Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Volg de reisverhalen van de reizigers die dit jaar al mee zijn gegaan of nu onderweg zijn op Instagram en Facebook! Wees er tijdig bij met boeken.

Zeilgroepsreis Griekenland

Zeilgroepsreis Griekenland

 • 18-39 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Deze groepsreis combineert het leven op een zeiljacht met het bezoeken van prachtige Griekse eilanden, varen op de Egeïsche zee, gezellige stadjes en een ontspannen vakantie in de Griekse zon. 

We brengen een bezoek aan Athene, waarna we op zaterdag aan boord stappen van het zeiljacht. We reizen met maximaal drie verschillende zeiljachten samen als groep. 

Elk zeiljacht heeft zijn eigen Nederlandstalige schipper die de boot vakkundig bestuurt. Als je wilt legt de schipper je uit hoe je navigeert en kun je zelf onder begeleiding zeilen. Ben je vooral een genieter? Dan kun je rustig in het zonnetje relaxen.

Met deze groepsreis reis je op unieke wijze langs de verschillende Griekse eilanden, hebt genoeg tijd om Athene daadwerkelijk te bezoeken en kunt onderweg natuurlijk op talloze punten een heerlijke duik in het water maken. 

Laat je verrassen door de Griekse eilanden en beleef een relaxte vakantie waarbij je toch veel verschillende plekken ziet. 

Onder het tabje bestemming kun je een filmpje bekijken van deze toffe groepsreis Griekenland!

Let op: de leeftijdsgroepen 18-24 jaar en 25-39 jaar reizen bij deze groepsreis samen. Je reist dus samen met een groep mensen tussen de 18 en 39 jaar.

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 406,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam - Athene

Altijd al eens de Acropolis in Athene willen zien? De tempel van Zeus willen bewonderen? Of het Parthenon? We vliegen vandaag met 1 overstap naar Athene, de hoofdstad van Griekenland. 

Jullie worden opgewacht op de luchthaven van Athene en de transfer brengt jullie naar ons hotel of appartement vlakbij de jachthaven. Tijdens de reis is een Nederlandstalige schipper aan boord.

Deze dag hebben we verder vrij om alle toeristische dingen te ondernemen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene af te struinen. Ter kennismaking is het leuk om met de groep een plek af te spreken om samen te eten. 

We overnachten in een hotel of eenvoudig appartement in de buurt van de jachthaven waar de dag erna ons zeilavontuur begint. Het centrum van Athene ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. Een taxi delen is de goedkoopste optie om naar de stad te komen. 

Dag 2 - Aan boord

Na lekker uitgeslapen te hebben heb je deze dag overdag nog tijd om Athene verder te ontdekken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een klein stukje te lopen naar het nabijgelegen strand en daar te genieten van een dagje zon. Aan het einde van de middag gaan we aan boord van onze (maximaal) drie zeiljachten. Op eigen gelegenheid reis je naar de haven Alimos Marina. Deze ligt slechts 700 meter verderop, dus dit kan lopend maar ook door een taxi te delen met je reisgenoten.

Door de schippers (Nederlandstalig) worden jullie welkom geheten met een borrel, krijgen een korte uitleg over het jacht, de indeling van de cabines en wat praktische informatie.

We zullen daarna gezamenlijk ergens wat gaan eten om verder kennis te maken (niet inbegrepen).

 • Je hoeft geen zeilervaring te hebben. Je bepaalt zelf in hoeverre je je wel of niet met het zeilen bemoeit. De schippers geven graag uitleg en leren je graag hoe alles werkt, maar als je niet wilt kun je ook gewoon lekker genieten van het zonnetje. 
 • Je slaapt aan boord in een tweepersoons cabine. Je bepaalt zelf aan de hand van de heenreis met wie je een cabine deelt. 
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over zeeziekte. De Egeïsche zee is sowieso rustig, maar de boten zijn groot en stevig waardoor de kans dat je zeeziek wordt klein is. Neem bij twijfel reispilletjes mee. 

Dag 3 - Angistri (eiland)

We varen deze dag naar het eiland Angistri. Onderweg gaan we voor anker in een mooie baai om daar te lunchen en te zwemmen. We leggen de boten aan elkaar op de pier. Op 100 meter lopen vind je een klein strandje, een goed visrestaurant en een beachbar. 

De planning voor deze rondreis per boot ligt in principe vast, maar houd er rekening mee dat een zeilboot afhankelijk is van de windrichting en windkracht. Het programma zoals je dat hier ziet is het programma dat we onder normale omstandigheden uitvoeren, maar boek deze reis alleen als je flexibel genoeg bent om om te schakelen.

Je bepaalt zelf in hoeverre je een actieve rol hebt bij het zeilen. Wil je meer weten, zelf de boot besturen en helpen? Dan wordt dat zeker aangemoedigd, maar als je vooral wilt relaxen is dat ook geen enkel probleem.

Tip: neem zeker meerdere setjes zwemkleding mee. Dan kun je afwisselen. Vergeet je niet regelmatig in te smeren en voldoende te drinken (en eten!). 

Dag 4 - Aegina (eiland)

We varen naar het eiland Aegina. We hoeven vandaag geen volle dag te varen en meren al vrij vroeg aan op het eiland, zodat er genoeg tijd is om nog andere dingen te ondernemen. Met een beetje geluk komen we onderweg nog dolfijnen tegen, die kans is tijdens de reis natuurlijk sowieso dagelijks aanwezig!

De levendige boulevard en het drukke stadje is een topplek om een dag door te brengen. Voor wie naar het strand wil is Aegina Beach op loopafstand. Op het eiland zelf kun je daarnaast nog allerlei historische gebouwen vinden en bezoeken. 

Het eiland Aegina staat daarnaast bekend om de pistachenoten die overal groeien en in allerlei producten worden verwerkt. De Griekse smalle straatjes, oude gebouwen, het blauwe water en een zonnetje maken je vakantiegevoel compleet. 

Dag 5 - Epidavros

Na een dag en avond op het gezellige Aegina reizen we vandaag met de boot naar Epidavros, een schiereilend op de Peloponnesos. Hier vind je het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid dat we ook zullen bezoeken. Dit theater kon tot 15.000 bezoekers ontvangen en theatershows doen zonder kunstmatig versterkd geluid. 

Inmiddels ben je volledig vertrouwd met het water en heb je wellicht de smaak te pakken. Leer navigeren op het water, leer wat overstag gaan betekent, hoe je tegen de wind in kan zeilen en hoe lastig het soms kan zijn om precies uit te komen waar je wilt. Een rondreis per zeilboot is 1 van de meest bijzondere manieren om te reizen en je zult merken dat je regelmatig gewoon even naar de horizon wilt kijken. Ontspanning gegarandeerd!

De schipper van je zeiljacht zal indien nodig altijd overleggen over de opties, mocht het nodig zijn af te wijken van het programma zoals dat bedacht is. Een zeilboot heeft nu eenmaal wind nodig, dus aanpassen zal her en der zeker moeten. 

Tip: neem een paar leuke tijdschriften of een boek mee. 

Dag 6 - Poros

We varen van Epidavros naar het eilandje Poros, dat vlak voor de Griekse kust ligt. Poros is een levendig dorpje met een gezellige boulevard, waar ook genoeg nachtleven te vinden is! 

Nadat we met onze boot aanleggen is het mogelijk verschillende wateractiviteiten te ondernemen. Zo kun je waterskiën, parasailen, tuben, jetskiën en meer. Je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van alle actie om je heen op een ligbedje, met een drankje in de hand. Een combinatie van beiden is ook mogelijk natuurlijk....

In de avond gaan we met de groep langs de verschillende barretjes en maken er een gezellig en levendige avond van onder de Griekse zon. 

Dag 7 - Overnachten in een baai

Deze rondreis heeft vooral ook heel veel afwisseling. De variatie tussen enerzijds de gezellige stadjes en dorpjes en anderzijds de rustige, meer authentieke Griekse plaatsen zorgen voor een ideale mix voor jouw vakantie. 

Deze avond overnachten we in een prachtige baai waar geen verlichting en bewoning is. We koken samen als groep aan boord, maken natuurlijk een nachtduik in het water, kijken naar de eindeloos mooie sterrenhemel en komen wellicht nog een klein beetje bij van de nacht in Poros. 

Je bent samen met je groep die je inmiddels goed kent en hebt alle mogelijkheden om er een onvergetelijk unieke avond van te maken als groep. 

Dag 8 - Koers richting Athene

We halen het anker weer op en zeilen deze dag terug richting Athene. Na bijna een week varen weet iedereen inmiddels aardig wat van de boot af: het ideale moment om een onderling wedstrijdje te organiseren! Welk zeiljacht is het beste op elkaar ingespeeld en welke bemanning kan als beste samenwerken om het jacht veilig en als eerste weer aan te meren in Athene?

Deze avond overnacht je nog op de boot. Nu we weer vaste grond onder de voeten hebben is het een ideale avond om met de hele groep nog uit eten te gaan of een laatste keer te koken aan boord. De stad Athene ligt op ongeveer 10 kilometer vanaf de jachthaven, waar in de omgeving ook genoeg plekjes zijn om wat te eten en te drinken. 

Ongetwijfeld heb je al een beetje heimwee naar het varen en het vrije gevoel dat je tijdens een reis met een zeiljacht hebt. 

Dag 9 - Van boord en naar de stad

We gaan deze ochtend van boord en worden opgehaald voor een transfer naar ons hotel voor de komende twee nachten. We slapen op basis van 4 personen in een kamer. Onze bagage kunnen we tijdelijk achterlaten bij het hotel tot we in kunnen checken. Meer informatie over de accommodatie kun je vinden onder het tabje bestemming.

In de middag kun je op eigen gelegenheid Athene ontdekken. Relaxen bij het zwembad op het dak van het hotel is natuurlijk ook een optie. 

Houd er rekening mee dat je in Athene, zoals in elke grote hoofdstad, je waardevolle spullen in de gaten houd. Mocht je van plan zijn uit te gaan 's avonds, zorg dan dat je als groep bij elkaar blijft en neem een taxi terug naar het hotel in plaats van de te lopen. Overdag kun je onder andere de Akropolis bezoeken en het Parthenon. Ook de tempel van Zeus en de Agora van Athene zijn de moeite waard. 

Tip: Athene heeft verschillende gebieden waar je kunt uitgaan. Verdiep je voor je op reis gaat naar de mogelijkheden. 

Dag 10 - Athene

Ook vandaag staat in het teken van Athene. Ga lekker eten in de stad, bezoek de verschillende andere bezienswaardigheden zoals de Bibliotheek van Hadrianus, de tempel van Hephaistos of het Dionysustheater. 

Een dagtocht naar Meteora of Delphi is ook mogelijk. Een e-biketocht door de stad of het bezoeken van een escaperoom behoort ook tot de mogelijkhen. Een traditionele hop on hop off tour is een aanrader voor wie niet te ver wil lopen maar wel veel wil zien. 

Natuurlijk sluiten we de vakantie af met een fantastische avond in Athene. 

Tips: elke vakantie is wat je er zelf van maakt. De dagen dat je in Athene bent is er geen door ons georganiseerd programma. Bedenk dus zelf vooraf wat je wilt gaan doen!

Dag 11 - Naar huis

Deze ochtend checken we uit in het hotel en rijden we met een transfer naar het vliegveld. We droppen onze tassen en zorgen dat we ruim op tijd op het vliegveld aanwezig zijn. Met een overstap vliegen we vervolgens weer terug naar Amsterdam. 

Je kijkt ongetwijfeld terug op een gevarieerde rondreis en zeilvakantie naar het prachtige Griekenland. 

Info:

 • Je boekt een gecombineerde rondreis voor zowel de 18-25 als 24-39 groep. 
 • Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Indien vluchttijden wijzigen laten we je dit weten. 

Inbegrepen bij je reissom

 • Retourvlucht Amsterdam - Athene (1x overstappen)
 • Ruimbagage (23 kg) en handbagage
 • Alle overnachtingen aan boord van zeiljacht op basis van 2 personen per cabine
 • Overnachting in Athene op dag 1
 • Overnachtingen in Athene op dag 9 en 10 inclusief ontbijt
 • Transfers van hotel naar boot en vice versa
 • Linnenpakket (lakens, kussenslopen, dekens en doucehanddoeken)

Niet inbegrepen

 • Diesel en water (100 - 150 euro per jacht per week)
 • Havengelden (20 - 50 euro per jacht per week)
 • Boodschappen voor aan boord (ook voor de schipper)
 • Maaltijden en drankjes
 • In sommige gevallen toeristenbelasting in hotels (EUR 1,50 per nacht)
 • Reisverzekering (verplicht. Deze hoef je niet via Simi Reizen af te sluiten, dat mag ook elders. Op verzoek kan bewijs van verzekering worden opgevraagd door de reisbegeleider). 
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Over het zeiljacht

Tijdens deze reis varen we met maximaal drie zeiljachten. In grote lijnen zijn deze allemaal gelijk. Elk zeiljacht heeft een bijboot met buitenboordmotor.

Elke boot is voorzien van een zonnetent, dubbel stuurwiel, twee koelkasten, fornuis en overn, warm stromend water, meerdere badkamers met douche en toilet en een buitendouche op het achterschip. 

De kajuiten bestaan uit tweepersoonsbedden. Op basis van de heenweg bepaal je met wie je een cabine, ook wel kajuit, deelt. Je slaapt dus met één andere reisgenoot in een kajuit. Houd er rekening mee dat een zeiljacht comfortabel is, maar natuurlijk heel anders is dan een hotelkamer of appartement. Je hebt voldoende ruimte, maar een zeiljacht is ingericht op efficiëntie. 

Belangrijke informatie

Het is verplicht een geldige reisverzekering af te sluiten. Dit hoeft niet bij Simi Reizen en kan op verzoek gecontroleerd worden. Let er op dat als je van plan bent andere activiteiten te ondernemen zoals jetskiën etc, dat je controleert of je reisverzekering deze activiteiten dekt. 

Voordelen van een pakketreis

Als je deze groepsreis boekt, boek je een pakketreis. Dit betekent automatisch dat jouw reissom gegandeerd wordt door de SGR, de Sitchting Garantiefonds Reisgelden. Daarnaast is de reisorganisator (wij in dit geval) ook de partij die verantwoordelijk is voor eventuele repatriëring, bijvoorbeeld bij een plotseling wijzigend reisadvies. 

Tevens is Simi Reizen aangesloten bij het calamiteitenfonds. Dit fonds voorziet in het geval van een natuurramp of plotselinge calamiteit in vergoeding. 

Over het vliegen

We vliegen vanaf Schiphol met 1 overstap naar Athene. Normaliter reizen we met een groepsticket. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat we individuele tickets boeken. In dat geval reis je altijd met minimaal 1 andere reisgenoot.

Omdat je een pakketreis boekt is het niet mogelijk om eerder of later terug te vliegen. Onder het kopje data/prijzen vind je de geplande vluchttijden als deze bekend zijn. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud omdat we afhankelijk zijn van de luchtvaartmaatschappij. Wil je toch doorreizen na afloop van de vakantie? Dan zul je zelf een vlucht of bus terug moeten boeken. Dit heeft geen invloed op de reissom. 

Houd er rekening mee dat je op tijd op het vliegveld bent. 

Minimumdeelname

Minimaal moeten er 10 reizigers zijn om de reis uit te kunnen voeren. Per zeiljacht hebben we plek voor 10 personen. In het hoogseizoen varen we met twee of drie jachten. Ook indien de groep kleiner is kan het zijn dat we met één of twee jachten varen.

Als je samen reist

Reis je met meerdere mensen? Geef dit dan even aan bij het boeken in het veld "bijzonderheden". Zo weten wij er vanaf en kunnen we zoveel mogelijk rekening met jullie houden. Ongeveer 60% van de mensen boekt een groepsreis solo, de andere 40% boekt samen met een vriend of vriendin of groepje. 

Overige overnachtingen

In totaal breng je drie nachten door in Athene. De eerste nacht is dit in de buurt van de jachthaven van waar we vertrekken. Je slaapt hier met maximaal 4 personen in een kamer. Met een taxi kun je gemakkelijk naar de binnenstad toe reizen. Deel je de kosten met je reisgenoten, dan ben je niet zo duur uit. Op eigen gelegenheid reis je naar de haven Alimos Marina, vanuit waar we ook vertrekken. Deze ligt slechts 700 meter verderop, dus je kunt dit lopend doen maar ook een taxi delen met je reisgenoten.

De laatste twee nachten verblijven we in een hotel in de binnenstad. Ook hier slapen we in kamers voor maximaal 4 personen. Houd er rekening mee dat je in een prima hotel slaapt, waarbij er wel de kans is dat je op een slaapbank slaapt. Dit kunnen jullie onderling overleggen. Ontbijt is bij dit hotel inbegrepen. Op het dak van het hotel kun je een zwembad vinden.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 06-05-2022
  Zo 15-05-2022
  1 399,00 €
 • Vr 03-06-2022
  Zo 12-06-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 15-07-2022
  Zo 24-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 22-07-2022
  Zo 31-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 29-07-2022
  Zo 07-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 12-08-2022
  Zo 21-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 09-09-2022
  Zo 18-09-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Frankrijk Actief () op 29-07-2016

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 17-02-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Vorige week thuis gekomen van een geweldige week in Lapland, wat een ervaring! Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis mee ging en het is me heel goed bevallen! De activiteiten waren iedere dag goed geregeld en er was ook tijd voor ontspanning.
  Lapland is koud, maar zo ontzettend mooi dat je dat bijna vergeet (en ik ben echt een enorme koukleum!).
  Ik vond het heel relaxed om zo georganiseerd op reis te gaan, je hoeft nergens aan te denken want het hele programma is al voor je uitgestippeld :)
  Bedankt Simi, Reisleider en groep voor deze fantastische reis!

 • door Frankrijk Actief () op 26-07-2019

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Er was gezellige reisleiding, gezellige groepen, leuke activiteiten en heb mooie plekken gezien. Heb het erg naar mijn zin gehad.

 • door Kroatie Deluxe (Jongerenreizen 18-25) op 15-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat heb ik mogen genieten van een groep geweldige mensen. De vakantie was gigantisch goed georganiseerd. Als dr iets niet door ging hebben ze hier altijd vervanging voor. Super leuke activiteiten. Ook mogen we zeggen dat er door 1 persoon onze vakantie veel leuker is gemaakt. Onze reisleidster Jaana die altijd blij en enthousiast is zorgt voor een geweldig leuke sfeer in de groep en om de activiteiten heen. Ze zorgt er ook voor dat er snel een verband begint te komen tussen de groepjes die mee zijn gegaan zodat mensen die alleen op reis zijn gegaan zich snel thuis mogen voelen. Genoten!

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 28-08-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat een topvakantie!

  Dit is de kans om alleen op vakantie te gaan maar je niet alleen te hoeven voelen, je leert heel gemakkelijk andere mensen kennen want zij zijn ook allemaal alleen. Houd je van een sportieve vakantie dan zit je helemaal goed bij kroatie actief. Er zal ook ruimte zijn om te ontspannen aan het strand of aan het zwembad.

  Als je twijfelt om te gaan, niet doen! gewoon boeken! je gaat er geen spijt van krijgen

 • door Kroatie Deluxe (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 08-09-2021

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Toffe reis, leuke activiteiten en mooi land en omgeving

 • door Rondreis Amerika Californie (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 05-06-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  n de trein naar huis na een prachtige roadtrip door Californie. Heel veel gezien in 2 weken, prachtige nationale parken en mooie steden. Goede hotels, leuke reisleiding en gezellige groep. Zeker een aanrader! De volgende reis naar New-york is al geboekt

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 06-08-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Mee geweest naar de Slovenie reis afgelopen week. Heb werkelijk een top week gehad! De activiteiten die op de planning stonden waren erg leuk en daarnaast was er ook genoeg vrije tijd om je rust te pakken of om gezellig iets te ondernemen met je mede reizigers.

  De reis zelf was goed geregeld, maar vanwege corona waren er wel een aantal dingen die afweken van de normale gang van zaken. Hier had ik vooraf eigenlijk nog wel wat informatie over willen ontvangen, maar dat kan ik simi niet teveel kwalijk nemen vanwege de situatie.

  De sfeer op de camping was top en iedereen voelde zich (naar mijn idee) welkom in de groep mede dankzij onze geweldige reisleider mega Tibo!

  Al met al was het een top vakantie en zou ik simi reizen zeker aanbevelen aan vrienden!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 13-07-2018

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik vond de vakantie erg leuk. Prachtige omgeving, gezellige camping en allemaal leuke mensen ontmoet. Van de activiteiten vond ik Via Ferrata het leukst en het was goed geregeld dat je naast de ingeplande activiteiten extra dingen bij kon boeken zodat ik ook nog een meer uitdagende variant van de Via Ferrata kon doen. De reisleiding was erg goed; heel betrokken, gezaghebbend en tegelijk heel vriendschappelijk zodat je het gevoel kreeg dat ze 1 van de groep waren. Ook werd er goed rekening gehouden met mensen die minder goed met de groep mee konden komen, zowel op fysiek als mentaal vlak. Over het eten was ik 9 van de 10 x zeer te spreken; Ik vond het zowel gezellig om met de groep op de camping eten als in het schattige, pittoreske dorpje Guillestre. Dus ik heb een leuke vakantie gehad!

  Goed om te horen dat je zo genoten hebt, Agnes!

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-09-2021

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De vakantie naar kroatie was super!

  Leuke sfeer, reisleider, activiteiten en genoeg vrijheid om nog wat extra activiteiten bij te plannen.

Filmpje van de zeilreis Griekenland!

Over de eilanden die we bezoeken

Tijdens deze reis staan een aantal eilanden op het programma. Met een zeilboot ben je echter afhankelijk van de wind en mogelijkheden. Het programma is dan ook altijd onder voorbehoud. 

Griekenland als vakantiebestemming

Griekenland heeft een uitstekende reputatie als het gaat om vakanties. Hoewel veel mensen naar de zuidelijk gelegen gebieden trekken en de eilanden in het zuiden, heeft Griekenland ook in het noorden een groot aantal mooie plekken om te bezoeken. Tijdens deze zeilvakantie combineer een unieke manier om rond te reizen met het typische Griekse leven. Je bezoek aan Athene aan het einde van de reis maakt je rondreis compleet. 

Het leven op een zeiljacht

Je zult merken dat rondreizen op een zeiljacht een bijzondere ervaring is. De indrukwekkende boot, het varen op de wind en het Griekse zonnetje erbij zorgen dat je helemaal ontspant en enorm zult genieten van je vakantie. Doordat we elke avond ergens aanmeren heb je ook veel verschillende indrukken van het landschap en de verschillende stadjes die we bezoeken. 

Ik kan niet zeilen. Kan ik wel mee?

Jazeker! Je bepaalt zelf in hoeverre je wel of niet meehelpt bij het zeilen. Als je interesse in zeilen hebt kun je veel leren tijdens je vakantie. Als je de boot vooral als transportmiddel ziet naar het volgende eiland is dat ook geen probleem, dan kun je heerlijk in het zonnetje liggen. 

Ik ben bang dat ik zeeziek wordt. Hoe groot is die kans?

De Egeïsche zee en de eilanden waar we varen zijn relatief rustige wateren. Daarnaast vaar je op een grote zeilboot, waardoor de kans dat je zeeziek wordt klein is. Voor mensen die gevoelig zijn geldt dat het vaak een kwestie is van een dag wennen aan het deinen op de golven. Goed naar de horizon kijken en veel buiten zijn is dan het advies. 

Hoe warm is Griekenland? 

De zomermaanden zijn vaak erg warm. De maand september is aangenamer als het om temperaturen gaat. Gemiddeld is het in de zomermaanden rond de 30 graden. In september ligt de gemiddelde temperatuur op ongeveer 26 graden. 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Behalve goede zonnebrandcrème, zwemspullen en een goed humeur hoef je voor deze reis geen bijzondere dingen mee te nemen. Je ontvangt van ons een paklijst met daarop alle benodigheden. 

Kan ik gewoon met een koffer reizen?

Nee, tijdens deze groepsreis is het handig om een weekendtas of backpack mee te nemen. Dit i.v.m. de beperkte ruimte op de boot een eventuele stoten. 23 kilo ruimbagage is standaard inbegrepen bij je reissom ook. 

Wat doen we in de avonden?

De meeste avonden zijn we op een plek waar we uit eten kunnen en waar verschillende barretjes zijn. We verblijven ook een nacht in een rustige baai, waar we zelf de inkopen natuurlijk al voor doen voor vertrek. Je kunt rekenen op een heel afwisselende vakantie en een ideale manier om rond te reizen. 

Hoe lang varen we elke dag?

De vaarafstanden tijdens deze zeilvakantie zijn goed te overzien. Reken erop dat je elke dag een paar uur vol aan het zeilen bent. Afhankelijk van de weersvoorspellingen kan een bepaalde dag wat langer of korter zeilen zijn, dat is moeilijk vooraf te voorspellen. 

Wanneer moet ik boeken?

We hebben gemerkt dat Griekenland erg in de smaak valt. Boeken raden we aan al aardig op tijd te doen voor deze reis, ergens tussen januari en maart. Als de reis vol is komt er geen extra plek meer bij voor het komende jaar.

Hoe werkt het nemen van een optie?

Het is mogelijk om een optie te nemen op deze reis als je bijvoorbeeld nog vrij moet regelen of als je toch nog even rustig wil nadenken over de reis. Hoe het maken van een optie precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen

Wat gaan we in Athene doen?

We hebben in Athene geen specifiek reisprogramma. Je bepaalt zelf met je reisgenoten wat je gaat doen tijdens je verblijf. 

Wat zijn praktische zaken waar ik rekening mee moet houden?

Het is altijd even handig om te kijken voordat je op reis gaat of je een visum moet aanvragen, of er verplichte of aanbevolen vaccinaties voor het land zijn, of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart en of je een wereldstekker nodig hebt. Op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen kun je al deze informatie vinden. Voor Griekenland geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen verplichte vaccinaties, wel persoons- en reisgebonden adviezen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland
 • Talen: in Griekenland wordt Grieks gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Griekenland en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje reisinformatie voor meer informatie m.b.t. corona.