Wandelen: Wat moet je meenemen en hoe kan je je voorbereiden?

Wandelen: Wat moet je meenemen en hoe kan je je voorbereiden?

Ben je van plan om een vakantie te boeken naar de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Ierland of Noorwegen? Wat leuk en spannend! Als je een reis gaat maken wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Tijdens de groepsreizen van bovenstaande bestemmingen gaan we een aantal mooie wandelingen maken of krijg je de mogelijkheid hiertoe. Dit wandelen kan bijvoorbeeld zijn in een nationaal park, in een algemeen natuurgebied of langs de kust. In dit blog lees je wat handig is om mee te nemen tijdens een wandeltocht en hoe je jezelf het beste op een wandeling kunt voorbereiden.

Wandelen tijdens je Simi vakantie – een wandeling vinden

Bij sommige reizen hebben we al routes uitgestippeld die we samen gaan wandelen. Ook kan het zijn dat je zelf je dag in mag delen in een nationaal park, bijvoorbeeld tijdens de Verenigde Staten en Canada reizen. In het tweede geval geven we vaak al suggesties voor leuke wandelingen maar het kan natuurlijk ook leuk zijn om zelf een beetje te oriënteren op de mogelijkheden.

Waar kun je leuke wandelingen vinden? Het meest voor de hand liggende antwoord is natuurlijk op internet. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van flyers bij de receptie van je overnachtingslocatie? Ook zal degene achter de receptie je vaak kunnen helpen met het vinden van de juiste wandeling. Ga je naar een nationaal park? Vaak kun je daar een National Park Visitor Centre vinden, waarbij ze je maar al te graag op weg helpen.

Wat neem je mee tijdens het wandelen?

Afhankelijk van in welk land je bent, wat de weersomstandigheden zijn en hoe lang je gaat wandelen kan het verschillen wat je allemaal mee moet nemen. De volgende dingen zijn sowieso handig om altijd mee te nemen / aan te trekken:

1. Goede wandelschoenen

Het zal vast geen verrassing zijn dat je goede wandelschoenen nodig hebt als je gaat wandelen. Goede en vooral ook ingelopen wandelschoenen dienen sowieso in je koffer of tas te zitten. Het belangrijkste is dat ze voldoende profiel hebben en waterdicht zijn. Bij wandelschoenen heb je lager en hoge varianten. Wij raden de hoge aan, aangezien deze je enkel bedekken en je hierdoor minder kans hebt op schaafwonden. Dat ze ingelopen zijn is ook erg belangrijk, anders moet je er niet raar van staan te kijken dat je snel blaren krijgt :-). Voor de zekerheid toch ook blarenpleisters meenemen tijdens de wandeling kan trouwens geen kwaad.

2. Water

Neem altijd water mee als je gaat wandelen. Liever te veel dan te weinig. Water is inderdaad zwaar maar als je een goede rugzak hebt zal je dit gewicht niet op je schouders voelen drukken. Zie hiervoor punt 5. Daarnaast kan je beter met iets meer bagage lopen, dan zonder water zitten als je wandeling langer duurt dan verwacht of als het warm weer wordt.

3. Laagjes kleding

Een lekker warme trui aantrekken als het waait is natuurlijk verleidelijk. Of een t-shirt aantrekken en geen vestje meenemen als het warm weer is. We adviseren om altijd in laagjes te denken als je gaat wandelen, zodat je gemakkelijk een laagje uit of aan kan trekken als het weer omslaat. Een wind- en waterdicht jack kan trouwens ook erg fijn zijn! Houd er rekening mee dat het altijd koeler is in de bossen. Bij open gebieden heb je geen bescherming tegen de zon en kan het erg warm worden, maar heb je ook geen bescherming tegen de wind. Zorg dus altijd voor een extra kledingstuk in je tas tijdens het wandelen.

4. Bescherming tegen de zon

Wordt er warm weer voorspeld als je gaat wandelen? Denk dan vooral aan zonnebrand en een zonnebril. Als je snel last krijgt van de warmte op je hoofd kan je er ook voor kiezen om een pet of ander hoofddeksel mee te nemen.

5. Een goede rugzak voor wandelen

Een goede rugzak is vooral heel handig als je verdere afstanden gaat lopen. Bij afstanden tot 10 km kan je prima een basic rugzak meenemen. Indien je meer dan 10 km gaat lopen kan je overwegen om een betere rugzak te kopen. Er zijn namelijk speciale wandelrugzakken die het gewicht op je rug goed verdelen, waardoor je rugzak minder zwaar aanvoelt.

6. Een opgeladen telefoon

Ondanks dat je met anderen samen gaat wandelen is het altijd handig om een opgeladen telefoon mee te nemen. Indien je de weg kwijt raakt, indien je de route wilt checken, indien je de reisbegeleider van iets op de hoogte moet brengen of erger nog, bij een noodgeval. Zorg ervoor dat je altijd het noodnummer weet als je gaat wandelen. Als iedereen denkt dat een ander vast wel een opgeladen telefoon meeneemt kan je een probleem hebben! Daarnaast is een opgeladen telefoon natuurlijk ook handig voor het maken van mooie foto’s! Of kies ervoor om een goede camera mee te nemen.

We hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad! Op onze reispagina kun je alle reizen vinden en bekijken welke je leuk lijken om mee te gaan wandelen. Indien je nog vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.