Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Groepsreis Colombia
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Groepsreis Colombia

 • 18-32 jaar
 • 18 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Reis mee met Simi naar Zuid-Amerika! We nemen je tijdens deze groepsreis mee naar het authentieke, prachtige en afwisselende Colombia. Je kiest hierbij voor een avontuurlijke groepsreis met uitsluitend reizigers tussen de min. 18 en max. 32 jaar oud. Dat betekent dat ook ons reisprogramma aangepast is aan een doelgroep die houdt van afwisseling, een beetje actie en het nodige avontuur. 

Tijdens deze groepsreis Colombia kom je langs de besneeuwde bergtoppen van het Andes-gebergte, levendige steden als Bogotá en Medellin, maar reis je ook door de jungle van Tayrona National Park en eindigen we onze rondreis aan het strand. Kom meer te weten over Pablo Escobar, ontdek het historische Cartagena, ontdek je talenten tijdens een kookcursus, ontdek het onderwaterleven tijdens het snorkelen, maak een mooie foto bij de waxpalmen van de Samaria Vallei en ontdek hoe koffie wordt gemaakt. Op actief gebied ga je raften op de Rio Negro, abseilen bij een waterval en maak je een 4x4 jeep tour mee in de bergen van Los Nevados. Dit allemaal maakt het een heerlijk gevarieerde rondreis waarbij je heel veel gaat ontdekken, zien en doen.

Wij hebben ervoor gekozen om de rondreis niet langer te maken dan in totaal 18 dagen. Rondreizen met een groep is superleuk, maar ook intensief. Om die reden voeren wij geen reizen uit die langer zijn dan 18 dagen. In deze 18 dagen ontdek je een groot deel van de mooiste plekken van het land.

Bij een rondreis door Colombia boek je een avontuurlijke, kleurrijke vakantie in een afwisselend land. Vanzelfsprekend is een groot aantal activiteiten standaard inbegrepen bij je reissom, evenals de retourvlucht, je overnachtingen, alle vervoer en Nederlandstalige reisbegeleiding ter plaatse. 

In het dag-tot-dag programma kun je lezen wat we allemaal gaan ondernemen tijdens de groepsreis Colombia. Aanvullende informatie kun je vinden onder de andere tabjes.

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 2 456,50 €, 18 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam - Bogotá

Het avontuur begint vandaag op Schiphol. We vliegen met maximaal 1 overstap naar Colombia. Hier worden we, na een lange vlucht, opgehaald door onze Nederlandstalige reisbegeleider. Jullie reisbegeleider heeft ervaring met en kennis van Colombia of woont in Colombia, ideaal! We verblijven in het oude centrum van Bogotá en zullen daar gezamenlijk nog wat kunnen eten en een kleine tour door de stad maken voor degenen die nog puf hebben. We slapen op loopafstand van diverse bezienswaardigheden.

Over het algemeen merken we dat na een lange vlucht de meeste mensen moe zijn, ook omdat je natuurlijk met een hele groep mensen op pad bent die je nog niet zo goed kent. We doen dus rustig aan. 

Enkele tips voor in Bogota voor tijdens je reis Colombia:

 • La Candelaria: Leuke en bruisende wijk met barretjes, winkels en restaurants
 • Plaza de Bolivar: Groot plein met prachtige gebouwen
 • Casa de Nariño: Officiële huis van de president van Colombia

Overnachtingslocatie: Hotel Muisca, Bogotá (of gelijkwaardig)

Dag 2 - Fietstocht met gids

We worden vandaag opgehaald bij het hotel door een lokale gids (Engelstalig) en maken een fietstocht naar het oude koloniale centrum van Bogotá. We bezoeken Plaza Bolivar, Chorro de Quevedo, maken een stop bij de lokale fruit- en bloemenmarkt Paloquemado en passeren de rosse buurt van Bogotá. 

In de avond is er voor de groep een reservering gemaakt in restaurant en discotheek Andres Carne de Res. Op vrijdag en zaterdag wordt entree gevraagd. Het diner etc. is op eigen kosten. Wil je geen gebruik maken van de reservering en zelf ergens wat gaan eten en drinken dan is dat geen probleem, als je het in de ochtend even aangeeft bij de reisbegeleider. 

Overnachtingslocatie: Hotel Muisca, Bogotá (of gelijkwaardig)

 • Als je van plan bent een rondreis te boeken in Zuid-Amerika is een flexibele opstelling van groot belang. Boek deze rondreis niet als je behoefte hebt aan voorspelbaarheid en duidelijkheid. Hoewel wij onze rondreizen zorgvuldig plannen zijn lastminute wijzigingen in Colombia niet te voorkomen. Dat maakt het avontuur alleen maar groter, maar is wel iets wat je je vooraf moet realiseren. 

Dag 3 - Bogotá - Tobia

Na een gezellige avond heb je deze morgen de kans om even lekker uit te slapen. We vertrekken daarna naar het kleine dorpje Tobia. We zijn ongeveer drie uur onderweg en dalen de oostelijke bergrug van het Andesgebergte af. 

Het dorpje Tobia ligt aan de Rio Negro. Onderweg maken we een tussenstop met prachtige uitzichten over de bergen en een tussenstop voor de lunch. We verblijven deze dag in een "finca" met zwembad. Een finca is een vakantiehuis op het platteland met Spaanse sferen. Het heuvelachtige jungle-landschap rondom de finca maakt het plaatje compleet. 

Overnachtingslocatie: La Gaitana, Tobia (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 3 uur (afhankelijk van drukte op de weg)

 • Tijdens deze reis verblijf je in drie- of vierpersoonskamers. We hebben tijdens de hele rondreis Colombia wisselende accommodaties, variërend van hotels tot hostels tot een koffie haciënda. De accommodaties waarin we tijdens deze rondreis verblijven zijn eenvoudig maar netjes. 

Dag 4 - Actie!

Er staan twee activiteiten op het programma deze dag. We beginnen met raften op de Rio Negro, een prachtige rivier met vooral hele mooie landschappen om je heen. Met stroomversnellingen tot niveau 3 zitten er een paar leuke uitdagende stukjes in de route, maar ervaring hebben is niet vereist. Wel is het belangrijk dat je alvorens de reis een reisverzekering afsluit met outdoordekking.

In de middag wandelen we naar een waterval. Als je het aandurft kun je abseilen van deze waterval. Dit is inbegrepen bij je reissom, dus we raden je zeker aan je grenzen een beetje te verleggen en het gewoon te doen tijdens de reis Colombia!

Omdat we toch al een topdag hebben vandaag, gaan we bij terugkomst bij de accommodatie barbecuen met de groep. We bespreken de dag na, genieten van de uitzichten en een heerlijke BBQ (inbegrepen). We hebben ervoor gekozen om de rondreis een aantal rustpunten te geven zodat je na een intensieve dag relaxed kunt uitpuffen bij het zwembad én natuurlijk je groep beter leert kennen tijdens het raften en de barbecue. 

Overnachtingslocatie: La Gaitana, Tobia (of gelijkwaardig)

Dag 5 - Koloniale centrum Honda ontdekken

We reizen vandaag met de bus richting Manizales. Een wat langere reisdag, zodat we dicht in de buurt zijn van de programma onderdelen van komende dagen. We dalen onderweg af naar de Magdalena Valley en steken de Magdalena Rivier over. Daarna reizen we via de Centrale Andes Bergrug weer de hoogte in. In Honda maken we een tussenstop. Hier maken we een wandeling door het oude koloniale centrum van Honda. Het is een kleurrijk stadje met heel veel bruggetjes. Vroeger was het een van de belangrijkste havensteden van Colombia door de ligging aan de rivieren.

Ook heb je hier de mogelijkheid om wat te eten. Als je fan bent van vis is dit the place to be. We reizen door naar onze accommodatie vlakbij de stad Manizales, waar we de komende drie nachten verblijven tijdens de reis Colombia. We zitten nu echt in de koffieregio van Colombia en lekker afgelegen in de natuur.

Overnachtingslocatie: Hacienda Venecia, Manizales (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 6 uur (afhankelijk van drukte op de weg)

 • Wist je dat Colombia ongeveer 30x groter is dan Nederland? Ook is het het land met de meeste vogelsoorten ter wereld. 

Dag 6 - Koffie tour en vrije middag

We hebben vannacht verbleven op een koffie hacienda (landgoed). Ideaal dus om in de ochtend ook een koffie tour te doen! We wandelen door de koffieplantages en krijgen uitleg over het koffieproces. Ook krijg je aan het einde van de tour een koffie te proeven.

In de middag mag je zelf je planning bepalen. Je kunt bijkomen van de eerste dagen bij het zwembad(!) of een wandeling maken door de omgeving. Ook is het mogelijk om vanaf hier optionele activiteiten te boeken zoals wandelingen, paardrijden, een cacao tour of rum proeven (op basis van beschikbaarheid en minimum deelname). Deze activiteiten kun je ter plekke boeken en vallen buiten de reisovereenkomst van Simi Reizen.

Overnachtingslocatie: Hacienda Venecia, Manizales (of gelijkwaardig)

Dag 7 - Natuurpark Los Nevados - jeeps en sneeuw!

Na een lekker rustig dagje staan we vandaag betijds op. We vertrekken vanaf de hacienda met 4x4 jeeps de bergen in van natuurpark Los Nevados. In dat park zijn drie hoge vulkanen te vinden van (bijna) 5.000 meter hoog.

We brengen een bezoek aan de vulkaan Santa Isabel. Onderweg maken we een een aantal stops om vervolgens aan te komen bij de voet van de gletsjer. Wist je dat Colombia maar 6 gletsjers heeft? We wandelen een stuk naar de sneeuw. We passeren vandaag verschillende ecosystemen en en zien prachtige uitzichten! Onderweg vandaag lunchen we bij een typsiche boerderij. Deze maaltijd is inbegrepen bij de reissom tijdens de reizen naar Colombia. We overnachten nog een nacht op de hacienda waar we de afgelopen twee nachten ook hebben overnacht. 

Overnachtingslocatie: Hacienda Venecia, Manizales (of gelijkwaardig)
Reistijd: sterk afhankelijk van de drukte op de weg, maar vandaag zitten we lang in de bus

Dag 8 - Salamina

We verlaten onze accommodatie van de afgelopen drie nachten en reizen na het ontbijt over leuke slingerende wegen door de bergen van Caldas. We komen langs de kleine dorpjes van Neira en Aranzazu en komen na ongeveer 3 uur rijden in totaal aan in Salamina. We zullen hier vanavond overnachten, in een hotel aan het centrale plein. Dichtbij de gezelligheid!

Salamina is een traditioneel dorpje in Colombia. Leuk om te weten is dat het dorp nog niet platgelopen is door toeristen. Na het opfrissen gaan we het dorp verkennen tijdens een wandeling door het dorp met een lokale gids. We zien o.a. twee traditionele huizen, bezoeken een aantal mooie plekken en maken een beetje kennis met de lokale bevolking. Je kunt in dit dorpje diverse typische barretjes en koffietenten vinden. Zeker even een lekkere koffie uitproberen! Vanavond heb je vrije tijd voor een avondwandeling, een spelletje met je reisgenoten of om samen ergens wat te drinken.

Overnachtingslocatie: Hotel Colonial Salamina, Salamina (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 3 uur (afhankelijk van de drukte op de weg)

Dag 9 - Wandeling in de Samaria vallei en kookcursus

Vanavond overnachten we nog een nachtje in Salamina, maar voor het dagprogramma trekken we er weer op uit! We reizen verder de bergen in naar het dorpje San Felix, vanuit waar we de Samaria Vallei intrekken. We maken een wandeling van ongeveer 2 uur door de prachtige vallei met waxpalmen en een prachtige Colombiaanse natuur. Dit is een van de meest klassieke beelden van Colombia en absoluut een van de hoogtepunten van je reis.

Hier hebben we ook de tijd voor een lunch bij een traditionele boerderij (niet inbegrepen). Daarna keren we weer terug naar Salamina. Hier hebben we een kookcursus van een bekende chef kok uit Medellin, genaamd Oscar Perez. Hij heeft een traditioneel huis omgebouwd tot een keuken paradijs! Daarna heb je weer vrije tijd in Salamina.

Overnachtingslocatie: Hotel Colonial Salamina, Salamina (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 2 uur (afhankelijk van de drukte op de weg)

Dag 10 - Via de Cacau vallei naar Medellin

We verlaten het platteland en reizen naar Medellin, een mooie stad in het noordwesten van Colombia met ongeveer 2,4 miljoen inwoners. Het is ongeveer 4 uur rijden naar de stad. Op een vierde van de route maken we een stop bij het dorpje la Merced, waar je een mooie uitzicht staat te wachten over de Cacau vallei. Hier krijg je wat vrije tijd.

Optioneel, indien voldoende animo en beschikbaarheid, is het mogelijk om hier een optionele activiteit te ondernemen. Voorbeelden van mogelijkheden zijn parapente bij 'el Tabor', paardrijden of een wandeling in de natuur. 

Na de lunch (niet inbegrepen) reizen we door naar Medellin, waar we aan het einde van de middag zullen aankomen. Hier zullen we de komende twee nachten overnachten tijdens de reis Colombia. In de avond heb je vrije tijd om de stad te verkennen of een drankje te doen samen met je reisgenoten. Bij deze accommodatie zit trouwens een zwembad!

Overnachtingslocatie: Medellin Vibes Hostel, Medellin (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 4 uur (afhankelijk van de drukte op de weg)

Dag 11 - Stadstour met weetjes over Pablo Escobar

Inmiddels zijn we al over de helft van de groepsreis Colombia, en hebben we al ontzettend veel gezien en gedaan! Er staat nog veel moois op het programma. Vandaag hebben we een city tour in Medellin. De focus zal vooral liggen op de geschiedenis van de stad. Je hebt vast wel eens gehoord van de naam Pablo Escobar, de beruchte Colombiaanse drugsbaron, die leefde van 1949 tot 1993. Tijdens de bij de reis Colombia inbegrepen tour krijg je een kijkje in de geschiedenis vanaf deze tijd tot aan het heden.

We brengen een bezoek aan de bekende 'comuna 13' met de roltrappen naar de sloppenwijken. Comuna 13 was ooit een van de gevaarlijkste wijken ter wereld, door de aanwezigheid van de drugsbaas. Inmiddels is het een trekpleister dat een bezoek zeker waard is. Daarna brengen we een bezoek aan het bruisende centrum van Medellin. Samen met de lokale gids reizen we met de metro en eindigen we de tour bij Parque Lleras, het uitgaanscentrum van de stad. Zodoende kunnen jullie er een gezellige stapavond aan vast plakken!

We overnachten nog een nachtje in dezelfde accommodatie in Medellin.

Overnachtingslocatie: Medellin Vibes Hostel, Medellin (of gelijkwaardig)

Dag 12 - Op naar de stranden van Palomino!

Deze ochtend heb je de mogelijkheid om een beetje uit te slapen. Best wel fijn na een avondje stappen! Indien je uitgerust genoeg bent kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met één of enkele reisgenoten nog een beetje rond te dwalen door de stad. Daarna reizen we naar de luchthaven waar we met het vliegtuig doorreizen naar Santa Marta, in het noorden van het land. Per transfer reizen we door richting de stranden van Palomino. Hier zullen we verblijven in een accommodatie lekker dichtbij het strand

Na het inchecken is het tijd om lekker te genieten van de stranden! De accommodatie beschikt over een zwembad.

Kleine notitie: De uitslaapochtend is afhankelijk van de beschikbare vluchten en vluchttijden.

Overnachtingslocatie: The Dreamer, Palomino (of gelijkwaardig)
Reistijd: vluchtduur +/- 1 uur en 10 minuten, reistijd per transfer naar Palomino +/- 1,5 / 2 uur (afhankelijk van drukte op de weg)

Dag 13 - Hike stranden en jungle

We trekken de natuur weer in! Tayrona National Park heeft zowel een mooi regenwoud als prachtige stranden. Het is hier echt altijd lekker weer (unieke uitzonderingen daargelaten) en tussen de 25 en 30 graden. In een klein uurtje reizen we af naar het nationale park waar we een stevige hike maken langs de stranden en door de jungle lopen. Bij de stranden vind je mooie palmbomen en het water is heerlijk helder!

We komen aan bij een idyllisch strand waar je vrije tijd hebt voor zonnen, zwemmen en relaxen! Zwemkleding aan dus! Ook heb je hier de mogelijkheid om te lunchen (niet inbegrepen). We maken er samen een heerlijke middag van.

In de middag zullen we weer terugkeren naar onze accommodatie in Palomino.

Overnachtingslocatie: The Dreamer, Palomino (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 1 uur en 40 minuten (afhankelijk van de drukte op de weg)

Dag 14 - Vrije dag voor strand of optionele activiteit

Na bijna twee weken genoten te hebben van een lekker gevuld programma, heb je vandaag een vrije dag. Je hebt de mogelijkheid om er een stranddag van te maken, maar het is ook mogelijk om een optionele activiteit te ondernemen.

Een van de optionele mogelijkheden is bijvoorbeeld river tubing bij Sierra Nevada de Santa Maria. Hierbij drijf je op een rubberen band de rivier af. Een relaxte activiteit, zeker niet intensief, waarbij je wel lekker bezig bent. Een tweede mogelijkheid is een bezoek aan het indianendorpje van de Kogi. Kogi betekent jaguar in de Kogi-taal. Deze inheemse groep leef in de bergen van de Sierra Nevada de Santa Maria. De derde optie is een lekker actieve activiteit: mountainbiken.

We overnachten een derde nacht in Palomino. Morgen zullen we weer doorreizen naar een nieuwe accommodatie.

Overnachtingslocatie: The Dreamer, Palomino (of gelijkwaardig)

Dag 15 - Door naar het prachtige Cartagena

We laten Palomino achter ons en reizen met de bus naar Cienaga. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen bij de lokale vissers (niet inbegrepen). Bijzonder om te weten is dat hun huizen en restaurants zijn gebouwd op palen op het water. Daarna zullen we doorreizen naar Cartagena, waar we de laatste twee nachten zullen overnachten.

We checken in in het hotel en maken nog een korte wandeling door het centrum, om de stad te verkennen. Daarna heb je vrije tijd voor het vinden van een lekkere avondmaaltijd en het doen van een drankje of het maken van een extra wandeling door de stad. 

Cartagena is een van de meest bezochte steden van Colombia en heeft iets meer dan een miljoen inwoners. Je kunt er heerlijk veel terrasjes vinden en op diverse plekken kun je een cocktail proberen. De meeste historische gebouwen kun je vinden in de wijken Old Town en La Ciudad Vieja. Het is absoluut de moeite waar om een bezoek te brengen aan de oude verdedigingsweken, de mooie pleinen en de smalle en oude straatjes.

Overnachtingslocatie: Hostel Casa MaraCartagena (of gelijkwaardig)
Reistijd: 5-6 uur (afhankelijk van de drukte op de weg)

Dag 16 - Zon, zee, strand, snorkelen en met de speedboot!

De laatste echte vakantiedag is aangebroken. Laten we er nog een spectaculaire dag van maken om niet te vergeten! We lopen samen naar de haven van Cartagena, waar we met een speedboot zullen afreizen naar de eilanden.

We verblijven op één van de stranden van Baru, waar we genieten van de zon, de zee en het strand. Ook geniet je hier van je inbegrepen lunch en gaan we snorkelen! We maken er samen een heerlijke dag van.

Daarna reizen we in de middag weer terug met de speedboot naar Cartagena, waar we genieten van de laatste hele dag van de reis Colombia. We overnachten dezelfde accommodatie als gisteren. We raden het zeker aan om samen nog een gezellig afscheidsdiner te houden of om met z'n allen nog een terrasje op te zoeken om de reis mooi af te sluiten. Of spring nog even in het zwembad!

Overnachtingslocatie: Hostel Casa MaraCartagena (of gelijkwaardig)

Dag 17 - Terugvlucht naar Nederland

Afhankelijk van de vluchttijden heb je in de ochtend nog wat vrije tijd in Cartagena. Daarna zullen we met een transfer weer afreizen naar de luchthaven. Aan het einde van de reizen naar Colombia vertrekken we vanaf Cartagena Airport. We zullen tijdig aanwezig zijn zodat we zonder stress rustig aan kunnen inchecken en door de controles heen kunnen.

Vanwege het tijdsverschil overnacht je vannacht in het vliegtuig.

Reistijd: +/- 20 minuten naar de luchthaven (afhankelijk van de drukte op de weg)

 • Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens voor Mijn Simi. Hierin kun je je vertrekinformatie bekijken en contact leggen met je reisgenoten door je telefoonnummer achter te laten. Zodoende kunnen jullie samen een Whatsapp groep aanmaken.
 • Bij het tabje bestemming kun je een handig kaartje vinden van de rondreis, zodat je de groepsreis Colombia kunt visualiseren.

Dag 18 - Aankomst in Nederland

Vanwege het tijdsverschil zullen we op dag 18 weer landen in Nederland. Hier nemen we afscheid van elkaar, maar niet van de herinneringen en nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan tijdens deze fantastisch mooie groepsreis Colombia. Tijd om een gezellige reünie te plannen samen!

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.
 • Ook de accommodaties staan vast, maar door omstandigheden kan het voorkomen dat we in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie overnachten.
 • Tijdens de groepsreis Colombia is een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig in Colombia.
 • Zorg dat je minimaal drie uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven. Het is vervelend als je moet haasten.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam - Bogotá
 • Binnenlandse vliegreis Medellin - Santa Marta  
 • Vliegreis Cartagena - Amsterdam
 • Alle transfers ter plekke
 • Ruimbagage 
 • Alle overnachtingen
 • 16x ontbijt
 • 2x lunch
 • 2x avondeten (waarvan 1x BBQ)
 • Kleine tour door Bogotá op dag 1
 • Fietstocht koloniale centrum Bogotá op dag 2
 • Raften op de Rio Negro op dag 4
 • Abseilen bij de waterval op dag 4
 • Wandeling door oude koloniale centrum Honda op dag 5
 • Koffie tour op dag 6
 • 4x4 jeep tour natuurpark Los Nevados op dag 7
 • Bezoek vulkaan Santa Isabel met gletsjer op dag 7
 • Wandeling door dorp Salamina op dag 8
 • Wandeling Samaria Vallei op dag 9
 • Kookcursus op dag 9
 • City tour door Medellin op dag 11
 • Hike in Tayrona National Park op dag 13
 • Korte wandeling door centrum Cartagena op dag 15
 • Speedboot en snorkelen op dag 16
 • Bezoek dorpjes die staan benoemd in het programma
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • We werken bij sommige activiteiten met lokale Engelstalige gidsen
 • Bijdrage SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoekt stuurt de SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Fooien voor de lokale gidsen en chauffeurs

Vertrekinformatie

Met maximaal 1 overstap zullen we naar het prachtige Colombia afreizen. In uitzonderlijke gevallen maken we gebruik van 2 overtappen. Deze voldoen altijd aan de minimale door de luchtvaartmaatschappij gegarandeerde overstaptijden.

We reizen naar Colombia met het vliegtuig, met maximaal 1 overstap. Je Nederlandstalige reisbegeleider is al ter plaatse en vangt jullie op op de luchthaven. Boek deze groepsreis Colombia dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen naar Colombia. 

We zullen vliegen vanaf Amsterdam. Het lukt ons vrijwel altijd om de groep samen te laten vliegen, maar je vliegt sowieso met minimaal één andere reisgenoot samen. Indien je heel last minute boekt kan het voorkomen dat dezelfde vlucht niet meer beschikbaar is. In dat geval nemen we contact met je op.

Vluchttijden

In je Mijn Simi account kun je enkele weken voor vertrek alle informatie vinden over de vliegtijden en bagageregels. Indien we reizen naar Colombia met een groepsticket (vertrekdatum afhankelijk) kun je de vluchtgegevens eerder al vinden onder het tabje data/prijzen. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. 

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort staat. Het gaat hierbij om je eerste officiële voornaam in je paspoort en je volledige achternaam. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft op het boekingsformulier. Wijzigingskosten bij de airline zijn voor eigen rekening.

Samen reizen of alleen

Iets meer dan de helft van de reizigers reist bij Simi Reizen alleen. Mocht je alleen willen reizen, ben je dus zeker niet de enige. Ook is het mogelijk om samen te boeken met een vriend, vriendin of een groepje. In dat geval vullen jullie allen een eigen boekingsformulier in, en kun je bij het veldje 'bijzonderheden' aangeven dat jullie samen reizen naar Colombia.

Online kennismaken en Mijn Simi

Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens voor Mijn Simi. Door in de deelnemerslijst je telefoonnummer achter te laten, kunnen jullie als groep een Whatsapp groep aanmaken en alvorens de groepsreis Colombia al kennis maken met elkaar. Sommige groepen vinden het leuk om alvorens de groepsreis al een keer met elkaar af te spreken.

In Mijn Simi kun je ook de vertrekinformatie bekijken met een link naar de paklijst. Ook kun je hier de vluchtgegevens en de bagageregels bekijken. Bij het maken van je boeking betaal je 25% van de reissom aan plus eventueel afgesloten verzekeringen. Via Mijn Simi kun je uiterlijk 42 dagen voor vertrek de restantsom gemakkelijk betalen via iDeal.

Reis- en annuleringsverzekering

Het is mogelijk om via Simi Reizen een kortlopende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Uiteraard staat het je ook vrij dit elders te doen. Een reisverzekering met outdoordekking is tijdens deze groepsreis Colombia verplicht. Indien je deze afsluit via Simi Reizen zijn alle activiteiten die zijn opgenomen in het reisprogramma standaard gedekt. Indien je deze elders afsluit of een doorlopende reisverzekering hebt, informeer dan of de outdoor activiteiten die we ondernemen onder de dekking vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten die je op eigen afweging. 

Minimumdeelname 

De minimumdeelname voor deze groepsreis Colombia is 15 personen. Maximaal kunnen er 25 personen meereizen tijdens de Colombia reizen. Je reist in een gecombineerde reisgroep van beide leeftijdsgroepen. Je medereizigers zijn tussen de 18 en 32 jaar. Indien de minimumdeelname helaas niet bereikt wordt zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een oplossing om de reis Colombia alsnog doorgang te kunnen bieden, maar kunnen we dit niet garanderen. In onze ervaring komt het niet behalen van de minimumdeelname maar zeer zelden voor.

Boeken van deze jongerenreis Colombia

Je kunt deze groepsreis Colombia boeken via deze pagina via het tabje data/prijzen of door bovenaan te klikken op de roze button met de tekst 'boek deze reis'. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen.

Als je de groepsreis Colombia hebt geboekt, kun je op de pagina geboekt, en nu? meer lezen over hoe alles in z'n werk gaat nadat je geboekt hebt.

Een optie nemen voor de groepsreis Colombia

Moet je nog vrij vragen of even over de groepsreis Colombia nadenken? Dan is het ook mogelijk om een optie te plaatsen. Op onze algemene pagina over het nemen van een optie kun je meer informatie vinden over hoe dit werkt. Een optie plaats je door naar het tabje data/prijzen te gaan en te klikken op 'neem optie' nadat je de gewenste reisdata hebt geselecteerd.

De reisbegeleider en de bus

Er reist tijdens jullie groepsreis een Nederlandstalige reisbegeleider mee in Colombia. Hij of zij zal jullie opvangen op de luchthaven bij aankomst. De reisbegeleider heeft ervaring met en kennis van het land Colombia of woont in Colombia. Naast dat de reisbegeleider ervoor zorgt dat de groepsreis Colombia goed verloopt, kan hij of zij jullie dus ook perfect suggesties geven voor het (avond)eten, leuke dingen in de omgeving en culturele verschillen. 

De transfers in Colombia zijn tijdens de Colombia reizen inbegrepen bij de reissom. We zullen gebruik maken van een comfortabele 20- of 30persoonsbus (afhankelijk van de groepsgrootte) tijdens de Colombia reizen. De bus heeft airco en een muziekinstallatie. 

Verblijf

Tijdens de rondreis Colombia verblijf je op verschillende mooie plekken. Zo verblijf je bijvoorbeeld in een koffie haciënda, maar ook in een finca (vakantiehuis op platteland met Spaanse sferen), in hotels en in hostels. Ze zijn alleen eenvoudig, maar netjes en vaak op mooie plekjes. Zodoende houden we de groepsreis Colombia betaalbaar. We slapen altijd minimaal 2 nachten op dezelfde plek, zodat we niet te veel met koffers hoeven te slepen en om de rondreis niet te intensief te maken.

Je kunt de geplande accommodaties vinden in het dag-tot-dag programma. Hieronder kun je een compact overzichtje vinden:

 • Nacht 1 en 2: Hotel Muisca, Bogotá (o.a. bar, 24-uurs receptie en gratis Wifi)
 • Nacht 3 en 4: La Gaitana, Tobia (o.a. zwembad, bar, gratis WiFi en gezelschapspelletjes bij de receptie)
 • Nacht 5, 6 en 7: Hacienda Venecia, Manizales (o.a. zwembad)
 • Nacht 8 en 9: Hotel Colonial Salamina, Salamina (o.a. terras, gratis WiFi en 24-uurs receptie)
 • Nacht 10 en 11: Medellin Vibes Hostel, Medellin (o.a. zwembad, bar, gratis WiFi en airco)
 • Nacht 12, 13 en 14: The Dreamer Hostel, Palomino (o.a. zwembad, bar met happy hour, 24-uurs receptie, gratis WiFi en airco)
 • Nacht 15 en 16: Hostel Casa Mara, Cartagena (o.a. zwembad, gratis WiFi en airco, veel barretjes in omgeving)

Je slaapt samen in drie- of vierpersoonskamers met je reisgenoten. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een kamer wil delen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden of twee om twee.

Let op: Hoewel we de accommodaties van tevoren vastleggen, kan het door omstandigheden voorkomen dat we moeten uitwijken naar een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
Let op: De openingsdagen en -tijden van de zwembaden worden bepaald door de accommodaties zelf.

Voorbeeldfoto's van de accommodaties

Hacienda Venecia Colombia  Medellin Vibes Hostel Colombia Palomino The Dreamer Colombia

Palomino the Dreamer Colombia Colombia Hotel Muisca Bogota Tobia hotel la Gaitina Colombia

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken tijdens de Colombia reizen. Onder andere:

 • Dag 6 - diverse wandeltochten
 • Dag 6 - paardrijden
 • Dag 6 - cacao tour
 • Dag 6 - rum proeven
 • Dag 10 - parapente bij 'el Tabor'
 • Dag 10 - paardrijden
 • Dag 10 - wandeling in de natuur
 • Dag 14 - river tubing 
 • Dag 14 - bezoek indianendorp van de Kogi
 • Dag 14 - mountainbiken

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. Controleer het reisadvies en de regels op de website Nederland Wereldwijd.

Reisadviezen

Mits we welkom zijn in het land en er ter plaatse geen lockdown is zullen we de groepsreis ook uitvoeren bij een oranje reisadvies (als het oranje reisadvies gerelateerd is aan COVID). Houd hier rekening mee bij het plaatsen van een boeking. Een oranje reisadvies is geen geldige reden voor het zelf annuleren van je groepsreis, het kan wel zijn dat je annuleringsverzekering dit (deels) dekt (zie corona en verzekeringen). Hiermee worden dan wel de kansen vergroot dat je groepsreis gewoon door kan gaan.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Di 24-05-2022
  Vr 10-06-2022
  2 449,00 €
 • Wo 13-07-2022
  Za 30-07-2022
  2 699,00 €
 • Za 13-08-2022
  Di 30-08-2022
  2 699,00 €
 • Wo 07-09-2022
  Za 24-09-2022
  2 449,00 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-08-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Reisleiding altijd vrolijk en brengt spoort iedereen op positieve wijze aan. Genoten van de mooie uitzichten. Tijdens de reis ziek geworden, en de reisleiding heeft hier goed naar gehandeld.

  Vervoer was altijd op tijd, en chauffeur heel gezellig.

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 14-08-2021

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een fantastische reis gehad met Simi door Ierland. Alles was top geregeld en als er onverwacht toch een probleem was werd dit door de reisleiding direct opgelost. De groep was geweldig leuk. Ook reisleidster Johanna deed het heel erg goed echt een topper!! De buschauffeur Antony was goed en wist veel over het land te vertellen, z'n leuke grapjes tussen door zorgden direct voor een goede sfeer.

  Ik ga zeker nog eens met Simi op vakantie! het echt een aanrader.

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2017

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige reis gehad in Servie. Goede begeleiding vanuit wild serbia en vanuit simi zelf. Activitieten waren erg avontuurlijk. Soms mocht dit iets beter beveiligd zijn. Matjes om op te slapen waren iets te dun. Verder een reis om nooit te vergeten!!

 • door Zweden reis (Jongerenreizen 18-25) op 18-07-2015

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Hele leuke vakantie gehad, leuke activiteiten en een hele leuke groep. Applausje voor simi reizen en johannisholm adventure voor de goede verzorging!.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 29-06-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit was sowieso een van mijn leukste reizen ooit! De locatie om te beginnen was prachtig! Er valt veel te doen, en de activiteiten zijn relatief dichtbij. Er was een winkeltje, en voor de rest alles wat ik persoonlijk nodig had! Heel erg belangrijk vind ik de groep en de reisleiding, dit maakt namelijk ongeacht van de locatie of je reis aangenaam verloopt. Ik had een topgroep! We waren vrij snel gewend en bevriend met elkaar, dit mede door onze reisleiding! De eerste dag hebben we een leuk welkom gekregen, een rondje rond de camping gemaakt en samen in het meertje gelegen. Janneke en Vera waren echt de beste reisleiding die ik mij kon inbeelden. Ik had niet verwacht dat ze zo vlotjes zouden zijn. Ze waren zeer verantwoordelijk, hebben mij geholpen overal waar ik het nodig had, hadden veel geduld, voelden heeel vertrouwd aan, en waren daarenboven toch part van de groep! Je kon merken dat ze de leiding waren, maar speelden spelletjes met ons mee, deden vlotte leuke babbeltjes, waren grappig leuk,... en dat maakt het voor mij persoonlijk fijn! Dit is in mijn ogen hoe een reisleider moet zijn! Beter dan ik mij kon voorstellen! Je merkte ook zeker dat Vera wist wat ze deed, ze goede planningen had, ... . Een chaotisch persoon zoals mij heeft zo iemand wel nodig! Vera was bijvoorbeeld altijd goed voorbereid, ze had muziek bij, wat wel leuk was, en altijd water als ik het vergat!
  Hiernaast vond ik de activiteiten super gekozen! Het was variatie van in de hoogte/ bergen en het water in! Ze waren van niveau perfect voor mij! Ik ben sportief, zoek uitdagingen, maar ben zeker geen gevorderde, dus dit was uitdagend genoeg voor mij! De begeleiders van de raftgarage van de camping waren ook heel fijn en goed! Ze waren zeer professioneel, wat een veilig gevoel gaf bij de activiteiten. Omdat we niet konden raften, door het weer, werd er een vervangactiviteit geregeld, deze was zeker van hetzelfde niveau, wat ik echt fijn vond! Ook de optionele activiteiten vind ik leuk dat je dat kon doen. Ik heb voor paragliden gekozen. Dit heeft niets met Simi te maken, maar ik vind het leuk dat je de ruimte krijgt om dit te kunnen doen! Verder ben ik naar Ljubljana gegaan en ook de hikingtocht met Janneke en Vera heb ik meegewandeld. Deze laatste was een gratig activiteit en zeker de moeite waard! Ik denk dat ik nooit eerder zo ver heb gewandeld, maar door de prachtige route en het enthousiasme van Vera en Janneke, en mijn groepleden ging het met vrij gemak! :D
  Over het algemeen vond ik de prijs goed te doen, en was alles zeker het geld waard! Dit was mijn eerste Simireis, maar ik weet zeker dat het niet mijn laatste zal zijn!!

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De Rondreis Canada/USA (Canadian & US Rockies/Yellowstone National Park) is echt een aanrader. Naast de meest gave natuur/hikes is er ook veel ruimte om andere activiteiten zoals schieten/raften/cultuur te ondernemen. De organisatie regelt de basics van tevoren - verblijf, autohuur, route - en de rest blijft flexibel voor jou en de groep. Ik heb in ieder geval een toptijd gehad! Shoutout naar onze reisleider Ernst, topper!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 09-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Dit was mijn eerste groepsreis met Simi. In het begin vond ik het redelijk spannend om te boeken, omdat ik niet wist in wat voor groep ik zou komen en of het wel zou klikken. Uiteindelijk waren deze spanningen tevergeefs, want ik het ontzettend leuk gehad met de groep. Bedankt voor de super vakantie Simi!

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 17-02-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Woensdag terug gekomen van mijn eerste groepsreis naar lapland. Top ervaring!!!! Alles was goed geregeld en er werd duidelijk gewerkt vanuit het gemak en het oogpunt van de reiziger. Ik heb me nergens druk over hoeven maken en niets hoeven regelen, waardoor ik een onvergetelijke, ontspannen maar ook avontuurlijke vakantie heb gehad.

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 28-08-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een geweldige reis met een hele hoop leuke active activiteiten zoals Canyoningen, raften en wat rustigere activiteiten zoals een bootochtje

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een hele gezellige vakantie waarin veel te doen was. De reisbegeleiding wilde graag meewerken met de groep, wanneer niet al te extreem natuurlijk.
  Over het algemeen een hele leuke vakantie!

Kaartje van de rondreis

In het onderstaande kaartje kun je bekijken waar we allemaal naartoe reizen in Colombia. Klik rechtsboven op de kaart om de kaart uit te vergroten. Vervolgens kun je op alle aangegeven punten klikken om meer te lezen over een bepaalde locatie.

Praktische informatie Colombia

 • Visum: Nee, op het vliegveld krijg je een toestemmingsbewijs voor 90 dagen reizen in Colombia
 • Reisvaccinaties: Gele koorts, DTP en Hepatitis A worden door de GGD aanbevolen (website GGD)
 • Wereldstekker: Heb je nodig, type A en B (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: Een geldig paspoort, een id-kaart is niet geldig. Je paspoort dient bij terugkeer nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd in Colombia 7 uur vroeger, tijdens onze wintertijd 6 uur vroeger
 • Talen: Spaans 
 • Water: Niet drinkbaar, koop ter plekke water
 • Creditcard: Het is aan te raden naast een betaalpas een creditcard mee te nemen en deze te bewaren op een andere plek

Lees ook meer over visa, inentingen en medicijnen

Het weer in Colombia

Colombia is een erg groot land en dit vertaalt zich ook in temperatuurverschillen. Doordat het land op de evenaar ligt kent Colombia een stabiel klimaat. Voorbeelden:

 • Medellin: het gehele jaar door minimum temperatuur 17-18 graden en maximum temperatuur 27-29 graden
 • Bogotá: het gehele jaar door minimum temperatuur 6-8 graden en maximum temperatuur 19-20 graden
 • Manizales: het gehele jaar door minimum temperatuur 14-15 graden en maximum temperatuur 20-23 graden
 • Cartagena: het gehele jaar door minimum temperatuur 23-25 graden en maximum temperatuur 31-32 graden

In Colombia is er sprake van een regenseizoen van maart t/m mei en september t/m november. Of het regent is afhankelijk van het gebied waar je bent. Meestal zijn dit harde buien die maar kort duren, veelal in de avond en in de nacht. Even schuilen dus en weer door! Laat je er vooral niet door tegenhouden.

Eten en drinken Colombia

Colombia staat uiteraard bekend om de koffie. Ook bier en rum worden graag gedronken, net als fruitsapjes. Je hebt hier een bijzonder drankje van chocolademelk met kaas (chocolate santafereno). Qua maaltijden wordt er veel gewerkt met kip, aardappelen, bonen, varkensvlees, rijst en soep. Klassieke gerechten uit Colombia zijn:

 • Arepas (maïs pannenkoek)
 • Bandeja paisa (schotel met rijst, diverse soorten vlees, avocado, ei en bruine bonen)
 • Fritanga (gefrituurd vlees)
 • Sancocho (soep met aardappelen, maïs, vlees en banaan)
 • Empanadas (gefrituurde en gevilde deegwaren, vaak gevuld met vlees en/of groenten)
 • Ajiaco (kippensoep)

Natuur Colombia

Colombia heeft zowel stranden, als kleurrijke steden, regenwouden, woestijnen en rivieren. Het is dan ook een van de landen met de grootste biodiversiteit. Leuk om te weten is dat in Colombia ongeveer 3.500 vlindersoorten, 2.700 verschillende soorten palmbomen en 700 kikkersoorten te vinden zijn. Tijdens de groepsreis Colombia reis je langs de besneeuwde bergtoppen van het Andes-gebergte, maar zie je ook de jungle en de prachtige stranden. 

Betalen in Colombia

In Colombia betaal je met de Colombiaanse Peso. 1 euro is ongeveer 4490 Peso. Omdat het hier om grotere getallen gaat, werken ze

 • Er zijn biljetten van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 50.000 en 100.000 Peso. 
 • Er zij muntjes van 50, 100, 200, 500 en 1.000 Peso. 

In de grotere steden kun je voldoende pinautomaten vinden. Op de meer afgelegen plekken niet. Per transactie vragen de banken servicekosten. Je kunt op veel plekken gewoon betalen met je bankpas, maar een creditcard meenemen kan geen kwaad.

Fooi geven en afdingen in Colombia

In restaurants en voor een taxi rit is het gebruikelijk een fooi te geven in Colombia. Ook vragen we jullie te denken aan de lokale gidsen en chauffeurs. Veel groepen vinden het fijn gezamenlijk een fooien pot te maken met contant geld, zodat er altijd contant geld aanwezig is voor het geven van fooi. Bij sommige restaurants wordt de fooi automatisch erbij opgeteld op de bon (vaak heet dat 'propina'). Controleer daarom altijd even de rekening voordat je een extra fooi geeft. In een restaurant is een fooi van 10% gebruikelijk. Afdingen is enkel gebruikelijk op de markt. 

Bevolking en religies

Colombia heeft meer dan 50 miljoen inwoners. Ongeveer de helft van de bevolking woont gezamenlijk in de vier grootste steden van het land. Van deze steden brengen wij een bezoek aan Bogotá en Medellin. Het overgrote deel van de Colombianen is rooms-katholiek. 

Openingstijden Colombia

 • In grotere plaatsen zijn winkels meestal van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00 tot 20.00 uur.
 • Banken zijn meestal geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur.
 • Veel winkels zijn in de middag gesloten vanwege de siësta.

Waar ligt Colombia?

Colombia kun je vinden in Zuid-Amerika. Colombia grenst aan de landen Brazilië, Ecuador, Panama en Peru. Ook grenst het land aan zowel de Stille Oceaan als de Caribische Zee. Bekijk ook het kaartje onder het tabje bestemming!

Is Colombia een duur land?

Colombia is een van de minst dure vakantielanden van Zuid-Amerika. De gemiddelde prijzen kunnen afwijken per stad en gebied, maar zijn gemiddeld als volgt:

 • Flesje water: 60 cent
 • Biertje: 80 cent (uit de supermarkt) /  1 tot 1,50 euro (op het terras)
 • Cola 80 cent (uit de supermarkt) / 1,50 euro (op het terras)
 • Empanada op straat: 50  cent
 • Lunch: 1,50 tot 3 euro (bij een lunchzaakje) / 5 euro (in een restaurant)
 • Avondmaaltijd bij een restaurant: 5 tot 9 euro

Wat voor kleding kan ik het beste meenemen naar Colombia?

We raden aan met name kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen tijdens de Colombia reizen. Onder het tabje bestemming kun je meer lezen over het weer in Colombia. In de meeste gebieden is het lekker warm, maar we komen ook op koudere plekken. Zorg dus dat je van alles een beetje mee hebt. Je ontvangt van ons een handige paklijst via je vertrekinformatie.

Hoe intensief is deze rondreis?

Rondreizen zijn per definitie intensief als het aankomt op de reisduur en het reizen van plek naar plek. Daarom bieden wij nooit groepsreizen aan die langer duren dan 18 dagen. Je ontdekt ontzettend veel in deze reisperiode tijdens de Colombia reizen. Om de intensiviteit te beperken, verblijven we tijdens deze groepsreis Colombia meerdere nachten op 1 plek en hebben we een binnenlandse vlucht toegevoegd. Realiseer je dus wel als je deze groepsreis Colombia boekt dat we soms wat langer moeten reizen om van plek naar plek te komen, maar dat hoort ook bij het avontuur!

Kan ik mijn reis Colombia verlengen?

Helaas is het geen mogelijkheid om je reis Colombia te verlengen. Je boekt echt een pakketreis inclusief vluchten, programma en overnachtingen. Uiteraard staat het je vrij niet mee terug te vliegen en een eigen vlucht te boeken, maar dit maakt geen verschil voor de reissom. Geef het wel even duidelijk aan in het boekingsformulier!

Hoe groot is de kans dat de groepsreis Colombia doorgaat?

Groot. In eerder jaren is 98% van onze reizen doorgegaan. Wel werken we met een minimale deelname (te vinden onder het tabje belangrijk) om ervoor te zorgen dat je met een leuke groepsgrootte op pad gaat, maar die wordt dus vrijwel altijd behaald. Lees meer op onze pagina gaat mijn groepsreis door?.

Is Colombia een veilig land?

De veiligheid in Colombia is in de afgelopen jaren flink verbeterd. Sommige gebieden in Colombia hebben een rood reisadvies. Hier zullen wij dan ook niet doorheen reizen. Uiteraard raden we je aan, net als in grote steden, om in steden goed op je spullen te letten. Bewaar je creditcard of contante geld op een andere plek dan je reguliere betaalpas, zwaai niet constant met je telefoon, draag geen waardevolle sieraden en maak kopieën van belangrijke documenten. In de avond ergens naartoe gaan doe je samen met minimaal één andere reisgenoot. Neem gewoon geen onnodig risico. Het reisadvies voor Colombia kun je hier bekijken.

Waar kan ik de groepssamenstelling vinden?

De exacte groepssamensteling publiceren wij niet op de website. Bovenaan de reispagina kun je aan de rechterkant een gemiddelde vinden. Gekeken naar al onze groepsreizen samen, zijn de meeste mensen tussen de 20 en 30 jaar en reizen er net iets meer vrouwen dan mannen mee. Maak je vooral niet te druk over de groepssamenstelling. Je reist samen in groepsverband tijdens de Colombia reizen, dus er zijn altijd wel mensen waarmee je het goed kunt vinden. Sowieso heb je de interesse voor de bestemming al gemeen.

Kan ik alvorens de groepsreis kennis maken met mijn reisgenoten?

Je krijgt enkele weken voor vertrek van ons inloggegevens voor Mijn Simi. In Mijn Simi zie je de deelnemerslijst staan met je reisgenoten. Hier kun je ervoor kiezen je telefoonnummer achter te laten (99% van de reizigers doet dit ook daadwerkelijk). Jullie kunnen vervolgens samen een Whatsappgroep aanmaken en kennis maken met elkaar!

Hoe werkt dat precies met de leeftijdsgroepen?

Deze groepsreis kan geboekt worden in de 18-25 en in de 24-32 leeftijdsgroep. Deze twee leeftijdsgroepen reizen bij deze reis standaard gecombineerd als één reisgroep. Je reist dus samen met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat iemand mee reist die iets ouder is.

Kan ik ook een optie nemen op deze groepsreis Colombia?

Ja zeker, zolang er nog voldoende plek beschikbaar is, is dat mogelijk. Bij een oranje bolletje gaat het om de allerlaatste plekken en is dat geen optie meer. Lees meer over een optie nemen.

Ik heb een allergie of volg een dieet, is dat te doen daar?

In de grotere steden zijn redelijk wat keuzes als je vegetarisch bent. Buiten de grote steden is eten met een allergie of dieet iets lastiger, maar niet onmogelijk. Met betrekking tot de inbegrepen maaltijden kunnen we met de meeste dingen gewoon rekening houden, mits je het direct bij je boeking duidelijk aangeeft. Als je glutenvrij, lactose vrij of vegan eet, dan is een tip is om jezelf goed voor te bereiden door bijvoorbeeld een aantal basis glutenvrije producten mee te nemen in je koffer en om de Spaanse woorden op te zoeken voor glutenvrij. Bekijk ook de pagina glutenvrij reizen. In principe is deze handig voor alle specifieke diëten en allergieën.

Kan ik verzekeringen via jullie afsluiten?

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.  

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van België en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.