Top 10 verrassende steden Europa groepsreizen

Top 10 verrassende steden Europa groepsreizen

Groepsreizen Europa Singlereizen Tips en adviezen

Hoewel alle jongeren groepsreizen lekker actief zijn, kom je ook op cultureel gebied niks tekort tijdens de singlereizen. Tijdens verschillende gezellige groepsreizen met leeftijdsgenoten komen we in mooie steden of kleinere stadjes waar ontzettend veel leuks te beleven valt. Van iconische steden als Athene tot minder bekende pareltjes.

In deze blog nemen we je mee op reis door een geselecteerde top 10 verrassende steden binnen Europa, die je allemaal kunt ontdekken tijdens een van de Europese groepsreizen voor 18-32 jarigen. Uiteraard vertellen we je ook waarom deze steden de moeite waard zijn tijdens een groepsreis jongvolwassenen. Ontdek door het lezen van deze blog welke stad je volgende bestemming kan zijn!

Budva (Balkan rondreis)

Budva kun je vinden in het minder bekende land Montenegro. Tijdens de Balkan rondreis bezoek je naast Montenegro ook Noord-Macedonië en Albanië. Budva is een mega oude stad, nog omringd door een middeleeuwse muur. Je kunt hier mooie oude gebouwen vinden, maar ook schattige winkeltjes en restaurants met lekkere maaltijden voor een bescheiden prijsje. Tevens heeft Budva mooie stranden met uitzicht op de bergen én kun je hier uitstekend uitgaan tot in de late uurtjes. Er zijn gezellig grote clubs te vinden, maar neerstrijken op een terrasje is ook gewoon mogelijk. Eigenlijk heeft Budva het allemaal. Voor de mensen die graag foto's maken op vakantie, de stad is volledig autovrij. Budva wordt vaak vergeleken met de Kroatische stad Dubrovnik. Als je daar eerder bent geweest, helpt dat je een beetje bij de beeldvorming.

Budva groepsreizen Balkan

Budva ontdek je tijdens de 10-daagse Balkan groepsrondreis. Je hebt de keuze uit de reismaanden juli en augustus.

Galway (Ierland singlereis)

Misschien klinkt de naam Galway je bekend in de oren, dat is de schuld van Ed Sheeran ;-). Ondanks dat het nummer helemaal plat gedraaid is op de radio, is Galway zeker een stad om je in te verdiepen. De hoofdstad van Ierland, Dublin, is al ontzettend leuk om te bezoeken (komen we ook langs tijdens de Ierland groepsreis). Galway is iets minder bekend, maar kent een hele eigen sfeer. Galway is een echte studentenstad, met bruisende pubs met vaak live-muziek, lekkere eettentjes, een ontspannen sfeer en een gezellige haven waar de studenten in het gras aan het relaxen zijn. Bestel een lekkere fish and chips en geniet van de zonsondergang aan de waterkant, waarna je lekker neerstrijkt in een pub met een goed glas Guinness. En om terug te komen op Ed Sheeran, op verschillende plekken kun je een Galway Girl cocktail bestellen.

Galway groepsreizen Ierland

Galway ontdek je tijdens de 10-daagse groepsreis Ierland. Je hebt de keuze uit de reismaanden april, juli, augustus, september en oktober.

Plovdiv (groepsreis Bulgarije)

Alleen al voor de leuke naam zou je naar deze stad af willen reizen. Plovdiv is de op een na grootste stad van Bulgarije (ondanks 347 duizend inwoners) en heeft veel historische charme. Als je graag door oude straatjes wandelt, schattige pleintjes fotografeert, geniet van mediterrane gerechten en een klein Romeins theater wilt bekijken, dan is dit de place to be. Het is een van de oudste steden van Europa en kent een gigantisch lange geschiedenis. De gebouwen komen zowel uit de Romeinse als uit de Byzantijnse en Ottomaanse tijdperken. De oude stad van Plovdiv staat hierom ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ondanks dat we in Bulgarije veel de natuur induiken, mogen bijzondere steden en andere must sees natuurlijk niet ontbreken op het programma!

Plovdiv groepsreizen

Plovdiv ontdek je tijdens de 10-daagse singlereis Bulgarije. Je hebt de keuze uit de reismaanden juli, augustus en september.

Bled (groepsreizen Slovenië)

Tijdens de Slovenië groepsreis brengen we een bezoek aan Bled. Niet alleen gaan we dichtbij dit stadje raften, ook doen we een leuke fotospeurtocht in de stad. Of ga je voor de unieke rondreis Slovenië? Dan ga je kajakken in de buurt van Bled en slapen we in de omgeving, waardoor je het stadje ook een bezoek kunt brengen. Bijzonder aan Bled is het mooie meer, met een klein eiland met een pittoreske kerk. Om de stad heen liggen de Julische Alpen én het stad heeft een kasteel uit de elfde eeuw. Dit maakt dat de stad een romantische en sprookjesachtige sfeer heeft en ook veel koppels hier bijvoorbeeld besluiten te trouwen. Ook deze stad heeft een mooi uitzichtpunt waarbij je kunt uitkijken op de mooie bezienswaardigheden. In de restaurantjes en cafeetjes kun je lokale lekkernijen uitproberen. 

Bled groepsreizen

Bled ontdek je tijdens de 10-daagse unieke rondreis Slovenië. Je hebt de keuze uit de reismaanden juli en augustus. Ook kun je Bled ontdekken tijdens de 10-daagse camping groepsreis Slovenië. Dan heb je de keuze uit de reismaanden juni, juli en augustus.

Thessaloniki (Griekenland-Noord singlereis)

Tijdens de Noord-Griekenland reis slaap je vier nachten in de gezellige studentenstad Thessaloniki. Niet de eerste stad waar je aan denkt bij Griekenland, maar desondanks de een na grootste stad van het land en absoluut de moeite waard. Geniet van de mooie boulevard aan het water, ontelbare restaurants met lekkere Griekse gerechten en de bijzondere bezienswaardigheden. Tijdens de groepsreis Griekenland bezoeken we verschillende markten en zien we met een lokale gids de Witte Toren, het Heptapyrgion en de St. Demetrius kerk. Ook zijn er nog oude stadsmuren te vinden in Thessaloniki. Je kunt hier fantastisch winkelen in zowel grote bekende ketens als in kleine boetiekjes en in de avond geniet je van het bruisende nachtleven. 

Thessaloniki groepsreizen Griekenland

Thessaloniki ontdek je tijdens de 10-daagse jongerenreis Noord-Griekenland. Je hebt de keuze uit de reismaanden juni, juli en augustus en september.

Ljubljana (unieke rondreis Slovenië)

Een echte tongbreker, maar ook een stad om verliefd op te worden. Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië, met krap 285 duizend inwoners. Het is een van de kleinste hoofdsteden van Europa, waardoor je in zeer korte tijd veel kunt bekijken. Tijdens de unieke rondreis Slovenië brengen we een bezoek aan de stad. De stad ligt aan een rivier, waardoor je veel leuke terrasjes kunt vinden aan de waterkant. Als je omhoog kijkt zie je Ljubljana Castle liggen. Door met een kabelbaantje omhoog te gaan kun je van bovenaf de heuvel de stad goed bekijken. Ook zijn er lekker veel winkeltjes met voldoende hebbedingetjes en kun je leuke foto's schieten op de mooie bruggen. Waar sommige steden soms een beetje grauw kunnen ogen, heb je dat in Ljubljana absoluut niet. Ljubljana is een kleurrijke stad met mooie architectuur.

Ljubljana groepsreizen

Ljubljana ontdek je tijdens de 10-daagse unieke rondreis Slovenië. Je hebt de keuze uit de reismaanden juli en augustus.

Siena (Italië strandvakantie)

Siena kun je vinden in het bruisende Italië. Als je in bent voor middeleeuwse charme, Italiaans eten, mooie pleinen en een bijzondere architectuur, dan ben je in Siena aan het goede adres. Tijdens de Italië strandvakantie ga je voor een gezellige groepsreis aan het strand, met voldoende strandtijd maar ook super gezellige activiteiten inbegrepen bij je reissom, waaronder een dagje Siena waar je geniet van vrije tijd. Wil je een mooi uitzicht over de stad? Beklim dan de toren van de Pubblico Palace, genaamd Torre del Mangia. Dwaal door de smalle straatjes, bewonder de oude stenen gebouwen, geniet van het middeleeuwse karakter van de stad en sluit je bezoek af met een lokaal wijntje op het terras. De stad is erg compact, waardoor je overal gemakkelijk te voet kunt komen. 

Groepsreizen Italië Siena

Siena ontdek je tijdens de 11-daagse strandvakantie Italië. Je hebt de keuze uit de reismaanden juli en augustus.

Split (Kroatië groepsreizen)

Split is de op een na grootste stad van Kroatië. De stad heeft een gezellige boulevard, voldoende keuze uit terrasjes en nachtclubs en leuke bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden zijn heerlijk historisch, waardoor ook de makers van de populaire serie Game of Thrones hadden gekozen voor Split voor het opnemen van verschillende scenes. Bij het Bacvice strand kun je de leukste nachtclubs vinden, ook wel 'bakfiets' genoemd door de mensen die er eerder zijn geweest :-). Tijdens de Kroatië Deluxe en Kroatië Actief groepsreis slaap je in Stobrec, 8 kilometer verwijderd van de stad. Hierdoor kun je gemakkelijk naar de stad afreizen voor het zien van de bezienswaardigheden of voor een gezellig avondje stappen. Als je wilt shoppen kun je goed terecht in de grote Mall of Split.

Split groepsreizen

Split ontdek je tijdens de 11-daagse groepsreis Kroatië Actief, de 8-daagse groepsreis Kroatië Deluxe of de 8-daagse Kroatië Eilandhoppen rondreis. Je hebt afhankelijk van de gekozen reis de keuze uit de reismaanden juni, juli, augustus en september.

Athene (Griekenland Athene groepsvakantie)

Iedereen heeft wel een beeld bij de stad Athene en de bijzondere gebouwen die je in de stad kunt vinden. Deze stad mag echt niet ontbreken op je bucketlist als je interesse hebt in geschiedenis, archeologie, cultuur en lekker eten. Tijdens de Griekenland Athene groepsreis verblijf je meerdere dagen in deze mooie stad en een aantal nachten in Patras op de Peloponnesos. In Athene staat een mooie stadstour op de planning, waarbij je direct de mogelijkheid hebt om de Akropolis en het Parthenon te bezoeken. Je kunt in de stad fantastisch winkelen, uitgaan, terrasjes pakken of culturele bezienswaardigheden bezoeken. Als je interesse hebt in het bezoeken van musea, kunnen we je het Nationaal Archeologisch Museum en het Benaki Museum aanraden. Bij de Plaka's Stairs kun je het leukst uit eten gaan tussen de locals. 

Athene groepsreizen

Athene ontdek je tijdens de 9-daagse Griekenland Athene groepsreis. Je hebt de keuze uit de reismaanden juli en augustus.

Hvar Town (Kroatië Eilandhoppen groepsreis)

Het stadje Hvar kun je vinden op het gelijknamige eiland Hvar. Opnieuw een pareltje, dus hier sluiten we de lijst top 10 verrassende steden Europa groepsreizen mee af! Hvar is een echt jetset-eiland. Tijdens de Kroatië Eilandhoppen groepsreis bezoeken we schitterende eilanden. Je kunt in Hvar Town beroemde nachtclubs vinden als Hula Hula en Carpe Diem, oude bezienswaardigheden bekijken uit de dertiende tot zeventiende eeuw en langs de stadsmuren lopen. Als je fan bent van vis en zeevruchten, dan kun je hier je geluk niet op. Ook staat het eiland bekend om de lekere wijntjes. Tevens is het stadje enorm fotogeniek. Bekijk ook zeker de zonsondergang vanaf het Hvar Fort! Daar moet je even een stukje voor klimmen, maar het is het absoluut waard.

Hvar groepsreizen

Hvar Town ontdek je tijdens de Kroatië Eilandhoppen rondreis. Je hebt de keuze uit de reismaanden juli en augustus.

Kende jij al deze mooie steden en stadjes al? Tijd om de bucket list weer aan te vullen en je op te geven voor een mooie groepsreis om er direct weer eentje af te kunnen strepen!