Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke - Egypte

Egypte is met haar mysterieuze woestijngebieden en avontuurlijke activiteiten een gewilde reisbestemming. Jaarlijks vertrekken er dan ook veel Simi reizigers naar dit geschiedenis-rijke land. Egypte is iets meer dan 4 uur vliegen, maar toch waan je je in een heel ander gebied, met een ander klimaat en andere gebruiken. Ongetwijfeld ben je je al een beetje aan het inlezen over deze reisbestemming als je van plan bent mee te gaan met de groepsreizen Egypte. In dit artikel vertellen we je meer over de kosten ter plekke in Egypte. 

Kies je voor een groepsreis Egypte met Simi Reizen, dan is heel veel al inbegrepen bij je reissom. Je kiest voor een mooie singlereis Egypte inclusief vluchten, verblijf, een excursiepakket, een groot deel van de maaltijden en meer. Op de reispagina kun je vinden wat allemaal al is inbegrepen bij je reissom. Je kiest voor een vrije complete groepsreis, waardoor je van tevoren beter weet waar je aan toe bent, zeker in combinatie met dit handige artikel. 

Hoeveel je daadwerkelijk nog ter plekke uitgeeft is erg afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon. Als je uit eten gaat bij een luxe restaurant ben je vanzelfsprekend meer kwijt dan bij een straattentje. Hierdoor kun je in redelijke mate zelf beïnvloeden wat de extra kosten gaan bedragen. Dit artikel geeft je een indicatie van wat reizigers normaliter gemiddeld nog ongeveer uitgeven ter plekke tijdens de rondreis Egypte.

Egypte singlereis

Egypte groepsreis - lokale valuta

In Egypte maken ze gebruik van de Egyptische pond (EGP). Hierbij is het handig om de volgende dingen te onthouden als het gaat om betalen met dit middel:

 • 1 EUR is gelijk aan ongeveer 33 EGP. Je kunt de huidige wisselkoers gemakkelijk controleren via Google of een omrekentooltje.
 • De EGP is beschikbaar in biljetten van: 0.25, 0.5, 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 EGP. 
 • Stel van tevoren je betaalpas in op betalen buiten Europa. Dit kan vaak gemakkelijk via je bankpas.
 • Bij de banken kun je op de meeste plekken gewoon geld opnemen met je Nederlandse betaalpas. Neem voor de zekerheid een extra bankpas (of creditcard) mee en wat contant geld in euro's.
 • Geldautomaten zijn vooral in de steden te vinden. Daarbuiten minder. Houd er rekening mee dat contant betalen op veel plekken gebruikelijk is. 
 • Bewaar de grote biljetten voor toeristische plekken en de kleine biljetten voor vervoer en betaling in de kleine winkels en lokale restaurants. 

Is Egypte voor Europese begrippen duur?

Als je de prijzen in Egypte vergelijkt met de prijzen hier in Nederland, dan is alles in Egypte een stuk goedkoper. De lonen liggen in Egypte dan ook een stuk lager. Gemiddeld ben je voor alles ongeveer 3 tot 6 keer minder kwijt in een Egyptische stad, dan in een Nederlandse stad. Er zit echter een fors prijsverschil tussen maaltijden in lokaal restaurant of in een meer Westers restaurant. De volgende gemiddelde prijzen zul je op veel plekken tegenkomen (omgerekend):

 • Lunchen in Egypte - Lunchen kan in Egypte in principe in de café's, maar ook in de meeste restaurants. Voor een simpele, lokale maaltijd moet je rekenen op ongeveer 4 tot 7 euro. Tijdens de reis is het niet altijd mogelijk om te stoppen bij lokale restaurants die voldoen aan onze Westerse hygiënestandaard. In dat geval wordt er gestopt bij een toeristisch restaurant. Hier betaal je gemiddeld 15 tot 20 euro voor een maaltijd. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je eigen lunch te maken en te halen in de supermarkt. Tijdens de groepsreis Egypte ben je veel aan het reizen, dus kan dit een praktische optie zijn.
 • Uit eten in een lokaal restaurant - Lokaal uiteten gaan kan in verschillende prijsklassen. Kies je ervoor bij een klein lokaal restaurant te eten, dan ben je meestal tussen de 4 en 7 euro kwijt. Eet je bij een luxer lokaal restaurant, dan kun je rekenen op 10 tot 15 euro. Dit is echter afhankelijk van de locatie waar je zit. Kies je voor een luxe tent in de drukke toeristenstraat, dan kun je gemakkelijk het dubbele kwijt zijn.
 • Een drankje doen in Egypte - De prijzen van verschillende soorten drank liggen in Egypte relatief hoog (mede omdat het een Islamitisch land is). Drankjes zonder alcohol als koffie, frisdrank en water liggen weer een stuk lager. Ondanks dat de drankprijzen voor Egyptische begrippen hoog liggen, is dit nog steeds laag voor Nederlandse begrippen. Reken op ongeveer 1,30 euro voor een lokaal biertje op het terras, 1,90 euro voor een geïmporteerd biertje, 1,00 euro voor een wijntje, 0,50 euro voor een frisje en 1,20 euro voor een cappuccino.

Houd er rekening mee dat in toeristische gebieden de prijzen hoger kunnen zijn. Ook van stad tot stad kunnen de prijzen variëren. De steden aan de kust zijn over het algemeen het 'duurst'. In Caïro ben je dus goedkoper uit dan in Hurghada. Als je nog ruimte hebt in je koffer en tijd om te winkelen is kleding hier ook een stuk goedkoper. Fun fact: Wist je dat een liter benzine in Egypte meestal rond de 0,40 euro kost? En een kaartje voor de bioscoop rond de 3,00 euro?

Groepsreizen Egypte

De entreeprijzen of prijzen voor optionele activiteiten zullen hoger uitvallen. Eén van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor Egypte is immers het toerisme. Vergelijk dus zeker de lokale aanbieders ter plaatse. Met een grote groep valt er vaak ook een beetje te onderhandelen. Doordat veel activiteiten inbegrepen zijn bij je reissom hoef je in principe ter plekke niets meer bij te boeken om een leuke vakantie mee te maken, maar sommige reizigers vinden het wel leuk om nog wat extra's te doen. 

Snel overzichtje kosten ter plekke Egypte:

 • Flesje water: 0,20 euro
 • Flesje geïmporteerd bier: 1,90 euro
 • Flesje lokaal bier: 1,30 euro
 • Flesje fris: 0,50 euro
 • Simpele maaltijd fastfoodrestaurant: 3,00 euro
 • Hoofdmaaltijd simpel restaurant: 3,00 tot 7,00 euro
 • Hoofdmaaltijd luxer restaurant: 10,00 tot 15,00 euro
 • Hoofdmaaltijd toeristisch restaurant: 15,00 tot 20,00 euro
 • Kopje koffie: 1,00 euro
 • Kopje cappuccino: 1,20 euro

Afdingen en fooi geven

Waar wel en niet afdingen?

Afdingen kan in principe bij alles waar geen prijskaartje aan vast zit. Op de markt is dit het geval, maar ook in sommige winkels. Wees niet bang om te onderhandelen, want dit wordt vaak zelfs verwacht door de lokale bevolking. Wees wel altijd vriendelijk tijdens het onderhandelen en zet een grote glimlach op. Begin bijvoorbeeld op de helft van de prijs die de verkoper als eerste aangeeft en probeer vervolgens een beetje in het midden uit te komen. Het is een beetje een kwestie van het aanvoelen. Eventueel kun je de gids ter plaatse natuurlijk ook even vragen waar onderhandelen wel en niet de bedoeling is.

Houd er rekening mee dat het bij restaurants, supermarkten en grote winkelketens niet gebruikelijk is om te onderhandelen. Hier staan de prijzen vaak vast. 

Hoeveel fooi is gebruikelijk?

Fooi geven wordt in Egypte vrij snel verwacht. Bijvoorbeeld:

 • In een restaurant (circa 10% is gangbaar)
 • Voor het personeel dat je kamer schoonmaakt, of iemand die je koffer omhoog draagt (omgerekend 0,50 euro)

De gids kan ter plekke ook aangeven waar een fooi wordt verwacht en wat gebruikelijke bedragen zijn. Reken qua fooi voor de lokale gidsen tijdens het inbegrepen programma op ongeveer 6 euro per persoon per dag wat gebruikelijk is.

Wij vragen je graag om hier een beetje voor open te staan en op plekken waar dit verwacht wordt fooi te geven. Dit is namelijk heel gebruikelijk in Egypte en verschillende locals zullen hier in redelijke mate van afhankelijk zijn.

Groepsreizen Egypte

Kosten visum Egypte

Voor de rondreizen Egypte is een visum vereist. Deze kun je aanvragen bij aankomst in Egypte. Het visum wat je dan koopt kost eenmalig ongeveer 30 euro. Dit visum is maximaal 30 dagen geldig. Controleer zelf op Nederland Wereldwijd welke inreiseisen er nog meer gelden voor een groepsreis Egypte. Zo dient je paspoort bijvoorbeeld nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij het inreizen.

Dagelijkse uitgaven - berekening

Hieronder geven we een voorbeeldberekening van wat je als reiziger kwijt kunt zijn op een dag in Egypte:

 • Lunch lokaal zaakje - 7,00 euro
 • Terrasje met een kopje koffie - 1,00 euro
 • Diner lokaal restaurantje + 10% fooi - 10,00 euro
 • Terrasje met een flesje cola en een lokaal biertje + 10% fooi - 2,00 euro
 • Fooi gidsen - 6,00 euro
 • 5 flesjes water - 1,00 euro

Uiteindelijk kom je dan met deze voorbeeld berekening uit op een dag-uitgave van 27,00 euro. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Hierbij zitten wel wat haken en ogen aan verbonden. Dit bedrag is er van uit gaande dat je op die dag luncht, dineert en twee keer een terrasje pakt. Op veel dagen is lunch en/of diner al inbegrepen bij je reissom. Niet iedereen pakt ook altijd elke dag een terrasje. Dit is dus puur om je een indicatie te geven.

Groepsreizen Egypte voor 18-32 jarigen

Ontdek tijdens een 13-daagse groepsreis Egypte samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar dit prachtige land! We nemen je mee naar de piramides en de Sphinx, prachtige tempels en de kust bij Hurghada. Ook geniet je van een mooie sightseeing cruise over de Nijl, waarbij we onderweg stops maken bij must see bezienswaardigheden. Je boekt deze singlereis Egypte inclusief vluchten, ruimbagage, alle overnachtingen, een goed gevuld excursiepakket, een Engelstalige lokale gids en een groot deel van de maaltijden.