Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Zomerkampen jongeren

Simi Reizen is aanbieder van jongeren zomerkampen voor jongeren van 18 jaar en ouder. Als je op zoek bent naar een zomerkamp met veel actie, avontuur, maar ook met de gezelligheid van een echte groepsreis zit je helemaal goed.

Reizigers van 17 jaar (op het moment van de reis) kunnen zich aansluiten bij reizen naar Frankrijk, Slovenië of Kroatië.

Alle zomerkampen worden door Nederlandstalige Simi-hosts begeleid. Activiteiten ter plaatse worden uitgevoerd door lokale professionals waar we jaarlijks de benodigde diploma's en vergunningen van controleren. 

Simi Reizen is 1 van de grootste reisaanbieders voor jongeren die naast een geweldige vakantie ook wat actiefs willen doen. Inmiddels reis je met Simi de hele wereld over!

Top zomerkampen jongeren 

Kroatië Deluxe

Kroatië Deluxe

8 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 1356,50

meer informatie
Actieve rondreis Slovenië

Actieve rondreis Slovenië

10 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 1406,50

meer informatie

Reizen met Simi

  • Je reist met leeftijdsgenoten naar de mooiste plekken in Europa (en daarbuiten) 
  • Actieve Simi-hosts met groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Top bestemmingen op levendige en goede locaties
  • Bij elke reis zijn een aantal activiteiten standaard inbegrepen. Hierdoor leert de groep elkaar goed kennen
  • Ongeveer de helft reist alleen, de andere helft met 1 of meer vrienden. Hierdoor onstaat een perfecte mix van mesnen die elkaar wel en niet kennen.
  • Iedereen die een groepsreis boekt doet dit ook om nieuwe mensen te leren kennen.

Zomerkampen voor avontuurlijke jongeren

De zomerkampen van Simi zijn zonder uitzondering avontuurlijk te noemen. Alle zomer kampen vinden plaats buiten Nederland, wat voor ouders vaak best spannend is. Onze Simi-hosts ter plekke, in combinatie met de professionals die alle avontuurlijke activiteiten voor rekening nemen, zorgen er echter voor dat alles soepel verloopt.

Zomerkampen van Simi bieden vrijheid, maar er is altijd iemand van onze reisorganisatie in de buurt om alles in goede banen te leiden en ondersteuning te bieden waar nodig en mogelijk. Niet voor niets scoren de zomerkampen van Simi gemiddeld een 8.8 of hoger op verschillende review websites.

Voor het eerst op zomerkamp?

Als je voor het eerst op reis gaat zonder je ouders raden we je aan om een reisbestemming te kiezen waar je je vertrouwd mee voelt. Frankrijk is erg populair onder jongeren die voor het eerst zonder ouders op reis gaan. Vaak is Frankrijk al bekend van eigen vakanties, maar ook de locatie leent zich perfect voor een eerste vakantie zonder ouders. Het is een bestemming waar veel activiteiten inbegrepen zijn en waar het stadje Guillestre, waar deze vakantie zich afspeelt, op loopafstand is.

Frankrijk Actief

In Frankrijk organiseren we al jaren zomerkampen voor jongeren. Voor jongeren die op zoek zijn naar uitdaging, niet per se aan het strand hoeven te liggen en voor wie gezelligheid voorop staat is Frankrijk een fantastische reisbestemming. Midden in de Franse Alpen op een gezellige camping én op loopafstand van het stadje Guillestre! 

Zomerkamp Frankrijk Actief

Dit zomerkamp is gericht op het beleven van een heerlijke actieve jongerenvakantie. Tijdens deze 10-daagse busvakantie staan veel outdoor activiteiten op het programma, allemaal begeleid door professionele gidsen. Zo gaan we bijvoorbeeld raften, kano raften, doen we canyoning, maken we een mooie bergwandeltocht, een via ferrata en eindigen we deze zomerkampen altijd met een spectaculaire Simi Survival Challenge.

Meer weten over dit zomerkamp?

Zomerkampen Kroatie!

Al jaren enorm populair zijn de jongeren groepsreizen naar Kroatie. Jaarlijks gaan ruim 200 jongeren met Simi naar Split in het zuiden van Kroatie voor een enorm afwisselende actieve strandvakantie. Deze reis is ideaal voor jongeren die op zoek zijn naar een zomerkamp waar nog wel een Simi-host aanwezig is, maar waar ook veel vrijheid is. De zomerkampen Kroatie vinden plaats vanaf een mooie viersterren camping aan de Kroaatse kust.

Bij het programma zijn veel activiteiten inbegrepen bij de prijs, maar er is ook nog van alles te doen op en rondom de camping zelf.

Als je op zoek bent naar een jongeren zomerkamp met veel actie, maar ook met lekker bruin worden, strand en heel veel gezelligheid is deze reis ideaal!

Voor jongeren die al aardig zelfstandig zijn is Kroatie een goede keus. Houd er wel rekening mee dat tijdens deze zomerkampen Kroatie de jongeren bij een grote stad verblijven. Het is dus belangrijk om als ouders zijnde een goede afweging te maken welke zomerbestemming het beste bij jouw zoon of dochter past.

Zomerkampen Slovenië

Slovenië is een avontuurlijke reisbestemming voor jongeren die zomerkampen zoeken met veel activiteiten, gezelligheid en sfeer. Tijdens deze reis naar Slovenië staan verschillende outdoor activiteiten op het programma, allemaal inbegrepen bij je reissom.

Zo gaan we paintballen, raften, canyoning doen, suppen op het meer, een spectaculaire via ferrata en nog veel meer. Actief, gezellig en uitdagend. De plek waar we verblijven leent zich prima voor een kampvuurtje 's avonds en onze gezellige Simi-hosts maken er een feestje van. 

Daarnaast is Slovenië niet voor niets een steeds populairdere bestemming. Alles is betaalbaar, de activiteiten zijn uitdagend en het is niet al te ver van Nederland af. 

Actieve zomerkampen

Voor actieve, avontuurlijke zomerkampen ben je bij Simi Reizen helemaal aan het juiste adres. Of je nu jonger of ouder bent, we hebben uiteenlopende zomerkampen voor iedereen. Zo is onze actieve jongerenreis Kroatie erg populair, maar ook de actieve jongeren vakanties Frankrijk zijn zomerkampen met veel boekingen elk jaar.

Simi als reisorganisatie

Simi Reizen heeft als reisorganisatie in de afgelopen jaren al verschillende prijzen gewonnen. Zo is Simi verkozen tot beste reisaanbieder van jongerenreizen door Reisgraag.nl. Daarnaast hebben we verschillende awards gewonnen bij reisorakel.nl, waaronder die van reisaanbieder met de beste reisbegeleiding en beste aanbieder van actieve vakanties.

Als je op zoek bent naar een georganiseerd zomerkamp in het buitenland, maar met Simi-hosts en een prachtig programma is Simi zeker iets voor jou.

Zomerkampen jongeren - voor het eerst alleen op reis?

Zowel voor ouders als voor jongeren die voor het eerst alleen of met vrienden op vakantie gaan is de eerste keer reizen erg spannend. Een zomerkamp kan dan een ideale oplossing zijn. Je bent wel met je vrienden en leeftijdsgenoten en kunt genieten van alle voordelen van een zomerkamp, maar er zijn ook Simi-hosts waar je op kunt terugvallen en die waar nodig een oogje in het zeil houden.

Met name de actieve vakanties in Frankrijk, de reizen naar Slovenie en de reizen naar Kroatie zijn populair onder 16 en 17-jarigen die voor het eerst zonder ouders op reis gaan. Daarnaast wordt ook de rondreis door Noorwegen en Zweden regelmatig geboekt door deze groep.

Een zomerkamp is trouwens een ontzettend goede manier om nieuwe vrienden te maken, mensen te leren kennen en te genieten van prachtige locaties en heel veel gezelligheid.

De beste zomerkampen!

Simi heeft jarenlange ervaring in het organiseren van de beste zomerkampen. Onze reizen zijn een combinatie van vrijheid, maar tegelijk met duidelijke richtlijnen en regels. Daarbinnen krijgen de jongeren die met ons reizen veel mogelijkheid om er een fantastisch zomerkamp van te maken.

Dat we de balans goed gevonden hebben blijkt wel uit de cijfers die gegeven worden aan de vakanties met Simi. Met gemiddeld een 8.8 op verschillende review websites en een 9.6 op Facebook kunnen we rustig zeggen dat we weten wat we doen. Natuurlijk gaat er ook bij ons wel eens iets mis, maar veiligheid en duidelijkheid staan voorop bij alles wat we doen.

Reisdata zomerkampen

De zomerkampen van Simi vinden over het algemeen plaats in juni, juli en augustus. Daarnaast hebben we in de voorjaarsvakantie ook vaak mogelijkheden voor het organiseren van een aantal zomer kampen. Het hoogtepunt van onze zomer kampen ligt in juli en augustus, waarbij je keus hebt uit veel reisbestemmingen in de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-32

Meer weten:

Jongeren reizen
Doe vakanties
Actieve vakanties
Jongerenkampen
Rondreizen Ierland
Jongerenvakanties