Groepsvakantie USA & Canada

Groepsvakantie USA & Canada

 • 18-22 jaar
 • 15 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Tijdens deze 15-daagse rondreis door Canada en het noordwesten van de Verenigde Staten zul je ogen tekort komen. We hebben er bij deze jongerenvakantie voor gekozen de dagafstanden enigszins beperkt te houden zodat we tijd genoeg hebben om ook echt te genieten van deze rondreis.

Het land van cowboys, grote pickups en de great outdoors. Waar je soms 100 kilometer geen dorp of tankstation tegenkomt, waar je van de ene uitspatting van de natuur in de andere valt en onvergetelijke indrukken op zult doen. Deze echte groepsvakantie voor jongeren is zorgvuldig samengesteld aan de hand van onze eigen ervaringen en brengt je langs absolute hoogtepunten van de Verenigde Staten.

We beginnen en eindigen deze rondreis in het mooie Canada en bezoeken twee absolute hoogtepunten van dit immense land: Banff National Park en Jasper National Park.

Daarnaast bezoeken we in de Verenigde Staten het verschrikkelijk mooie Yellowstone National Park, maar ook minder bekende delen van de VS zoals het Sawtooth National Forest, het Craters of the Moon National Monument en maken we een onvergetelijke rondreis langs bekende en minder bekende plekken.

Dit is de meest flexibele groepsrondreis die er is, met ultieme flexibiliteit en toch het gezelschap van leeftijdgenoten.

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie en heb je altijd al eens naar Amerika gewild? Dan is deze groepsreis iets voor jou!

We reizen met minimaal 12 en max. 20 personen (incl. reisleider). Alle reizigers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud, met over het algemeen een gemiddelde tussen de 22 en 26. 

** Houd er rekening mee dat de minimale leeftijd voor het bezoeken van een bar of discotheek in Amerika op 21 jaar ligt.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 47%

 • Man53%

 • Gem. leeftijd 201922 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 151,50 €, 15 dagen

BOEK DEZE REIS
 • Bezoek Yellowstone NP
 • Bezoek Glacier NP
 • Sawtooth National Forest
 • Natuurlijke hot springs
 • Bezoek Grand Tetons
 • Grand Tetons National Park
 • Bezoek Banff National Park
 • Bezoek Jasper National Park
 • Bezoek Columbia Icefield

Dag 1 - Amsterdam - Calgary

We vliegen vanaf Schiphol naar Calgary. De totale vliegtijd is ongeveer 9 tot 11 uur (afh. van vertrekdatum).

Nadat we in Calgary geland zijn, halen we onze huurauto's op. Je reisleider staat je hier op te wachten en legt je alles uit. Vervolgens rijden we nog een klein stukje naar de stad Canmore, aan het begin van Banff National Park.

Na het inchecken bij ons hotel is er nog genoeg tijd om wat beter kennis te maken met elkaar. Na een lange reis is iedereen altijd best moe, dus we maken het deze avond niet te laat.

We gaan met de hele groep ergens eten 's avonds en tijdens het diner of bij terugkomst in het motel zal jullie reisleider nog even kort het programma voor de komende twee weken, maar voor de volgende dag in het bijzonder, doornemen. We maken een aantal basisafspraken met betrekking tot het rijden en de tijden waarop we inchecken in de verschillende hotels.

Tips voor de eerste dag:

 • Hoe moe je ook bent, ga met de hele groep nog even eten. Een leuk begin van je vakantie!
 • Zorg dat je voldoende drinkt tijdens de vlucht.
 • Probeer in het vliegtuig af en toe eens te wisselen van plek. Zo leer je je reisgenoten kennen.
 • Het ophalen van de auto's duurt altijd even, houd daar rekening mee.
Dag 2 - Canmore - Hinton

Vandaag reizen we dwars door Banff National Park en Jasper National Park naar het stadje Hinton. Onderweg maken we regelmatig stops om de adembenemende landschappen te bekijken. Ook stoppen we bij het gigantische Columbia Icefield. We vertrekken al vroeg in de ochtend zodat we ook tijd hebben om alles op ons gemak te bekijken en te bewonderen.

We rijden twee dagen bijna dezelfde route, omdat de Icefields parkway niet in een ronde loopt, maar zowel op de heenweg als terugweg zul je zien dat het landschap niet zal vervelen. Maak tussenstops op verschillende plekken, vergeet niet een kaart van het park mee te nemen bij de ingang van het Nationaal Park en neem de tijd om te genieten van de Rocky Mountains.

Dag 3 - Hinton - Banff

We volgen vandaag grotendeels dezelfde route terug als de dag ervoor, maar er is zoveel te zien dat dat absoluut geen straf is. Onderweg maken we nog een mooie wandeltocht. We maken de tocht niet te lang in verband met de dagstand deze dag, maar het geeft je wel een mooi beeld van de omgeving. Aan het einde van de dag komen we aan in het gezellige stadje Banff. Een levenidg stadje waar we ons zeker goed kunnen vermaken!

Tips

 • Vertrek op tijd, zeker in de ochtend is de kans op het zien van beren groter.
 • Bereid ook zelf je reis voor. Google voor vertrek naar bezienswaardigheden.
 • Bezoek Lake Louise als je de kans hebt, maar pas op: druk en toeristisch!
 • Overweeg de (toeristische) Glacier Experience tour op de Athabasca gletsjer.


Dag 4 - Banff

Vandaag verblijven we in het toeristische, maar supermooie Banff. Afhankelijk van de wensen van de groep kunnen we ervoor kiezen een activiteit te ondernemen, lekker te gaan wandelen of gewoon bij te komen van de lange reis. Je kunt met het gondeltje naar de bergtop, het levendige stadje verder ontdekken of natuurlijk een stukje rijden naar bijvoorbeeld Lake Louise.

Vanuit Banff kun je ook enorm veel activiteiten ondernemen, van rotsklimmen tot shoppen in de vele winkels, eten en drinken in de vele cafeetjes, maar ook allerlei excursies boeken.

Natuurlijk kun je van deze dag ook gebruik maken om vroeg op te staan en te kijken of je ergens beren kunt spotten, je kunt een mooie wandeling maken of een wildlife safari boeken. Ook raften of een via ferrata behoren tot de mogelijkheden. Paardrijden, de lift naar het Banff Sunshine Village en een icewalk door Grotto Canyon behoren tot de mogelijkheden. 

Deze dag is er geen georganiseerd programma vanuit Simi, dus je bent volledig vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Wel is het handig om even met de reisleider afspraken te maken over waar je bent en wanneer je verwacht terug te zijn in Banff. 


Dag 5 - Banff - Glacier NP

We reizen vandaag best weer een eind, maar op de wegen is het gelukkig rustig en is rijden erg rustgevend. We steken de grens met de Verenigde Staten over en beginnen vandaag aan het rondreis-deel in de USA. We reizen naar het stadje Kalispell in de staat Montana.

Montana is een ruige staat waar veel mensen nog in de bosbouw, de mijnindustrie en andere natuurberoepen werken en dit zie je ook terug in de mensen en het landschap. Alles is ruig, iedereen heeft een pickup en kleine stadsauto's kom je eigenlijk niet tegen.

Vandaag is vooral een reisdag en niet de meest spectaculaire route. We steken de grens over naar de VS. Meestal gaat dat erg snel, soms duurt het eventjes, afhankelijk van de drukte op dat moment. Je zult merken dat Montana een staat is met weinig inwoners, uitgestrekte graanvelden en vergezichten.

In Montana wonen mensen die zo min mogelijk inmenging van de overheid willen, vrijwel allemaal een pickup truck rijden en je zult meer quad's zien dan je in Europa in een jaar ziet. Kalispell is een apart stadje dat vooral veel door truckers bezocht wordt, maar je een onvervalst USA idee gaat geven. 

Dag 6 - Whitefish - Great Falls

We bezoeken vandaag Glacier National Park. We vertrekken vroeg in de ochtend om de grote drukte voor te zijn en een parkeerplaats te zoeken voor onze auto's. We maken een mooie wandeltocht van 2 tot 4 uur, afhankelijk van de wensen binnen de groep. Wandelen is de beste manier om de grootsheid van het National Park in je op te nemen en te genieten van het indrukwekkende landschap.

's Avonds overnachten we in de stad Great Falls, een van de grootste steden in Montana. In de avond gaan we in Helena bowlen met de groep (inbegrepen) in een echt Amerikaanse Bowling Alley.

**Let op: boek je de eerste rondreis van het jaar (mei), dan kan het zijn dat we de route aan moeten passen ivm wegafsluitingen door sneeuwval. We maken dan een alternatieve ronde en kunnen altijd een gedeelte van Glacier bezoeken dat wel open is.

Tips

 • Vertrek op tijd, want de parkeerplaatsen langs de route zijn beperkt. Als we nog een wandeltocht willen maken, dan is op tijd vertrekken noodzaak. 


Dag 7 - Great Falls - Big Sky

We reizen vandaag naar Big Sky. We hebben tijd voor een korte verkenning van Yellowstone, maar kunnen er ook voor kiezen een film in het IMAX theater te bekijken. Een andere optie is om naar Big Gun Fun te gaan en daar een machinegeweer of pistool af te schieten, het blijft immers Amerika... 

Vanaf ons hotel is het een klein uurtje rijden naar West Yellowstone voor georganiseerd vermaak, maar in Big Sky zijn ook ontzettend veel mooie bergwandelingen te maken, activiteiten te boeken en natuurlijk genieten van een ruig stukje Montana.

Tips  

 • Vanuit Big Sky kun je enorm veel activiteiten ondernemen. Wil je dit, overleg dan op dag 1 of 2 alvast met je medereizigers, dan kan de reisleider tijdig dingen regelen. 
 • Vanuit Big Sky is het een leuke tip om met de gondel naar boven te gaan en naar beneden te wandelen.
 • Ga op tijd slapen zodat je de dag erna fit bent voor Yellowstone. 


Dag 8 - Big Sky - Jackson Hole

Vandaag bezoeken we Yellowstone National Park en het Grand Teton National park. Dit is absoluut 1 van de hoogtepunten van deze rondreis. In Yellowstone bevinden zich meer dan de helft van alle geisers in de wereld. We nemen natuurlijk de tijd om Old Faithful te bewonderen die om de zoveel tijd uitbarst. Yellowstone is indrukwekkend, overweldigend en een absolute must see. Houd ook hier je ogen heel goed open voor beren, bizons, herten, elanden en andere dieren. Wij hebben op onze verkenning in ieder geval een beer gespot!

We vertrekken al vroeg in de ochtend om de lange rijen voor te zijn, want Yellowstone is een populaire bestemming, hoewel je op veel plekken rustig kunt lopen zonder mensen te zien.

Jackson Hole is een rijke, toeristische stad met heel veel mogelijkheden om lekker te eten en te drinken. Het town square is een perfecte fotoplek. Het is een fantastisch gelegen plek van waaruit enorm veel mogelijkheden zijn om activiteiten te ondernemen.

Tips

 • Er zijn veel scenic drives en loops die je kunt nemen. Hier is het vaak een stuk minder druk omdat touringcars er niet mogen komen.
 • We raden je aan om direct in de ochtend al naar Old Faithful te gaan en daarna een stukje terug te rijden. Zo voorkom je dat je met 500 man naar de geiser kijkt.

Dag 9 - Jackson Hole - Grand tetons

Vandaag maken we een mooie wandeling door het Grand Teton National Park. De indrukwekkende scherpe toppen van de Grand Tetons zijn fantastisch voor foto's. We maken een wandeling en genieten van de rust en stilte van het nationale park. Aan het eind van de middag kunnen we kijken wat we gaan doen.

Daarnaast heb je vandaag de mogelijkheid te raften met Simi. Deze excursie kun je boeken via je Simi account en kost EUR 75 per persoon. We gaan op de Snak River voor een echt wildwater avontuur. Reken erop dat je nat word tijdens deze tocht! We vertrekken om 09:30 en hebben daarna nog de hele middag om Jackson te verkennen. 

Er zijn in en rondom Jackson enorm veel dingen te doen, van raften (dit kun je rechtstreeks via Simi regelen) tot paardrijden, mountainbiken, helikoptertochten en meer. Genoeg te doen en te beleven dus! 

Tips

 • Ga met ons raften - de Mad River trips zorgen voor een extra beleving in 1 van de mooiste gebieden van de VS
 • Ga in Jackson naar de saloon, bezoek de vele galerieen of 1 van de vele koffietentjes
 • Verdiep je in de mogelijkheden om bijvoorbeeld een wildlife safari te doen
 • Maak natuurlijk "de" groepsfoto onder de geweien van Town Square


Dag 10 - Jackson Hole - Bellevue

Vandaag reizen we naar het Craters of the Moon National Monument. Onderweg komen we langs de eerste kerncentrale van de wereld en langs de plek waar de grootste explosie ooit plaats heeft gevonden. 

Boerderijen worden afgewisseld met vulkanische vlaktes en ruige bergen en brengen je al helemaal in de stemming.Het Craters of the Moon park is een park waar 7500 jaar geleden voor het laatst een vulkaan is uitgebarsten.

De grond is zwart van de gesmolten lava en prachtige rotsblokken staan verspreid over het gebied. We rijden de scenic drive van ongeveer 10 kilometer en stoppen onderweg regelmatig om meer te weten te komen.Vervolgens rijden we door naar een stadje verderop waar we kunnen tanken en iets kunnen eten en drinken.

Na nog een anderhalf uur rijden door bergen waar eerder zilvermijnen waren en met een aantal unieke historische plekken (we komen langs de eerste kerncentrale ter wereld, maar ook langs de plek waar de grootste explosie ooit plaatsvond). We eindigen deze dag in Bellevue, Idaho, bij het motel van Sam. Een geweldig plekje in een rustig stadje, maar met de mogelijkheid om onder andere een kampvuur te maken en even bij te komen van de reis. Dit voelt als het echte begin van de vakantie! 

Tips

 • Bellevue Idaho is absoluut de moeite waard. Sam is de eigenaar van het motel waar we verblijven en heeft behalve een kampvuurplek een eigen gebouwde sauna. 
 • Geniet van een echte small town America plek, geen toerisme!
 • Ontbijt bij het huisje met het rode dak: je hoeft de rest van de dag niet meer te eten!

Dag 11 - Bellevue - Salmon

Vandaag rijden we in totaal weer een uur of vier, dwars door het  Sawtooth National Forest. Ruige bergen, prachtige rivieren en een uniek landschap dat pas in 1824 ontdekt is.

Onderweg maken we een stop en gaan we zwemmen in de Hot Springs die middenin de Salmon rivier liggen. Kokend water komt hier aan de oppervlakte en mengt zich met het koude rivierwater. Dit zorgt voor een heerlijke temperatuur en een weldadig gevoel.

We bezoeken tevens de enige Gold Dredge die nog compleet is in de Verenigde Staten (met uitzondering van Alaska). Deze enorme machines werden gebruikt om hele rivieren tegelijk te filteren op de aanwezigheid van goud.

We slapen die nacht in Salmon in een heerlijk motel (inclusief ontbijt de volgende ochtend) met goede bedden en in een stadje waar we 's avonds wat kunnen eten en drinken. Een wandeling langs de Salmon river kan natuurlijk ook voor wie nog even de benen wil strekken.

Tips

 

 • Hoewel Idaho niet super bekend is onder Nederlanders is dit deel van de route een super authentiek stuk. langs fantastische natuur.
 • Bezoek zeker het stadje Ketchum.
 • Eet 's avonds in Salmon bij de brouwerij die op loopafstand is van het motel.

Dag 12 - Salmon - Whitefish

Vandaag reizen we vanuit Salmon naar Whitefish, waar we al eerder een nacht doorbrachten. We vertrekken op tijd en hebben zeker het eerste deel van de reis nog een fantastische rit voor de boeg.

We maken een stop in het stadje Polson, waar we het "Miracle of America" museum tegenkomen. Een bizarre collectie van voertuigen, wapens, bijzondere beelden en meer vind je op dit bijzondere plekje. Een bizar museum, maar zeker de moeite waard om even te bezoeken.

Tips

 • Een leuke tip is de nabijgelegen Walmart
 • In de zomer is er regelmatig rodeo in de gebieden waar we langs reizen. Ogen en oren open.
 • Neem de tijd voor het Miracles of America museum, maar weiger beleefd de uitgebreide tourversie die ze je maar al te graag geven.
 • In het museum is een bijna onbedenkelijk grote hoeveelheid spullen verzameld, maar het geeft je een goed inkijkje in de historie van de VS.

Dag 13 - Whitefish - Canmore

We reizen Canada weer in en nemen een hoop indrukken mee. We reizen vandaag naar Canmore, om nog even te genieten van de machtige Rocky Mountains. Het stadje Canmore heeft een gezellige main street en is een prettige plek om nog 1 keer met de hele groep te genieten van een laatste avond. 

Dag 14 - Calgary - Amsterdam

Helaas, aan alles komt een eind. Vandaag vliegen we alweer terug naar Nederland. We reizen in de ochtend al naar Calgary, waar we de stad nog even kunnen bezoeken. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een ochtendje Canmore nog, voor we terugreizen naar Nederland. 

Door het tijdsverschil vertrekken we op de dertiende dag, maar komen pas de veertiende dag aan.

Belangrijk: Hoewel onze reisroute min of meer vast ligt, hangt een en ander af van de beschikbaarheid van hotels en motels in de genoemde plaatsen. Met name midden in het hoogseizoen kan het voorkomen dat er afgeweken moet worden en we in een andere plaats, maar aan dezelfde reisroute, overnachten. Dit geldt met name voor Jackson (soms verblijven we in Tetonia) en voor West Yellowstone (soms wordt dit Big Sky). 

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Belangrijke informatie

De retourvlucht Amsterdam - Calgary (Canada) is inbegrepen bij de reissom. Je reisleider is al in Canada en wacht jullie op bij aankomst. 

De exacte vluchttijden vind je in je vertrekinformatie die je enkele maanden voor vertrek ontvangt. 

In Canada is het 8 uur vroeger dan in Nederland.

De totale vluchtduur is ongeveer 10 uur. We raden aan drie uur voor vertrek op Schiphol te zijn. Standaard is 23 kilo ruimbagage inbegrepen.

We vliegen met een groepsticket. Je checkt samen in op Schiphol voor deze vlucht. Je ontvangt geen fysiek vliegticket. Vergeet niet je eerste voornaam exact over te nemen van je paspoort.

Vliegen

Je reisleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Vluchttijden

Reis 24 mei

Heenvlucht 24 mei

Amsterdam 11:55 - Toronto 13:55
Toronto 15:35 - Calgary 17:52 

Terugvlucht 5 juni

Calgary 13:25 - Toronto 19:16
Toronto 20:50 - Amsterdam 10:00 (aankomst 6 juni) 

Reis 4 juni

Heenvlucht 4 juni

Amsterdam 13.00 - Toronto 15.20
Toronto 19.40 - Calgary 21.55

Terugvlucht 17 juni

Calgary 12.00 - Toronto 17.50
Toronto 21.50 - Amsterdam 11.15 (aankomst 18 juni) 

Reis 4 juli

Heenvlucht 4 juli

Amsterdam 11:55 - Toronto 13:55
Toronto 15:35 - Calgary 17:52 

Terugvlucht 17 juli

Calgary 13:25 - Toronto 19:16
Toronto 20:50 - Amsterdam 10:00 (aankomst 18 juli) 

Reis 18 juli

Heenvlucht 18 juli

Amsterdam 11:55 - Toronto 13:55
Toronto 15:35 - Calgary 17:52 

Terugvlucht 31 juli

Calgary 13:25 - Toronto 19:16
Toronto 20:50 - Amsterdam 10:00 (aankomst 1 augustus) 

Reis 5 september

Heenvlucht 5 september

Amsterdam 11:55 - Toronto 13:55
Toronto 15:35 - Calgary 17:52 

Terugvlucht 18 september

Calgary 13:25 - Toronto 19:16
Toronto 20:50 - Amsterdam 10:00 (aankomst 19 septmeber) 

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. 

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis met SUV's door Canada en de VS. Om deze reis te kunnen maken is een zekere mate van zelfstandigheid vereist. We gaan er vanuit dat je, samen met je groep, zelf in kunt checken op Schiphol en de overstap kunt maken. Simi is altijd bereikbaar op het noodnummer om je te helpen indien er iets is. Je reisleider is normaalgesproken al in de VS en wacht jullie daar op. 

Verdiep je in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. 

Houd er rekening mee dat je reisleider er altijd is, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. Je reisleider geeft je tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van het nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat. Ben je op zoek naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid (en waar je dus uitsluitend de supertoeristische plekken zult bezoeken), dan is deze reis niet geschikt voor je. Ben je iemand die het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het wel fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt: go for it! 

 

Overnachtingen:

Het is bij Simi niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. We organiseren bewust een groepsreis. Daarnaast zijn de extra kosten voor een eenpersoonskamer dermate hoog dat de reis er duur van zal worden (reken op ongeveer 500 EUR).

We verblijven in eenvoudige maar nette motels en hotels tijdens deze reis. Bij sommige motels is ontbijt inbegrepen, maar houd er rekening mee dat dit een basis ontbijt is.

Je slaapt met maximaal 4 personen op 1 kamer. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden.

Met name in de toeristische gebieden (Banff, Yellowstone, Jackson Hole) is de locatie belangrijk en zijn hotels vaak al 1 of 2 jaar voor datum volgeboekt. We verblijven in al deze gebieden in prima accommodaties, maar houd er rekening mee dat de prijs/kwaliteitsverhouding op deze plekken minder goed is dan op andere, minder toeristische gebieden waar we verblijven.

Vervoer

Tijdens deze groepsvakantie hebben we ervoor gekozen met auto's te reizen. We boeken per 4 of 5 personen een auto (bij 4 personen een auto met 5 plekken, bij 5 personen een auto met 7 plekken) waar je met gemak met personen en bagage mee kunt reizen. Brandstof is niet inbegrepen. Reken hiervoor op een bedrag van 5 tot 8 dollar per dag maximaal (benzine kost ongeveer 50 cent per liter in de USA). 

We willen je overigens verzoeken met het inpakken van je koffer wel zo "licht mogelijk" te pakken. We slapen bijna elke dag ergens anders en we hebben gemerkt dat het fijn is als iedereen een beetje ruimte over heeft in de auto's.

Het grote voordeel van reizen met auto's is dat het goedkoop is vergeleken bij een touringcar, dat we ultiem flexibel zijn (ook onderling kun je rustig een extra stop maken). 

Dagelijks bespreken we de tussenstops die we allemaal maken en het eindadres en de tijd dat we daar zijn. In de praktijk reizen we echter vooral veel samen met alle auto's.

Let op: voor chauffeurs onder de 25 jaar geldt een verplichte toeslag voor de autohuur. Deze wordt, indien nodig, verrekend met de groep. We gaan er echter vanuit voldoende reizigers in de groep te hebben die ouder dan 25 zijn.

Toelichting op autohuur en dergelijke

 • Chauffeurs boven de 25 krijgen voorrang bij het inplannen van de huurauto's.
 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. De minimumleeftijd is 21 jaar, maar chauffeurs boven de 25 krijgen voorrang bij het inplannen.
 • Standaard verzorgen we voor elke auto 2 chauffeurs.
 • Het eigen risico wordt door Simi Reizen afgekocht
 • Dagafstanden zijn beperkt tot maximaal 475 kilometer, maar we proberen het rijden toch zoveel mogelijk af te wisselen. 

LET OP: we maken geen onderscheid tussen de hoofdbestuurder en tweede chauffeur. Deze roadtrip valt of staat met de bereidheid van mensen om auto te rijden. We merken dat mensen het soms spannend vinden, maar rijden in de VS is een feestje. Het enige concrete verschil is dat de hoofdbestuurder de auto op zijn/haar naam heeft staan, maar we gaan er vanuit dat iedereen die aangeeft te willen rijden dit ook daadwerkelijk zal doen. 

Visa

Voor zowel de Verenigde Staten als voor Canada is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt in beide gevallen online.Doe dit overigens uitsluitend via de officiele websites van beide landen!

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Visum aanvraag Canada

Visum aanvraag VS

In beide gevallen is het aanvragen van het visum verplicht. De kosten bedragen CAD 7 voor het Canadees visum en $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Calgary
 • Nederlandstalige reisleiding
 • 23 kilo ruimbagage
 • Entreekosten voor alle nationale parken
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de motels waar we verblijven
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer 20$ tot 30$$ per dag voor ontbijt, lunch en avondeten. Uit eten gaan is aanzienlijk goedkoper in de USA. Je kunt het goedkoper houden als je meer fastfood eet. 
 • Reisverzekering
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer 5 tot 8$ per dag.
 • Optionele activiteiten
 • Visa kosten: voor canada 7 CAD, voor de US 14 USD.

Leeftijden

Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd voor de leeftijdsgroepen 18-22 en 23+. De minimumdeelname voor deze rondreis is 12 personen. Maximaal kunnen er 19 deelnemers deelnemen per vertrekdatum. Indien de minimumdeelname nog niet is behaald zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een andere oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. rood = laatste paar plekken

 • Zo 24-05-2020
  Za 06-06-2020
  2 439,00 €
 • Do 04-06-2020
  Do 18-06-2020
  2 399,00 €
 • Za 04-07-2020
  Za 18-07-2020
  2 599,00 €
 • Za 18-07-2020
  Za 01-08-2020
  2 599,00 €
 • Za 05-09-2020
  Za 19-09-2020
  2 149,00 €
 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenvakanties 18-22) op 26-07-2017

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ten eerste wil ik Simi bedanken. Heb 4 hele leuke weken gehad met Simi in Amerika en Canada. Alles was top geregeld. En als der niets niet naar de zin was van de reizigers werd dat midden in de nacht nog geregeld in Nederland. Ik raad het iedereen aan om met Simi mee op vakantie te gaan. Simi reizen ziet mij zeker weten nog een keer terug.

Rondreis Canada / USA informatie

Tijdens deze unieke rondreis zie je enorm veel natuur in een paar van de mooiste staten in de VS en Canada. We komen door Alberta in Canada, Montana, Wyoming en Idaho in de VS. Je kunt rekenen op een enorm afwisselende reis waarin we weliswaar veel kilometers maken, maar ook de tijd nemen om een aantal van de mooiste nationale parken ter wereld te bekijken.

USA rondreizen

Amerikanen

We merken dat veel mensen toch vooroordelen hebben over "Amerikanen". We kunnen je gerust stellen: "DE Amerikaan" bestaat niet, net zoals "DE Europeaan" ook niet overal hetzelfde is.

Tijdens deze rondreis kom je veel in gebieden waar het nog echt ruig is. Waar de mannen en vrouwen in de herfst op jacht gaan om hun vriezer te vullen met elandvlees en berenvlees, waar vissen de grootste hobby is en waar je meer pickups en quads ziet dan waar dan ook.

Amerikanen zijn over het algemeen heel benaderbaar, altijd in voor een praatje en gezelligheid, maar ga niet teveel in op politiek of gevoelige thema's. Houd het gezellig en verwacht vooral ook niet dat Amerikanen veel over Europa weten. Vaak is het net zo praktisch om te zeggen dat je uit Amsterdam komt, dat kennen ze vaak wel.

Aan de andere kant, als iemand jou vraagt waar de staat Iowa of Alabama ligt weet je vermoedelijk ook niet precies waar het is en de hoofdstad van die staten ken je vermoedelijk ook niet. Andersom is dat precies zo.

Canadezen

Canadezen zijn redelijk op zichzelf, maar erg vriendelijk voer het algemeen en altijd in voor een praatje. Tijdens onze rondreis komen we in redelijk toeristische gebieden waardoor ze wel gewend zijn aan mensen uit andere landen en ze dus iets minder nieuwsgierig zullen zijn dan in een klein stadje in Idaho.

Banff en Jasper

We beginnen onze rondreis in Banff en Jasper. Twee nationale parken met een indrukwekkende natuur. Hier heb je een goede mogelijkheid om beren en ander wild te zien. Zie je zie niet, dan is er geen man overboord, want de natuur is ronduit indrukwekkend. We stoppen onderweg nog even bij het Columbia icefield, een mega groot ijsveld dat vanaf de weg eenvoudig te zien is. Zowel Banff als Jasper hebben een gezellig centrum.

Glacier National Park

Een hoogtepunt is Glacier National Park. Dit park ligt in de VS tegen de grens met Canada aan en wordt niet zo vaak door Nederlanders bezocht. We volgen de indrukwekkende Road to the Sun waarbij je kunt rekenen op een paar steile, smalle stukken met een indrukwekkend uitzicht.

Montana

De staat Montana is ruig en staat bekend om de echte Amerikanen die er wonen. We doorkruisen deze staat tijdens onze rondreis.

Yellowstone National Park

Hoewel het in de zomer druk kan zijn, is het als je vroeg in de ochtend in het park bent mogelijk om ultiem te genieten van de geisers en natuurverschijnselen in het fantastische Yellowstone waar beren, wolven en bisons leven. Het hele landschap zit vol verborgen verrassingen en kokend water komt op veel plekken direct uit de grond borrelen. Het vulkanisch karakter met als bekendste geiser de "Old Faithful" zorgen voor een landschap dat ongeevenaard is in de wereld.

Sawtooth National Forest

Veel minder bekend en nauwelijks door toeristen bezocht, maar een fantastische route langs bossen, meren, bergen en rivieren staat voor je klaar. Onderweg bezoeken we nog een oude Gold Dredge die gebruikt is om een rivier leeg te mijnen. In deze streek is veel goud gevonden en het heeft dan ook een grote historie op het gebied van goud zoeken.

Grand tetons

De Grand Tetons vormen een indrukwekkende achtergrond op het decor van Wyoming. Ook hier heb je kans op het zien van beren. De pieken van de tetons staan garant voor veel mooie foto's!

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd voor alcohol en veel bars is 21. In een restaurant kun je natuurlijk wel gewoon eten, maar alcohol bestellen als je geen 21 bent zal moeilijk worden. Je ID wordt nagenoeg altijd gecontroleerd, omdat de controle hierop erg streng is.

In Canada is de minimuleeftijd net als in Nederland 18, in sommige staten 19.

Hoeveel rijden we in totaal?

In totaal rijden we deze dagen bijna 4000 kilometer, dus best een stuk. In Amerika zijn de afstanden nu eenmaal heel groot. We rijden regelmatig 80 tot 100 kilometer zonder zelfs maar een dorpje te zien of een tankstation. We nemen de tijd om te reizen en maken heel regelmatig tussenstops. De gemiddelde dagstand ligt rond de 400 kilometer, maar dat kan iets meer of iets minder zijn.

Hoe gaat dat met rijden precies?

Alle gehuurde auto's zijn een automaat. Dat betekent dat je op heel veel stukken de auto alleen maar op cruise control zet en stuurt. Bij het optrekken hoef je niet te schakelen, bij het afremmen ook niet. Ideaal, want zo kun je je aandacht bij de weg houden. We rijden over het algemeen niet door grote steden en het is totaal niet druk op de weg.

Alle gehuurde auto's hebben de meest uitgebreide verzekering die alle schade dekt. Brandstofkosten delen we ofwel met de hele groep of per auto, dat is afhankelijk van wat jullie als groep willen.

Je zit niet de hele tijd aan elkaar vast. Het kan best zijn dat jouw groepje een keer ergens iets langer wil blijven en de rest al doorrijdt of andersom. Die ruimte is er, mits goed gecommuniceerd met de reisleiding. We spreken altijd een verzamelplek en tijd af. Elke auto heeft daarnaast roadside assistance, de Amerikaanse wegenwacht, mocht je pech krijgen.

Brandstof is goedkoop in de USA. Reken erop dat je per dag tussen de 7 en 10$ kwijt bent aan brandstof per persoon. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

Ik wil wel rijden, maar vind het ook spannend. Help!

Voor sommige mensen is het idee van rijden in een ander land erg spannend. Als je nog weinig rij-ervaring hebt of niet vaak in andere auto's gereden hebt is dat ook best logisch. Onze reisleider kan voor je echt gaat rijden een stukje met je oefenen. Ook kunnen we je eerste stuk rijden qua tijdsduur beperken of in een gebied doen waar weinig ander verkeer is.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de rijstijl van mijn medereiziger?

Er zijn een paar vaste regels die we hanteren bij het rijden in groepsverband:

1. Alcohol is een no go. Ook niet 1 glaasje, ook niet als het motel dichtbij is, enz. enz.
2. Verlichting is altijd aan, ook overdag ivm de zichtbaarheid
3. We houden ons aan de snelheidslimieten die gelden

Als er iemand rijdt waarbij je je niet comfortabel of prettig voelt, om wat voor reden dan ook, dan meld je dit bij de reisleiding. Het kan zijn dat het eigen onzekerheid is, maar het kan ook zijn dat iemand gewoon moeite heeft met het rijden. Meld dit! Het is voor iedereen alleen maar fijn als je kunt vertrouwen op elkaar. De reisleider zal op tactische wijze bekijken wat de oorzaken zijn en hoe we dit op kunnen lossen. Maar, we kunnen niet vaak genoeg benadrukken: als er iets is, meld het!

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Reken erop dat je 80% van de tijd geen bereik met je mobiel hebt. In steden meestal wel, daarbuiten vaak niet. Vertel dit ook tegen het thuisfront, zodat ze weten dat je niet altijd direct reageert. Houd daarnaast rekening met tijdsverschillen. In vrijwel alle motels is gratis wifi beschikbaar. Wil je bellen, dan raden we je aan dit via skype of whatsapp te doen.

Koers

De koers van de dollar ten opzichte van de euro schommelt nogal. We raden je aan voor vertrek even te kijken wat de koers is. Je reisleider kan je hier ook mee helpen. De canadese dollar is goedkoper dan de Amerikaanse dollar over het algemeen.

Pinnen

Je kunt in Amerika, mits je pas een wereldpas is en betalingen buiten Europa toestaat, gewoon overal pinnen. We raden je ook aan om vooraf geen geld in Nederland af te halen, maar gewoon daar ter plaatse te pinnen. Dat is goedkoper. Bij het omrekenen zal altijd gevraagd worden of je wilt pinnen met de wisselkoers van je eigen bank of die waar je pint. Kies in dat geval voor je eigen bank, dat is vrijwel altijd goedkoper.

Standaard hebben de meeste banken het betalen buiten Europa uitgeschakeld, dus activeer dit voor vertrek

Visum

Om naar Amerika te kunnen is het noodzakelijk een ESTA-aanvraag te doen. Deze aanvraag kost 14$ en is uitsluitend met een creditcard te betalen. Lees onze pagina met uitleg voor meer informatie en hulp bij het aanvragen. Simi Reizen kan deze aanvraag niet voor jou doen, wel kunnen we helpen bij het invullen.

Voor Canada is het aanvragen van een elektronisch visum sinds kort ook verplicht. Deze ETA kun je online aanvragen en kost CAD 7. Je aanvraag wordt in principe direct goedgekeurd.

Motels en hotels

De motels en hotels waar we verblijven varieren enigszins. 1 nacht overnachten we in een luxe tent op 1 van de mooiste plekken waar je kunt overnachten. De afgelopen reis hebben we hier 's nachts de wolven nog horen huilen. Alle overige nachten slapen we in een middenklasse motel.

Je slaapt in een vierpersoonskamer met twee tweepersoonsbedden. Omdat we deze reis graag betaalbaar willen houden en we door extreem populaire gebieden reizen is het niet mogelijk een eenpersoonskamer bij te boeken.