Avontuurlijke jongerenvakanties

Avontuurlijke jongerenvakanties

Groepsreizen Europa

Voor avontuurlijke jongerenvakanties ben je bij Simi meer dan aan het juiste adres. Onze jongerenvakanties zijn inmiddels toonaangevend. Wij combineren tijdens onze groepsvakanties voor jongeren actie, avontuur én het leren kennen van nieuwe mensen. Dat doen we al jaren én dat doen we goed! 

We hebben een aantal van de meest avontuurlijke reizen voor je op een rijtje gezet. Daarnaast bieden we nog een groot aantal jongeren vakanties aan waar avontuur gemixt wordt met cultuur en natuurlijk ontspanning, want het is en blijft vakantie! 

Avontuurlijke reizen Europa

Met stip op 1 staat onze avontuurlijke vakantie in Zuid-Frankrijk. Deze kampeervakantie is al jaren populair en combineert het zonnige Zuid-Frankrijk met een actieve vakantie. We hebben ervoor gekozen om een heleboel activiteiten bij de reissom inbegrepen te maken. Zo leer je je groep goed kennen en beleef je samen alle avonturen. 

Wat je allemaal gaat doen? Raften bijvoorbeeld, waarbij je met 6 tot 8 personen in een opblaasbare boot een snelstromende rivier afdaalt. Vanzelfsprekend met een instructeur die de veiligheid in het oog houdt en instructies geeft over hoe je de stroomversnellingen zo goed mogelijk kan bedwingen. 

Een andere top activiteit is de Via Ferrata. Samen met onze gids gaan we, gezekerd aan een staalkabel een rotswand bedwingen. Het lijkt een beetje op rotsklimmen, maar je legt bij een Via Ferrata echt een route af en eindigt bovenaan de berg. Voor iedereen goed te doen, maar absoluut spectaculair en instagram-waardig!

De uitsmijter van deze actieve vakantie is het bedwingen van de rivier de Guil. Deze rivier is nog een stukje intenser dan de tocht die je eerder hebt gemaakt en is een spectaculaire afsluiting van je actieve vakantie. Onderstaande foto is gemaakt tijdens 1 van onze raft-tochten op de Guil. Ziet er goed uit toch! 

Avontuurlijke jongerenvakanties

Jongerenvakantie Slovenië

Het groene en heuvelachtige Slovenië is een perfecte bestemming voor een jongeren vakantie. Ook hier geldt dat je een reis boekt met een heel pakket aan uitdagende activiteiten. Deze jongeren vakantie is ook gericht op mensen zonder voorgaande ervaring, dus je hoeft je niet druk te maken of je wel sportief genoeg bent, komt altijd goed!

Hoogtepunten van deze jongeren-vakanties zijn Cave biking, canyoning en bellyak, maar dat is nog lang niet het volledige programma. Slovenië is al jaren een Simi bestemming en waar anderen actief geprobeerd hebben onze jongerenvakantie te kopiëren is dat in de praktijk nog niet zo makkelijk :-)

Als je reviews bekijkt van deze reis zie je dat vooral de sfeer en gezelligheid die we neerzetten tijdens onze reizen onovertroffen is. Kampvuurtjes, een supergezellige camping, levendige reisbegeleiding en een mooi vol programma, maar met tijd voor jezelf, maken dit al jaren een fantastische reis. 

Slovenie jongeren vakanties

Actief in de winter - onvergetelijk Lapland

Al jaren gaan onze singlereizen Lapland standaard vol. De combinatie van een echte wintervakantie, de kans op het zien van het noorderlicht én natuurlijk de sledehonden en sneeuwscootertocht die op het programma staan zijn een ideale manier om je bucketlist af te werken. Het verblijven in een prachtig hotel in the middle of nowhere maakt deze jongerenvakantie compleet. 

Onze jongerenvakanties in Lapland zijn eigenlijk altijd vol en moet je minimaal 3 maanden voor vertrek boeken om kans te maken om mee te kunnen. We hebben maar beperkt plek bij onze lokale partner. Tot nu toe hebben vrijwel alle groepen het noorderlicht kunnen spotten. Sommige groepen hebben het fantastisch kunnen meemaken, andere groepen hebben het wel kunnen zien maar niet supergoed. Over het algemeen is de kans in ieder geval groot dat je dit unieke natuurverschijnsel tijdens deze jongeren vakantie gaat meemaken! 

Lapland single reizen

Avontuurlijke reizen buiten Europa

Ook buiten Europa heeft Simi het nodige te bieden. Bij alle jongerenvakanties buiten Europa is een flinke portie avontuur standaard inbegrepen. Natuurlijk is de reis zelf ook al een avontuur! Samen met je reisgenoten reis je naar de mooiste plekken op de wereld. Hier ontmoet je je Nederlandstalige reisbegeleider en begint het echte avontuur. 

We raden je aan zeker te kijken naar onze avontuurlijke rondreizen Amerika. We reizen op unieke wijze met SUV's dwars door de Verenigde Staten. Je hebt de keus uit maar liefst 5 verschillende rondreizen in de VS. Samen met drie anderen reis je in een SUV, met in totaal 5 auto's tegelijkertijd. Je ontmoet elkaar elke avond als groep in het hotel waar je overnacht en kunt onderweg samen de meest unieke plekken beleven. 

Voor een avontuurlijke vakantie in de Verenigde Staten is Simi dus the place to be. Check het filmpje hieronder maar voor een korte impressie van de sfeer en fantastische plekken die je gaat ontdekken. 

Veel inbegrepen

We hebben bij al onze rondreizen gekozen om het programma zoveel mogelijk inclusief te maken. Daar hebben we een paar hele goede redenen voor, gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het aanbieden van groepsvakanties voor jongeren:

 • Het samen beleven van een reis zorgt ervoor dat je elkaar goed leert kennen
 • Hoe meer je deelt als groep, hoe beter de vakantie wordt ervaren
 • Het is vervelend om ter plekke nog honderden euro's uit te moeten geven omdat dingen opeens niet inbegrepen zijn. Check het zelf maar: vaak zijn reizen die supergoedkoop lijken, helemaal niet zo goedkoop omdat je er niks voor terug krijgt
 • Wij weten welke dingen je niet moet missen tijdens je vakantie. Daarom, gewoon inbegrepen! 

Populairste avontuurlijke vakanties

 1. Groepsreizen Costa Rica
 2. Rondreis Californië, Canada of Nationale Parken VS
 3. Adventureweek Frankrijk
 4. Avontuurlijk Slovenië
 5. Kroatië Actief
 6. Rondreizen Bali
 7. Rondreizen Colombia
 8. Rondreis Cuba 

De reis zelf is ook avontuur! 

We merken wel eens dat mensen tijdens een vakantie vergeten dat de reis onderdeel is van de vakantie. Genieten van onverwachte gebeurtenissen, gekke dingen en bijzondere ontmoetingen maken een vakantie-ervaring alleen maar beter. 

Maak je dus ook niet te druk als dingen anders lopen dan vooraf gepland. Juist bij reizen is het de kunst om dingen gewoon te laten gebeuren. Loopt het anders, dan loopt het anders. Bij onze reizen doen we altijd onze uiterste best om je de reis te geven precies zoals je hem geboekt hebt, maar ook wij kunnen nooit alles voorspellen natuurlijk. Dus: geniet van het avontuur! 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.