Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Wintersport met vrienden

Op zoek naar een leuke wintersport met vrienden voor samen met jouw vriendengroep? Dan ben je bij Simi Reizen aan het juiste adres! Samen met je vrienden kun je aansluiten bij een wintersport vrienden groepsreis, waarbij je samen met andere 18-32 alleen reizenden en samen reizenden op pad gaat naar Slovenië of Oostenrijk. Op deze pagina kun je alle informatie vinden over wintersport met vrienden met Simi Reizen, zoals welke wintersport vrienden vakanties er zijn, hoeveel groepjes er gemiddeld meereizen en wat er allemaal is inbegrepen bij de wintersport met vrienden groepsreizen. 

Hoeveel mensen boeken een wintersportreis met vrienden samen?

Vaker zijn er groepjes of mensen die met z'n tweeën reizen bij Simi Reizen. Bij alle groepsreizen reist gemiddeld gezien iets meer dan de helft alleen. De rest reist samen met één of meerdere personen.

Het kan best spannend zijn om een single wintersport groepsreis alleen te boeken. Gelukkig ben je zeker niet de enige die wellicht alleen op wintersport gaat! Gemiddeld gezien over al onze groepsreizen boekt 55% tot 75% een groepsreis alleen. Zelfs bij onze groepsreizen waarbij de minste mensen solo reizen, reist altijd minimaal 40% alleen. Dat is natuurlijk een hele fijne gedachte als je een single wintersport groepsreis alleen boekt! 

Wintersport met vrienden

Twee klassieke wintersportvakanties met vrienden

Als je samen met je vrienden op zoek bent naar een klassieke wintersport met vrienden, dan hebben we twee groepsreizen voor jullie om uit te kiezen. Je kunt met ons mee op wintersport vrienden vakantie naar Slovenië en Oostenrijk. Het grootste verschil is dat we de Slovenië groepsreis hebben opgezet voor mensen die willen leren skiën. Hierbij zijn dan ook meerdere skilessen inbegrepen bij de reissom. De Oostenrijk wintersport met vrienden kan geboekt worden door mensen met verschillende niveau's. Op basis van niveau kunnen we gevorderden, gemiddeld gevorderden en beginner groepen vormen die samen gaan skiën of snowboarden. Optioneel is het bij deze wintersport met vrienden reis mogelijk om lessen bij te boeken.

Optie 1: Oostenrijk wintersport met vrienden

 • Skiën of snowboarden tijdens de wintersportreis Oostenrijk, ongeacht van welk niveau je hebt
 • Evt. tegen een meerprijs lessen bij te boeken
 • 10-daagse busreis
 • Tijd om te après-skiën
 • Overnacht in een appartement
 • Incl. rodelbaan of sleeën

Optie 2: Ski- en snowfun Slovenië wintersport met vrienden

 • Leren skiën tijdens de ski- en snowfun Slovenië, dus echt voor beginners of mensen die het willen opfrissen
 • 10-daagse busreis
 • Inclusief 12 uur skiles, met daarbij ski, stokken en schoenhuur en skipas voor deze momenten
 • Overnacht in vier- tot tienpersoonshuisjes
 • Incl. après ski middag met lokale dj, sneeuwschoentocht, wellness, nachtsleeën, introductieronde sledehonden, bezoek Kranjska Gora en natuurreservaat Zelenci en winters hoogteparours

Wintersport met vrienden

Andere winterse groepsreizen met vrienden

Neem ook eens een kijkje bij onze andere winterreizen. Naast skiën en/of snowboarden is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een winteravontuur aan te gaan in Noorwegen of Zweden! Mochten jij en je vrienden interesse hebben in de Lapland groepsreis, dan raden we aan er erg op tijd bij te zijn. Deze winterse groepsreizen zitten altijd het snelst vol, waardoor we last minute geen plek meer hebben.

Winterse reizen met vrienden

De voordelen van het boeken bij Simi Reizen

Aan het meegaan met een wintersport vrienden groepsvakantie met Simi Reizen zitten bepaalde voordelen verbonden. We noemen er vijf!

Voordeel 1. Veel inbegrepen bij je wintersport met vrienden

Doordat vervoer, overnachtingen en activiteiten altijd zijn inbegrepen bij onze wintersport vrienden vakanties, weet je alvorens de groepsreis al waar je aan toe bent en wat je groepsreis in totaal gaat kosten. Op de reispagina's kun je onder het blauwe tabje 'inbegrepen' vinden wat alles inclusief is bij je wintersport vrienden reis. Ook hebben wij het voorwerk al gedaan en je hoeft dus niet meer ter plekke van alles uit te zoeken. Echt vakantie vieren dus! Je ontvangt van ons enkele weken voor vertrek de vertrekinformatie met link naar de paklijst. Tijdens de wintersport met vrienden reis is op locatie een Simi-host aanwezig die de omgeving kent. 

Voordeel 2. Je reist samen met andere vriendengroepen en alleenreizenden

Als je samen met je vrienden een wintersport met vrienden groepsreis boekt, dan reis je samen met andere vriendengroepen en alleenreizenden. Het grote voordeel hiervan is dat je dus ook echt samen met anderen reist en samen met hen de activiteiten en het skiën of snowboarden mee maakt. Na afloop horen we vaak van leuke nieuwe vriendschappen. Belangrijk is dus wel dat je vriendengroep er ook voor open staat om samen met anderen te reizen en nieuwe contacten te leggen. Iedereen is tussen de 18 en 32 jaar oud, waardoor er vaak veel gemeenschappelijke interesses zijn. In de bus onderweg naar bestemming kunnen jullie al kennis met elkaar maken.

Voordeel 3. Je boekt de wintersport met vrienden als pakketreis

Een pakketreis boeken heeft als voordelen dat wij verantwoordelijk zijn voor repatriëring en indien noodzakelijk om je hulp en bijstand te verlenen waar nodig. Daarnaast is Simi Reizen aangesloten bij de SGR en ANVR, waardoor je weet dat je bij een betrouwbare reisorganisatie boekt. Je reissom is gedekt door de SGR. Ook zijn we lid van het Calamiteitenfonds.

Voordeel 4. Simi Reizen ontvangt goede reviews!

Neem eens een kijkje op onze beoordelingen pagina! Jaarlijks laten vele reizigers hun reviews achter op Facebook, Google, Reisgraag.nl en Reisorakel.nl. Door het lezen van de reviews van een reisorganisatie weet je of je bij een leuke en goede reisorganisatie boekt. Gemiddeld scoren we op de verschillende websites een 8.8 op 10 voor onze groepsreizen met vrienden.

Voordeel 5. Simi Reizen ontvangt goede reviews!

Het is natuurlijk wel zo leuk als je van tevoren al een beetje weet met wie je allemaal mee gaat met de wintersport met vrienden. Gelukkig is dat mogelijk! Enkele weken voor vertrek ontvangt iedereen individueel van ons inloggegevens voor Mijn Simi. Hierin kun je o.a. alle voornamen, woonplaatsen en leeftijden inzien van de andere groepsgenoten. Door hier je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie samen een WhatsApp groep aanmaken en kennis maken alvorens de wintersport vrienden groepsreis. Sommige groepen vinden het ook leuk om alvorens de wintersport met vrienden kennis te maken door een uitje of etentje te plannen.

Wintersport met vrienden

Hoe kunnen we zien of er nog plek is voor de wintersport met vrienden?

Op de reispagina van de desbetreffende wintersport met vrienden kun je zien of er nog voldoende plek is. Indien er bij de reisdata geen gekleurd bolletje of 'VOL' staat, kunnen jullie gewoon nog boeken! Let op: Iedereen dient een afzonderlijk formulier in te vullen. In het veldje 'bijzonderheden' kun je vervolgens aangeven met wie je allemaal samen reist. 

Indien er 'VOL' bij staat is de groepsreis helaas vol, maar wie weet kunnen jullie nog mee met een andere vertrekdatum. Indien er een geel bolletje staat gaat het om de drie tot tien laatste plekken en kun je indien jullie met niet meer dan drie personen zijn gewoon boeken. Zijn jullie met meer mensen? Vraag dan even bij ons na hoeveel plekken er exact nog vrij zijn. Ook bij een oranje bolletje, waarbij het gaat om de allerlaatste plekken van de skivakantie, is het handig om dit even bij ons na te vragen om teleurstelling te voorkomen.

Onder het tabje 'bestemming' of 'reisinformatie' kun je vinden hoeveel personen er in een kamer of huisje kunnen verblijven. Op basis van de heenweg mag iedereen zelf beslissen met wie ze een kamer of huisje willen delen. Indien jullie samen reizen kunnen jullie uiteraard, mits voldoende ruimte, samen in een kamer of huisje overnachten. Maar het kan ook juist leuk zijn om dit met anderen te doen zodat je ook de rest goed leert kennen. Mannen en vrouwen slapen hierbij wel gescheiden. 

Singlereizen wintersport

Hierboven kon je alles lezen over wintersport met vrienden. Twijfel je nog over samen met vrienden op wintersport gaan of alleen reizen? Of weten je vrienden nog niet zeker of ze mee kunnen en wil jij sowieso een boeking plaatsen? Neem dan ook eens een kijkje op onze pagina singlereizen wintersport. Hierin vertellen we meer over de alleenreizenden tijdens onze single reizen wintersport.

Meer lezen over single reizen wintersport