menu
We hebben resultaten met Visa, inentingen en medicijnen
Let op: Het is bij Simi Reizen verplicht om tijdens het boeken van een groepsreis aan te geven welke medicijnen je gebruikt. Vergeet hier ook niet bij te vermelden welke diagnose je hebt. Simi Reizen dient dit te weten omdat wij hier vervolgens rekening mee kunnen houden. Dan weet je zeker dat je aan de activiteiten mee kunt doen. We willen immers dat je op een veilige manier een topvakantie hebt!
Waarschuwing: Weeg altijd je actieve vakantie goed af. Als je medicijnen gebruikt voor een ziekte, zoek altijd een bestemming op die bij jou past. Denk er wel aan dat er weinig persoonlijke aandacht is. De reisbegeleider, Simi host of lokale gids staat er voor iedereen en is geen arts of psycholoog. Op locatie krijgt iedereen ook een medische verklaring die je dient in te vullen. Zet hier ook je diagnose op en de medicijnen die je gebruikt. Uiteraard worden zodra je terug in Nederland bent alle gegevens verwijderd. Het kan voorkomen dat we in sommige gevallen nog contact opnemen om bijzonderheden te bespreken. Twijfel je of een locatie goed voor jou mogelijk is i.v.m. bijzonderheden? Overleg dan even met je huisarts voordat je boekt.
Het doorgeven van diëten en allergieën bij te boeken van een actieve vakantie is niet verplicht, maar uiteraard wel heel erg handig. Alleen door dit door te geven kunnen we er zo veel als mogelijk rekening mee houden. Houd er rekening mee dat we niet met hele specifieke diëten en allergieën rekening kunnen houden en dat ze in sommige landen ook niet bekend zijn met diëten en allergieën die in Nederland veel voorkomen.
Als je medicijnen gebruikt, controleer dan altijd of je een Schengen-verklaring of medicijnverklaring nodig hebt voor de actieve vakantie. Wij adviseren je om advies in te winnen bij je huisarts of bij de ambassade. Een medische verklaring is maximaal 1 jaar geldig. Dit is vanaf de dag dat de huisarts de verklaring heeft ondertekend. Neem altijd even contact op met je huisarts als je een nieuwe actieve vakantie onderneemt. Bekijk ruim van te voren of je voldoende voorraad hebt van het desbetreffende medicijn. Het zou vervelend zijn als je niet genoeg medicijnen hebt voor de hele singlereis. Als je gaat vliegen check dan altijd even de bagageregels. Over het algemeen geldt dat je jouw medicijnen mee moet nemen in je handbagage. Zo kan de douane gemakkelijk deze medicijnen controleren en koelen deze medicijnen niet af in het ruim.
Thuisapotheekje
Altijd handig om mee te nemen tijdens een actieve vakantie: paracetamol/ ibuprofen, (blaren) pleisters en anti-insectenmiddel.
Verschillend per actieve vakantie kun je ook overwegen om de volgende producten mee te nemen: Norit, reisziektetabletten, ORS en desinfectiemiddel.
Gebruik je medicatie?
Als je met een dieet op actieve vakantie gaat, dan kan dat soms best een challenge zijn. In Nederland hebben we talloze opties voor vegetarisch, glutenvrij, veganistisch, halal en lactosevrij eten. Echter is dit niet in alle landen even vanzelfsprekend. Zijn er wel genoeg vegetarische opties op mijn bestemming? Hoe doen we dat met gezamenlijk een maaltijd bereiden? Ik kan niet tegen pinda's, kan ik wel mee met de groepsreizen? Dit zijn voorbeelden van vragen die we regelmatig krijgen. In 99% van de gevallen kun je natuurlijk prima met ons mee op reis! Echter zijn er wel een aantal punten om rekening mee te houden.
Dieet aangeven
Indien je een dieet hebt of bijvoorbeeld vegetarisch eet, vergeet dit dan niet aan te geven bij het maken van je boeking van je actieve vakantie. Enkel op deze manier kunnen wij er rekening mee houden. Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven wat je echt niet mag eten omdat je er anders bijvoorbeeld ziek van wordt, of wat je dieet inhoudt. Ben je vegetarisch? Vergeet er dan ook niet bij te vermelden of je enkel geen vlees eet, of zowel geen vlees als vis. Hoe duidelijker, hoe gemakkelijker alles verloopt voor zowel jou als voor ons!
Ik heb een dieet / ik ben vegetarisch / ik ben veganistisch / ik eet halal
Indien de maaltijden (deels) bij je actieve vakantie zijn inbegrepen (zie inclusief en exclusief bij het kopje "reisinformatie" op de reispagina), dan geven we dit door aan onze contactpersoon in het buitenland. Zo goed als altijd hoef je geen problemen te verwachten en kan er prima rekening mee worden gehouden. Mocht iets echt heel uitdagend worden, dan nemen we contact met je op. Indien we geen contact met je opnemen, kun je ervan uit gaan dat het helemaal goed komt.
Indien de maaltijden niet zijn inbegrepen, zijn er twee verschillende situaties.
Heb je een campingreis geboekt? Vaak maakt de groep dan samen een potje om hiervan inkopen te doen en om gezamenlijk te koken. Indien je het netjes bij je boeking hebt aangegeven, zijn we ervan op de hoogte. De reisbegeleider of Simi-host kan je als je erom vraagt meestal prima ondersteunen bij het doen van inkopen tijdens de singlereis. Het kan handig zijn om ook bij de groep de bijzonderheden aan te geven, zodat zij er ook rekening mee kunnen houden. Indien de bijzonderheden gemakkelijk zijn, zal je zien dat de groep er prima rekening mee zal houden bij het doen van inkopen. Als er meerdere mensen vegetarisch eten, kun je natuurlijk ook gemakkelijk met dit groepje samen iets lekkers koken. Is de bijzonderheid iets ingewikkelder? Heb je bijvoorbeeld een pinda allergie? Dan zal het wat moeilijker zijn om er als groep rekening mee te houden, aangezien het kan voorkomen dat er bijvoorbeeld pinda sporen in een verpakking zitten. Nu ligt het er volledig aan in hoeverre je ergens ziek van wordt. Is dit bij jou heel ernstig? Dan kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en de pan na gebruik goed schoonmaken, om vervolgens je maaltijd te koken die je zelf goed hebt gecontroleerd. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om niet mee te doen met de gezamenlijk pot en om zelf je inkopen te doen (of het doorgeven aan de personen die boodschappen doen). Je wilt immers niet ziek worden op actieve vakantie!
Bij actieve vakanties waarbij je slaapt in een hotel of hostel is het verhaal iets anders. Je kookt dan vaak niet gezamenlijk de maaltijd, waardoor je iets meer opties hebt. Het ontbijt eet je of in het ho(s)tel of je koopt wat in een supermarkt. Indien het ontbijt is inbegrepen nemen wij contact op met onze contactpersoon in het buitenland. Mocht dit niet zo zijn en je koopt je ontbijt en lunch in de supermarkt, dan heb je natuurlijk de vrijheid om zelf te bekijken wat je wel en niet mag eten. In de avonden zul je zien dat de groep vaak gezamenlijk of in kleinere groepjes uit eten gaat in een restaurant of in een eetzaakje. Hier kies je dan ook de maaltijd zelf, waardoor je ook hier weer kunt kijken wat voor gerechten binnen jouw wensen vallen. Hebben jullie tijdens de reis al plannen gemaakt voor een bepaald restaurant en wil je het van tevoren zeker weten? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het restaurant op te bellen om het na te vragen. Of wat eenvoudiger: de menukaart online opzoeken.
Tip snacks: Een tip die we kunnen meegeven is om vanuit Nederland wat snacks mee te nemen. Zo heb je altijd wat bij je en weet je daarnaast altijd wat er exact in zit. De ingredienten op een verpakking lezen in het Kroatisch kan immers heel challenging zijn en zo heb je altijd wat achter de hand. Eet je glutenvrij? Dan kan het ook een tip zijn om vanuit Nederland wat basis spulletjes mee te nemen, zoals glutenvrije pasta.
Tip vliegreis: Ga je mee met een vliegreis waarbij je aan boord zult eten? Dan dien je zelf contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. Per maatschappij verschilt het hoe ver je het van tevoren door moet geven, maar vaak is 48 uur van tevoren voldoende. Dit kun je controleren op de website van de desbetreffende vliegmaatschappij.
Voor allergieen is het een kwestie van het duidelijk aangeven bij je boeking en eventuele spullen meenemen die nodig zijn, bijvoorbeeld een Epipen of medicijnen. Indien je medicijnen gebruikt, dan heb je soms een medisch paspoort nodig om het mee te mogen nemen naar het buitenland. Neem contact op met je huisarts om dit na te vragen. Verder is het hetzelfde verhaal als bij een dieet.
Bij het overgrote deel van onze actieve vakanties zul je zien dat er prima oplossingen te bedenken zijn. Ook hebben wij reizen waarbij je in de bergen zult verblijven of waarbij je het overgrote deel van de reis enkel langs kleinere supermarkten komt. Daarnaast is het van belang dat je weet dat onze groepsreizen niet ontwikkeld zijn voor mensen met hele specifieke bijzonderheden. Onze reisbegeleiders, Simi-hosts en lokale gidsen staan altijd klaar om je te helpen, maar staan er voor de gehele groep en zijn geen zorgverleners. Indien je meer ondersteuning nodig hebt, kunnen de reizen van Simi Reizen niet ideaal voor je zijn. Twijfel je over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!
De gegevens die je doorgeeft worden uitsluitend gedeeld met je reisbegeleider, Simi-host of lokale gids en niet met andere reizigers. Wij vragen de infromatie uitsluitend om ervoor te zorgen dat we je een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen.
Meer weten?
Groepsreizen,
jongerenreizen en
single reizen. Simi is dé aanbieder van groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud. Je reist altijd in een gezellige groep met mensen die op zoek zijn naar een gezellige, avontuurlijke en mooie groepsreis.
Jaarlijks reizen duizenden jongeren mee met Simi, waarvan een groot deel (zeker 70%) alleen boekt. Ga voor uiteenlopende vakanties, specifiek voor avontuurlijke jongeren en sluit je aan bij één van onze groepsreizen. Met meer dan 35 reisbestemmingen vertrekken wij het hele jaar door op reis. Samen met je medereizigers beleef je je reis ook echt: excursies zijn over het algemeen al inbegrepen, evenals vervoer en alle overnachtingen.
Jongerenreizen, groepsreizen & singlereizen
© 2024 Simi Reizen