Rondreizen Amerika en Canada

Als je met Simi 1 van de groepsreizen in de VS boekt reis je flexibel. In plaats van met een touringcar reis je met auto's door de mooiste regio's van de VS en Canada. Een groepsreis, maar met de flexibiliteit om op bepaalde punten af te wijken van het programma. Tijdens onze rondreizen en groepsvakanties in de VS combineer je flexibiliteit met een mooie rondreis met reisleider. 

Rondreis Canada en Noord-West Amerika 15 dagen

Rondreis groepsreis Californie 15 dagen

Jongerenreis Amerika  Jongerenvakanties amerika 

15-daagse Nationale Parken rondreis midwesten

14-daagse groepsreis Alaska, VS 

Groepsreizen midwesten VS 

Groepsreizen Alaska

Kies uit twee uiteenlopende groepsreizen naar de Verenigde Staten en Canada. De rondreis door Canada en Noord-west Amerika voert je langs de meest fantastische nationale parken. Je komt in kleine stadjes, maar ook langs plekken waar je helemaal niemand tegenkomt. Met het bezoek aan nationale parken zoals Banff, Jasper, Glacier en natuurlijk Yellowstone kijk je tijdens deze groepsvakantie je ogen uit, gegarandeerd!

De tweede groepsreis die je kunt kiezen voert je door het fantastische Californie. We beginnen en eindigen de rondreis in Los Angeles, maar bezoeken ook het Sequoia National Forest, Yosemite National Park en grote steden als San Francisco en Los Angeles tijdens deze groepsvakantie.


Voor reizen naar de USA met Simi gelden de volgende voorwaarden:

1. Voor reizen naar de USA is het aanvragen van een ESTA (visum) verplicht. Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het correct regelen hiervan. Wij kunnen hierbij natuurlijk wel ondersteunen.

2. Voor reizen naar Canada is het aanvragen van een ETA (visum) verplicht. De kosten hiervoor bedragen 7 CAD.

3. We reizen onze rondreizen met auto's. Dat betekent dat voor elke groepsreis een aantal chauffeurs nodig zijn die het leuk vinden om te rijden. Het eigen risico wordt door Simi Reizen volledig afgekocht. Elke auto heeft de mogelijkheid om met minimaal 2 bestuurders op pad te gaan. De minimale leeftijd om een huurauto te mogen besturen is 21 jaar, waarbij je je rijbewijs minimaal 1 jaar moet hebben.


Waarom jongeren groepsreizen naar Amerika?

Europa heeft natuurlijk enorm veel te bieden op het gebied van allerlei soorten vakanties. Echter, wie wel eens in Amerika op vakantie geweest is weet dat er enorm veel verschillen zijn. Letterlijk alles is groter, de afstanden kunnen enorm zijn en elke staat heeft, net als elk land binnen Europa, weer eigen unieke natuur en bezienswaardigheden.

Rondreizen Amerika en Canada

Groepsreis Californie

15-daagse rondreis door bruisend Californie. Bezoek de hoogtepunten van deze prachtige staat en geniet van ultieme natuur en echte wereldsteden. Een afwisselende groepsvakantie en rondreis langs de mooiste plekken van Californie, met als hoogtepunten: San Francisco, Los Angeles, Yosemite en het Sequoia National Forest. Ga voor een avontuurlijke, afwisselende jongeren groepsreis met leeftijdsgenoten.

Californië is perfect geschikt voor iedereen die Amerika wil beleven, maar geen extreme afstanden wil rijden. In Californie vind je alles op kleine schaal wat je in de VS kunt vinden. Van de bekende stranden tot grote steden, van kleine dorpjes tot extreme natuurgebieden. Daarnaast is het klimaat in Californie ook nog eens super aantrekkelijk! 

Californie groepsreizen Jongerenreizen USA


 

Groepsrondreis Canada en het Noorden van de VS

Deze groepsreis begint en eindigt in Canada en staat geheel in het teken van natuur. We beginnen de reis in Calgary en reizen via Banff en Jasper naar het noorden van de VS waar we een aantal bijzondere nationale parken bezoeken zoals Yellowstone National Park, de Grand Tetons en Glacier National Park. Een aanrader voor natuurliefhebbers die een mooie rondreis willen maken die niet alleen maar door toeristische gebieden gaat.

De variatie tijdens deze rondreis is enorm. Van de bergen in Banff en Jasper tot de vlaktes van Montana, de bossen van Idaho en de verlaten leegte van Craters of the Moon national monument, deze reis brengt je door enorm veel afwisselende natuur en door het echte Amerika. Dankzij onze rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Calgary ben je in no time op bestemming en begint je vakantie goed. 

Groepsreis USA Canada USA Canada natuurvakantie

Groepsreizen Alaska

Alaska staat op de bucketlist van veel mensen en leent zich uitstekend voor een groepsreis. Enigszins onherbergzaam, ruig, met weinig mensen en met vooral heel veel dingen die anders zijn maken Alaska tot een bijzondere reisbestemming. Tijdens de 15-daagse groepsrondreis Alaska reizen we in campertrucks door Alaska. We beginnen en eindigen in Anchorage, gunstig gelegen en vrijwel rechtstreeks bevlogen met Icelandair (kleine overstap in IJsland).

In twee weken tijd bezoeken we gletsjers, bergen en rijden we dwars door de natuur in onze campertrucks. Een ideale manier om Alaska te combineren met een kampeerreis, met natuurlijk kans op beren en andere wilde dieren onderweg. Een avontuurlijke reis voor jongeren tussen de 18 en 35 die houden van avontuur en uitdaging!

Deze reis is een aanrader voor wie van natuur houdt, er niet tegen opziet om te kamperen op de mooiste plekjes en die op zoek is naar een echte roadtrip. Deze reis wordt zowel door singles als door mensen die samen reizen geboekt. Boek je de reis als singlevakantie, dan bepaal je naar aanleiding van de heenweg met wie je tent/campertruck deelt. Reis je samen, dan kun je uiteraard sowieso samen ingedeeld worden. 

Alaska groepsvakanties Groepsreis 2018 alaska


 

Nationale Parken in het midwesten van de USA - rondreis

Deze rondreis is nieuw in 2018 en brengt je naar veel van de bekende nationale parken in de VS. We beginnen en eindigen bij deze groepsvakantie in Las Vegas, maar brengen het overgrote deel van de reis door in stadjes in Utah en Arizona. Geniet van een unieke rondreis langs onder andere de Grand Canyon (North rim en South Rim, Bryce Canyon, Zion National Park, Canyonlands National Park, Arches National Park en Death Valley. Bezoek LA en Vegas en geniet van een afwisselende groepsreis!

De reis begint in Las Vegas, brengt je vervolgens naar het stadje Kanab in Utah, vanwaar we onder andere Bryce Canyon bezoeken, maar ook de North Rim van de Grand Canyon is goed te bezoeken vanuit Kanab. We rijden vervolgens richting Moab waar we ook een aantal dagen blijven om Canyonlands National Park en Arches National Park te zien. Ook Capitol reef national park is goed te berijden vanaf Moab. 

Tijdens deze reis ben je veel in de natuur en ontdek je hoe afwisselend de woestijn kan zijn. Je komt onder andere langs het legendarische monument valley, waar ontelbare westerns opgenomen zijn. 

Monument valley groepsreis Canyonlands NP groepsreis


 

 


ESTA - visum

Voor het reizen naar de Verenigde Staten is het verplicht om vooraf toestemming te verkrijgen. Deze pre-screening is bedoeld om een soort toelating vooraf te krijgen. ESTA is uitsluitend online aan te vragen en kost 14$ op dit moment. Deze kosten kun je uitsluitend met een creditcard betalen. Heb je deze niet zelf, vraag dan iemand in je directe omgeving om het voor te schieten. Meer weten over ESTA?


Voor wie zijn deze jongeren-reizen geschikt?

Ben je iemand die heel veel waarde hecht aan zekerheid en voorspelbaarheid? Dan raden we je 1 van onze actieve jongeren vakanties binnen Europa aan. De reizen zoals we die in Amerika zullen organiseren vereisen nu eenmaal wat felxibiliteit. Houd er daarnaast rekening mee dat we minimaal 13 uur onderweg zijn met het vliegtuig en onderweg 1 overstap hebben. Dat gaat allemaal vanzelf en we leggen je vooraf uit wat er dan gebeurt, maar houd er wel rekening mee.

Over Amerika als vakantieland

In veel opzichten is Amerika als vakantieland aardig goedkoop. Er zijn veel grote shopping centres waar je tegen hele scherpe prijzen kleding en schoenen kunt kopen, maar ook om uit eten te gaan ben je lang niet zoveel kwijt als in Nederland. Groot voordeel is dat het ook nog eens snel gaat! Tip: als je cola bij je eten bestelt wordt het vrijwel overal gratis bijgevuld!

Amerika is over het algemeen een heel veilig land, waar je je als toerist niet druk hoeft te maken. Wij kiezen voor reizen in gebieden die bij toeristen populair zijn, maar kiezen ook voor reizen die niet heel standaard zijn.

Er wordt in Amerika met de dollar betaald. De koers hiervan wisselt per dag en kan soms heftig schommelen. De verwachting is dat de koers in 2017 weer iets gunstiger wordt voor Europeanen, waardoor alles in feite goedkoper wordt op vakantie.

Jongerenreizen Amerika Groepsreis Amerika

Rondreizen Amerika groepen

Een groepsvakantie Amerika staat bij veel mensen wel op het verlanglijstje en terecht! Het is een prachtig continent met ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Tijdens onze groepsvakanties Amerika kun je momenteel kiezen uit twee verschillende reizen. Beide reizen zijn vervolgens ook nog eens met elkaar te combineren. Ideaal, want zo heb je een lange vakantie tegen een zeer betaalbaar bedrag!

Rondreizen Amerika 2018

Amerika is nog steeds enorm aantrekkelijk voor een groepsvakantie. Hoewel onze reizen geen echte singlereizen zijn, worden onze Amerika rondreizen wel veel door singles geboekt. In 2017 kun je kiezen uit de rondreis Amerika waarbij je meer de natuur in gaat, of je kunt kiezen voor een rondreis door Californie met hoogtepunten als de Golden Gate Bridge, Venice Beach en Yosemite National Park.

De rondreizen Amerika die door Simi worden georganiseerd zijn anders. Je reist veel flexibeler dan met een touringcar of standaard bus waarbij je alleen maar highlights ziet. Bij een rondreis met Simi heb je meer flexibiliteit en meer mogelijkheid om je groepsreis in te vullen aan de hand van je eigen wensen.

Singlereis of alleenreizend een Amerika reis doen?

Het grootste deel van de mensen die deze groepsreizen boeken reizen alleen. Doordat je twee weken echt met elkaar op pad gaat leer je elkaar natuurlijk goed kennen. Hoewel alleen reizen altijd wel even spannend is, is het in onze ervaring ook een extra uitdaging en net iets avontuurlijker. Bij Simi kun je vooraf op veel manieren al kennismaken met je reisgenoten.

Je ontvangt een inlogcode en wachtwoord en kunt daarmee via het forum of via whatsapp alvast kennis met elkaar maken. Sommige groepen spreken zelfs voor vertrek al af. Hoewel onze reis geen echte singlereis is, wordt deze groepsreis vooral geboekt door jongeren tussen de 22 en 30 jaar oud die alleen reizen.

Door onze manier van reizen beleef je een echte groepsreis, maar heb je ook de flexbiliteite om dingen zelf in te vullen op momenten dat het kan.

Flexibel rondreizen

Bij Simi Reizen pakken we het vaak net iets anders aan. We hebben gemerkt dat veel mensen het idee van een groepsreis opzich wel bevalt, maar 15 dagen continu met elkaar optrekken is wellicht het andere uiterste. Doordat je bij onze rondreizen in auto's rijd zijn we veel flexibeler dan wanneer we met een touringcar zouden reizen. Zo kun je veel meer zelf bepalen met wie je in de auto stapt, maar is het ook veel makkelijker om afwijkende plannen (na overleg met de reisleider!) te doen.

Zo hebben we regelmatig reizigers die kiezen voor een paardrijtocht, raften of het maken van een mooie hike, terwijl anderen ervoor kiezen om eerder in het hotel aan te komen en te genieten van wat rust.

Natuurlijk breng je nog steeds een groot deel van de tijd met je groep door. In de meeste gevallen reis je toch samen, maar ook in de avonden en ochtenden kom je elkaar natuurlijk tegen en kun je eenvoudig plannen maken en aanpassen.

Simi Reizen verzorgt voor elke auto een simkaartje met zowel data als belminuten waardoor je eenvoudig onderling contact kunt houden en navigeren. Hierdoor kun je eenvoudig met elkaar communiceren en dingen afspreken.

Meer:

Jongerenreis
Singlereizen
Groepsreizen

Simi Reizen blog