Tot en met 1 maart betaal je slechts 10% aan. Leg je plekje voordelig vast. Lees veelgestelde vragen met betrekking tot corona hier. Gratis omboeken kan tot 65 dagen voor vertrek, het restant betaal je uitsluitend als het reisadvies "geel" of "groen" is. 

Groepsreis Noorwegen Winter Adventure

Groepsreis Noorwegen Winter Adventure

 • 18-25 jaar
 • 8 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Noorwegen, you love it or you love it. Dit jaar kun je mee op een fantastisch winteravontuur in dit prachtige en avontuurlijke land! Met onder andere ijsvissen, cross-country skiing en de Besseggen hike op de planning van de groepsreis Noorwegen Winter Adventure is dit een reis om nooit te vergeten. Natuurlijk gaan we ook een poging wagen om een iglo te bouwen en genieten we van het warme kampvuur. De eerste dagen van de groepsreis leren we sneeuwschoenwandelen en cross-country skiën, net als diverse dingen die handig zijn om te weten als je de bergen intrekt. Op dag 6 is het zo ver. Dan nemen we alles wat we geleerd hebben mee naar de beroemde Besseggen hike. We hiken, skiën en sneeuwschoenwandelen door dit prachtige gebied.

Noorwegen leent zich perfect voor een avontuurlijke vakantie, ook zeker in de winter. Met een ruige en ongerepte natuur, weinig mensen en het uitgestrekte land zijn er veel mogelijkheden voor leuke activiteiten tijdens een groepsreis.

We overnachten tijdens de groepsreis Noorwegen Winter Adventure in een lodge vlakbij Jotunheimen National Park, een populair en prachtig nationaal park dat wordt gekenmerkt door watervallen, enorme bergpieken, valleien, meren, rivieren en gletsjers.

Zeker als dit gebied bedekt is in een laagje sneeuw, is het een sprookje om hier te overnachten. Onze overnachtingslocatie kun je vinden op vier uur rijden ten noord-westen van de hoofdstad Oslo en 5,5 uur rijden ten noord-oosten van de stad Bergen.

Geniet van een 8-daagse groepsreis Noorwegen Winter Adventure inclusief overnachtingen, de vluchten, accommodatie en alle maaltijden. Een complete groepsreis die je niet snel zal vergeten. Je hebt geen ervaring nodig met hiken, wintersport en dergelijke. Echter kan het wel in je voordeel werken als je een redelijk actief persoon bent. Afhankelijk van de vaardigheden van de groep kunnen de gidsen ervoor zorgen dat de activiteiten tijdens de groepsreis Noorwegen Winter Adventure voor iedereen goed te doen zijn. Neem de reispagina goed door om te kijken of deze groepsreis Noorwegen goed bij je past en indien ja: go for it! 

Let op: de leeftijdsgroepen 18-25 en 24-39 reizen tijdens deze groepsreis samen. Je reist dus in een groep met mensen tussen de 18 en 39 jaar.

Bekijk ook de wintergroepseis in Zweden!

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20210 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 921,50 €, 8 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie
 • Verblijf vlakbij het prachtige Jotunheimen NP
 • Cross-country skiing
 • Basis navigatie skills leren voor in de bergen
 • Ijsvissen en verhalen rond het kampvuur
 • De beroemde Besseggen hike
 • Gratis gebruik van de hot tub en sauna
 • Ski- en sneeuwschoenhuur gedurende verblijf
 • Ervaren berggidsen
 • Incl. maaltijden en activiteiten
 • Incl. vluchten en overnachtingen

Dag 1 - Onderweg naar het prachtige Noorwegen

De dag van je groepsreis is aangebroken. We nemen vandaag het vliegtuig naar Oslo, waar we met ongeveer 1,5 a 2 uur vliegen zullen aankomen. Vervolgens staat de transfer jullie op te wachten die ons naar de accommodatie brengt. Tijdens de ongeveer 4 uur durende rit kun je alvast genieten van het prachtige landschap waar je de komende week van kunt genieten en vast een beetje kennismaken met je reisgenoten. 

Aangekomen in de lodge maken we kennis met de ervaren berggidsen die ons deze week zullen begeleiden en maak je kennis met je reisgenoten. De eerste keer samen avondeten is daar een goede mogelijkheid voor! De berggidsen nemen de week alvast een beetje met ons door zodat je weet hoe je vakantie er uit gaat zien.

Inbegrepen maaltijden: avondeten

 • Zorg ervoor dat je drie uur voor vertrek aanwezig bent op Schiphol. Het is vervelend als je moet haasten.
 • Via Mijn Simi kun je voor vertrek al contact leggen met je reisgenoten. 96% doet dit ook.

Dag 2 - Cross-country skien onder de knie krijgen

We worden wakker in het besneeuwde Noorwegen, genieten van een lekker ontbijtje in de lodge en maken ons daarna klaar voor de eerste activiteit van de groepsreis.

De berggids leert ons de basis van cross-country skiën. Om op te warmen spelen we een aantal spelletjes op deze latten en vervolgens leren we een aantal technieken die de komende dagen goed van pas zullen komen. We gaan de komende dagen natuurlijk veel oefenen voor de Besseggen hike!

In de avond leren we meer over welke spullen nodig zijn in de besneeuwde bergen van Noorwegen en waarom deze zo belangrijk zijn. Ook zal de berggids meer vertellen over hoe je je het beste warm kunt aankleden voor alle winterse omstandigheden. Erg leuk om te weten, en vooral ook erg nuttig voor de komende dagen!

De huur van sneeuwschoenen en de cross-country skies is de hele verblijfsperiode inbegrepen bij je reissom. Je kunt voorafgaand of na een activiteit dus altijd deze spullen ophalen voor wat plezier in de sneeuw met je reisgenoten!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • Je slaapt tijdens deze groepsreis in een tweepersoonskamer, samen met een reisgenoot.

Dag 3 - Cross-country skien en navigatie skills

vertrekken. Met de geleerde skills van gisteren nog vers in het geheugen cross-country skien we naar een nabij gelegen uitzichtpunt. Hier aangekomen genieten we van het welverdiende prachtige uitzicht. 

Daarna lunchen we in de natuur en komen we meer te weten over de zogenoemde 'Norwegian Mountain Code', onmisbaar voor mensen die in Noorwegen wonen of mensen die hier graag hiken. Wat moet je allemaal bij je hebben als je de bergen in trekt? Welke skills zijn hiervoor handig om te beheersen? Welke kleding kun je het beste aantrekken? De berggids gaat het ons allemaal vertellen! Ook leren we basis navigatie skills.

We komen weer aan bij de accommodatie en hebben nog even tijd alvorens het avondeten om te genieten van de hot tub. Voor de die hards: ga eerst voor een 'snow bath' en duik daarna de hot tub in!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • De groepsreis wordt begeleid door ervaren en professionele berggidsen.

Dag 4 - Een iglo bouwen!

Altijd al een iglo willen bouwen? Vandaag is je kans! De missie van vandaag is om een iglo of overnachtingslocatie te maken die geschikt is om een nacht in te overnachten. Je krijgt tips van de berggidsen.

Opnieuw voor de die hards: je mag vanavond in je zelf gebouwde overnachtingslocatie overnachten! Val in slaap onder de sterrenhemel en wordt wakker met een fantastisch uitzicht als je je ogen opent. Indien je liever in de lodge slaapt, mag dit natuurlijk ook. 

Let op: het is afhankelijk van het weer en de sneeuw conditie of deze activiteit doorgang kan vinden.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • De activiteiten die worden genoemd in dit reisprogramma zijn inbegrepen bij de reissom, inclusief gebruik van materialen die hiervoor nodig zijn.
 • In de maanden januari, februari en maart is het gemiddeld maximaal -3 graden en minimaal -15 graden. Controleer het weerbericht voor vertrek! Je ontvangt van ons een paklijst.

Dag 5 - IJsvissen

Vandaag hebben we in de ochtend een vrije planning, zodat je deze zelf in kunt vullen naar wens. Lees bijvoorbeeld even een boekje bij de open haard of ga cross-country skien of sneeuwschoenwandelen! Of speel met z'n allen een leuk gezelschapsspelletje. Het is allemaal mogelijk.

In de middag reizen we naar een dichtbij gelegen meer en gaan we ijsvissen. Hoe dit werkt? We maken een gat in het ijs van het bevroren meer. Met een vishaak proberen we vervolgens vis te vangen dat op dit zonlicht afkomt. Wist je dat er zelfs toernooien voor deze activiteit bestaan? Als we geluk hebben vangen we vandaag forel!

Na het ijsvissen verzamelen we rond het kampvuur, heerlijk knus en gezellig. Tijd om even op te warmen en voor verhalen rondom het kampvuur!

Optioneel: Vandaag is het mogelijk om optioneel deel te nemen aan ice canyoning op sneeuwschoenen. Dit kun je ter plekke bijboeken. Onder het kopje reisinformatie kun je de tarieven vinden.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • Ski- en sneeuwschoenhuur voor je gehele verblijf is inbegrepen bij je reissom.

Dag 6 - Besseggen hike

We zijn aangekomen bij het absolute hoogtepunt van de groepsreis: de Besseggen hike! Het is een van de meest populaire hikes van Noorwegen en niet voor niets. Je wordt beloond met prachtige uitzichten tijdens de tocht. We steken het hoofdgedeelte over en daarna cross-country skien of wandelen we met de sneeuwschoenen naar het Veslfjellet uitzichtpunt. Hier staat je een prachtig uitzicht te wachten over meer Gjende en de bergpieken van Jotunheimen National Park. We hebben natuurlijk de afgelopen dagen hard geoefend met het onder de knie krijgen van cross-country skien en sneeuwschoenwandelen en nu gaan we daar goed gebruik van maken! Als je jezelf wilt uitdagen kun je kijken of je vandaag tijdens de tocht nog wat weet van de geleerde navigatie skills.

De berggids reist met ons mee zodat we de route veilig kunnen lopen. In de winter doe je ongeveer 8 tot 9 uur over deze trip. In de ochtend zal de berggids vertellen welke kleding je het beste aan kunt trekken, aangezien de temperaturen kunnen varieren. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • Voor vandaag zijn goede schoenen met voldoende grip, een goede rugzak, een winddichte jas, thermo ondergoed, een muts, handschoenen, een zonnebril en zonnebrandcreme cruciaal.

Dag 7 - Cross-country ski tocht en kampvuur

We eindigen de fantastische week met een gemakkelijke maar leuke cross-country ski tocht en lunchen voor de laatste keer in de buitenlucht. In de middag verzamelen we bij het kampvuur om onszelf op te warmen. Natuurlijk hoort hier een lekkere snack bij en wat te drinken. We genieten na van alles wat we samen hebben meegemaakt.

Na het kampvuur is het tijd voor het afscheidsdiner. In de avond kun je nog even de hot tub induiken, nog een mooie wandeling maken in de sneeuw of nog iets anders leuks doen met je reisgenoten. 

Optioneel: Vandaag is het mogelijk om optioneel deel te nemen aan een sledehondentocht. Dit kun je ter plekke bijboeken. Onder het kopje reisinformatie kun je de tarieven vinden.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • Je maakt de hele week gratis gebruik van de sauna en hot tub!
 • Neem vooral een boekje of gezelschapsspelletje mee op reis! Rondom het kampvuur is bijvoorbeeld het spel weerwolven ontzettend leuk om samen te spelen.

Dag 8 - Weer terug naar huis

Helaas is de groepsreis tot een eind gekomen. Met een rugzak vol herinneringen stappen we in de transfer die ons, na het afscheid nemen van de berggidsen, weer terug brengt naar de luchthaven van Oslo. Tijdens de rit zwaaien we de natuur van Noorwegen uit waar we deze week zo van genoten hebben. De transfer duurt weer ongeveer 4 uur.

Daarna nemen we het vliegtuig weer naar Amsterdam. Ook deze vlucht duurt ongeveer 1,5 a 2 uur.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden (bij Noorwegen vooral het weer) kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen dienen te worden gemaakt in het programma. Het is handig om een flexibele opstelling te hebben.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam-Oslo en terug
 • Transfer naar accommodatie en terug
 • Ervaren professionele berggidsen
 • Accommodatie (2-p kamer)
 • Ski- en sneeuwschoenhuur alle dagen van verblijf
 • Gebruik van de sauna en hot-tub
 • Cross-country ski les en spelletjes
 • Basic skills les over de bergen
 • Basis navigatie skills leren
 • Een iglo bouwen en optioneel hierin overnachten
 • Ijsvissen 
 • Meerdere keren kampvuur
 • Besseggen hike
 • De volgende maaltijden: diner dag 1, ontbijt/lunch/diner dag 2-7, ontbijt dag 8

Exclusief

 • Drankjes en snacks en overige maaltijden
 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • Ruimbagage
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekinformatie

We reizen op basis van individuele vliegtickets naar Oslo. We proberen uiteraard zoveel mogelijk mensen samen te laten vliegen. Je reist in ieder geval altijd samen met minimaal een andere reisgenoot. Het kan soms voorkomen dat je op de heenweg of terugweg even moet wachten tot de groep compleet is of totdat je vlucht vertrekt doordat er sprake is van twee verschillende vluchten. Meestal vliegen we heen tussen 07.00 en 11.00 uur.

De berggidsen wachten jullie op in Noorwegen. Boek deze reis dus alleen als je het geen probleem vind om samen je groep / een medereiziger in te checken en te vliegen en dus zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het slechts zelden of slechts zeer beperkt.

Let op: Het is van groot belang dat je bij je boeking je naam doorgeeft zoals deze op je paspoort of ID-kaart staat aangegeven. Het gaat uitsluitend om je eerste officiele voornaam en je volledige achternaam. Doe je dit niet, zijn de kosten voor eigen rekening. Controleer dit dus goed want deze kosten kunnen oplopen tot bijna 100 euro!

Groepssamenstelling

Meer dan de helft van de reizigers van Simi Reizen reist alleen. Dit zorgt voor een leuke groepssamenstelling. Ook de mensen die samen boeken, boeken bewust een groepsreis en staan dus ook zeker open voor contact. Als stelletje kun je ook prima met deze groepsreis mee reizen omdat we slapen in tweepersoonskamers. Geef het wel even duidelijk bij je boeking aan als je samen reist. Je reist samen met reizigers tussen de 18 en 39 jaar. De meeste mensen die meereizen naar Noorwegen zijn reizigers die houden van natuur, avontuur, gezelligheid en samen genieten.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze Noorwegen rondreis is 6 personen. Maximaal kunnen er 14 deelnemers per reisdatum mee. Indien de minimumdeelname helaas niet bereikt wordt zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden. 98% van onze groepsreizen gaat gewoon door.

Bij het kopje data en prijzen kun je zien welke reizen al bijna vol zitten. Als er een geel bolletje bij een vertrekdatum staat, dan gaat het om de 10 laatste plekken. Bij een oranje bolletje gaat het om de laatste plek, of de tweede of derde laatste plekken. Informeer gerust bij ons naar de samenstelling.

Conditie en doorzettingsvermogen

De meeste groepsreizen van Simi zijn voor iedereen uitdagend, maar goed te doen. Deze groepsreis heeft een samenstelling van redelijk eenvoudige activiteiten en uitdagendere activiteiten. De zwaarste activiteit zal de Besseggen hike zijn. In de zomer doe je over deze hike ongeveer 6 uur, maar aangezien wij deze in de winter lopen, doen we er iets langer over (8 a 9 uur naar verwachting) en kan de tocht wat zwaarder uitvallen.

Je hoeft absoluut geen top sporter te zijn om aan deze reis deel te kunnen nemen, maar we raden je wel af om deze reis te boeken als als je een ziekte of aandoening hebt die de activiteiten kunnen bemoeilijken. De reisbegeleiders zullen kijken naar het niveau van de groep en daar enigszins aanpassen in kunnen maken, maar het is natuurlijk vervelend als een hele groep wordt opgehouden.

De medische hulp is in Noorwegen uitstekend, maar indien je een bepaalde ziekte of aandoening hebt is het handig om in je achterhoofd te houden dat de hulpdiensten er langer over doen om je te bereiken als je midden in de natuur bent. Indien je diabetes hebt, zouden we je deze reis sterk af willen raden. Als je milde epilepsie hebt kun je wel mee, maar zorg ervoor dat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen. Bij twijfel; neem contact met ons op!

We willen natuurlijk iedereen de kans bieden om mee te gaan met deze groepsreis, maar we zien natuurlijk ook iedereen graag weer heelhuids thuis komen. Dat is de reden dat we hier over informeren en aangeven dat het bij bepaalde ziektes en aandoeningen niet verstandig is om deze groepsreis te boeken. De berggidsen mogen ter plekke bij twijfel iemand uitsluiten van een activiteit. Nogmaals: niet om te pesten, maar puur voor de veiligheid.

Het is verplicht om bijzonderheden op te geven.

Boeken van deze winterreis Noorwegen

Je kunt een boeking maken voor deze groepsreis door op de roze 'boek deze reis' of blauwe 'data/prijzen' te klikken. Selecteer de gewenste vertrekdatum en vervolgens klik je op 'boek deze reis'. Je komt nu terecht bij het boekingsformulier. Je kunt ook direct eventuele kortlopende verzekeringen afsluiten. De kortlopende annuleringsverzekering kan enkel worden afgesloten bij het maken van de boeking. De kortlopende reisverzekering kun je tot een dag voor vertrek nog bijboeken via Mijn Simi, mits je deze direct betaalt. Vergeet niet eventuele bijzonderheden door te geven. Nadat je de boeking hebt gemaakt ontvang je van ons een bevestigingsmail. Bewaar deze goed! 

Bij het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom + eventuele kosten van de afgesloten verzekeringen. Deze kun je via iDeal of met een handmatige overboeking voldoen. Maximaal 42 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom bij ons bijgeschreven te zijn. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de stichting SGR. 

Uiterlijk vier weken voor vertrek, maar meestal al eerder, ontvang je van ons een mailtje met inloggegevens voor Mijn Simi. Hier kun je onder andere je vertrekinformatie lezen en je telefoonnummer achterlaten om online contact te leggen met je reisgenoten.

Kennismaken met je reisgenoten

In Mijn Simi kun je de voornamen, leeftijden en woonplaatsen zien staan van je reisgenoten. Hier kun je optioneel je telefoonnummer invoeren. 98% van de reizigers doet dit. Vervolgens kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken en online contact met elkaar leggen. Sommige groepen spreken ook al met elkaar af alvorens de reis. We raden het aan om in deze app groep samen afspraken te maken voor het verzamelen op de luchthaven. Zodoende kunnen jullie samen inchecken.

De voordelen van het boeken bij Simi Reizen

Boeken bij Simi Reizen heeft de volgende voordelen:

 • Simi Reizen is aangesloten bij het Calimiteitenfonds en lid van de SGR en de ANVR. Meer informatie? Neem een kijkje op de pagina 'Boeken bij een reisorganisatie'
 • Wanneer je op reis bent, zijn wij 24/7 bereikbaar via het noodnummer dat je kunt terug vinden in je vertrekinformatie
 • Je reist samen met leeftijdsgenoten en je kunt alvorens je groepsreis al (online) kennis met ze maken
 • Je hebt veel keuze uit verschillende soorten groepsreizen, of je nou graag cultuur wilt snuiven, wilt wandelen, wilt road trippen of wilt gaan voor puur outdoor
 • Veel is al inbegrepen bij je reissom, standaard zijn dit vervoer, verblijf en een activiteitenpakket
 • Busreizen kun je nog een dag voor vertrek boeken
 • Meer dan de helft van de reizigers reist alleen, maar uiteraard mag je ook samen boeken met vrienden
 • Er is altijd een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig op locatie

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Optionele activiteiten

De volgende optionele activiteiten zijn ter plekke bij te boeken:

 • Sledehondentocht: 1800 NOK per persoon incl. transfer (+/- 160/170 euro)
 • Ice canyoning: 1000 NOK per persoon incl. transfer (+/- 85/95 euro)

Optionele sledehondentocht

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden (en kosten, indien bekend). 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Za 06-03-2021
  Za 13-03-2021
  1 919,00 €
 • Za 13-03-2021
  Za 20-03-2021
  1 919,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De Canada-Amerika rondreis van mei 2018 was geweldig. Goed weer, goed eten, goed gezelschap, goed geluk bij het zien van de wilde dieren (iets te veel geluk bij de grizzly van Johnston canyon), goed weer, goede dagplanning, goede autos en geweldige remmen. Kortom alles goed, behalve het navigatievermogen van sommige bestuurders, maar dat was gewoon een extra avontuur.

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 09-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Geweldige reis gehad met een gezellige groep en de meest prachtige uitzichten. Tourguide Maria was ondanks de korte nachtjes een brok enthousiasme. Zou zeker weer een reis via Simi boeken!

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik ben met Simi meegeweest op de rondreis door Canada en de VS. Dit is echt een van de mooiste en leukste reizen die ik ooit gedaan heb. Om te beginnen hadden we een ontzettend leuke groep - 17 man inclusief onze reisleidster - waarin iedereen goed met elkaar overweg kon. In deze twee weken hebben we heel veel gedaan. Voor mij waren de hoogtepunten de Icefields Parkway tussen Banff en Jasper, Yellowstone bezoeken in de vroege ochtend met mist, wandelen in Sawtooth national forest en door de kloof van de Salmon river rijden. Wat ik vooral heel leuk vond was dat we veel onze eigen plannen konden maken, soms met de hele groep en soms alleen met je eigen auto. Er waren sowieso vaak meerdere opties in het officiele draaiboek maar voor eigen inbreng was ook veel ruimte. Zo kwam iemand met het idee om s ochtends vroeg naar Yellowstone te gaan, en dit bleek uiteindelijk een van de mooiste dingen te worden die we gedaan hebben. Niet iedereen had zin om zo vroeg zijn nest uit te komen, en dat was helemaal prima omdat we met meerdere autos konden wisselen. Dit gaf je meer het idee dat je met een groep vrienden op pad was, in plaats van met een tot in de puntjes uitgezochte groepsreis.

  Sommige dingen hadden echter wel wat beter uitgezocht mogen worden. Omdat wij nog vroeg in het seizoen waren, waren sommige wegen nog niet open. Dit zagen we pas op het laatste moment en daardoor zijn we toch wat extra tijd kwijtgeraakt met het maken van een alternatief plan. Ook vond ik de hotels niet altijd even leuk. Over het algemeen waren ze wel mooier en luxer dan ik me van te voren had voorgesteld, maar veel hotels lagen aan drukke hoofdwegen op ongezellige plekken. Hier kan nog wel het een en ander in worden verbeterd, mits het budget dit toelaat...

  Let ook op: als je de reis van mei boekt heb je kans dat sommige wegen, zoals de Going to the Sun Road in Glacier of de weg naar Moraine Lake in Banff, nog dicht zijn vanwege sneeuw. Bij ons waren veel van de meren in Canada ook nog bevroren. Toch denk ik dat de keuze voor mei de goede is geweest omdat je in deze tijd van het jaar nog mooie besneeuwde bergtoppen hebt, de bomen nog mooi lichtgroen zijn en het nog niet erg druk is qua toeristen. Zo hadden we bijvoorbeeld een eersterangs plek bij Old Faithful in Yellowstone en toen we vroeg in de ochtend bij de Artists Paintpots waren, waren wij de enigen daar.

  Ik was erg tevreden over ons reisleiding. Ze deed actief mee in de groep, was vrolijk en probeerde niet zich te verheffen boven ons. In feite was ze gewoon een mede-reisgenoot die toevallig ook het draaiboek had. Het scheelde wel dat er niet veel problemen waren in de groep onderling.

  Een van de leukste dingen aan het concept van de reis vind ik het feit dat je zelf met autos rijd. In feite doe je een roadtrip met als enige verplichting dat je om zeven uur s avonds bij het volgende hotel moet zijn. Omdat brandstof zo goedkoop is (onze groep was in totaal 81 euro pp kwijt) kan je dit in Amerika makkelijk doen. De autos waren erg netjes en luxe (we hadden zelfs een auto die gloednieuw was met 21km op de teller) en konden veel aan. Ik vond het erg jammer dat ik niet mocht rijden door mijn leeftijd/rijbewijs maar ook op de achterbank heb ik me erg goed vermaakt. Het grootste nadeel was dat de bestuurders en bijbestuurders niet mochten wisselen tussen autos en dat je per auto maar maximaal twee bestuurders kon hebben. Dit laatste was niet altijd een probleem maar zeker voor lange afstanden had het wel fijn kunnen zijn.

  Kortom, ik zou deze reis zeker aanraden aan anderen. Je moet wel van een beetje avontuur houden en je moet zeker van natuur houden. Als je daaraan voldoet zal je het zeker weten naar je zin hebben!

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 09-07-2020

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Suuuuper leuke organisatie dit! Ik deed de Kroatie Actief reis en het was nog leuker dan ik had verwacht. De reisleiding Femke en Marissa waren echte toppers, dit was hun eerste keer maar het leek alsof ze dit al jaren deden. Ze stonden altijd voor je klaar en zorgde voor duidelijkheid en plezier. Ik heb onwijs genoten en ik raad het ook iedereen aan!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 11-07-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Top activiteiten gedaan. Superleuke gidsen. Cayoning was helemaal super, raften was wat saai maar wel heel gezellig. Camping lag dichtbij het strand en was super geregeld. Schone douches enzo

  Ik zou nog meer activiteiten willen doen

 • door Macedonie groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 15-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Land en omgeving:
  Macedonie is echt een super land, de natuur en omgeving is prachtig! De bevolking is vriendelijk op sommige achter de kassa na dan (als je met 1000 denar betaald)^^.
  Oja en als niet van grote vliegvelden zoals schiphol houdt, wees gerust het vliegveld in Macedonie is nog kleiner dan Eelde airport Groningen. :)
  Hotel Bellavue:
  Het hotel waar we verbleven oogt enigzins luxe in vergelijking met de huizen die ik heb gezien.
  De hotel kamer was mooi ruim waar ik met 2 andere reisgenoten genoeg ruimte hadden. De airco werkte prima en we hadden ook een minibar en een tv tot ons beschikking. De douche was een beetje aan de kleine kant (bad, wc , wasbak op ongeveer 6m2) en het bad lekte waardoor we dagelijks een waterballet konden opvoeren. Verder was het balkon mooi ruim en hadden we een prachtig zee uitzicht.
  Het ontbijt was een beetje eentonig en brood vond ik best wel droog. Er was wel brood wat te eten was maar na een paar dagen ben je er wel op uitgekeken. Bij de lokale supermarkt waren er dan nog wel andere lekkere dingen die je er voor in de plaats kon eten.
  Reisorganisatie simi reizen:
  De transfer na/van het hotel naar alle activiteiten of het vliegveld was perfect geregeld. Op dagen als er geen activiteit was kon je met zijn vieren ;) voor maar 300 denar naar het centrum van Ohrid.
  De activiteiten waren echt super en voor herhaling vatbaar.
  De rondleiding was echt prachtig, ondanks dat je veel moest lopen. Dat ben namelijk al helemaal vergeten als terug op je hotelkamer bent.
  Het mountainbiken heb ik niet meegemaakt maar is wel een aanrader ondanks dat het zware tocht was, ik zal zelf de volgende keer wel mee gaan!
  De jeep safari, het uitzicht tijdens deze wiebelige tocht is prachtig en op sommige stukken adembenemend. Ergens op 2km hoogte hebben we ook nog een stuk gehiked. Ikzelf ben longpatient en vond dit stukje best zwaar, dus heb je iets van astma of iets anders op longgebied zorg dat je voldoende inhalers of wat dan ook bij je hebt. De terugreis met de jeep is wel 5 a 10 keer zo erg qua wiebelen dus ben je wagenziek weet waaraan je begint...
  Oja Cuba libre beach was echt een leuke club vooral de latin avond was geweldig. #aanrader
  Reisleiding:De reisleidster was super, als er iets ws kon je bij haar terecht. Ze regelde de overige activiteiten die je erbij kon boeken.
  Verder nog de geweldige (onverwachte) fotos die ze maakt en die ons een mooie herinnering oplevert!! Oja sporten in de hitte is voor ons ook geen probleem!!
  Al met al een super reis met een geweldige reisleidster, een gezellige groep en een leukk programma !!
  Enne als je single bent, ookal ben je niet opzoek dan is deze reis echt een aanrader. Misschien kom je heel toevallig iemand tegen

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-08-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een topreis met simi. In diverse prachtige plaatsen in Ierland geweest. Veel gewandeld en andere actieve dingen gedaan. Topreisleidster vanuit Nederland en hele aardige en behulpzame gids uit Ierland. Alles goed geregeld en de groep was heel fijn. Ierland is een prachtig land!

 • door Montenegro actieve groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 19-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Alles was tot in de puntjes geregeld. Ik heb in een korte tijd veel van Montenegro kunnen zien en de activiteiten waren afwisselend. Ook was er voldoende balans tussen geplande activiteiten en de vrijheid om zelfstandig op pad te gaan. Ik heb een heerlijke week gehad!

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 10-07-2018

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Van 10 tot en met 16 juli heb ik deelgenomen aam de rondreis door Noord-Ierland. In deze kleine, maar overvolle week hebben we enorm veel gezien, gedaan en beleefd. Van de drukke straten van Belfast tot de torenhoge kliffen van Sleave League , gidsen Seanie en Anthony van IrishExperienceTours brachten ons er heen. Bij iedere highlight vertelde ze een leuk praatje en ze zorgden voor een onvergetelijke onderdompeling in de Ierse cultuur.
  Het was de eerste keer dat ik met een groep reisde. Spannend, maar al gauw supergezellig!
  Reisleidster Vera leidde de reis in goede banen.
  Soms was het programma wat vol en de regen wat nat, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een top vakantie!

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-08-2018

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb een ontzettend leuke afwisselende reis gehad! Reisleider en buschauffeur waren gezellig en konden veel vertellen over Ierland. Het programma was erg afwisselend, goede afwisseling met natuur en cultuur. Ierland is een prachtig land en heeft mij verrast in vele opzichten. Zeker een aanrader!

Overnachten tijdens de groepsreis

We overnachten tijdens deze groepsreis in de Bessheim Lodge naast Jotunheimen National Park en de Besseggen ridge. In het onderstaande kaartje staat aangegeven waar we slapen. Deze logde ligt op 970 meter boven zeeniveau en heeft 54 appartementen en kamers in totaal. De meeste toeristen die slapen in de lodge komen naar dit gebied om te hiken in de natuur.

Als we aan komen rijden bij de accommodatie dan kun je al zien dat we in een prachtig stukje natuur verblijven. Aan de voorzijde van het hotel ligt het meer Øvre Sjodalsvatnet. Dit meer is omringd door mooie bergen. Zeker als de bergen bedekt zijn met sneeuw, is dit een prachtig aanzicht.

Bessheim accommodatie

We slapen in tweepersoonskamers. Soms zijn dit twee enkele bedden en soms is dit een tweepersoonsbed. Mannen en vrouwen slapen hierbij gescheiden, tenzij je aangeeft als stelletje te reizen. Iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer. Er zijn bedlinnen en handdoeken aanwezig.

Reis je als stelletje of met een vriend of vriendin samen? Geef het dan duidelijk aan bij je boeking! Dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Noorwegen overnachtingslocatie

Eten en drinken tijdens de groepsreis

We eten en drinken bij de lodge tijdens deze groepsreis. Hier serveren ze met name traditioneel Noors eten. Hierbij kun je denken aan vis, vlees, aardappelen en groente. Vooral vis is erg populair in Noorwegen. Op sommige dagen hebben we een middagprogramma, waardoor we tijdens het ontbijt alvast een lunchpakketje maken voor in de middag. Op de aankomstdag is het avondeten inbegrepen en op de vertrekdag is het ontbijt inbegrepen. Op de overige dagen zijn ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen bij de reissom. Drankjes en snacks zijn niet inbegrepen.

Bij de logde kunnen ze prima rekening houden met allergieen en dieten, mits je dit bij je boeking aan ons doorgeeft zodat wij dit ook aan de lodge tijdig kunnen doorgeven.

Eten en drinken Bessheim accommodatie

Over Noorwegen

Noorwegen is een land dat een blijvende indruk achterlaat, of je er nou naartoe reist in de winter, lente, zomer of in de herfst. Niet heel gek daarom dat we meerdere Noorwegen groepsreizen aanbieden. In de zomer kun je mee met de Noorwegen/Zweden groepsreis of de Noorwegen Bucketlist Adventure en in de winter kun je naar Noorwegen met deze bijzondere groepsreis.

Levendige steden, kleine bergstadjes, bijzondere hikes, enorme bergen, rivieren, meren, nationale parken, de fjorden en de gletsjers.. het is mogelijk om hele gevarieerde groepsreizen te maken in Noorwegen. De meeste mensen reizen af naar Noorwegen voor de natuur. Ook tijdens Simi's groepsreizen staat de natuur beduidend op nummer 1. Door verschillende groepsactiviteiten te ondernemen, ontdek je de diverse natuur van Noorwegen en maak je gevarieerde reis mee.

kampvuur Bessheim accommodatie

Betalen in Noorwegen

In Noorwegen hebben ze een eigen munteenheid, de Noorse Kroon. Je kunt het simpel berekenen: 1 euro is ongeveer 10 a 11 kronen. Controleer wel even voor vertrek of de wisselkoers is gewijzigd. Noorwegen is een redelijk duur land vergeleken met Nederland, vooral als je kijkt naar eten en drinken, alcohol en brandstof. Het scheelt natuurlijk dat veel maaltijden al zijn inbegrepen bij je reissom.

Het weer in dit gebied in Noorwegen

Houd er rekening mee dat het best koud kan worden. We raden het aan om kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen. Zodoende kun je gemakkelijk iets aan- of uittrekken als je het koud of warm krijgt. Gemiddeld gezien wordt het in dit gebied in Noorwegen in de maanden januari, februari en maart maximaal -3 graden en minimaal -15 graden. Controleer het weerbericht goed voor vertrek. Op onze paklijsten pagina geven we je suggesties over wat handig om mee te nemen.

In Noorwegen kennen ze langere nachten in de winter:

 • In januari wordt het om kwart voor negen / half tien licht en wordt het donker om kwart over drie / half vijf.
 • In februari wordt het om kwart over zeven / kwart voor negen licht en wordt het donker om half vijf / kwart voor zes.
 • In maart wordt het om kwart voor zeven / kwart over zeven licht en wordt het donker om kwart voor zes / acht uur.

Dien ik met een id-kaart te reizen of met een paspoort?

Noorwegen valt niet onder de Europese Unie, maar is wel lid van het schengen gebied. Hierdoor mag je het land ook met je id-kaart inreizen. 

Op hoeveel extra kosten kan ik rekenen?

Je boekt een groepsreis waarbij heel veel al is inbegrepen. Daarom bepaal je in redelijke mate zelf hoeveel je ter plekke nog uitgeeft, bijvoorbeeld aan optionele activiteiten. Bij het kopje 'inbegrepen' kun je vinden wat er allemaal inclusief en exclusief is. 

Ik heb een allergie of dieet, kan ik dit bij jullie aangeven?

Ja zeker. Je kunt dit aangeven in het vakje bijzonderheden in het boekingsformulier. Vergeet dit niet, anders kunnen we hier geen rekening mee houden.

Wat voor kleding is handig om mee te nemen naar Noorwegen?

Laagjes houden je warmer dan 1 dik kledingstuk. Voor de koude dagen raden we daarom aan om kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen. Als je het warm krijgt, kun je ook eenvoudig iets uittrekken. Neem zowel luchtige als warme kleding mee en ook zeker een aantal dikke truien. We raden ook waterdichte kleding en schoenen aan. Als je berg- of wandelschoenen hebt, dan willen we je sterk aanraden deze mee te nemen. Indien je deze niet hebt, dan kunnen we je sterk aanraden om schoenen mee te nemen die je enkels goed beschermen en zeer goede grip hebben.

Ik gebruik medicijnen, heb ik voor Noorwegen een medische verklaring nodig?

Dat is geheel afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt. Je kunt bij je huisarts navragen of je een medische verklaring nodig hebt voor deze bestemming. vraag de verklaring, indien je deze nodig hebt, tijdig aan. Vergeet daarnaast niet om bijzonderheden aan te geven op het boekingsformulier.

Hoe weet ik of ik nog kan boeken?

Zolang er geen vol staat bij de gewenste vertrekdatum, kun je nog gewoon boeken!

Als ik een reisverzekering afsluit met outdoordekking, zijn hierbij dan ook de optionele activiteiten gedekt?

Standaard zijn alle activiteiten gedekt die in ons programma zijn opgenomen bij deze rondreis. Met betrekking tot de optionele activiteiten kan het verschillen of deze wel of niet gedekt worden door de verzekering. Hiervoor raden we je aan om het dekkingoverzicht goed door te nemen. Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.