Groepsreizen Oost-Europa

  • Altijd incl. excursies
  • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
  • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Oost-Europa

Oost-Europa is een enorm gebied waartoe vele landen behoren. Onze groepsreis Oost-Europa focust zich op een aantal van deze landen maar doet ook andere nabijgelegen bestemmingen aan. Tijdens de gave multi-citytrip bezoek je in 10 dagen tijd maar liefst vijf bekende steden: Hannover, Berlijn, Praag, Wenen en Boedapest! Kies voor een avontuurlijke rondreis Oost-Europa met gave excursies en bezoek vele hoogtepunten in een korte tijd. 

Onze groepsreizen Oost-Europa worden begeleid door een Nederlandstalige Simi-host.

Oost-Europa groepsreizen

Highlights

Reis samen met leeftijdsgenoten

Verken 5 toffe steden

Veel vrije tijd 

Inclusief gave activiteiten

Tijdens onze tiendaagse groepsreizen Oost-Europa bezoek je maar liefst vijf verschillende steden in vier verschillende landen. We bezoeken Hannover en Berlijn in Duitsland, Praag in Tsjechië, Wenen in Oostenrijk en Boedapest in Hongarije. Al deze steden en landen hebben een andere geschiedenis, ander landschap en andere cultuur. Variatie genoeg dus!

Variatie komt niet alleen terug in de landen zelf maar ook in ons programma. In iedere stad hebben we minstens één toffe activiteit voor je gepland maar je krijgt ook voldoende tijd om zelf op verkenning te gaan tijdens onze groepsreis Oost-Europa.

Hannover

Duitsland

Duitsland kent natuurlijk een complexe geschiedenis en is vele jaren een gespleten natie geweest met twee delen: West-Duitsland en Oost-Duitsland. Pas in 1990 werden beide delen verenigd en ontstond het Duitsland zoals wij het nu kennen. 

Wij verblijven tijdens de groepsreis Oost-Europa in twee Duitse plaatsen: Hannover en de hoofdstad Berlijn. De stad Hannover (gelegen in het oude West-Duitsland) is tegenwoordig een echte studentenstad. Je kunt er dan ook vele leuke restaurantjes en cafés vinden, wat het de perfecte bestemming maakt voor een eerste kennismaking met de groep. Om zowel de stad als je reisgenoten beter te leren kennen spelen we een toffe city escape voordat we doorreizen naar onze tweede stop: Berlijn. 

Berlijn kent een gigantische geschiedenis waarvan je nog altijd veel sporen kunt vinden tijdens een bezoek aan de stad. Dat maakt deze stad ook zo fascinerend! Enkele bekende bezienswaardigheden zijn de Brandenburger Tor, de Berliner Dom en de Berlijnse Muur (East Side Gallery). Op zoek naar een feestje? Berlijn staat ook bekend om haar bruisende nachtleven. Je vindt er dan ook vele toffe clubs die zeker een bezoekje waard zijn. 

Tsjechië

Sprookjesachtige architectuur en een gemoedelijke sfeer vind je in Praag. De stad is compact en de belangrijkste bezienswaardigheden liggen allen op loopafstand. Bovendien kun je in Praag heerlijk eten en drinken. Probeer eens lokale gerechten als trdelník (zoetig street food gerechtje), svícková (rundvlees gerecht) en palacinky (gevulde pannenkoekjes). 

Ben je klaar met de drukte van de stad? Bezoek Žluté Lázně, het stadsstrand van Praag! Op slechts 10 minuutjes met de trein vanaf het centrum tref je dit zandstrand langs de oevers van de Moldau. Naast een strand vind je hier ook een zonneweide en restaurants.

Praag

Oostenrijk

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en valt eigenlijk niet onder Oost-Europa. Wel is het een stad die je niet mag missen als je toch in de buurt bent. In tegenstelling tot de andere steden die we deze reis bezoeken is Wenen heel Westers en dat zie je ook terug in het prijsniveau. 

Naast prachtige gebouwen zoals de Hofburg en Schloss Schönbrunn tref je in Wenen ook vele fijne parken waar je lekker kunt relaxen. In Stadspark Wiener Prater kun je niet alleen lekker chillen maar ook enkele van de vele attracties die het park telt uitproberen. Bovendien zijn er vele leuke kroegen en clubs waar je samen met je reisgenoten een dansje kunt wagen. 

Boedapest

Hongarije

De laatste bestemming die we bezoeken tijdens de groepsreis Oost-Europa is Boedapest. De hoofdstad van Hongarije ligt aan de Donau, die de stad in twee delen opsplitst: Boeda en Pest. In 2019 is de stad uitgeroepen tot de beste bestemming in Europa en dat is natuurlijk niet voor niets. Met haar vele ruin bars, magische Vissersbastion en prachtige badhuizen hoef je je hier geen moment te vervelen.

Wist je dat er in geen enkele stad ter wereld zijn zoveel spa's en thermale baden als hier? Deze zullen wij dan ook zeker niet overslaan!

Stedenmoeheid

Tien dagen lang nieuwe steden bezoeken is intensief en kost veel energie. Iedere stad laat vele indrukken achter en je wilt natuurlijk zo veel mogelijk zien. We hebben er bewust voor gekozen om tijdens de rondreis vrije dagen of dagdelen in te plannen zodat je zelf kunt bepalen of je de stad verder wil verkennen, lekker wilt winkelen of gaat relaxen. Je hoeft natuurlijk niet in je ho(s)telkamer te blijven hangen maar kunt ook heerlijk genieten in één van de vele parken of op de stadsstranden die de steden tellen. 

Verblijf in Oost-Europa

Tijdens de groepsreis Oost-Europa verblijven we afwisselend in hotels en hostels. Houdt er rekening mee dat je met regelmaat op relatief grote kamers overnacht (8 persoonskamers) en dat de verblijven vrij basic zijn. Ook op dit gebied is een flexibele instelling dus belangrijk. Helaas kunnen wij nooit garanderen dat alles altijd in orde is bij de verblijven. Mocht er iets defect zijn of niet aan de verwachtingen voldoen, meld dit dan wel altijd direct aan de Simi-host zodat we kunnen zoeken naar een goede oplossing. 

Singlereizen, groepsreizen, wat is het verschil? 

We maken geen onderscheid tussen single reizen en groepsreizen. Ongeveer 70% van alle reizigers boekt een reis alleen. De overige 30% boekt samen met een vriend of vriendin of soms met een klein groepje. Uiteindelijk kom je in één groep terecht met allemaal boekers tussen de 18 en 32 jaar. De meeste reizigers reizen dus solo.