Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Zeilgroepsreis Griekenland
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Zeilgroepsreis Griekenland

 • 18-32 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Deze groepsreis combineert het leven op een zeiljacht met het bezoeken van prachtige Griekse eilanden, varen op de Egeïsche zee, gezellige stadjes en een ontspannen vakantie in de Griekse zon. 

We brengen een bezoek aan Athene, waarna we op zaterdag aan boord stappen van het zeiljacht. We reizen met maximaal drie verschillende zeiljachten samen als groep. 

Elk zeiljacht heeft zijn eigen Nederlandstalige schipper die de boot vakkundig bestuurt. Als je wilt legt de schipper je uit hoe je navigeert en kun je zelf onder begeleiding zeilen. Ben je vooral een genieter? Dan kun je rustig in het zonnetje relaxen.

Met deze groepsreis reis je op unieke wijze langs de verschillende Griekse eilanden, hebt genoeg tijd om Athene daadwerkelijk te bezoeken en kunt onderweg natuurlijk op talloze punten een heerlijke duik in het water maken. Laat je verrassen door de Griekse eilanden en beleef een relaxte vakantie waarbij je toch veel verschillende plekken ziet. Onder het tabje bestemming kun je een filmpje bekijken van deze groepsreis Griekenland!

Met deze reis boek je een unieke vakantie die je nergens anders kunt boeken. Overdag ben je lekker onderweg met regelmatig een zwemstop, terwijl je in de avonden kunt genieten van het heerlijke Griekse eten en drinken, gezellige barretjes en natuurlijk van het heerlijke weer. In 2021 was deze reis in no time uitverkocht, dus weer er tijdig bij

Let op: de leeftijdsgroepen 18-24 jaar en 25-39 jaar reizen bij deze groepsreis samen. Je reist dus samen met een groep mensen tussen de 18 en 39 jaar. Je bepaalt zelf aan de hand van de heenreis met wie je een hut deelt en op welke boot je verblijft. 

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 456,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam - Athene

Altijd al eens de Akropolis in Athene willen zien? De tempel van Zeus willen bewonderen? Of het Parthenon? We vliegen vandaag met 1 overstap naar Athene, de hoofdstad van Griekenland. Jullie worden opgewacht op de luchthaven van Athene en de transfer brengt jullie naar ons hotel of appartement vlakbij de jachthaven. Tijdens de reis is een Nederlandstalige schipper aan boord.

Deze dag hebben we verder vrij om alle toeristische dingen te ondernemen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene af te struinen. Ter kennismaking is het leuk om met de groep een plek af te spreken om samen te eten. 

We overnachten in een hotel of eenvoudig appartement in de buurt van de jachthaven waar de dag erna ons zeilavontuur begint. Het centrum van Athene ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. Een taxi delen is de goedkoopste optie om naar de stad te komen. 

Overnachting: accommodatie in Athene

Dag 2 - Aan boord

Na lekker uitgeslapen te hebben heb je deze dag overdag nog tijd om Athene verder te ontdekken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een klein stukje te lopen naar het nabijgelegen strand en daar te genieten van een dagje zon. Aan het einde van de middag gaan we aan boord van onze (maximaal) drie zeiljachten. Op eigen gelegenheid reis je naar de haven Alimos Marina. Deze ligt slechts 700 meter verderop, dus dit kan lopend maar ook door een taxi te delen met je reisgenoten.

Door de schippers (Nederlandstalig) worden jullie welkom geheten met een borrel, krijgen een korte uitleg over het jacht, de indeling van de cabines en wat praktische informatie. We zullen daarna gezamenlijk ergens wat gaan eten om verder kennis te maken (niet inbegrepen). Morgen gaan we echt vertrekken!

 • Je hoeft geen zeilervaring te hebben. Je bepaalt zelf in hoeverre je je wel of niet met het zeilen bemoeit. De schippers geven graag uitleg en leren je graag hoe alles werkt, maar als je niet wilt kun je ook gewoon lekker genieten van het zonnetje. 
 • Je slaapt aan boord in een tweepersoons cabine. Je bepaalt zelf aan de hand van de heenreis met wie je een cabine deelt. 
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over zeeziekte. De Egeïsche zee is sowieso rustig, maar de boten zijn groot en stevig waardoor de kans dat je zeeziek wordt klein is. Neem bij twijfel reispilletjes mee. 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 3 - Angistri (eiland)

We varen deze dag naar het eiland Angistri. Onderweg gaan we voor anker in een mooie baai om daar te lunchen en te zwemmen. We leggen de boten aan elkaar op de pier. Op 100 meter lopen vind je een klein strandje, een goed visrestaurant en een beachbar (niet inbegrepen). 

De planning voor deze rondreis per boot ligt in principe vast, maar houd er rekening mee dat een zeilboot afhankelijk is van de windrichting en windkracht. Het programma zoals je dat hier ziet is het programma dat we onder normale omstandigheden uitvoeren, maar boek deze reis alleen als je flexibel genoeg bent om om te schakelen.

Je bepaalt zelf in hoeverre je een actieve rol hebt bij het zeilen. Wil je meer weten, zelf de boot besturen en helpen? Dan wordt dat zeker aangemoedigd, maar als je vooral wilt relaxen is dat ook geen enkel probleem.

 • Tip: neem zeker meerdere setjes zwemkleding mee. Dan kun je afwisselen. Vergeet je niet regelmatig in te smeren en voldoende te drinken (en eten!). 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 4 - Aegina (eiland)

We varen naar het eiland Aegina. We hoeven vandaag geen volle dag te varen en meren al vrij vroeg aan op het eiland, zodat er genoeg tijd is om nog andere dingen te ondernemen. Met een beetje geluk komen we onderweg nog dolfijnen tegen, die kans is tijdens de reis natuurlijk sowieso dagelijks aanwezig!

De levendige boulevard en het drukke stadje is een topplek om een dag door te brengen. Voor wie naar het strand wil is Aegina Beach op loopafstand. Op het eiland zelf kun je daarnaast nog allerlei historische gebouwen vinden en bezoeken. Ook een terrasje pakken is een aanrader.

Het eiland Aegina staat daarnaast bekend om de pistachenoten die overal groeien en in allerlei producten worden verwerkt. De Griekse smalle straatjes, oude gebouwen, het blauwe water en een zonnetje maken je vakantiegevoel compleet. 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 5 - Epidavros

Na een dag en avond op het gezellige Aegina reizen we vandaag met de boot naar Epidavros, een schiereilend op de Peloponnesos. Hier vind je het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid dat we ook zullen bezoeken. Dit theater kon tot 15.000 bezoekers ontvangen en theatershows doen zonder kunstmatig versterkt geluid. Dit theater staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bijzonder weetje is dat de bouwwijze heeft bijgedragen aan de goede akoestiek. Zelfs op de achterste rij konden vroeger de toeschouwers de stemmen van de toneelspelers goed horen. Epidavros zelf wordt gedomineerd door prachtige sinaasappelbomen en olijfgaarden.

Inmiddels ben je volledig vertrouwd met het water en heb je wellicht de smaak te pakken. Leer navigeren op het water, leer wat overstag gaan betekent, hoe je tegen de wind in kan zeilen en hoe lastig het soms kan zijn om precies uit te komen waar je wilt. Een rondreis per zeilboot is 1 van de meest bijzondere manieren om te reizen en je zult merken dat je regelmatig gewoon even naar de horizon wilt kijken. Ontspanning gegarandeerd!

De schipper van je zeiljacht zal indien nodig altijd overleggen over de opties, mocht het nodig zijn af te wijken van het programma zoals dat bedacht is. Een zeilboot heeft nu eenmaal wind nodig, dus aanpassen zal her en der zeker moeten. 

Tip: neem een paar leuke tijdschriften of een boek mee. 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 6 - Poros

We varen van Epidavros naar het eilandje Poros, dat vlak voor de Griekse kust ligt. Poros is een levendig dorpje met een gezellige boulevard, waar ook genoeg nachtleven te vinden is!  Het gelijknamige Poros is opnieuw een bruisend dorp met voldoende winkels, barretjes en restaurants op de gezellige boulevard. 

Nadat we met onze boot aanleggen is het mogelijk verschillende wateractiviteiten te ondernemen. Zo kun je waterskiën, parasailen, tuben, jetskiën en meer. Je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van alle actie om je heen op een ligbedje, met een drankje in de hand. Een combinatie van beiden is ook mogelijk natuurlijk....

In de avond gaan we met de groep langs de verschillende barretjes en maken er een gezellig en levendige avond van onder de Griekse zon. Dit is de ideale plek voor een leuk avondje uit. 

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 7 - Overnachten in een baai

Deze rondreis heeft vooral ook heel veel afwisseling. De variatie tussen enerzijds de gezellige stadjes en dorpjes en anderzijds de rustige, meer authentieke Griekse plaatsen zorgen voor een ideale mix voor jouw vakantie. 

Deze avond overnachten we in een prachtige baai waar geen verlichting en bewoning is. We koken samen als groep aan boord, maken natuurlijk een nachtduik in het water, kijken naar de eindeloos mooie sterrenhemel en komen wellicht nog een klein beetje bij van de nacht in Poros. 

Je bent samen met je groep die je inmiddels goed kent en hebt alle mogelijkheden om er een onvergetelijk unieke avond van te maken als groep. 

 • Met een aux-kabel kunnen jullie samen muziek afspelen op de bootspeakers.
 • Het is handig een flexibele instelling te hebben. In de meeste gevallen kunnen we gewoon de vaarroute afzeilen, maar als er te weinig wind staat oid, kan het voorkomen dat er wijzigingen worden aangebracht in de route door de schipper.

Overnachting: in de cabines op de boot

Dag 8 - Koers richting Athene

We halen het anker weer op en zeilen deze dag terug richting Athene. Na bijna een week varen weet iedereen inmiddels aardig wat van de boot af: het ideale moment om een onderling wedstrijdje te organiseren! Welk zeiljacht is het beste op elkaar ingespeeld en welke bemanning kan als beste samenwerken om het jacht veilig en als eerste weer aan te meren in Athene?

Deze avond overnacht je nog op de boot. Nu we weer vaste grond onder de voeten hebben is het een ideale avond om met de hele groep nog uit eten te gaan of een laatste keer te koken aan boord. De stad Athene ligt op ongeveer 10 kilometer vanaf de jachthaven, waar in de omgeving ook genoeg plekjes zijn om wat te eten en te drinken. 

Ongetwijfeld heb je al een beetje heimwee naar het varen en het vrije gevoel dat je tijdens een reis met een zeiljacht hebt. 

Dag 9 - Van boord en naar de stad

We gaan deze ochtend van boord en worden opgehaald voor een transfer naar ons hotel. We slapen op basis van max. 4 personen in een kamer. Onze bagage kunnen we tijdelijk achterlaten bij het hotel tot we in kunnen checken. Meer informatie over de accommodatie kun je vinden onder het tabje bestemming.

Direct na het inchecken maken we ons klaar voor een stadstour Athene, maar op unieke wijze (inbegrepen). Met verschillende opdrachten die je onderweg in teams uitvoert ontdekken we de mooiste plekjes van Athene. In de middag kun je op eigen gelegenheid Athene ontdekken. Relaxen bij het zwembad op het dak van het hotel is natuurlijk ook een optie. 

Houd er rekening mee dat je in Athene, zoals in elke grote hoofdstad, je waardevolle spullen in de gaten houd. Mocht je van plan zijn uit te gaan 's avonds, zorg dan dat je als groep bij elkaar blijft en neem een taxi terug naar het hotel in plaats van de te lopen. Overdag kun je onder andere de Akropolis bezoeken en het Parthenon. Ook de tempel van Zeus en de Agora van Athene zijn de moeite waard. We raden jullie zeker aan om vanavond lekker met z'n allen uit eten te gaan in de stad. 

 • Onder het kopje belangrijk kun je meer informatie vinden over de zeilboten en het overnachten in de cabines.

Tip: Athene heeft verschillende gebieden waar je kunt uitgaan. Verdiep je voor je op reis gaat naar de mogelijkheden. 
Overnachting: accommodatie in Athene

Dag 10 - Naar huis

Deze ochtend checken we uit in het hotel en rijden we met een transfer naar het vliegveld. We droppen onze tassen en zorgen dat we ruim op tijd op het vliegveld aanwezig zijn. Met een overstap vliegen we vervolgens weer terug naar Amsterdam. 

Je kijkt ongetwijfeld terug op een gevarieerde rondreis en zeilvakantie naar het prachtige Griekenland. 

Info:

 • Je boekt een gecombineerde rondreis voor zowel de 18-25 als 24-39 groep. 
 • Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Indien vluchttijden wijzigen laten we je dit weten. 

Inbegrepen bij je reissom

 • Retourvlucht Amsterdam - Athene (1x overstappen)
 • Ruimbagage (23 kg) en handbagage
 • Alle overnachtingen aan boord van zeiljacht op basis van 2 personen per cabine
 • Overnachting in Athene op dag 1
 • Overnachtingen in Athene op dag 9 inclusief ontbijt op dag 10
 • Transfers van hotel op dag 9 van de boot naar het hotel
 • Transfer Luchthaven - hotel 1e nacht
 • Linnenpakket (lakens, kussenslopen, dekens en doucehanddoeken)
 • Citytour Athene
 • Deskundige begeleiding door Nederlandstalige schipper

Niet inbegrepen

 • Diesel en water (100 - 150 euro per jacht per week). Kosten split je per jacht. 
 • Havengelden (20 - 50 euro per jacht per week). Kosten split je per jacht. 
 • Boodschappen voor aan boord (ook voor de schipper)
 • Transfer van hotel in Alimos naar opstap boot (700m, lopen of taxi delen)
 • Maaltijden en drankjes
 • In sommige gevallen toeristenbelasting in hotels (EUR 1,50 per nacht)
 • Reisverzekering (verplicht. Deze hoef je niet via Simi Reizen af te sluiten, dat mag ook elders. Op verzoek kan bewijs van verzekering worden opgevraagd door de reisbegeleider). 
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Over het zeiljacht

Tijdens deze reis varen we met maximaal drie zeiljachten. In grote lijnen zijn deze allemaal gelijk. Elk zeiljacht heeft een bijboot met buitenboordmotor.

Elke boot is voorzien van een zonnetent, dubbel stuurwiel, twee koelkasten, fornuis en oven, warm stromend water, meerdere badkamers met douche en toilet en een buitendouche op het achterschip. 

De kajuiten bestaan uit tweepersoonsbedden. Op basis van de heenweg bepaal je met wie je een cabine, ook wel kajuit, deelt. Je slaapt dus met één andere reisgenoot in een kajuit. Houd er rekening mee dat een zeiljacht comfortabel is, maar natuurlijk heel anders is dan een hotelkamer of appartement. Je hebt voldoende ruimte, maar een zeiljacht is ingericht op efficiëntie. 

Belangrijke informatie

Het is verplicht een geldige reisverzekering af te sluiten. Dit hoeft niet bij Simi Reizen en kan op verzoek gecontroleerd worden. Let er op dat als je van plan bent andere activiteiten te ondernemen zoals jetskiën etc, dat je controleert of je reisverzekering deze activiteiten dekt. 

Voordelen van een pakketreis

Als je deze groepsreis boekt, boek je een pakketreis. Dit betekent automatisch dat jouw reissom gegarandeerd wordt door de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Daarnaast is de reisorganisator (wij in dit geval) ook de partij die verantwoordelijk is voor eventuele repatriëring, bijvoorbeeld bij een plotseling wijzigend reisadvies. 

Tevens is Simi Reizen aangesloten bij het calamiteitenfonds. Dit fonds voorziet in het geval van een natuurramp of plotselinge calamiteit in vergoeding. 

Over het vliegen

We vliegen vanaf Schiphol met 1 overstap naar Athene. Normaliter reizen we met een groepsticket. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat we individuele tickets boeken. In dat geval reis je altijd met minimaal 1 andere reisgenoot.

Omdat je een pakketreis boekt is het niet mogelijk om eerder of later terug te vliegen. Onder het kopje data/prijzen vind je de geplande vluchttijden als deze bekend zijn. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud omdat we afhankelijk zijn van de luchtvaartmaatschappij. Wil je toch doorreizen na afloop van de vakantie? Dan zul je zelf een vlucht of bus terug moeten boeken. Dit heeft geen invloed op de reissom. 

Houd er rekening mee dat je op tijd op het vliegveld bent. 

Minimumdeelname

Minimaal moeten er 10 reizigers zijn om de reis uit te kunnen voeren. Per zeiljacht hebben we plek voor 10 personen. In het hoogseizoen varen we met twee of drie jachten. Ook indien de groep kleiner is kan het zijn dat we met één of twee jachten varen.

Als je samen reist

Reis je met meerdere mensen? Geef dit dan even aan bij het boeken in het veld "bijzonderheden". Zo weten wij er vanaf en kunnen we zoveel mogelijk rekening met jullie houden. Ongeveer 60% van de mensen boekt een groepsreis solo, de andere 40% boekt samen met een vriend of vriendin of groepje. 

Overige overnachtingen

In totaal breng je twee nachten door in Athene. De eerste nacht is dit in de buurt van de jachthaven van waar we vertrekken. Je slaapt hier met maximaal 4 personen in een kamer. Met een taxi kun je gemakkelijk naar de binnenstad toe reizen. Deel je de kosten met je reisgenoten, dan ben je niet zo duur uit. Op eigen gelegenheid reis je naar de haven Alimos Marina, vanuit waar we ook vertrekken. Deze ligt slechts 700 meter verderop, dus je kunt dit lopend doen maar ook een taxi delen met je reisgenoten.

De laatste nacht verblijven we in een hotel in de binnenstad. Ook hier slapen we in kamers voor maximaal 4 personen. Houd er rekening mee dat je in een prima hotel slaapt, waarbij er wel de kans is dat je op een slaapbank slaapt. Dit kunnen jullie onderling overleggen. Ontbijt is bij dit hotel inbegrepen. Op het dak van het hotel kun je een zwembad vinden.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 06-05-2022
  Zo 15-05-2022
  1 449,00 €
 • Vr 03-06-2022
  Zo 12-06-2022
  1 499,00 €
 • Vr 15-07-2022
  Zo 24-07-2022
  1 599,00 €
 • Vr 22-07-2022
  Zo 31-07-2022
  1 599,00 €
 • Vr 29-07-2022
  Zo 07-08-2022
  1 649,00 €
 • Vr 12-08-2022
  Zo 21-08-2022
  1 649,00 €
 • Vr 09-09-2022
  Zo 18-09-2022
  1 499,00 €
 • Vr 16-09-2022
  Zo 25-09-2022
  1 499,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Rondreis Amerika Californie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 05-06-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  n de trein naar huis na een prachtige roadtrip door Californie. Heel veel gezien in 2 weken, prachtige nationale parken en mooie steden. Goede hotels, leuke reisleiding en gezellige groep. Zeker een aanrader! De volgende reis naar New-york is al geboekt

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Goed verzorgde reis en een enthousiaste reisleidster Jaana. Top geregeld en voorbereid door haar en een professionele houding!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

 • door Kroatie actief () op 14-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Enthousiast personeel met leuke en afwisselende activiteiten.
  Alles is van te voren goed geregeld.
  De groep was ook erg gezellig!

 • door 12-daagse rondreis Jordanie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 22-09-2019

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben dit jaar met de allereerste Jordanie reis meegegaan van simi reizen. En wat een geweldig reis was dit! We hebben in 12 dagen tijd heel veel gezien en gedaan, meer dan iedereen verwacht had. Het zijn vooral drukke dagprogammas. Ook de reisleidster Warda was heel erg goed in de begeleiding van de reis en ontzettend gezellig! ( het is overigens heel handig als er een Arabisch/nederlands sprekende gids bij is) Het weer is heerlijk warm in Jordanie en de mensen zijn erg vriendelijk!
  Al met al een hele toffe reis! Simi reizen jullie hebben het wederom weer voor elkaar gekregen.

 • door Rondreis Georgie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 14-07-2019

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ervaar, doe mee, geniet!
  Dat zijn de belangrijkste dingen die je niet mag ontwijken.
  In Tbilisi slaap je in een hotel waar je s ochtends en s avonds eet. De Georgische keuken is heel divers met veel gerechten die wij in het westen niet kennen. Alles is het proberen waard, ook de drank die ze zelf maken.
  Om in de bergen te komen rijd je een dag in een 4x4 busje. De weg wordt steeds hobbeliger, maar daar wen je snel aan. Elke ochtend krijg je een lunchpakket mee van het guest house, in de middag lunch je dan onder het oog van een prachtig uitzicht.
  Ons kent ons in het Tusheti gebergte, iedereen is vriendelijk. De guesthouses zijn netjes verzorgd met een bed, wc en douche, diner, ontbijt en een lunchpakket voor onderweg. WiFi en stroom is beperkt aanwezig, dus je komt geheel zen terug van vakantie.
  Water om te drinken komt rechtstreeks uit de bergen, onderweg vang je het op uit een stroompje of een kleine waterval.
  Het zijn stevige hikes met veel hoogte verschil, zorg dus dat je voorbereid op pad gaat. Een paar extra trappen lopen zou al helpen.
  Onze reisleider was een topper! Hij deed met alles mee, zocht naar oplossingen en hield de sfeer positief en gezellig.
  Ik persoonlijk zou deze reis zo opnieuw doen. Door de mensen, de groep, de reisgids en reisleider en niet te vergeten voor het land!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2018

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb met Simi reizen de van mijn leven gehad! Leuke groep, gave activiteiten en Sebastiaan was een geweldige reisleider. Altijd in voor een grapje, maar een echte leider als dat nodig was. Al met al een topreis gehad die zeker voor herhaling vatbaar is!

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Leuke en gezellige reis waar veel te zien en te beleven is. De reis maakt zijn verwachtingen waar.

 • door 12-daagse rondreis Jordanie (Jongerenreizen 18-25) op 22-09-2019

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Super veel gezien en gedaan in het land. Mooie hotels en gastvrije mensen. Dat onze reisleidster Warda arabisch kan was erg fijn. Onze reisleidster deed altijd leuk mee en was erg gezellig. Mensen in Jordanie zijn erg gastvrij. Het snorkelen was heel mooi er waren mooie koralen en een zeeschildpad. Het eten in Jordanie is erg lekker! Veel verschillende en lokale gerechten gehad. De kamelentocht was erg leuk en ondertussen kon je van het uitzicht in de wadi rum genieten. Ook de jeeptour was indrukwekkend. Je kon ook op het dak van de jeep zitten tijdens de rit. De hoogste berg in Jordanie bewandelen was erg zwaar maar het was het helemaal waard met een indrukwekkend uitzicht bovenaan. De kloof waar we aan het canyoning waren in wadi mujib was prachtig, aan het eind van de kloof was er een mooie waterval. Je krijgt veel terug voor de je geld. Het was een reis om nooit te vergeten en ik zal zeker ooit teruggaan!

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik ben met Simi meegeweest op de rondreis door Canada en de VS. Dit is echt een van de mooiste en leukste reizen die ik ooit gedaan heb. Om te beginnen hadden we een ontzettend leuke groep - 17 man inclusief onze reisleidster - waarin iedereen goed met elkaar overweg kon. In deze twee weken hebben we heel veel gedaan. Voor mij waren de hoogtepunten de Icefields Parkway tussen Banff en Jasper, Yellowstone bezoeken in de vroege ochtend met mist, wandelen in Sawtooth national forest en door de kloof van de Salmon river rijden. Wat ik vooral heel leuk vond was dat we veel onze eigen plannen konden maken, soms met de hele groep en soms alleen met je eigen auto. Er waren sowieso vaak meerdere opties in het officiele draaiboek maar voor eigen inbreng was ook veel ruimte. Zo kwam iemand met het idee om s ochtends vroeg naar Yellowstone te gaan, en dit bleek uiteindelijk een van de mooiste dingen te worden die we gedaan hebben. Niet iedereen had zin om zo vroeg zijn nest uit te komen, en dat was helemaal prima omdat we met meerdere autos konden wisselen. Dit gaf je meer het idee dat je met een groep vrienden op pad was, in plaats van met een tot in de puntjes uitgezochte groepsreis.

  Sommige dingen hadden echter wel wat beter uitgezocht mogen worden. Omdat wij nog vroeg in het seizoen waren, waren sommige wegen nog niet open. Dit zagen we pas op het laatste moment en daardoor zijn we toch wat extra tijd kwijtgeraakt met het maken van een alternatief plan. Ook vond ik de hotels niet altijd even leuk. Over het algemeen waren ze wel mooier en luxer dan ik me van te voren had voorgesteld, maar veel hotels lagen aan drukke hoofdwegen op ongezellige plekken. Hier kan nog wel het een en ander in worden verbeterd, mits het budget dit toelaat...

  Let ook op: als je de reis van mei boekt heb je kans dat sommige wegen, zoals de Going to the Sun Road in Glacier of de weg naar Moraine Lake in Banff, nog dicht zijn vanwege sneeuw. Bij ons waren veel van de meren in Canada ook nog bevroren. Toch denk ik dat de keuze voor mei de goede is geweest omdat je in deze tijd van het jaar nog mooie besneeuwde bergtoppen hebt, de bomen nog mooi lichtgroen zijn en het nog niet erg druk is qua toeristen. Zo hadden we bijvoorbeeld een eersterangs plek bij Old Faithful in Yellowstone en toen we vroeg in de ochtend bij de Artists Paintpots waren, waren wij de enigen daar.

  Ik was erg tevreden over ons reisleiding. Ze deed actief mee in de groep, was vrolijk en probeerde niet zich te verheffen boven ons. In feite was ze gewoon een mede-reisgenoot die toevallig ook het draaiboek had. Het scheelde wel dat er niet veel problemen waren in de groep onderling.

  Een van de leukste dingen aan het concept van de reis vind ik het feit dat je zelf met autos rijd. In feite doe je een roadtrip met als enige verplichting dat je om zeven uur s avonds bij het volgende hotel moet zijn. Omdat brandstof zo goedkoop is (onze groep was in totaal 81 euro pp kwijt) kan je dit in Amerika makkelijk doen. De autos waren erg netjes en luxe (we hadden zelfs een auto die gloednieuw was met 21km op de teller) en konden veel aan. Ik vond het erg jammer dat ik niet mocht rijden door mijn leeftijd/rijbewijs maar ook op de achterbank heb ik me erg goed vermaakt. Het grootste nadeel was dat de bestuurders en bijbestuurders niet mochten wisselen tussen autos en dat je per auto maar maximaal twee bestuurders kon hebben. Dit laatste was niet altijd een probleem maar zeker voor lange afstanden had het wel fijn kunnen zijn.

  Kortom, ik zou deze reis zeker aanraden aan anderen. Je moet wel van een beetje avontuur houden en je moet zeker van natuur houden. Als je daaraan voldoet zal je het zeker weten naar je zin hebben!

Filmpje van de zeilreis Griekenland!

Over de eilanden die we bezoeken

Tijdens deze reis staan een aantal eilanden op het programma. Met een zeilboot ben je echter afhankelijk van de wind en mogelijkheden. Het programma is dan ook altijd onder voorbehoud. Houd hier rekening mee bij het boeken.

Eiland Angistri

Angistri is met een oppervlakte van 13,4 vierkante kilometer een relatief klein eiland. Het is dan ook een rustige plek om te ontdekken. Op 100 meter loopafstand van onze aanmeer-locatie kun je een strandje, een visrestaurant en een beachbar vinden. Geniet van de rust, het strand en een drankje met uitzicht op de kust!

Eiland Aegina

Aegina is een eiland dat al een stuk groter is dan Agistri, met een oppervlakte van 87,4 vierkante kilometer. Aegina staat bekend om de leuke boulevards, de mooie stranden, historische gebouwen en leuke straatjes. Hier is alles een stuk bruisender! Aegina staat bekend om de pistachenoten. Je zult deze nootjes dan ook in de gekste producten tegenkomen.

Schiereiland Peloponnesos

Peloponnesos is een schiereiland waarop je de stad Epidavros kunt vinden, waar we aanmeren voor een stukje geschiedenis van Griekenland. Je kunt hier namelijk het best bewaarde theater van Griekenland vinden, het theatr van Epidaurus dat bekend staat om de goede akoestiek. Een leuk weetje is dat op dit schiereiland meer dan 30 vulkanen te vinden zijn. Geen zorgen echter, de laatste uitbarsting was meer dan drie eeuwen terug.

Eiland Poros

Eiland Poros is net als Eagina heerlijk levendig. Je kunt hier een gezellige boulevard vinden die zowel overdag als tijdens het nachtleven populair is. Vandaag is dan ook het avondje stappen aangebroken. Ook zijn er op dit eiland ontzettend veel watersporten mogelijk. Omdat we tijdig aanmeren, kun je optioneel een leuke activiteit ondernemen. Poros is 22,9 vierkante kilometer groot en geeft een enorm vakantiegevoel!

Griekenland als vakantiebestemming

Griekenland heeft een uitstekende reputatie als het gaat om vakanties. Hoewel veel mensen naar de zuidelijk gelegen gebieden trekken en de eilanden in het zuiden, heeft Griekenland ook in het noorden een groot aantal mooie plekken om te bezoeken. Tijdens deze zeilvakantie Griekenland combineer je een unieke manier om rond te reizen met het typische Griekse leven. Je bezoek aan Athene aan het einde van de reis maakt je rondreis compleet. Wist je dat we ook een groepsreis aanbieden in het noorden van Griekenland? Tijdens de groepsvakantie Noord-Griekenland ontdek je onder andere de bergen, Meteora en Thessaloniki.  

Athene en haar omgeving kennen een heerlijk klimaat in de zomer en nazomer. Houd er wel rekening mee dat het op het water in de avond wel meer kan afkoelen (ook door de wind) en dat je overdag extra moet insmeren met zonnebrandcrème. Neem dus vooral ook een lekker warme trui mee voor in de avond. Om je een indicatie te geven van het weer in en rondom Athene:

 • In juli is de gemiddelde maximumtemperatuur 31 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 24 graden. De kans op regen is zo goed als nihil.

 • In augustus is de gemiddelde maximumtemperatuur 31 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 24 graden. De kans op regen is zo goed als nihil.

 • In september is de gemiddelde maximumtemperatuur 27 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 21 graden. De kans op regen is aanwezig, maar stelt qua milimeters weinig voor.

Het leven op een zeiljacht

Je zult merken dat rondreizen op een zeiljacht een bijzondere ervaring is. De indrukwekkende boot, het varen op de wind en het Griekse zonnetje erbij zorgen dat je helemaal ontspant en enorm zult genieten van je vakantie. Doordat we elke avond ergens aanmeren heb je ook veel verschillende indrukken van het landschap en de verschillende stadjes die we bezoeken. 

Ik kan niet zeilen. Kan ik wel mee?

Jazeker! Je bepaalt zelf in hoeverre je wel of niet meehelpt bij het zeilen. Als je interesse in zeilen hebt kun je veel leren tijdens je vakantie. Als je de boot vooral als transportmiddel ziet naar het volgende eiland is dat ook geen probleem, dan kun je heerlijk in het zonnetje liggen. 

Ik ben bang dat ik zeeziek wordt. Hoe groot is die kans?

De Egeïsche zee en de eilanden waar we varen zijn relatief rustige wateren. Daarnaast vaar je op een grote zeilboot, waardoor de kans dat je zeeziek wordt klein is. Voor mensen die gevoelig zijn geldt dat het vaak een kwestie is van een dag wennen aan het deinen op de golven. Goed naar de horizon kijken en veel buiten zijn is dan het advies. 

Hoe warm is Griekenland? 

De zomermaanden zijn vaak erg warm. De maand september is aangenamer als het om temperaturen gaat. Gemiddeld is het in de zomermaanden rond de 30 graden. In september ligt de gemiddelde temperatuur op ongeveer 26 graden. 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Behalve goede zonnebrandcrème, zwemspullen en een goed humeur hoef je voor deze reis geen bijzondere dingen mee te nemen. Je ontvangt van ons een paklijst met daarop alle benodigdheden. 

Kan ik gewoon met een koffer reizen?

Nee, tijdens deze groepsreis is het handig om een weekendtas of backpack mee te nemen. Dit i.v.m. de beperkte ruimte op de boot een eventuele stoten. 23 kilo ruimbagage is standaard inbegrepen bij je reissom ook. 

Wat doen we in de avonden?

De meeste avonden zijn we op een plek waar we uit eten kunnen en waar verschillende barretjes zijn. We verblijven ook een nacht in een rustige baai, waar we zelf de inkopen natuurlijk al voor doen voor vertrek. Je kunt rekenen op een heel afwisselende vakantie en een ideale manier om rond te reizen. 

Hoe lang varen we elke dag?

De vaarafstanden tijdens deze zeilvakantie zijn goed te overzien. Reken erop dat je elke dag een paar uur vol aan het zeilen bent. Afhankelijk van de weersvoorspellingen kan een bepaalde dag wat langer of korter zeilen zijn, dat is moeilijk vooraf te voorspellen. 

Hoe werkt dat precies met de leeftijdsgroepen?

Deze groepsreis kan geboekt worden in de 18-25 en in de 24-32 leeftijdsgroep. Deze twee leeftijdsgroepen reizen bij deze reis standaard gecombineerd als één reisgroep. Je reist dus samen met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat iemand mee reist die iets ouder is.

Wanneer moet ik boeken?

We hebben gemerkt dat Griekenland erg in de smaak valt. Boeken raden we aan al aardig op tijd te doen voor deze reis, ergens tussen januari en maart. Als de reis vol is komt er geen extra plek meer bij voor het komende jaar.

Hoe werkt het nemen van een optie?

Het is mogelijk om een optie te nemen op deze reis als je bijvoorbeeld nog vrij moet regelen of als je toch nog even rustig wil nadenken over de reis. Hoe het maken van een optie precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen

Wat zijn praktische zaken waar ik rekening mee moet houden?

Het is altijd even handig om te kijken voordat je op reis gaat of je een visum moet aanvragen, of er verplichte of aanbevolen vaccinaties voor het land zijn, of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart en of je een wereldstekker nodig hebt. Op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen kun je al deze informatie vinden. Voor Griekenland geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen verplichte vaccinaties, wel persoons- en reisgebonden adviezen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland
 • Talen: in Griekenland wordt Grieks gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Griekenland en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.