Rondreizen USA & Canada 18-35 jr

Verenigde Staten & Canada

Simi organiseert unieke roadtrips door de mooiste gebieden van de Verenigde Staten en Canada. Met deze groepsreizen reis je per SUV flexibel door unieke natuurgebieden, grote steden en indrukwekkende plekken die absoluut op je bucketlist horen. 

We reizen in groepen van maximaal 19 personen in meerdere SUV's onze route. Onderweg bezoek je fantastische gebieden en reis je altijd met mensen tussen de 18 en 35 jaar, Nederlandstalige reisleiding én heb je ook nog eens de flexibiliteit om overdag van het programma af te wijken en dingen te doen die je zelf uitgezocht hebt. Het enige wat wij vragen is om voor 19:00 in het hotel aan te komen, zodat we gezellig met de groep kunnen eten en kunnen genieten van gezellige avonden. 

De verschillende rondreizen kennen weinig overlap, maar als je alle rondreizen gedaan hebt, heb je de meest imposante gebieden gezien! Veel reizigers kiezen elk jaar een andere reis en maken zo een ultieme roadtrip!

Lees onze pagina's goed door, want de USA rondreizen die we organiseren, zijn meer roadtrips dan een georganiseerde groepsreis. Superleuk, maar dus heel anders dan in een bus stappen en gaan. 

Rondreizen 18-35 jaar USA 2019

Rondreis Californië 15-dagen

15 dagen

Reis met mensen van je eigen leeftijd door Californië tijdens deze 15-daagse roadtrip. Bezoek LA, San Francisco en Yosemite en geniet met deze roadtrip.

 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2399.00
BEKIJK REIS

Rondreis Nationale parken usa

15 dagen

Actieve groepsreis van 15 dagen door indrukwekkende natuur, langs mooie steden en langs hoogtepunten van de Verenigde Staten. Groepsreis en roadtrip in 1.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2199.00
BEKIJK REIS

Groepsrondreis USA en Canada

15 dagen

Canada en USA ontdekken met groepsgenoten in SUV's. Samen met 18 tot 35 jarigen ontdek je in 15 dagen Yellowstone, Banff en andere mooie nationale parken. 

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Bagage inclusief
voor 2399.00
BEKIJK REIS

New York en Washington

10 dagen

Bezoek New York en Washington tijdens deze 9-daagse groepsreis in de periode tussen thanksgiving en kerst. Geniet van de sfeer en ontdek beide steden.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 1599.00
BEKIJK REIS

Rondreis USA en Canada

15 dagen

15-daagse actieve rondreis in SUV's met mensen tussen 18 en 35 jaar. Rondreis langs mooie nationale parken in de VS en Canada. Bezoek indrukwekken Yellowstone en beleef de VS en Canada.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Bagage inclusief
voor 2399.00
BEKIJK REIS

Rondreizen Californie

15 dagen

Avontuurlijke roadtrip door Californië. 15-daagse rondreis met oa. Los Angeles en San Francisco als hoogtepunten. 

 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2399.00
BEKIJK REIS

Nationale Parken rondreis Verenigde Staten

15 dagen

De Vernigde Staten kent mooie nationale parken. Ontdek in 15 dagen diverse nationale parken met leeftijdsgenoten tijdens deze rondreis USA.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2199.00
BEKIJK REIS

Groepsvakantie New York & Washington

10 dagen

Gezellige groepsreis tussen thanksgiving en kerst. Incl. retourvlucht, bagage, activiteiten en een gezellig hotel. Ontdek New York deze winter!

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 1599.00
BEKIJK REIS

USA avonturen met Simi: 

 • Avontuurlijke reizen per SUV
 • Max. 19 personen
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Groepsreis, maar dan flexibel
 • De mooiste Nationale Parken
 • Verschillende reizen door de VS & Canada
 • Degelijke hotels en motels
 • 98% van de USA/Canada reizen gaan door!

Groepsreis Californie

15-daagse rondreis door bruisend Californie. Bezoek de hoogtepunten van deze prachtige staat en geniet van ultieme natuur en echte wereldsteden. Een afwisselende groepsvakantie en rondreis langs de mooiste plekken van Californie, met als hoogtepunten: San Francisco, Los Angeles, Yosemite en het Sequoia National Forest. Ga voor een avontuurlijke, afwisselende jongeren groepsreis met leeftijdsgenoten.

Californië is perfect geschikt voor iedereen die Amerika wil beleven, maar geen extreme afstanden wil rijden. In Californie vind je alles op kleine schaal wat je in de VS kunt vinden. Van de bekende stranden tot grote steden, van kleine dorpjes tot extreme natuurgebieden. Daarnaast is het klimaat in Californie ook nog eens super aantrekkelijk! 

Californië is 1 van de meest afwisselende staten in de VS en leent zich perfect voor een singlereis. Over het algemeen boeken reizigers de rondreizen Californië alleen, hoewel er ook wel eens mensen samen reizen. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer 80% alleenreizend, 20% samen met iemand. De maximale groepsgrootte van onze rondreizen in de Verenigde Staten is 19 personen en 1 reisleider. 


Groepsrondreis Canada en het Noorden van de VS

Deze groepsreis begint en eindigt in Canada en staat geheel in het teken van natuur. We beginnen de reis in Calgary en reizen via Banff en Jasper naar het noorden van de VS waar we een aantal bijzondere nationale parken bezoeken zoals Yellowstone National Park, de Grand Tetons en Glacier National Park. Een aanrader voor natuurliefhebbers die een mooie rondreis willen maken die niet alleen maar door toeristische gebieden gaat.

De variatie tijdens deze rondreis is enorm. Van de bergen in Banff en Jasper tot de vlaktes van Montana, de bossen van Idaho en de verlaten leegte van Craters of the Moon national monument, deze reis brengt je door enorm veel afwisselende natuur en door het echte Amerika.

Als je het echte Amerika wilt zien en de meeste bekende nationale parken van Canada, dan is deze rondreis perfect voor je. We reizen gedeeltelijk langs plekken die toeristisch zijn, zoals Banff en Yellowstone National Park, maar ook grote delen door minder bekende, maar minstens zo mooie gebieden. Zo is het gedeelte van de rondreis waarbij we door Idaho reizen een echte aanrader!

Groepsreis USA Canada 


Groepsreizen Alaska

Alaska staat op de bucketlist van veel mensen en leent zich uitstekend voor een groepsreis. Enigszins onherbergzaam, ruig, met weinig mensen en met vooral heel veel dingen die anders zijn maken Alaska tot een bijzondere reisbestemming. Tijdens de 15-daagse groepsrondreis Alaska reizen we in campertrucks door Alaska. We beginnen en eindigen in Anchorage, gunstig gelegen en vrijwel rechtstreeks bevlogen met Icelandair (kleine overstap in IJsland).

In twee weken tijd bezoeken we gletsjers, bergen en rijden we dwars door de natuur in onze campertrucks. Een ideale manier om Alaska te combineren met een kampeerreis, met natuurlijk kans op beren en andere wilde dieren onderweg. Een avontuurlijke reis voor jongeren tussen de 18 en 35 die houden van avontuur en uitdaging!

Deze reis is een aanrader voor wie van natuur houdt, er niet tegen opziet om te kamperen op de mooiste plekjes en die op zoek is naar een echte roadtrip. Deze reis wordt zowel door singles als door mensen die samen reizen geboekt. Boek je de reis als singlevakantie, dan bepaal je naar aanleiding van de heenweg met wie je tent/campertruck deelt. Reis je samen, dan kun je uiteraard sowieso samen ingedeeld worden. 

Alaska groepsvakanties 


Singlereis - Nationale Parken USA - rondreis

Deze rondreis was nieuw in 2018 en brengt je naar veel van de bekende nationale parken in de VS. Het was afgelopen jaar een groot succes en ook dit jaar kun je weer mee met deze prachtige reis! We beginnen en eindigen bij deze groepsvakantie in Las Vegas, maar brengen het overgrote deel van de reis door in stadjes in Utah en Arizona. Geniet van een unieke rondreis langs onder andere de Grand Canyon (North rim en South Rim, Bryce Canyon, Zion National Park, Canyonlands National Park, Arches National Park en Death Valley. Bezoek LA en Vegas en geniet van een afwisselende groepsreis!

De reis begint in Las Vegas, brengt je vervolgens naar het stadje Kanab in Utah, vanwaar we onder andere Bryce Canyon bezoeken, maar ook de North Rim van de Grand Canyon is goed te bezoeken vanuit Kanab. We rijden vervolgens richting Moab waar we ook een aantal dagen blijven om Canyonlands National Park en Arches National Park te zien. Ook Capitol reef national park is goed te berijden vanaf Moab. 

Tijdens deze reis ben je veel in de natuur en ontdek je hoe afwisselend de woestijn kan zijn. Je komt onder andere langs het legendarische monument valley, waar ontelbare westerns opgenomen zijn. 

Monument valley groepsreis 


Singlereizen USA

De groepsreizen die je met Simi boekt zijn geen echte singlereizen. Wel is het zo dat er overwegens single reizende mensen meegaan. Het gebeurt wel eens dat mensen met 2, 3 of 4 personen boeken, maar in 80% van de gevallen worden onze reizen geboekt door alleenreizenden. Daarbuiten maakt het natuurlijk niet zo heel veel uit, niemand boekt een groepsreis om vervolgens geen contact met andere mensen te zoeken. 

Waarom groepsreizen naar Amerika?

Europa heeft natuurlijk enorm veel te bieden op het gebied van allerlei soorten vakanties. Echter, wie wel eens in Amerika op vakantie geweest is weet dat er enorm veel verschillen zijn. Letterlijk alles is groter, de afstanden kunnen enorm zijn en elke staat heeft, net als elk land binnen Europa, weer eigen unieke natuur en bezienswaardigheden.

Voor wie zijn deze jongeren-reizen geschikt?

Ben je iemand die heel veel waarde hecht aan zekerheid en voorspelbaarheid? Dan raden we je 1 van onze actieve jongeren vakanties binnen Europa aan. De reizen zoals we die in Amerika zullen organiseren vereisen nu eenmaal wat felxibiliteit. Houd er daarnaast rekening mee dat we minimaal 13 uur onderweg zijn met het vliegtuig en onderweg 1 overstap hebben. Dat gaat allemaal vanzelf en we leggen je vooraf uit wat er dan gebeurt, maar houd er wel rekening mee.

ESTA - visum

Voor het reizen naar de Verenigde Staten is het verplicht om vooraf toestemming te verkrijgen. Deze pre-screening is bedoeld om een soort toelating vooraf te krijgen. ESTA is uitsluitend online aan te vragen en kost 14$ op dit moment. Deze kosten kun je uitsluitend met een creditcard betalen. Heb je deze niet zelf, vraag dan iemand in je directe omgeving om het voor te schieten. Meer weten over ESTA?

Over Amerika als vakantieland

In veel opzichten is Amerika als vakantieland aardig goedkoop. Er zijn veel grote shopping centres waar je tegen hele scherpe prijzen kleding en schoenen kunt kopen, maar ook om uit eten te gaan ben je lang niet zoveel kwijt als in Nederland. Groot voordeel is dat het ook nog eens snel gaat! Tip: als je cola bij je eten bestelt wordt het vrijwel overal gratis bijgevuld!

Amerika is over het algemeen een heel veilig land, waar je je als toerist niet druk hoeft te maken. Wij kiezen voor reizen in gebieden die bij toeristen populair zijn, maar kiezen ook voor reizen die niet heel standaard zijn.

 Groepsreis Amerika

Rondreizen Amerika groepen

Een groepsvakantie Amerika staat bij veel mensen wel op het verlanglijstje en terecht! Het is een prachtig continent met ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Tijdens onze groepsvakanties Amerika kun je momenteel kiezen uit twee verschillende reizen. Beide reizen zijn vervolgens ook nog eens met elkaar te combineren. Ideaal, want zo heb je een lange vakantie tegen een zeer betaalbaar bedrag!

Rondreizen Amerika 2019

Amerika is nog steeds enorm aantrekkelijk voor een groepsvakantie. Hoewel onze reizen geen echte singlereizen zijn, worden onze Amerika rondreizen wel veel door singles geboekt. In 2019 kun je kiezen uit de rondreis Amerika waarbij je meer de natuur in gaat, of je kunt kiezen voor een rondreis door Californie met hoogtepunten als de Golden Gate Bridge, Venice Beach en Yosemite National Park.

De rondreizen Amerika die door Simi worden georganiseerd zijn anders. Je reist veel flexibeler dan met een touringcar of standaard bus waarbij je alleen maar highlights ziet. Bij een rondreis met Simi heb je meer flexibiliteit en meer mogelijkheid om je groepsreis in te vullen aan de hand van je eigen wensen.

Singlereis of alleenreizend een Amerika reis doen?

Het grootste deel van de mensen die deze groepsreizen boeken reizen alleen. Doordat je twee weken echt met elkaar op pad gaat leer je elkaar natuurlijk goed kennen. Hoewel alleen reizen altijd wel even spannend is, is het in onze ervaring ook een extra uitdaging en net iets avontuurlijker. Bij Simi kun je vooraf op veel manieren al kennismaken met je reisgenoten.

Je ontvangt een inlogcode en wachtwoord en kunt daarmee via het forum of via whatsapp alvast kennis met elkaar maken. Sommige groepen spreken zelfs voor vertrek al af. Hoewel onze reis geen echte singlereis is, wordt deze groepsreis vooral geboekt door jongeren tussen de 22 en 30 jaar oud die alleen reizen.

Door onze manier van reizen beleef je een echte groepsreis, maar heb je ook de flexbiliteite om dingen zelf in te vullen op momenten dat het kan.

De singlereizen zoals die georganiseerd worden door Simi zijn geen reizen waar uitsluitend singles mee reizen. Juist de mix van singles en mensen die met 2 of 3 personen reizen, maken onze roadtrips tot zo'n onvergetelijk avontuur. 

Flexibel rondreizen

Bij Simi Reizen pakken we het vaak net iets anders aan. We hebben gemerkt dat veel mensen het idee van een groepsreis opzich wel bevalt, maar 15 dagen continu met elkaar optrekken is wellicht het andere uiterste. Doordat je bij onze rondreizen in auto's rijd zijn we veel flexibeler dan wanneer we met een touringcar zouden reizen. Zo kun je veel meer zelf bepalen met wie je in de auto stapt, maar is het ook veel makkelijker om afwijkende plannen (na overleg met de reisleider!) te doen.

Zo hebben we regelmatig reizigers die kiezen voor een paardrijtocht, raften of het maken van een mooie hike, terwijl anderen ervoor kiezen om eerder in het hotel aan te komen en te genieten van wat rust.

Natuurlijk breng je nog steeds een groot deel van de tijd met je groep door. In de meeste gevallen reis je toch samen, maar ook in de avonden en ochtenden kom je elkaar natuurlijk tegen en kun je eenvoudig plannen maken en aanpassen.

Simi Reizen verzorgt voor elke auto een simkaartje met zowel data als belminuten waardoor je eenvoudig onderling contact kunt houden en navigeren. Hierdoor kun je eenvoudig met elkaar communiceren en dingen afspreken.

Roadtrips in de Verenigde Staten. 

Als je door de Verenigde Staten wilt reizen, kun je natuurlijk kiezen voor een reguliere vakantie met een touringcar. Bij Simi boek je echter een echte roadtrip. Je reist met je reisgenoten door de VS. In het hotel ben je weer bij elkaar en vaak worden ontbijt en avond-eten sowieso samen gedaan. Overdag kun je echter deels je eigen plan trekken. We reizen met SUV's door de VS, de ultieme manier om de VS te ontdekken. 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Naast Amerika en Canada hebben we nog meer verre bestemmingen, bekijk ze in ons reisaanbod of onze andere verre groepsreizen! De Verenigde Staten liggen natuurlijk niet om de hoek en daarom is het fijn om vantevoren te weten met wie je op reis gaat. Bij ons kun je daarom altijd vooraf online kennismaken. Ook kun je meer lezen over de reis- en annuleringsverzekeringen.