Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Guillestre Frankrijk

Guillestre Frankrijk

Guillestre is een klein stadje in de Franse Alpen met ongeveer 2200 inwoners. Het ligt vlakbij Briançon en is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders die houden van actieve vakanties. In de winter is het een wintersportgebied.

Al jaren organiseert Simi jongerenvakanties naar Guillestre. We verblijven daarbij op Camping La Rochette, een goede uitgeruste camping met goed en schoon sanitair, mooie plekken en op loopafstand van het stadje zelf.

Wat is er in Guillestre te doen?

Zoals je aan het inwonersaantal kunt zien is het geen wereldstad. Toch is er zeker 's zomers een levendige sfeer en zorgt het toerisme voor een groot aantal extra bezoekers. Er zijn twee supermarkten te vinden, allebei van redelijke grootte. Er is een treinstation waarmee je naar bijvoorbeeld Briançon kunt reizen.

In het stadje zelf vind je verschillende bars, restaurants en cafeetjes. Onze groepen die in de afgelopen jaren Guillestre bezocht hebben zijn elke keer opnieuw verrast over hoeveel mogelijkheden er zijn om supergezellige avonden te hebben. Met name rondom quatorze julliet is er veel te doen, waaronder vuurwerk en een schuimparty.

Op het campingterrein zelf is een barretje te vinden waar je tot een uur of 11 's avonds terecht kunt. In het centrum kun je meestal tot een uur of 1 en soms langer terecht.

Al met al kun je rekenen op voldoende te doen in de avonden, maar als je een echte uitgaansvakantie zoekt is Frankrijk niet de beste bestemming voor jou, dan is Kroatie of Slovenie passender.


Actieve vakanties Frankrijk

Maar.... Guillestre boek je vooral als je op zoek bent naar een actieve vakantie. Voor wie een actieve vakantie zoekt is Guillestre een echte hotspot met ontzettend veel mogelijkheden.

Als je onze reisprogramma's in Guillestre doorleest zul je zien dat we al best heel veel outdoor activiteiten aanbieden, maar daarnaast kun je nog van alles en nog wat zelf bij boeken als je wilt.

Populair zijn in ieder geval de volgende activiteiten:

Parapente - enorm weersafhankelijk, maar een tandemvlucht met een parapente is absoluut onvergetelijk. Als je deze activiteit wilt doen is het belangrijk dit al op de eerste dag aan de reisbegeleiding door te geven, dan kunnen ze het doorgeven en is de kans op ideale weersomstandigheden groter.

Canyoning - er zijn heel veel verschillende canyons dus als je de smaak te pakken hebt is dit zeker een goede optie.

Mountainbiken - zowel downhill als met route kun je mountainbiken in en rondom Guillestre.


 

Camping La Rochette

Een gezellige familiecamping waar we met Simi een heel eigen gedeelte hebben inclusief een achteraf paadje rechtstreeks naar Guillestre toe. De camping scoort hartstikke goed op Zoover en is niet enorm groot met 190 plaatsen. Er is 's nachts goede verlichting, een winkeltje met brood en kleine boodschapjes, een volleybalveld, jeu-de-boules tafel, tafelvoetbal en meer.

Zwembad

Op het camping terrein ligt het buitenzwembad van Guillestre met verwarmd water. Een dagkaartje kost ongeveer 3 euro, maar het is ook mogelijk om een weekabonnement te kopen. Gratis zwemmen doe je in het stuwmeertje op ongeveer een half uurtje lopen vanaf de camping.

Meer weten:

Jongeren reisorganisatie
Jongerenkampen
Jongeren reizen
Jongeren vakantie