Learn to Ski Slovenië

Learn to Ski Slovenië

 • 18-25 jaar
 • 10 dagen
 • Eenvoudig

Altijd al willen leren skiën? Tijdens deze actieve wintersportvakantie in Slovenië staat het leren skiën voorop tijdens een gezellige groepsreis. Lang niet iedereen heeft van jongs af aan leren skiën of is eerder op wintersportvakantie geweest. Als wintersport je toch leuk lijkt, maar het er nog niet eerder van gekomen is raden we je deze gezellige skivakantie van harte aan. 

Gezelligheid staat voorop bij deze skivakantie. We besteden een flink deel van onze tijd aan skiles, maar hebben ook voldoende tijd voor gezelligheid, ontspanning en het zelf oefenen van je geleerde skills. Deze groepsreis richt zich volledig op mensen met weinig of geen ervaring. Op zoek naar een wintersportreis voor als je al ervaring hebt met skiën? Neem dan eens een kijkje bij onze Oostenrijk wintersportgroepsreis.

De sklilessen hebben we verdeeld over drie dagen, zodat je rustig aan alles kunt leren. De ski instructeurs proberen zoveel mogelijk iedereen te helpen op niveau. Je zult zien dat sommige mensen alles iets sneller oppakken dan andere mensen, maar dat maakt dus helemaal niet uit. Het gaat naast het rustig aan leren natuurlijk ook om plezier hebben. Dat zal waarschijnlijk met de nodige blooper momenten helemaal goed komen. Camera paraat! 

Tijdens de andere dagen hebben we een aantal topactiviteiten op het programma staan die zorgen voor extra variatie tijdens deze Learn to Ski Slovenië wintersport groepsreis. Zo houden we o.a. een movie night, maken we een sneeuwschoenwandeling, genieten we van een wintersauna, gaan we schaatsen, gaan we klimmen en ziplinen en maak je een fakkeltocht mee. Je boekt hiermee een gezellige en gevarieerde wintersportgroepsreis met daarnaast ook nog eens heel veel inbegrepen.

Slapen doen we tijdens de Learn to Ski singlereis in vier- tot tienpersoonshuisjes (afhankelijk van de groepssamenstelling). Alle huisjes hebben een eigen keukentje en sanitair. Op locatie kun je daarnaast genieten van dagelijks ontbijt en diner. In de ochtend kun je een lunchpakket maken voor in de middag.

Tijdens deze wintersportvakantie is veel inbegrepen bij je reissom. Zo verzorgen wij in totaal 12 uur skiles voor je, waarbij zowel de les als de skihuur inbegrepen zijn bij je reissom. Ook de extra activiteiten die staan beschreven bij het dagprogramma zijn inbegrepen bij je reissom, net als vervoer en accommodatie. Ter plekke zijn ontbijt, avondeten en de mogelijkheid tot het maken van een lunchpakket ook inclusief.

Let op: Deze wintersportvakantie Learn to Ski Slovenië betreft een gecombineerde reis voor de groepen 18-25 en 24-39 jaar. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 202020 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 051,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights van deze jongerenreis

 • Leer skiën met leeftijdsgenoten
 • Inclusief diverse activiteiten
 • Incl. ontbijt, diner en lunchpakketten
 • Sneeuwzekerheid!
 • Skihuur en skipas inbegrepen voor 3 dagen
 • Ontdek wintersport!

Dag 1 - Op naar winters Slovenië!

Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting het mooie Slovenië. We verblijven tijdens deze wintersportvakantie op een camping in eenvoudige maar comfortabele huisjes. 

We rijden de nacht door en komen op de ochtend van dag 2 aan in Slovenië. Eten onderweg is niet inbegrepen bij je reissom. Dit verzorg je zelf. De touringcar maakt een tussenstop om eventueel wat te eten te kopen onderweg. 

 • Je hoeft behalve winterkleding zelf geen ski-spullen mee te nemen, dat verzorgen wij.
 • Een wintersport-reisverzekering is verplicht bij deze reis. Je kunt deze eventueel via Simi afsluiten bij boeking.
 • Hoewel het een wintersportvakantie is, is de kans groot dat er op de camping geen pak sneeuw ligt, maar alleen op de bergen waar we gaan skiën. Om deze vakantie scherp aan te kunnen bieden voor wat betreft prijs hebben we gekozen om niet middenin een populair wintersportgebied te verblijven, maar juist de gezelligheid op te zoeken in de huisjes. 
 • Deze wintersportreis richt zich echt op beginners of mensen die in een ver verleden wel eens geskied hebben. 
 • Het is niet mogelijk voor snowboarden te kiezen. Voor snowboarden verwijzen we je naar onze wintersportreizen Oostenrijk

Dag 2 - Aankomstdag in Slovenië

We komen rond de middag aan op onze eindbestemming. Na een eenvoudige lunch (inbegrepen) maken we kennis met de groep. De ski-instructeurs komen ook kennismaken met de groep en zullen uitleg geven over wat je tijdens deze wintersportvakantie kunt verwachten. 

Na de busrit is iedereen vaak toch wel moe. Deze middag heb je dan ook voor jezelf. We raden je zeker aan om wat gezelschapsspelletjes mee te nemen en een pak kaarten en/of een goed boek. 's Avonds verzamelen we na het avondeten (inbegrepen) bij het kampvuurtje waar we er een gezellige avond van zullen maken.

Tips:

 • Er is geen supermarkt vlakbij, dus neem naast je gewone bagage gerust alvast wat snacks en drinken mee. We zullen tijdens de week verschillende keren een supermarkt opzoeken. 
 • Je kunt op de camping alleen contant betalen voor extra drankjes en eventuele extra activiteiten. 

Dag 3 - Sneeuwschoenwandelen

Behalve skilessen staat er tijdens deze actieve wintersportreis nog veel meer op het programma. Deze dag staat in het teken van sneeuwschoenwandelen in de prachtige bergen van Slovenië. In de winter ziet alles er anders uit en het lopen met sneeuwschoenen zorgt ervoor dat je de natuur op een fantastische manier ervaart.

We nemen rustig de tijd, maar zijn al met al de hele dag lekker buiten. We komen terug bij onze huisjes en na het opfrissen en het avondeten maken we ons klaar voor een movie night, uiteraard voorzien van de nodige popcorn en chips. 

 • Je kunt deze wintersportvakantie in je eentje boeken maar ook samen met iemand of met een groepje. Iets meer dan de helft van de reizigers reist met Simi Reizen alleen, je bent dus zeker niet de enige die alleen reist. Ook de mensen die samen boeken, boeken bewust een groepsreis om met nieuwe mensen contact te leggen.
 • Bij de tab data/prijzen kun je in de gaten houden of jouw gewenste vertrekdatum snel vol loopt. Indien er een geel bolletje bij de datum komt te staan, gaat het om de tien laatste plekjes. Bij een oranje bolletje moet je niet meer twijfelen.

Dag 4 - Skilessen deel 1

We vertrekken na het ontbijt naar de skilift. Daar beginnen we met een uitleg van het materiaal dat je tijdens het skiën gebruikt. Je skimateriaal is inbegrepen bij je reissom en is perfect voor een beginnende skiër.

De instructeurs nemen uitgebreid de tijd om je de basisbeginselen bij te brengen van het skiën. Al snel zul je voor het eerst de babyheuvel af mogen en zul je waarschijnlijk voor het eerst deze week sneeuwhappen. Het hoort erbij, maar je zult ook zien dat het al heel snel beter zal gaan. 

Ook als je in een ver verleden wel geskied hebt en het gewoon weer op wilt halen, of gewoon op zoek bent naar een gezellige winterweek is dit een ideale reis. De pistes zijn lang niet zo uitgebreid en geprepareerd zoals bij de wintersportreizen in Oostenrijk. We hebben twee uur skiles, daarna pauze en vervolgens nog een keer twee uur skiles.

Avondprogramma: wintersauna

Let op: we bieden tijdens deze groepsreis uitsluitend skilessen aan. Op de laatste dag kun je optioneel nog een snowboard huren, maar wil je liever de hele week snowboarden? Dan raden we je aan de wintersportreis Oostenrijk te bekijken. 

Dag 5 - Skilessen deel 2

Op dag 1 hebben we ons vooral gericht op de basisbeginselen bij de eerste vier uur skilessen. Deze dag zul je merken dat sommige mensen al snel beginnen op te pikken hoe het moet, terwijl andere mensen daar wat meer tijd voor nodig hebben. De instructeurs werken voor iedereen op maat, dus maakt je vooral niet te druk dat je het te goed of niet goed genoeg doet. Vandaag is in grote lijnen vergelijkbaar met de dag ervoor. We vertrekken na het ontbijt naar de skilift en krijgen daar in twee blokken van twee uur skiles. Tussendoor is er tijd om te lunchen. 

Aan het einde van de middag ga je samen met je reisleider en groepsgenoten als een echte ingenieur proberen een iglo te bouwen! Indien er voldoende sneeuw ligt bij onze accommodaties zullen we hier gaan bouwen. Indien er te weinig sneeuw ligt, doen we dit op locatie van de skilessen. Daar ligt immers altijd voldoende sneeuw omdat er bij weinig sneeuw gebruik wordt gemaakt van sneeuwkanonnen.

Dag 6 - Skilessen deel 3

Deze dag staan we opnieuw op de lange latten. Doordat je de laatste dagen al ontzettend veel geleerd hebt is de kans groot dat je inmiddels al aan echte afdalingen begonnen bent en het skiën aardig onder de knie begint te krijgen. Ook vandaag krijg je weer instructie van dezelfde instructeurs, aangepast op je eigen niveau. Hoewel de instructeurs de aandacht moeten verdelen over verschillende mensen zul je merken dat je met sprongen vooruit gaat op deze manier. 

Aan het einde van de middag sluiten we onze skilessen af met een après-ski feestje in de berghut. Hier zullen we ook eten. Afhankelijk van de afspraak met de eigenaar van de skilift vertrekken we rond 20:00 weer richting het dal waar we natuurlijk rustig nog even een drankje kunnen doen met de groep. 

 • Omdat we iedere dag een programma hebben en niet rond lunchtijd bij de huisjes zijn, heb je de mogelijkheid om in de ochtend een lunchpakket te maken (inbegrepen). Mocht je, indien mogelijk, liever ergens anders willen lunchen, dan is dat niet inbegrepen bij de reissom. M.u.v. tijdens de busreis is ook dagelijks ontbijt en avondeten al inbegrepen bij je reissom.

Dag 7 - Schaatsen, wandelen en fakkeltocht

Het gedeelte van deze wintersportreis waarbij we skiles kregen is nu achter de rug. Na drie dagen skiles maken we er vandaag opnieuw een winterse, maar relaxte dag van. Na het ontbijt vertrekken we naar Velenje waar we gaan schaatsen. De huur van het schaatsmateriaal is inbegrepen. 

Aan het begin van de middag maken we een winterse wandeling rondom het meer van Velenje. Het zou immers zonde zijn om geen tijd te nemen om ook de omgeving verder te ontdekken! Hierna maken we een fakkeltocht door de heuvels. Een bijzondere activiteit voor tijdens je wintersportvakantie in Slovenie.

Na de fakkeltocht komen we terug bij onze huisjes en is er na het avondeten nog tijd voor kampvuur of als je het als groep tijdig bijboekt, een avondje sauna (niet inbegrepen). 

Dag 8 - Zipline en adrenaline park

Voor degenen die willen is het vandaag mogelijk om nog een dag te skiën of een dag een snowboard te huren en het geluk op de board te beproeven (niet inbegrepen).

Vandaag staat ook de zipline en adrenaline park op het programma. Dit is een klimparcours dat is aangelegd tussen de bomen. Hoewel niet mega spectaculair is dit een leuke onderbreking van je dag. de activiteit duurt ongeveer een half uur.

Ook als je gaat skiën kunnen we in overleg zorgen dat je de kans krijgt deze activiteit te doen. Indien je er liever een rustige dag van wilt maken is dat natuurlijk ook mogelijk, aan jou de keuze!

Na het avondeten is er bij voldoende animo de mogelijkheid een bierproeverij te organiseren (tegen betaling). Het is onze laatste avond alweer, dus we maken er nog een hele gezellige avond van (de avond hierna zitten we weer in de bus). We weten zeker dat je terugkijkt op een fantastisch en leerzaam avontuur en het mooie Slovenië vanaf nu altijd een warm hart toedraagt. 

Vandaag optioneel bij te boeken: paragliden! (afhankelijk van weersomstandigheden)

Dag 9 - Afscheid en vertrek

De laatste dag van deze wintervakantie brengen we door met ontbijten, het opruimen van onze spullen en het inpakken van alles wat we nog nodig hebben voor de laatste dag. 

In de ochtend maken we nog een mooie wandeling door de omgeving en nemen afscheid van een fantastische week Slovenië met actie, avontuur en vooral heel veel gezelligheid. 

We vertrekken aan het begin van de middag richting Oostenrijk, waar we overstappen op onze touringcar die ons naar huis zal brengen. Met een mooie terugblik op een geweldige wintersportreis stappen we de touringcar op en heb je voldoende tijd om lekker na te kletsen met je reisgenoten over deze gezellige winterweek. 

 • Je reist deze wintersportvakantie samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 39 jaar. Natuurlijk bepaal je zelf met welke mensen je graag een kamer wilt delen tijdens de reis. Normaliter zijn de meeste reizigers bij Simi Reizen 18 tot 26 jaar. Dit kan echter verschillen per groepsreis en vertrekdatum. Informeer gerust bij ons naar de groepssamenstelling.

Dag 10 - Aankomst Nederland

We komen naar verwachting in de ochtend weer aan bij onze opstapplaatsen. De geplande aankomsttijden (afhankelijk van de drukte op de weg) vind je in je vertrekinformatie. Onderweg krijgen jullie updates over de aankomsttijd, zodat je dit eventueel kunt doorcommuniceren naar het thuisfront indien je opgehaald wordt.

We nemen afscheid van elkaar. Vergeet vooral elkaar de foto's niet toe te sturen en vast plannen te maken voor een gezellige vakantie reünie!

 • Instructies voor skiën worden gegeven in het Engels. Je hoeft geen expert te zijn, de instructeurs zijn gewend te werken met taalbarrières. De Simi reisleiding is Nederlandstalig.
 • Je ontvangt een aantal weken voor vertrek inloggegevens van ons voor Mijn Simi. In dit dashboard kun je je vertrekinformatie bekijken en kennismaken met je reisgenoten. Sommige groepen vinden het leuk om alvorens de groepsreis al een keer met elkaar af te spreken.
 • In totaal is 12 uur aan skiles inbegrepen. Je ontvangt een driedaagse skipas voor de dagen dat we les hebben en de skihuur is ook inbegrepen tijdens deze dagen.

Inbegrepen

 • Bagage (handbagage en ruimbagage in de bus)
 • Vervoer per touringcar vanaf de opstapplaats tot de eindbestemming en vice versa
 • 12 uur skiles, verdeeld over drie dagen
 • Dagelijks ontbijt op locatie (dus niet tijdens de busreis)
 • Dagelijks diner op locatie (dus niet tijdens de busreis, de bus maakt wel een tussenstop)
 • Lunchpakketje (zelf samen te stellen bij het ontbijt)
 • Skihuur, skischoenen en helm voor de 3 dagen les
 • Skipas voor de 3 dagen les
 • Movie night
 • Après-ski feest
 • Sneeuwschoentocht
 • Wintersauna 1x
 • Iglo bouwen
 • Winterwandelig rondom meer van Velenje
 • Fakkeltocht
 • Schaatsen
 • Zipline + adrenaline park

Niet inbegrepen

 • Lunch indien je geen gebruikmaakt van een lunchpakketje
 • Maaltijden onderweg en extra snacks etc
 • Eigen uitgaven ter plaatse of upgrades van materiaal
 • Extra skiles of materiaalhuur buiten de geplande dagen
 • Wintersportverzekering (verplicht, bewijs kan worden gevraagd en dien je mee te nemen op reis)

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Opstapplaatsen

Je kunt opstappen op drie plekken in Nederland. Dit zijn als volgt:

 • Zwolle (Hanzelaan, Lubeckplein, zuidzijde NS station Zwolle) 
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen 
 • Eindhoven (John. F Kenndylaan, internationale lijndiensten busstop) 

De vertrektijden vind je in Mijn Simi. 

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen. Het is niet mogelijk om op een andere locatie op te stappen. Het is een redelijk lange busrit en zodoende zijn we niet nog uren kwijt aan het onderweg oppikken van mensen.

Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent bij de opstaplocatie. De aangegeven tijd is de vertrektijd van de bus, niet de verzameltijd. De bus kan door de strakke planning en de verplicht ingeplande rustmomenten voor de chauffeurs niet wachten.

Garantievertrek

De minimumdeelname voor deze wintersportvakantie is 20 personen per vertrekdatum. Indien er minder reizigers zijn dan 20 zullen we in de meeste gevallen de reis alsnog voort kunnen zetten, maar niet vooraf kunnen garanderen. 

Maaltijden

Ontbijt en diner is inbegrepen. Heb je bepaalde allergiën, dan dien je deze bij boeking aan ons door te geven. Alleen dan kunnen we er rekening mee houden. 

Eigen spullen meenemen

Het is voor Slovenië niet mogelijk zelf skimateriaal mee te nemen in verband met de beperkte ruimte in de touringcar. We gaan er bij deze groepsreis vanuit dat iedereen beginner is en niet over eigen spullen beschikt. 

Waar verblijven we precies? 

We verblijven in warme huisjes op camping Menina. 

Aanbetaling

De aanbetaling bedraagt 25% van de reissom plus eventuele kosten voor verzekeringen. Het restant moet 42 dagen voor vertrek bijgeschreven zijn op onze bankrekening. Boek je minder dan 42 dagen voor vertrek? Dan betaal je direct de hele reissom. Betalen kan via iDeal of met een bankoverschrijving. 

Samen reizen

Reis je met anderen? Geef dit dan aan bij het veld "bijzonderheden". Uiteraard zorgen we dat je dan samen ingedeeld wordt. De kamerindeling wordt niet van te voren gemaakt en mogen jullie dus ter plekke met elkaar afspreken met de groep. Met de Simi Reizen reist ongeveer 60% alleen en de overige 40% samen met een of meerdere personen.

Bagage in de bus

Net als in het vliegtuig is de ruimte in een bus beperkt. Je mag 20 kilo bagage meenemen in het ruim van de bus. Daarnaast mag je bovenin de bus handbagage meenenemen in de vorm van een dagrugzak. 

Verzekeren

We stellen voor deze wintersportreis het hebben van een reisverzekering met wintersportdekking en ongevallendekking verplicht en kunnen dit op verzoek controleren. Je hoeft de verzekering niet via Simi Reizen af te sluiten, maar dit is wel mogelijk. In dat geval sluit je een kortlopende reisverzekering af die de activiteiten tijdens de reis dekt. Indien je zelf een doorlopende of kortlopende reisverzekering elders hebt of afsluit, controleer dan goed of alle activiteiten worden gedekt. Dit is niet bij alle verzekeringen standaard. Het is bij Simi Reizen ook mogelijk om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 15-01-2021
  Zo 24-01-2021
  1 049,00 €
 • Vr 22-01-2021
  Zo 31-01-2021
  1 049,00 €
 • Vr 29-01-2021
  Zo 07-02-2021
  1 049,00 €
 • Vr 05-02-2021
  Zo 14-02-2021
  1 049,00 €
 • Vr 12-02-2021
  Zo 21-02-2021
  1 059,00 €
 • Vr 19-02-2021
  Zo 28-02-2021
  1 069,00 €
 • Vr 26-02-2021
  Zo 07-03-2021
  1 069,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 03-07-2018

  image

  8.3

  REISLEIDING

  6

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  3 t/m 17 juli 2018 groepsrondreis Canada/USA ervaren. Wat was dit een geweldige reis/roadtrip! 16 personen (inclusief reisleider), 4 huurautos, 4700 km. Ik was bang dat het reizen met meerdere autos de sfeer teniet zou doen maar niets is minder waar! Door het reizen met meerdere autos wordt het gevoel van een echte roadtrip gecreeerd. Dit is een absolute aanrader. Rijden in Canada/Amerika is fijn alsmede een eigen auto te hebben (extra opslagplaats!).
  De hotels/motels is van degelijke kwaliteit. Het ene hotel/motel meer dan de andere, maar geen van alle slecht. Tijdens deze reis verbleven wij in een hotel of motel. Bijna vrijwel overal is het ontbijt inbegrepen, jammer dat dit niet overal was aangezien de lunch/diner ook voor eigen rekening is.
  We hebben veel gezien van Alberta, Canada, Montana/Idaho/Wyoming, USA. Voor ons gevoel waren wij veel langer als 14 dagen onderweg door de vele indrukken. De groep waarmee ik reisde was enorm hecht, met vrijwel geen kleine subgroepen.
  Ondanks dat de reisleiding niet helemaal top was heb ik enorm genoten. Aanstaande december ga ik met Simi op kerstreis naar New York, Washington, Philadelphia. Volgend jaar wil ik graag mee met de reis naar Californie of Midwesten Nationale Parken (zie website Simi).

  Hoi Marvin,

  Bedankt voor je uitgebreide reactie. We hebben naar aanleiding van je reactie mbt de reisleiding samen al offline actie ondernemen, dank voor jullie begrip!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-25) op 18-08-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een geweldige reis met leuke enthousiaste reisleidsters. De activiteiten waren super leuk en de camping was mooi dus over t algemeen echt een super geweldige week gehad.

  Het was een geweldige reis met leuke enthousiaste reisleidsters. De activiteiten waren super leuk en de camping was mooi dus over t algemeen echt een super geweldige week gehad.

 • door 12-daagse rondreis Jordanie (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 22-09-2019

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Super veel gezien en gedaan in het land. Mooie hotels en gastvrije mensen. Dat onze reisleidster Warda arabisch kan was erg fijn. Onze reisleidster deed altijd leuk mee en was erg gezellig. Mensen in Jordanie zijn erg gastvrij. Het snorkelen was heel mooi er waren mooie koralen en een zeeschildpad. Het eten in Jordanie is erg lekker! Veel verschillende en lokale gerechten gehad. De kamelentocht was erg leuk en ondertussen kon je van het uitzicht in de wadi rum genieten. Ook de jeeptour was indrukwekkend. Je kon ook op het dak van de jeep zitten tijdens de rit. De hoogste berg in Jordanie bewandelen was erg zwaar maar het was het helemaal waard met een indrukwekkend uitzicht bovenaan. De kloof waar we aan het canyoning waren in wadi mujib was prachtig, aan het eind van de kloof was er een mooie waterval. Je krijgt veel terug voor de je geld. Het was een reis om nooit te vergeten en ik zal zeker ooit teruggaan!

 • door () op 22-07-2016

  geen foto

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Topvakantie gehad!

  Super

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-25) op 02-08-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenie.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. Savonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenie zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige reis gehad in Servie. Goede begeleiding vanuit wild serbia en vanuit simi zelf. Activitieten waren erg avontuurlijk. Soms mocht dit iets beter beveiligd zijn. Matjes om op te slapen waren iets te dun. Verder een reis om nooit te vergeten!!

 • door Rondreis Amerika Californie (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 05-06-2019

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke reis gehad met Simi naar Amerika. 1 Dag voor vertrek waren de tickets niet helemaal goed geregeld waardoor we door het vliegtuig verspreid zouden zitten dit hebben we als groep opgelost met KLM. We kregen een beetje laat info over het zelf boeken van Alcatraz waardoor de mensen die dit wilde hier geen mogelijkheid meer voor hadden omdat het al vol was. (maar in San Francisco is zoveel te doen dat je , je niet hoeft te vervelen). Alle andere dingen waren super geregeld waardoor je, je als reiziger echt voelde dat je op vakantie was. Het zelf rijden tijdens de reis maakt het nog niet iets meer speciaal zodat iedere auto zijn eigen weg kon gaan. De reisleidster was super en zorgde ervoor dat iedereen zich zelf kon zijn. Zelfs bij problemen bij een hotel was alles super snel en goed opgelost wat voor de hele groep heel fijn was. Opnieuw een leuke vakantie gehad met Simi

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-25) op 20-07-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Erg leuke reis gehad. De activiteiten waren super en er was ook vrijheid om iets er bij te boeken. De reisleiding was super. Ze waren goed betrokken bij de groep. Vooral Sebastiaan en Levi. Zij zorgden voor een sfeer in het kamp en ze wilden er voor zorgen dat iedereen het naar hun zin had.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-07-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Top ervaring, een aanrader voor andere. Volgende keer iets minder verwachtingen door filmpjes te kijken op YouTube. Buiten dat was het alles goed geregeld en vakantie om niet te vergeten

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-25) op 17-07-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat een super vakantie heb ik gehad! Meteen op de heenweg was het al super gezellig! Hierdoor was ik de slechte start (mijn koffer paste eerst niet in de bus door een fout van de busorganisatie) gelukkig al snel vergeten.

  De camping zelf was erg leuk. Buiten de activiteiten om hebben we veel gezwommen in het meer en in het riviertje. In de avond vaak kampvuur met marshmallows.

  De activiteiten waren ook goed geregeld en erg leuk, vooral het canyoning en het bellyjakken vond ik super leuk! Ook konden we de laatste 3 dagen nog optionele activiteiten doen zoals een trekking tocht, mountainbiken, naar Lublijana, skydiven, etc.

  Onze reisleiders waren ook top! Ozzie en Chaneequa hebben alles super goed geregeld! We konden goed bij ze terecht met vragen en verder deden ze gezellig met ons mee!

  Al met al een super reis gehad met veel nieuwe vriendschappen!..

Verblijf

We verblijven tijdens deze wintervakantie op Camping Menina in warme, comfortabele maar eenvoudige huisjes met eigen sanitair en een keukentje. We beschikken over vier- tot tienpersoonshuisjes. Op basis van de heenweg bepaal je zelf met wie je graag een huisje wilt delen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden in de kamers.

Skilessen

De skilessen en het skiën gebeurt bij de skilift van Golte. Hier vind je een skigebied dat ideaal is voor beginners. Verwacht geen honderden kilometers aan pistes, maar vooral een gemoedelijke, gezellige plek om te leren skiën. In totaal beschikt Golte over 8,5 kilometer skipiste. Er zijn in toaal 6 liften. Het gebied ligt tussen de 1150 en 1570 meter hoog. Indien er onvoldoende natuurlijke sneeuw is worden sneeuwkanonnen gebruikt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over sneeuwzekerheid.

Van alle routes is slechts 8% zwaar, de rest is voor beginners en licht gevorderden. Je kunt hier tijdens je skilessen dus alle uitdaging vinden die je nodig hebt, maar zoals aangegeven hoef je geen mega-skigebied te verwachten, daarvoor verwijzen we je graag naar onze wintersportreizen Oostenrijk. 

Wintersport in Slovenië

skilift van Golte Slovenië

Ik kan al skiën, is deze reis geschikt voor mij?

Als je niet teveel ambitie hebt om topskiër te worden kun je je hier prima vermaken. Voor mensen met ski-ervaring is Zell am See wel interessanter. 

Kan ik ook snowboarden?

We hebben bij Slovenië gekozen voor de samen-uit-samen-thuis benadering. Dat betekent dat je in Slovenië niet de gelegenheid hebt om snowboardles in plaats van skilessen te nemen. Wil je dit wel? Dan raden we je aan de wintersportvakantie Oostenrijk te boeken. Op de vrije dagen kun je overigens wel kiezen om een snowboard te huren. 

Wat voor types boeken deze groepsreis?

Wintersport lijkt veel mensen leuk, maar door uiteenlopende omstandigheden is het er lang niet bij iedereen van gekomen om het te leren. Deze sportieve vakantie biedt je de gelegenheid om te leren skiën in een ontspannen sfeer, met leeftijdsgenoten. 

Wat als mijn reis niet door kan gaan?

We hebben natuurlijk allemaal gezien wat iets als corona kan doen met reisplannen. Mocht je reis niet door kunnen gaan, dan kun je je reis probleemloos omboeken naar een andere vertrekdatum of reis. Je behoudt daarmee je volledige waarde. Doordat je een pakketreis boekt is je reissom ook altijd gegarandeerd door de SGR.

Kan ik met eigen vervoer komen?

Het is mogelijk om met eigen vervoer te komen. Voor de reissom heeft dit echter geen gevolgen. Het aantal plekjes in de bus hangt samen met het aantal plekken op locatie. Indien je met eigen vervoer reist kun je dit aangeven in het veld bijzonderheden bij je boeking. We raden je echter aan om met de touringcar mee te gaan zodat je je reisgenoten al een beetje leert kennen tijdens de reis.