10 vragen en antwoorden over autorijden in de VS

10 vragen en antwoorden over autorijden in de VS

Bij al onze Noord-Amerika groepsreizen is er sprake van een roadtrip rondreis, waarbij je met SUV's met je groepsgenoten de mooiste gebieden doorcrosst. Een unieke manier om de mooiste plekken te ontdekken (+ niet in een muffe bus zitten, yes!). Bij deze singlereizen Amerika heb je de mogelijkheid om zelf te rijden. Nu kan dit natuurlijk best spannend zijn. In deze blog geven we je antwoorden op je vragen zodat je je goed kunt inbeelden wat het rijden in de VS tijdens de singlereis Verenigde Staten in gaat houden!

Let op: Deelnemers van 25 jaar of ouder hebben voorrang op het autorijden. Om te mogen rijden dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en een jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs en van een creditcard op jouw naam. 

Over de auto's zelf

In wat voor auto's rijden we tijdens de single reis Amerika?

We rijden altijd in een automaat tijdens onze singlereizen Amerika. Bij het optrekken en het afremmen hoef je dus niet te schakelen. Sommige mensen vinden schakelen leuker dan automaat rijden, maar als je in een nieuw gebied gaat rijden is het super fijn om vooral op de weg te kunnen letten dan op het schakelen. Cruise control aan en gaan! En al zou je in een schakelauto rijden in Amerika, hoef je op de hele lange wegen toch niet te schakelen (met uitzondering van de bergwegen). We reizen met SUV's. Amerikaanse auto's zijn altijd een slagje groter dan de auto's die we in Nederland gewend zijn, maar de wegen ook. Wel is het praktisch om geen gigantische koffers mee te slepen. Maakt het puzzelen achterin iets gemakkelijker.

Bij het afhalen van de auto's moeten we altijd wat praktische zaken regelen bij de balie. Daarna krijgen we te horen vanuit welke rij we een auto mogen uitzoeken. Je kunt dus zelf met je medereizigers bepalen welke auto jullie meenemen op reis uit de desbetreffende rij. 

Indien je nog niet bekend bent met het rijden in een automaat, dan kan de reisbegeleider dat aan je uitleggen. Ook de afwijkende verkeersregels zal de reisbegeleider aan iedereen uitleggen. Niet heel spannend, maar wel heel belangrijk om te weten.

Hoeveel ruimte is er in de auto's?

In de meeste gevallen zit je met z'n vieren in een auto met vijf plekken. In uitzonderlijke gevallen betreft het vijf personen in een auto met zeven plekken. Je hebt dus altijd voldoende ruimte, ook voor de bagage. Ondanks dat vragen we altijd om geen enorme koffers mee te nemen. Het is altijd fijn als je een beetje ruimte over hebt in de auto tijdens de groepsreis Amerika. 

Praktische vragen

Wat heb ik nodig om tijdens de USA single reizen te mogen autorijden?

Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig, je Nederlandse rijbewijs meenemen is voldoende om tijdens deze groepsreis te mogen autorijden in Amerika. Indien je hoofdbestuurder bent heb je een creditcard nodig die op jouw naam staat. Om te mogen rijden in Amerika dien je minimaal 1 jaar je rijbewijs te hebben. Op je creditcard wordt niks in rekening gebracht. Wij betalen de huurkosten en verzekeringen van tevoren. Houd er rekening mee dat mensen van 25 jaar of ouder voorrang hebben op het autorijden, vanwege de under age fee voor mensen van 21, 22, 23 of 24 jaar. 

Wat zijn de brandstofkosten en hoe worden deze berekend?

De brandstofkosten bedragen ongeveer 5 tot 10 dollar per dag per persoon. Benzine is in Amerika goedkoper dan in Nederland (ongeveer 50 cent per liter). Het berekenen hiervan kan op de manier die jullie wensen. Jullie kunnen er als groep voor kiezen om de brandstofkosten met de gehele groep te verdelen, maar je kunt het ook per auto verdelen onder je autogroep.

Hoe kan ik aangeven te willen rijden tijdens de groepsreis USA?

Dit kun je aangeven in het boekingsformulier.

Hoe zit dat met verzekeringen?

De auto's die wij huren hebben de meest uitgebreide verzekering die alle schade dekt. Het eigen riscio wordt door Simi Reizen afgekocht.

Zijn er wel eens te weinig bestuurders voor een single reis Amerika?

Omdat we tijdens de single reizen Verenigde Staten rondreizen met auto's, valt of staat de groepsreis met mensen die bereid zijn om te rijden. Het is natuurlijk geen probleem als je niet wilt of kunt rijden en je mag dan gewoon boeken. Per auto hebben we twee bestuurders nodig. Het is tot nu toe nog nooit voorgekomen dat we een singlereis VS hebben moeten annuleren omdat we te weinig bestuurders hadden. In het onwaarschijnlijke geval dat dit toch voorkomt kan het het gevolg hebben dat de groepsreis geen doorgang heeft. Op 20 personen hebben we zeven mensen nodig die kunnen rijden (de reisbegeleider zal ook rijden). Op het moment dat we te weinig mensen hebben die kunnen rijden, krijgen mensen die dat wel kunnen rijden voorrang. We gaan in dat geval uit van de datum van boeking.

Wat we wel vaker hebben, is dat we juist te veel mensen hebben die willen rijden. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen jullie overwegen om een extra chauffeur aan een auto toe te voegen. Als je niet op het contract staat, mag je namelijk niet autorijden. Let op: Hier komen wel extra kosten bij en deze zijn voor eigen rekening.


Nog meer vragen

Hoeveel chauffers zijn er per auto tijdens de groepsvakantie USA?

Per auto staan er twee bestuurders op het contract. Op het contract staat dit aangegeven als eerste bestuurder (hoofbestuurder), en tweede bestuurder (bijrijder). Echter maken wij hier geen onderscheid in. Het enige verschil is dat het contract van de auto op naam komt te staan van de hoofdbestuurder. Jullie mogen zelf onderling bepalen of de een bijvoorbeeld meer rijdt dan de ander, maar jullie kunnen dit ook 50/50 verdelen. Indien je jezelf opgeeft als bestuurder, verwachten we van je dat je minimaal 3 uur achter elkaar wilt rijden. Natuurlijk kun je wel tussendoor een rij-pauze nemen. We communiceren van tevoren via de vertrekinformatie van de single reis Amerika wie de hoofdbestuurders zijn.

Hoe werk dat met rij-buddy's?

Om in Amerika te komen dien je natuurlijk eerst een aantal uren te vliegen. Jullie reizen op een groepsticket, wat het voordeel heeft dat jullie vaak bij elkaar worden geplaatst in het vliegtuig (dit kunnen luchtvaartmaatschappijen echter niet garanderen). Je kunt in het vliegtuig al kijken met wie het goed klikt om zodoende bij het ophalen van de auto's rijbuddy's te vormen voor de singlereis Amerika. Het is tijdens de groepsreis USA zelf niet meer mogelijk om dit te wijzigen, dus denk hier daadwerkelijk goed over na. Daarnaast verwachten we ook van de mensen die niet rijden in de auto, dat zij een actieve houding hebben. Helpen navigeren, meehelpen letten op de verkeersregels en dergelijke. Dat maakt het voor de bestuurder namelijk wel zo prettig.

Kunnen we wisselen van auto's tijdens de Amerika singlereis? En ontstaan er geen vaste groepjes?

Als hoofdbestuurder is het niet mogelijk om in een andere auto te rijden dan gekozen bij de autohuur. Dit heeft ermee te maken dat het contract een koppeling heeft gemaakt tussen jou en de gekozen auto. Je kunt dus niet in een andere auto rijden, maar de auto indeling kan wel wisselen doordat er andere mensen bij jou in de auto stappen. De bijrijder kan wel wisselen van auto, maar dit raden we sterk af omdat het erg fijn is om met zn tweeen de kilomters te kunnen verdelen. Daarnaast is het handig vanwege de veiligheid. Als een bestuurder z'n enkel verzwikt tijden een hike (dit kloppen we even af), dan kan de ander nog doorrijden. Daarnaast mag je dan ook niet in de andere auto rijden als bijrijder, want je bent ook gekoppeld aan een auto.

Tijdens Amerika groepsreizen kunnen er altijd groepjes ontstaan. Onze reisbegeleider zal daarom om de paar dagen de samenstelling van de auto's wisselen. Zodoende blijf je echt een groep en leer je iedereen kennen. We raden jullie ook zeker aan om hetzelfde met de hotelkamers te doen. In de avonden kom je allemaal weer bij elkaar en kun je in een restaurant, in het zwembad of in de lobby met elkaar bijpraten over jullie avonturen van de dag. Maar natuurlijk mag je er ook voor kiezen om met een kleiner groepje iets te ondernemen.

Rijden we achter elkaar aan of juist niet?

Bij lange rijroute's die 1 weg betreffen wordt vaak achter elkaar aangereden. Zodoende kun je ook gezellig samen pauzeren. In de nationale parken is het niet toegestaan om als grote groep te reizen, waardoor we daar wel opsplitsen. Natuurlijk kun je in de ochtend met z'n allen afspreken waar jullie elkaar wanneer zullen treffen gedurende de dag. Natuurlijk is het ook een optie om afzonderlijk van elkaar te rijden. Of dat je bijvoorbeeld ergens een keer lang wilt blijven en de rest vast door wilt rijden. Het verschilt een beetje per reisgroep hoe dit er in de praktijk uitziet. De reisbegeleider dient wel altijd op de hoogte te zijn van jullie reisplannen, omdat het mobiele bereik onderweg een stuk slechter is.

Zelf kun je thuis al inlezen over plekken die je sowieso graag wilt bezichtigen tijdens de singlevakantie Amerika. De reisbegeleider geeft jullie in de avond tips voor de volgende dag (of in de ochtend voor vertrek). Dan kunnen jullie samen de reisplannen bepalen voor die dag en kijken aan welke hoogtepunten jullie de meeste waarde hechten. Het kan ook zeker een voordeel zijn om per autogroep te kijken naar verschillende onderdelen. Als bijvoorbeeld 8 mensen heel graag willen hiken en de anderen vooral lekker rond willen rijden, kunnen jullie zodoende samen met de reisbegeleider de auto's samenstellen. Dit alles maakt het een hele flexibele rondreis. De overnachtingslocaties liggen vast, maar de dagplanning kan dus afwijken per autogroep, afhankelijk van jullie interesses.

Wat als we pech hebben?

Het mobiele bereik is in Amerika wat minder in de buitengebieden. Elke auto heeft roadside assistance, de Amerikaanse wegenwacht. Dagelijks bespreken we de tussenstops die we allemaal maken en het eindadres en de tijd dat we daar zijn. Door ook aan de reisbegeleider jullie reisplannen goed te laten weten, komt alles goed.

Hoe zien de wegen eruit in Amerika?

De auto's zijn in Amerika breder, maar de wegen gelukkig ook. Hierdoor is de verhouding ongeveer hetzelfde. Hetzelfde geldt voor de parkeerplekken, deze zijn veelal ook breder dan in Nederland. Dit maakt het rijden eigenlijk niet veel spannender dan in Nederland op dit gebied. Echte snelwegen met meerdere banen kun je vinden in de grote steden, maar daarbuiten heb je vooral lange wegen met 1 baan. De weg is toch vaak leeg. Heerlijk rijden.

Help, geen kilometers maar miles?

Als je naar het Verenigd Koninkrijk op vakantie gaat in je eigen auto, dan zal je merken dat je flink moet omschakelen. Op je snelheidsmeter zie je immers kilometers en op de borden aan de weg zie je miles. Maarrrr in Amerika rijden we tijdens de single reis in Amerikaanse huurauto's. Hier staan op de snelheidsmeter dus miles aangegeven, waardoor je niet hoeft om te rekenen tijdens het autorijden, tenzij je nieuwsgierig bent naar hoe hard je rijdt uiteraard. Dit maakt het allemaal heel gemakkelijk.

Ik vind het wel spannend, is het dan handig om mij op te geven als bestuurder?

Dit kunnen we helaas niet voor je bepalen. Het is zonde als je achteraf spijt hebt, maar als je je hebt opgegeven als rijder gaan we er ook vanuit dat je daadwerkelijk gaat rijden. Het is helemaal niet gek dat je het een beetje spannend vindt. De reisbegeleider helpt jullie op weg met de automaten en afwijkende verkeersregels. Denk er alvorens het boeken goed overna wat je keuze gaat zijn, dat is ons beste advies. Het kan wel fijn zijn al wat ervaring te hebben met rijden in een berg-achtige omgeving.

Wen je een beetje aan de rijafstanden tijdens de singlereis Amerika?

Bij een rondreis Amerika dien je altijd afstanden af te leggen om alles te kunnen zien op de planning. Dat hoort erbij. De afstanden van stad naar stad zijn per definitie ook groter in Amerika. We hebben uiteraard geprobeerd om de dagafstanden zo beperkt mogelijk te houden. Je went er zeker aan, ook doordat je onderweg kunt genieten van de diverse landschappen. Dat is natuurlijk heel anders rijden dan in Nederland over de snelweg. We kunnen het zeker aanraden om een lekker muziekje af te spelen tijdens het rijden. Meestal heb je hier geen snoertje voor nodig maar kan dit eenvoudig met bluetooth.

We horen nooit achteraf van deelnemers dat ze spijt hebben gehad dat ze zich hebben opgegeven om te rijden. We horen het eerder andersom. Daarnaast zijn er altijd twee bestuurders per auto, waardoor je kunt wisselen van bestuurder als je het even gehad hebt. We verplichten het altijd om maximaal om 19.00 terug te zijn bij het hotel. Hierdoor kun je op tijd eten en met elkaar de dag nabespreken, maar nog een reden dat we hiervoor hebben gekozen is dat je dan genoeg tijd hebt om weer even bij te tanken.

Hoe druk is druk in LA?

Druk is echt druk. Houd er rekening mee dat je in de file terecht komt. Daar kunnen we helaas niks aan veranderen. Is ook weer een hele ervaring op zich. Tijdig vertrekken en de bezienswaardigheden bekijken op volgorde van prioriteit zal lonen.

Wat nou als ik het niet eens ben met de rijstijl van iemand anders gedurende de groepsreis Verenigde Staten?

Als er iemand rijdt waarbij je je niet comfortabel of prettig voelt, om wat voor reden dan ook, dan meld je dit bij de reisbegeleiding. De reisbegeleider zal op tactische wijze bekijken wat de oorzaken zijn en hoe we dit op kunnen lossen. Maar meld het echt! Tijdens de groepsreis VS kan er nog worden gezocht naar een oplossing.

Uiteraard hebben we een aantal gedragsregels opgesteld voor het rijden in Amerika gedurende de singlereis USA. Drinken en rijden is een absolute no go en we houden ons aan de snelheidslimieten. 


Heb je nog meer vragen over het autorijden tijdens de Amerika single reizen? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.