Grand Tour of the West: een roadtrip langs de hoogtepunten van de westkust van Amerika

Grand Tour of the West: een roadtrip langs de hoogtepunten van de westkust van Amerika

Verre groepsreizen Tips en adviezen Alleen op reis

Tijdens de rondreis: The Grand Tour of the West rijd je in SUV's de nationale parken van West-Amerika af. Doordat je rondreist in SUV's ben je veel flexibeler en kun je onderweg stoppen waar je maar wilt. Als je maar op tijd aankomt op het juiste adres natuurlijk! ;-)

In deze blog ga je meer informatie vinden over de nationale parken en gebieden die je gaat bezoeken tijdens deze roadtrip Verenigde Staten. Zo zijn er verschillende hikes die je kunt maken en zijn er genoeg leuke fotoplekjes. Je start je rondreis West Amerika in de drukke casino-stad Las Vegas. Hier halen we samen de huurauto's op waarmee je de komende twee weken West-Amerika mee gaat trotseren. Na het ophalen van de auto's kan de West Amerika roadtrip echt beginnen! Maar om je wat rust te gunnen na een lange vlucht overnachten we in een kleiner stadje in de buurt van Las Vegas, Henderson. Geen zorgen, later keer je nog terug naar deze drukke en slapeloze stad om het einde van je reis te vieren! Dan slapen we op de Strip. 

Tijdens de roadtrip Verenigde Staten krijg je ook een handig roadbook mee. Hierin staan tips voor onderweg, zoals hikes, optionele activiteiten en een beetje achtergrond informatie. Het is altijd handig om deze de dag van tevoren even door te nemen zodat je al een beetje een planning hebt.

West Amerika Roadtrip: Zion National Park

Op de tweede dag van de roadtrip Verenigde Staten breng je een bezoek aan Zion National Park. De rode zandstenen en rotsformaties zijn vernoemd naar de eerste kolonisten in het gebied. Je hebt vandaag zelf de gelegenheid om activiteiten te ondernemen of hikes te doen in Zion. Er zijn een aantal leuke hikes die je in dit gebied kunt maken:

 • Weeping Rock Trail - 0.6 KM
 • Hidden Canyon Trail - 5 KM
 • Canyon Overlook Trail - 1.5KM
 • The Narrows -  15.1 KM
 • Angles Landing - 8.7 KM

In het gebied kun je ook nog optioneel paardrijden, canyoningen en rotsklimmen. Wil je hiken? Houdt er dan rekening mee dat je vroeg moet vertrekken, je komt net van een lange vlucht af en zult waarschijnlijk last hebben van een jetlag. Kijk dus vooral naar wat je zelf aankan. Je kunt daarbij ook kiezen voor sightseeing en een korte hike.

Zion NP

Rondreis West Amerika: Grand Canyon North Rim

Op de derde dag van de West Amerika roadtrip breng je een bezoek aan de bekende Grand Canyon! De Grand Canyon bestaat uit twee delen: de North Rim en de South Rim. Vandaag breng je een bezoek aan de North Rim. De Grand Canyon is gevormd door erosie in combinatie met het uitslijten van de rotsen door de Colorado Rivier. Je kunt de Grand Canyon binnenrijden via de North Entrance Station. Je kunt informatie opdoen in het visitor center, hier kun je ook gelijk nog even naar het toilet gaan. Naast het visitor center ligt een mooi uitzichtpunt, Angel Point. Dit is de ideale locatie om je tour rond de North Rim Grand Canyon te starten.

Vervolgens kun je rijden naar de Cape Royal Road, deze weg brengt je langs alle mooie plekken van de North Rim. Ook in dit gebied kun je mooie hikes maken:

 • Cape Royal Trail - 1 KM
 • Cliffs Spring Trail - 1.6 KM
 • Transept Trail - 4.8 KM
 • Point Imperial Trail - 6.4 KM
 • Supai Tunnel Trail - 6.5 KM naar Supai Tunnel/2.4 KM naar Coconino Overlook.
 • Cape Final Trail - 6.4 KM

Grand Canyon North Rim

Roadtrip Verenigde Staten: Peek-a-boo Canyon

Op de vierde dag van de Rondreis West Amerika bezoek je de Peek-a-boo Canyon. Dit is het minder toeristische zusje van de Antelope Canyon. Dit is een grote kloof die natuurlijk is uitgehouwen door een doorstromende rivier. Nu zit er een grote split in waar je doorheen kunt wandelen, een indrukwekkende locatie om te bezoeken! Vanaf de parkeerplaats is het nog een stukje wandelen richting de canyon, dus neem vandaag voldoende water mee!

Peek-A-Boo Canyon

Bryce Canyon bezoeken tijdens de West Amerika roadtrip

Vandaag is het advies om vroeg te vertrekken, zo heb je genoeg tijd om een van de mooiste nationale parken te verkennen die je gaat bezoeken tijdens je rondreis West Amerika: De Bryce Canyon! Insider tip: Verken de Bryce Canyon van achter naar voren, zo vermijdt je enorme drukte. De Bryce Canyon staat vol met indrukwekkende smalle rotspilaren die op natuurlijke wijze zijn ontstaan vanuit kalk- en zandsteen. Tijdens het bezoek aan de Bryce Canyon kom je langs verschillende punten die de moeite waard zijn, de sightseeing plekken die we je aanraden zijn:

 • Rainbow Point - aan het einde van het park, dit is een goed beginpunt om het park te verkennen.
 • Yovimpa Point - als je de Bristlecone loop trail loopt (ongeveer 1,6 km) kun je eenvoudig ook naar het Yovimpa point lopen.
 • Black Birch Canyon - uitzicht over verschillende amphitheaters.
 • Argua Canyon - mooi natuurlijk uitzicht.
 • Natural Bridge - een boog van 29 meter hoog en 16 meter breed.
 • Farview Point - uitzichtpunt waar je bij goed weer één van de plateau's van de Grand Canyon kunt zien.
 • Piracy Point - kleine wandeling.

Ook hier kun je diverse mooie hikes maken:

 • Sunset to Sunrise Point - 1.6 KM - gemakkelijke wandeling met uitzicht op de Bryce Canyon.
 • Mossy Cave Trail - 1.3 KM - Een trail langs een rivier die je leidt naar een bemoste grot die zich in de winter vult met ijspegels.
 • Bristlecone Loop Trail - 1.6 KM - hoogste trail door het bos bovenop de Bryce Canyon.
 • Navajo Loop Trail - 2.2 KM - begint aan de rand van Sunset Point en leidt je naar de bodem van Bryce Canyon.
 • Queen's Garden Trail - 2.8 KM - wordt beschouwd als het minst moeilijke pad dat de canyon ingaat.
 • Tower Bridge Trail - 4.8 KM - uitzicht op iconische rotsformaties.
 • Sheep Creek / Swamp Canyon Trail - 6.4 KM - loopt door Swamp Canyon en wordt aan beide kanten begrensd door canyon walls.

Bryce Canyon

Cathedral Loop rondreis West Amerika

De Cathedral Loop is iets dat niet veel bezoekers doen. Het is een lastige route en zonder gids is het bijna niet te doen. Daarom zorgt dit voor een hele nieuwe ervaring tijdens de roadtrip Verenigde Staten! Vandaag stappen jullie dus weer in jullie SUV's want er staat een lange rijroute op het programma. De Cathedral Loop is een lange off-road route van 100 KM. Onderweg is veel te zien en je zult vooral monolieten tegenkomen. Monolieten zijn apart rechtopstaande rotsen die hoog boven de omgeving uitsteken. De gids leidt de route en tijdens de rit wordt er ook even een tussenstop gemaakt om te lunchen.

Cathedral Loop

Arches National Park bezoek groepsreis Grand Tour of the West

Op dezelfde dag als de Cathedral Loop breng je een bezoek aan Arches National Park. In het park zijn genoeg, je raad het misschien al, arches te vinden! Dit zijn stenen bruggen die een opening hebben, zodat het een boog vormt. In het park zijn er wel meer dan 2000 te vinden. Ook in dit park zijn leuke hikes te maken:

 • Balanced Rock Trail - 0.5 KM - korte wandeling die je leidt naar een fragiele rotsformatie.
 • The Windows Loop - 1.6 KM - leidt je naar de North- en South Window en de Turret Arch. Hier kun je inklimmen om foto's te maken.
 • Double Arch - 0.8 KM - leidt je naar de basis van twee stenen bruggen die aan één uiteinde verbonden zijn.
 • Fiery Furnace - een trail die alleen gemaakt kan worden onder begeleiding door een labyrint van smalle zandstenen canyons.
 • Delicate Arch - 4.8 KM - hike naar de Delicate Arch, de beroemdste stenen brug ter wereld.
 • Broken Arch Loop - 3.2 KM - steekt over een grote weide naar de Broken Arch.
 • Double Arch + Landscape Arch Trail - 8 KM - loop naar de Landscape Arch en vervolgens door naar de Double Arch.

Canyonlands bezoeken tijdens de Verenigde Staten groepsreis

De Canyonlands National Park vindt je bij het plaatsje Moab en is iets minder druk dan Arches. De Canyonlands bestaan uit ravijnen en tafelbergen die zijn uitgesleten door de Colorado Rivier en de Green River. In de Canyonlands zijn er twee hikes die we je aanraden om te maken tijdens de West Amerika Roadtrip:

 • Mesa Arch Trail - 0.8 KM - korte hike die leidt naar een boog aan de rand van een klif. Insider Tip: bezoek deze tijdens zonsondergang.
 • Aztec Butte Trail - 3 KM - dit pad splitst zich op in twee delen. Aan de rechterkant leidt het pad naar Aztec Buttle voor een prachtig uitzicht. Aan de linkerkant leidt het pad naar twee voorouderlijke Pueblo-structuren.

Ook zijn er twee bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn:

 • Petroglyphen - Een soort muurtekeningen die bepaalde scènes uitbeelden. In het visitor center kunnen ze je precies vertellen waar je deze kunt vinden.
 • Mill Canyon Dinosaur Trails - Bij Mill Canyon Dinosaur Trails kun je dinosporen vinden. Als je hier toch bent kun je net zo goed de Dinosaur Bone Trail lopen.

Monument Valley

Jullie rijden vandaag door het iconische Monument Valley heen. Monument Valley geeft een heel erg westerns gevoel en is prachtig om doorheen te rijden. Monument Valley wordt beheerd door de Navajo stam. Dit zorgt ervoor dat de Monument Valley je echt laat voelen als een cowboy die een rondreis West Amerika maakt! Los van het prachtige uitzicht zijn er een paar dingen die we aanraden tijdens je trip door Monument Valley heen:

 • Valley drive - 25 KM - deze route volgt ongeveer de lijnen van de hoofdweg, maar brengt je ondertussen langs de mooiste bezienswaardigheden.
 • Voordat je Monument Valley ingaat kun je ook een scenic drive in the valley of gods doen. Deze extra loop kun je doen vanaf Highway 261. De Valley of Gods is niet veel spectaculairder dan de Monument Valley, maar het is er wel stukken rustiger!

Monument Valley

Grand Canyon South Rim

Naast het bezoeken van de Grand Canyon North Rim kun je natuurlijk tijdens de rondreis West Amerika de South Rim niet overslaan! Vandaag bezoek je de andere kant van de Grand Canyon. De South Rim verschilt van de North Rim doordat de South Rim iets kaler is. Je komt hier minder bomen tegen en er is dus ook minder beschutting. Dus vul je waterfles maar alvast goed aan! We raden het sterk af om te hiken in de South Rim, juist doordat er zo weinig beschutting is wordt het er snel warm. Ook zijn er weinig makkelijke hikes die je kunt maken. We raden daarom twee Drives aan:

 • Desert View Drive - 35 KM - deze drive brengt je langs alle belangrijke punten van de Grand Canyon South Rim. Deze weg brengt je langs de Grandview Trailhead, Grandview Point, Buggeln, Moran Point, het Tusayan Museum and Ruin, Lipan Point, Navajo Point en de Desert View Tower. De weg begint (of eindigt) bij het visitor center en eindigt (of begint) bij de East Entrance. Onderweg zijn er leuke picknick plaatsen waar je dan even kunt lunchen.
 • De Hermit Road - 11 KM - Deze weg brengt je naar Mather Point, de Bright Angel Trailhead, Trailview Overlook, Maricopa Point, Powell Point, Hopi Point, Mohave Point, Monument Creek Vista, Pima Point en het eindpunt, de Hermit Trailhead. 

Heb je nou niet zo'n zin om zelf te rijden dan kun je ook vanuit Grand Canyon Village de gratis shuttlebus pakken. Deze bussen komen ook in delen waar je met de auto normaal gesproken niet komt. Er zijn drie relevante buslijnen in South Rim National Park. Deze zitten allemaal inbegrepen bij de entreeprijs:

 • Blauw - dit is de Village route. Deze bus gaat langs alle faciliteiten. Je rijdt dan langs restaurants en campings, handig om hier dan ook even naar de wc te gaan! (gehele route: 50 min.)
 • Rood - dit is de Hermit road route. Deze bus rijdt langs bezienswaardigheden waar je niet met de auto kunt komen. (gehele route 80 min.)
 • Oranje - de Kaibab Rim Route brengt je langs 5 mooie Canyon views. (gehele route: 50 min.)

Grand Canyon

 De ultieme rondreis West Amerika ervaring: Route 66

Naast het bezoeken van de Nationale Parken tijdens de roadtrip Verenigde Staten breng je ook nog een bezoek aan het iconische route 66. Route 66 staat bekend als een 3940 KM lange straat die door 8 staten heen loopt. De route brengt je langs verlaten gebieden, oude indianenreservaten en cowboyplaatsen. De route wordt vooral gereden door motorbikers die vanuit het Noorden de route afleggen. Jullie bezoeken de Route 66 in het plaatsje Kingman en onderweg rijden jullie er zelfs een stukje overheen! Dit is een klein dorpje waarbij je als het ware een stap terug doet in het verleden. De tijd van de cowboys en indianen!

Deze dag staat ook in het kader van de Helikoptervluchten. Deze helikoptervlucht zit niet inbegrepen bij je reissom maar kun je zelf bijboeken. Doe dit dan ook maximaal 7 dagen voor vertrek. Dit kan al na het boeken van de rondreis West Amerika via je Simi account. De mensen die een helikoptervlucht doen vertrekken weer richting de Grand Canyon. De andere groep kan zelf activiteiten ondernemen of alvast doorreizen naar Kingsman - Route 66.

Route 66

Joshua Tree National Park

Je maakt vandaag zelf uit of je naar Joshua Tree National Park gaat. Je kunt ook vroeger vertrekken naar Los Angeles en iets meer tijd in de stad doorbrengen. Joshua tree National Park is een stuk minder druk en bestaat uit twee verschillende woestijnlandschappen. De Colorado en de Mojave desert. Het park staat vooral bekend om de bijzondere cactussen en natuurlijk de Joshua Tree's! In het park zijn er twee eenvoudige hikes die je kunt doen:

 • Hidden Valley - 1.6 KM - deze wandeling biedt onderweg uitleg over het park. Je komt achter de geschiedenis van de bezienswaardigheden.
 • Lost Horse Mine - 6.4 KM - deze wandeling brengt je naar de meest succesvolle goudmijnen in Joshua Tree National Park. 

Je kunt natuurlijk ook met de auto de grote weg volgen. Door uit te stappen bij de bordjes kom je langs Skull Rock en verschillende vreemde rotsformaties. Deze route is goed te combineren met de Lost Horse Mine. Hoe verleidelijk het ook is om vroegtijdig naar Los Angeles te gaan raden we het sterk aan om tijdens de West Amerika Roadtrip toch nog even een klein bezoekje te brengen aan Joshua Tree NP.

Joshua Tree NP

Death Valley

Het is weer bijna het einde van de West Amerika Roadtrip, maar voordat je aankomt in Las Vegas heb je de optie om Death Valley te bezoeken. De temperaturen van deze woestijn kunnen wel oplopen tegen de 50 graden. De route via Death Valley is een stukje omrijden. Door rechtstreeks naar Las Vegas te rijden scheelt het je de helft van de reistijd. Maar aangezien je morgen nog een vrije dag hebt in deze grote stad, is het misschien zonde om Death Valley over te slaan.

Death Valley

Op stap in Los Angeles tijdens de Roadtrip Amerika

In Los Angeles is natuurlijk genoeg te doen, maar toch zijn er een paar leuke dingen die je niet kunt missen:

 • Hollywood Sign, deze kun je bereiken met een hike of als je een keertje iets rustiger aan wilt doen kun je hem ook bekijken vanaf de Griffith Observatory (Deze is zeker een bezoekje waard).
 • Venice Beach, Venice Beach is het populairste strand in Los Angeles, en dat is voor een reden! Het heeft een heerlijke Bohemiansfeer en grenst aan een leuke Boulevard met winkeltjes en straatmuzikanten!
 • Beverly Hills, in deze wijk wonnen de grootste pop- en filmsterren. We noemen het hier nu misschien een wijk, maar eigenlijk is Beverly Hills een stad op zichzelf!
 • Disney of Universal Studios, het is maar net wat je er voor over hebt, maar je kunt ook een leuk uitje doen naar Disney of Universal Studios. Maar vaak als je er dan toch bent, dan kun je het net zo goed gewoon doen!
 • Rodeo Drive, als je op zoek bent naar een heerlijke dag shoppen, dan is de Rodeo Drive de ideale locatie om dat te doen! Bekend door de vele luxe winkels is dit een van de meest populaire straten in LA.

Los Angeles

Op avontuur in het gebied van Las Vegas

Naast dat er genoeg te doen is in Las Vegas zelf, zijn er ook een paar mooie hikes die je in de omgeving kunt maken. Perfect om even de drukte van de grote stad te vermijden:

 • Valley of Fire, dit staatspark staat bekend om de intens rode rotsen en wordt relatief weinig bezocht. Het hangt af van hoevaak je stopt hoelang de rit duurt. Reken op een uurtje of 3 als je overal uit wilt stappen.
 • Red Rock Canyon - 20 KM - hier kun je de Scenic Drive volgen en prachtige rode rotsformaties tegenkomen.
 • Hoover Dam, deze ligt op de grens van Nevada en Arizona en is een indrukwekkende grote dam. De dam is gebouwd in de Colorado Rivier. 

Dan zit je Roadtrip Verenigde Staten er echt op en is het tijd om weer richting huis te vertrekken. 

Mee met Simi naar Amerika

Tijdens de Simi Reizen rondreis West Amerika weet je zeker dat je het meeste uit je bezoek haalt. Klinkt dit toch niet helemaal als jouw ding dan zijn er ook andere Amerika reizen die Simi organiseert: Californië en Canada. Als je wilt weten welke reis het beste bij jou past, vul dan de keuzehulp in!

Het kan soms overweldigend zijn hoeveel opties je hebt als je op zoek bent naar een Roadtrip Verenigde Staten. Simi heeft daarom een mooie reisroute opgesteld met enkele inbegrepen excursies. Door het rijden in aparte SUV's heb je tijdens de West Amerika Roadtrip genoeg tijd om zelf ook dingen te gaan ondernemen. We raden het dan ook sterk aan om voorafgaand je reis even kort te onderzoeken welke dingen je allemaal wilt bezoek in West-Amerika. Misschien ligt het wel op de route ;-). Je ontvangt van ons ook een handige roadbook met tips, wat helpt bij het maken van een planning. Bezoek naast de unieke natuur ook fantastische steden en maak kennis met het wilde westen!

Wil je alle groepsreizen zien?