Wat te doen in Sequoia National Park?

Wat te doen in Sequoia National Park?

Verre groepsreizen

Het Sequoia National Park en het aangrenzende Kings Canyon liggen beiden in Californië en staan natuurlijk op het programma van onze singlereis Californië. In dit artikel geven we je tips en informatie. 

Een paar tips vooraf:

 • Doe voordat je het Nationaal Park in gaat de nodige boodschappen. Zorg dat je altijd voldoende water bij je hebt. 
 • Er zijn in de Nationale Parken weinig faciliteiten. Zo is de mogelijkheid om te tanken zeer beperkt en zijn er weinig punten waar je iets kunt kopen om te eten. 
 • Vermijd waar mogelijk het weekend. Dit kan niet altijd en ook bij onze rondreizen kunnen we het niet altijd voorkomen, maar het is doordeweeks een stuk rustiger. 

Van Three Rivers naar Sequoia National Park

Foothills Visitor Center

Het Foothills Visitor Center vind je net na Three Rivers aan de General Sherman Hwy. Dit zou het startpunt moeten zijn van elke bezoeker aan het park. De rangers hebben actuele informatie over mogelijke bosbranden en gebieden waar beren rondlopen. Ook weten we of bepaalde routes of wandelingen afgesloten zijn. Maak dus een tussenstop en spreek gerust iemand aan. Je zult merken dat ze je vragen graag voor je beantwoorden.

Sequoia tunnel log

Let op: tijdens de bezoeken aan een Nationaal Park is de reisbegeleider van Simi niet bij de groep. Je reist op eigen gelegenheid met de mensen in jouw auto door de Nationale Parken. 

Crescent Meadow Loop

Deze korte wandeling van ongeveer anderhalve kilometer is een aanrader en is grotendeels vlak. De wandeling brengt je naar de Crescent Meadows waar je omringd bent door de gigantische Sequoia's. De wandeling begint bij het parkeerterrein bij de Log Meadow Trailhead. Houd er rekening mee dat parkeerplekken beperkt beschikbaar zijn. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger je vertrekt, hoe meer je uit je dag kunt halen. 

Onderweg kom je langs Tharp's log. Dit is een grote omgevallen sequoia waar een huis in is gebouwd door een vroege pionier in het gebied. 

Je kunt deze wandeling uitbreiden met een wandeling naar Moro Rock. Je loopt dan in totaal een kleine 5 kilometer extra. Morro Rock is een mooi granieten uitkijkpunt. De Morro Rock wandeling wordt door veel Simi reizigers gedaan trouwens en bevalt altijd erg goed! 

Moro Rock wandeling

Tunnel Log

Dé plek voor een mooie foto is de plek waar je Tunnel Log kunt vinden. Bassie en Adriaan waren hier al eens, lang geleden, op hun rondreis Amerika. De Tunnel Log is een omgevallen sequoia boom waar een tunnel in is gemaakt en waar je vervolgens met de auto onderdoor kunt. Erg leuk!

General Sherman tree trail

Niet te missen tijdens je bezoek aan dit gebied is de wandeling naar de General Sherman Tree. Deze beroemde boom is de grootste boom ter wereld. Een eenvoudig wandelpad brengt je hierheen (anderhalf kilometer in totaal, ongeveer 800 meter enkele reis). Er is wel wat hoogteverschil, maar het blijft een eenvoudige wandeling.

Congress Trail

Een wat langere wandeling van ongeveer 5 kilometer die begint bij de General Sherman Tree. Vanuit hier loop je verder naar Congress Grove met verschillende gigantische sequoia's. Je loopt langs verschillende bomen met namen zoals de President Tree, de House Group met namen als Senate, Cabinet en Library en vervolgens naar de Chief Sequoyah Tree. 

Het voordeel van deze wandeling is dat het een rondwandeling is. Je komt dus weer uit bij de imposante General Sherman Tree. 

Hoewel er over het algemeen meer mensen zijn die dezelfde wandelingen doen, bestaat er de kans op het zien van beren. Zorg dat je je auto altijd vrij houdt van etensresten. Beren hebben geen enkele moeite met inbreken in auto's. 

Topokah Falls Trail

Een wat langere wandeling van 6,5 kilometer in totaal langs de Kaweah River naar de Topokah Falls. Ook deze wandeling wordt regelmatig door actieve Simi reizigers gedaan. We raden je wel aan om goede wandelschoenen mee te nemen! 

Lakes Trail

Dit is een pittige wandeling, in totaal 19 kilometer heen en terug. Je komt langs een aantal mooie meren zoals Heather Lake, Aster Lake en Emerald Lake. Doordat je verder weg bent van parkeerplaatsen kom je een stuk minder mensen tegen dan bij de meer geijkte wandelpaden. Deze wandeling kun je alleen doen als je goed voorbereid op pad gaat, goede wandelschoenen hebt etc. De wandeling begint bij Wolverton Trailhead bij Heather Lake.

In Kings Canyon NP: Mist Falls Trail (13 km totaal)

Een mooie daghike naar de Mist Falls van bijna 13 kilometer. Ook voor deze wandeling geldt dat je goed voorbereid op pad moet gaan. Deze wandeling begint bij het Roads End Trailhead aan het einde van State Route 180. Zorg ervoor dat je vroeg aankomt in verband met de beperkte parkeerplaatsen. Zeker in het weekend kan het erg druk zijn in zowel Kings Canyon als Sequoia. 

Sequoia NP

Voordat je gaat hiken

Voordat je een wandeling gaat maken:

 • Laat altijd iemand weten welke route je precies wilt gaan volgen.
 • In de VS zijn wandelroutes vaak veel minder goed gemarkeerd dan we gewend zijn in Europa. Verdiep je dus in de route.
 • Zorg voor voldoende snacks en water
 • Informeer bij de park rangers vooraf of er activiteit mbt beren bekend is en of er nog andere dingen zijn waar je op moet letten
 • Wees op tijd. De nationale parken zijn met name in het weekend vaak erg drukbezocht. Parkeerplekken zijn beperkt, dus wees op tijd. 

Sequoia

Overweeg de shuttlebussen in Sequoia NP

Er zijn een aantal shuttlebussen die je gratis kunt nemen. Je parkeert dan bij het visitor center en neemt vanaf hier de bus. Ook hier geldt dat op drukke dagen het soms wel even wachten is. Er zijn een viertal verschillende routes, waarvan de Giant Forest shuttle degene is die je het beste kunt nemen als je beperkt de tijd hebt.

Er zijn momenteel de volgende shuttles beschikbaar:

 1. Giant Forest Shuttle - rijdt onder andere naar de General Sherman Tree en stop bij Moro Rock en Crescent Meadow. 
 2. Lodgepole Visitor Center - stopt bij de campground en het visitor center. Voor je reis met Simi niet heel interessant. 
 3. Kings Canyon Visitor Center Shuttle
 4. Sequoia Shuttle (alleen in de zomer). Langs de meeste belangrijke punten in het park.

Met Simi Reizen naar het Sequoia National Park

Al jaren voert Simi Reizen onze succesvolle rondreis Californië uit. Behalve Sequoia National Park en Kings Canyon bezoek je tijdens deze reis het indrukwekkende Yosemite National Park, rijd je over de spectaculaire Highway 1, bezoek je populaire steden als South Lake Tahoe, Sacramento, San Francisco en Los Angeles, maar beleef je vooral een echt roadtripavontuur. Je reist uitsluitend met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. 

De rondreizen Californië worden uitgevoerd tussen half mei en eind oktober en zijn erg populair. De meeste mensen boeken deze groepsreis alleen en sluiten zich aan bij de groepsreis.