Regenseizoen Bali

Regenseizoen Bali

Verre groepsreizen

Het regenseizoen op Bali loopt tussen half november en half april ongeveer. Dit zijn de maanden waarin de meeste neerslag valt op het eiland. Tussen half april en half november is de neerslag gering. Dat betekent echter niet dat het niet kan regenen! In vrijwel alle gevallen gaat het om korte, intensieve buien. Je kunt een keer een dag of zelfs twee pech hebben, maar de kans dat je tijdens een rondreis Bali wekenlang in de regen zit is nihil. 

Gemiddelde temperatuur op Bali

Hieronder zie je de gemiddelde temperaturen op Bali door het jaar heen, de watertemperatuur en het aantal zonuren per dag. 

Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Max. temperatuur 31 graden 31 graden 31 graden 32 graden 31 graden 31 graden 31 graden 31 graden 32 graden 31 graden 31 graden 31 graden
Min. temperatuur  24 graden  24 graden  23 graden  23 graden  23 graden  22 graden  21 graden 22 graden 22 graden  23 graden  23 graden  24 graden 
Watertemperatuur 28 graden  28 graden 28 graden  28 graden  28 graden 28 graden  28 graden  28 graden  28 graden  28 graden 28 graden  28 graden 
Zonuren per dag   5    5   5  6 7

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien is de periode tussen april en oktober voor wat betreft zonuren en temperatuur uitstekend voor Bali. 

Regenseizoen Bali

Neerslag per maand Bali

Januari - 325 mm
Februari - 298 mm
Maart - 256 mm
April - 143 mm
Mei - 123 mm
Juni - 40 mm
Juli - 40 mm
Augustus - 40 mm
September - 50 mm
Oktober - 140 mm
November - 170 mm
December - 270 mm 

Ter vergelijking: in Nederland valt tussen de 500 en 100 milimeter neerslag per jaar. Dit wordt gemeten als neerslag per vierkante meter. Als je een groepsreis plant is het zeker de moeite om niet alleen te kijken naar neerslag, maar vooral ook naar hoeveelheden. Als je het dan bekijkt is Bali een prima bestemming voor vrijwel het hele jaar. Zeker als je bereid bent een beetje regen te trotseren is het best de moeite om buiten het absolute hoogseizoen naar Bali te reizen. Je hebt dan niet alleen minder mensen en toeristen, maar hebt over het algemeen ook een betere deal, omdat zowel vluchten als accommodatie goedkoper is. 

Belangrijk om te onthouden:

Als we het hebben over neerslag op Bali gaat het in 9 van de 10 gevallen om korte, intensieve regenbuien. De natuur is in deze periode op haar mooist. Hoewel je dus wel degelijk meer neerslag hebt in het regenseizoen, hoeft dit je niet tegen te houden om Bali te bezoeken, je gaat zeker voldoende zon meepakken tijdens je rondreis. 

Groepsreizen Bali

Wat moet ik me voorstellen bij regen op Bali?

De kans dat je echt dagen in de regen zit is beperkt. Over het algemeen gaat het om korte en hevige buien, vaak aan het einde van de middag of in de avond. Dat kan soms vervelend zijn, maar zorgt er ook voor dat de natuur groen en levendig blijft. 

Voorspellen van het weer

Laat je niet teveel leiden door weersvoorspellingen op het internet. Zeker op Bali met haar vulkanen en afwisselende gebieden kan het weer zelfs per plek verschillen. Ook geeft de voorspelling vaak niet zo goed weer hoeveel neerslag wanneer valt. Hoe korter vantevoren hoe beter de voorspellingen worden overigens. 

Helaas kunnen ook wij als reisorganisatie geen perfecte weersvoorspellingen doen. Ga je naar Bali, reken dan op een beetje regen zo af en toe. 

Bali en regen

Beste reisperiode Bali

De beste reisperiode ligt tussen april en oktober, maar als je gebonden bent aan bepaalde data is het regenseizoen wat ons betreft geen reden om je tegen te laten houden om naar Bali te reizen. Het voordeel is ook nog eens dat de regenperiode zowel op Bali zelf goedkoper is als voor wat betreft vluchten naar Bali. Met name in juli, augustus en september zijn vluchten naar Bali erg prijzig. Het hangt dus ook van je budget en beschikbaarheid af. Stel dat je flexibel bent met reisdata, dan zou april bijvoorbeeld een uitstekende maand zijn om naar Bali te reizen. Ben je minder flexibel, dan zul je over het algemeen wat meer betalen omdat met name vluchten duur zijn. Ook accommodatie is duurder in het hoogseizoen. 

Singlereizen

Simi is aanbieder van singlereizen, onder andere naar Bali. Al onze reizen zijn echte groepsreizen inclusief vervoer, verblijf, activiteiten en transfers. Je boekt dus een volledige pakketreis en geniet ook van de voordelen van een pakketreis. Hoewel een groot deel van de reizigers solo reist, is er ook altijd een deel dat wel samen reist. Juist die combinatie zorgt voor een perfecte mix van mensen. Boek je singlereizen naar Bali dus absoluut met Simi! 

Bali met Simi

Simi organiseert groepsreizen naar Bali, voornamelijk in de droge periode. De georganiseerde rondreis is heel compleet en bevat een groot aantal inbegrepen activiteiten. Uiteraard is je retourvlucht en ruimbagage gewoon inbegrepen bij je reissom. Daarnaast maak je een prachtige fietstocht door rijstvelden, gaan we raften in de jungle, overnachten we in een nationaal park en beklimmen we een vulkaan. We gaan daarnaast nog snorkelen, maken een dolfijnen-excursie en bezoeken verschillende tempels. 

Al onze singlereizen bekijken

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.