Alles over de Kroatië jongerenreizen

Alles over de Kroatië jongerenreizen

Dit jaar heb je de keuze uit twee jongerenvakanties Kroatie! Ga je voor de Kroatie Actief jongerenvakantie waarbij je zee, strand & actie combineert en waarbij je met de bus naar Kroatie afreist, slaapt op een camping en verschillende activiteiten gaat ondernemen? Of ga je voor de luxere variant, de Kroatie Deluxe groepsreis, waarbij je met het vliegtuig naar Kroatie reist, slaapt in een appartement en ook verschillende actieve activiteiten gaat ondernemen? Een ding is zeker: beide jongerenvakanties Kroatie zijn ontzettend populair en allebei enorm gezellig! Zoek de verschillen op de Kroatie groepsreizen pagina of hieronder!

Behalve naar Kroatië heb je keus uit een groot aanbod jongerenvakanties

Verschil tussen de Kroatië jongerenvakanties

Kroatie Actief jongerenreizen

 • Groepsreis met de bus
 • Verblijf op een gezellige camping
 • Inclusief de activiteiten: beachvolleybal, Mostar (Bosnië) excursie, canyoning, zeekjakakken, snorkelen, raften, paintbll en de Simi Summer Party in jaren 80 thema
 • Mogelijk voor alle leeftijdsgroepen

Kroatie Deluxe groepsreizen

 • Groepsreis met het vliegtuig
 • Verblijf in een appartement
 • Inclusief de activiteiten: boottocht eilanden, rivertubing, jaren 80 thema party, zeekajakken en snorkelen, excursie Mostar (Bosnië)
 • Mogelijk voor de leeftijdsgroepen 18-22 jaar en 23-35 jaar

Bij beide groepsreizen Kroatie hetzelfde

 • De reis naar locatie, overnachtingen en activiteiten inbegrepen bij de reissom
 • Dichtbij het strand; de camping op 30 meter van het strand en de appartementen op 100 meter van het strand
 • Beide hele populaire jongerenreizen, dus tijdig boeken is raadzaam (deze jongerenreizen zijn tot nu toe nog nooit niet doorgegaan!)
 • Dichtbij Split; de camping en de appartementen liggen namelijk naast elkaar en Split bereik je vanaf Stobrec zo met de bus
 • Ideale combinatie van strand en actie
 • Samen met leeftijdsgenoten
 • Mimimaal 50% reist solo

Waarom gaan voor deze Kroatië jongerenreizen?

Kroatie is een prachtige vakantiebestemming. Tijdens de jongerenreizen Kroatie zijn het vervoer naar locatie, de transfers, de overnachtingen en een activiteitenpakket allemaal al inclusief bij de reissom. Hierdoor maak je de activiteiten ook echt samen mee met je reissgroep en hoef je niet ter plekke nog mensen over te halen om samen iets te boeken. Je zult dus echt alles samen beleven en dat is wat deze groepsreizen zo fijn en gezellig maakt.

In Kroatie verblijven we dicht bij het strand. Het is zonnig en warm, en de sfeer is er heerlijk. Daarnaast is het ook nog eens een goed betaalbare bestemming. Het land is goed ontwikkeld, maar nog wel authentiek. En Split is druk, maar ook weer niet te druk :-). Naast dat je niet stil zal zitten tijdens de jongerenreizen Kroatie, heb je wel voldoende tijd om lekker naar het strand te gaan of om uit te gaan in Split. Dit maakt het een echte combinatievakantie van strand en actief.

Wat valt er te beleven in Split?

Er is ontzettend veel te beleven in Split! We sommen een aantal hoogtepunten voor je op.

 • Game of Thrones liefhebber?

Op verschillende prachtige plekken in Kroatië en ook in Split zijn scenes opgenomen voor de populaire serie Game of Thrones. Je kunt natuurlijk zelf de hoogtepunten opzoeken en met een aantal groepsgenoten een tourtje maken, maar het is ook mogelijk om een tour ter plekke te boeken die je langs alle hoogtepunten brengt. Een gids die je langs de punten brengt heeft natuurlijk altijd net iets meer achtergrondinformatie en kent de verborgen plekken, maar met een beetje zoekwerk op Google kom je er ook. Voorbeelden van plekken die gebruikt zijn voor de hitserie, zijn:

- Diocletian's Palace: de kelders (waar de draken van Khaleesi leven) en het stuk bij Brass Gate (waar de gevechten plaatsvonden tussen de unsullied en de Sons of Harpy)

- De straten van Meereen, ook wel Papaliceva: hier zijn verschillende scenes opgenomen, waaronder de scene met de slaven opstand

- De Golden Gate is gebruikt als de Poort van Meereen

Bovenstaande plekken zijn druk bezocht, zeker in het hoogseizoen, maar ook zeker de moeite waard als je de serie hebt bekeken!

 • Geschiedenis Split

Split is de een na grootste stad van Kroatie en kent een lange geschiedenis. Het paleis van Diocletianus is een gebouw van ruim 1700 jaar oud en is gebouwd in opdracht van de gelijknamige Romeinse keizer. Je kunt door heel Split smalle straatjes en gezellige pleintjes vinden. Ook zijn veel gebouwen gemaakt van marmeren stenen, waardoor het een Victoriaans sfeertje heeft. Het is van oudsher een Romeinse stad en het stadscentrum is daarom een absolute aanrader om te bezoeken.

 • Uitgaan in Split

De stad leent zich ook perfect voor een gezellige stapavond. De meeste nachtclubs en cafes kun je vinden rondom het Bacvice strand. Je kunt je hier tot in de late uurtjes vermaken, maar houd er wel rekening mee dat je een actieve vakantie hebt geboekt en fris weer klaar dient te staan voor de activiteiten. Houd het daarom een beetje verstandig. Voorbeelden van leuke clubs zijn:

- O'Hara Music Club

- Hemingway Bar

- Tropic Club

 • Strandvakantie Split

Geniet van de gezellige boulevard, haal een ijsje, neem een duik in de zee en struin lekker door de souvenir winkeltjes! Ook daar is Split perfect voor!

In ongeveer 20 minuten ben je met de lokale bus in het stadscentrum.

Het weer in Kroatië

Rondom Split is de maximale temperatuur in de maanden juni - september gemiddeld tussen de 21 en 26 graden. Minimaal ligt dit tussen de 11 en 15 graden. De gemiddelde zeetemperatuur is in juni 21 graden, in juli 24 graden, in augustus 25 graden en in september 23 graden. Het is tijdens de groepsreizen Kroatie gemiddeld gezien dus lekker warm weer, maar ook niet te heet. Ideaal! 

Wanneer moet ik de Kroatië jongerenreis boeken?

Het is lastig om een datum te koppelen aan wanneer je de Kroatie jongerenreizen moet boeken. Hier kunnen we helaas geen beloftes voor doen. De ene vertrekdatum komt sneller vol dan de andere. Wel is Kroatie een bestemming waarbij we het aanraden om tijdig te boeken. De Kroatie jongerenreizen zijn populaire reizen en helaas moeten we ieder jaar mensen teleurstellen omdat de jongerenreizen Kroatie al vol zitten. Vaak komen de eerste reizen al vol te zitten rond april/mei. Zeker als je met een groepje boekt en vast zit aan een bepaalde reisperiode kun je eigenlijk niet vroeg genoeg boeken.

Met de Kroatie Deluxe jongerenreis kunnen maximaal 24 personen mee per vertrekdatum. Bij deze groepsreis Kroatie reizen de leeftijdsgroepen 18-22 en 23-35 jaar samen. De Kroatie Actief groepsreis is voor alle leeftijdsgroepen. Er kunnen 60 personen mee met deze jongerenvakantie, verspreid over de verschillende leeftijdsgroepen. 

Heb je vragen over deze groepsreizen? Neem dan contact met ons op!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.