit i.v.m. de beperkte ruimte op de boot een eventuele stoten. 23 kilo ruimbagage is standaard inbegrepen bij je reissom ook. 

Wat doen we in de avonden?

De meeste avonden zijn we op een plek waar we uit eten kunnen en waar verschillende barretjes zijn. We verblijven ook een nacht in een rustige baai, waar we zelf de inkopen natuurlijk al voor doen voor vertrek. Je kunt rekenen op een heel afwisselende vakantie en een ideale manier om rond te reizen. 

Hoe lang varen we elke dag?

De vaarafstanden tijdens deze zeilvakantie zijn goed te overzien. Reken erop dat je elke dag een paar uur vol aan het zeilen bent. Afhankelijk van de weersvoorspellingen kan een bepaalde dag wat langer of korter zeilen zijn, dat is moeilijk vooraf te voorspellen. 

Wanneer moet ik boeken?

We hebben gemerkt dat Griekenland erg in de smaak valt. Boeken raden we aan al aardig op tijd te doen voor deze reis, ergens tussen januari en maart. Als de reis vol is komt er geen extra plek meer bij voor het komende jaar.

Hoe werkt het nemen van een optie?

Het is mogelijk om een optie te nemen op deze reis als je bijvoorbeeld nog vrij moet regelen of als je toch nog even rustig wil nadenken over de reis. Hoe het maken van een optie precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen

Wat gaan we in Athene doen?

We hebben in Athene geen specifiek reisprogramma. Je bepaalt zelf met je reisgenoten wat je gaat doen tijdens je verblijf. 

Wat zijn praktische zaken waar ik rekening mee moet houden?

Het is altijd even handig om te kijken voordat je op reis gaat of je een visum moet aanvragen, of er verplichte of aanbevolen vaccinaties voor het land zijn, of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart en of je een wereldstekker nodig hebt. Op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen kun je al deze informatie vinden. Voor Griekenland geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen verplichte vaccinaties, wel persoons- en reisgebonden adviezen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland
 • Talen: in Griekenland wordt Grieks gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Wat als ik zelf corona krijg voorafgaand de reis of ter plekke?

Het is altijd belangrijk om jezelf bij het boeken van een reis te verdiepen in de kortlopende reisverzekering en de kortlopende annuleringsverzekering, voor de zomer van 2021 zal dit extra belangrijk zijn. Meer informatie en veelgestelde vragen over corona en de verzekering kun je bekijken via de linkjes. Het is mogelijk om een kortlopende reisverzekering en kortlopende annuleringsverzekering via Simi Reizen af te sluiten. Hoewel het super vervelend zal zijn als je voorafgaand de reis of ter plekke corona krijgt, is er altijd een kleine kans aanwezig dat dit je kan gebeuren. Bij het verdiepen in een verzekering is het belangrijk om goed het dekkingsoverzicht door te lezen. Het dekkingsoverzicht biedt meer informatie over wat er allemaal wel en niet wordt gedekt door de verzekering. Je zorgverzekering dekt standaard de medische kosten tot Nederlands tarief. De kortlopende annuleringsverzekering die je via Simi Reizen kunt afsluiten dekt bijvoorbeeld een percentage voor de niet gebruikte reisdagen in het geval dat je eerder naar huis moet door een aangepast reisadvies op de bestemming of een oplossing indien je voorafgaand de reis corona krijgt. De Griekse staat dekt alle medische kosten in het geval dat een reiziger corona krijgt tijdens de vakantie in Griekenland. De Griekse staat verstrekt gratis accommodatie aan mensen die in quarantaine of zelfisolatie dienen te gaan en gratis medische zorg voor mensen in quarantaine of die in het ziekenhuis dienen te worden opgenomen. 

Gaat de reis door als er ter plekke een lockdown is?

Nee, als er sprake is van een lockdown in Griekenland of een negatief reisadvies (oranje of rood) wordt uitgegeven voor Griekenland zullen we de reis niet uitvoeren. Daarnaast zal de reis ook niet worden uitgevoerd als het programma grotendeels niet kan worden uitgevoerd of als ter plekke alles gesloten is. Een vakantie hoort immers leuk en ontspannend te zijn. Wanneer wij je groepsreis annuleren krijgt je altijd de mogelijkheid om je reis om te boeken naar een vertrekdatum op een later moment of een groepsreis naar een andere bestemming, zodat je er toch nog lekker tussen uit kunt. Indien je niet wil omboeken is het uiteraard mogelijk om je betaalde reissom terugbetaald te krijgen. In 2021 gaat het om een rechtstreekse terugstorting binnen 14 dagen, de corona-voucher die in 2020 in gebruik was is niet meer van toepassing.

Wat is de stand van zaken op dit moment?

Op onze corona pagina houden we dagelijks per bestemming de stand van zaken en ontwikkelingen bij. Op deze pagina vind je ook de huidige stand van zaken voor Griekenland.