Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke - Ierland

Ierland ligt niet ver van Europa vandaan, maar toch zijn de prijzen en kosten er anders. Middels dit artikel helpen we je voor te bereiden op het opstellen van een budget en geven we je een indicatie van de kosten die je daar nog gaat maken. Zelf heb je het natuurlijk in de hand. 

Betalen met de euro

In Ierland betalen ze, net zoals hier in Nederland, gewoon met de euro. Je hoeft dus geen geld op te nemen en je Nederlandse pinpas wordt gewoon geaccepteerd. Zet je pinpas-instellingen wel op betalingen binnen Europa en verhoog mogelijk de weeklimiet als je die hebt ingesteld.

Is Ierland duur?

De prijzen in Ierland zijn iets duurder dan hier in Nederland. Het prijsverschil hangt af van waar je zit. Statistisch gezien is Ierland ongeveer 7% duurder. Zo zijn de kosten in restaurants iets hoger, maar zijn de verschillende trekpleisters weer iets goedkoper. Ben je echt op zoek naar een budgetbestemming, dan is Ierland niet de juiste optie. Toch zijn er een paar handige tips en tricks om ook Ierland betaalbaar te houden.

Bij de rondreizen Ierland van Simi Reizen heb je het geluk dat de vlucht, de accommodatie, de activiteiten en het ontbijt al inbegrepen zit. De grootste kosten zijn dus al gemaakt. Wat je zelf nog moet betalen is het diner, de lunch, eventuele optionele activiteiten en spullen die je daar zelf haalt. Hierdoor ben je heel flexibel in de eigen kosten die je maakt. 

Ontbijt inbegrepen

Het regelen van eigen lunch en diner

Bij de verschillende accommodaties die je bezoekt is het mogelijk om zelf te koken. Hierdoor kunnen jullie het diner betaalbaar houden en onderling afspreken wat jullie willen eten. Dit is niet elke avond een optie dus hoe dan ook ga je ook een paar keer ergens een hapje eten, maar waar doe je dit nu het beste? We geven je verschillende opties met daarbij een prijsindicatie van wat je kunt verwachten.

Prijsindicatie zelf koken

Als je zelf kookt ben je heel flexibel. Vaak maken de reizigers een gezamenlijke pot aan. De kosten worden dan verrekend en een deel van de groep gaat naar de supermarkt om spullen te halen. Hierdoor kunnen de kosten verschillen. Je kunt er een beetje op rekenen dat je ongeveer tussen de 6-10 EUR voor elke avond kwijt bent. Dit hangt natuurlijk een beetje af van wat jullie die avond gaan eten. Hier heb je dus als groep veel zeggenschap in. Overleg dit onderling met elkaar. Hoe vaak je zelf moet koken hangt een beetje af van hoeveel dagen jullie slapen in een hotel met kookgelegenheid.

Zelf koken

Prijsindicatie voor het uiteten gaan

Als je uit eten gaat in Ierland heb je een ruim aanbod aan eetgelegenheden. Het goedkoopst eet je in een Ierse pub. Daar heb je bar food dat vaak bestaat uit een burgertje of fish en chips. Een hoofdgerecht kost hier dan ongeveer 10-15 EUR.

Wil je echt in een Iers restaurant eten dan liggen de prijzen iets hoger, ook dit is afhankelijk van waar je eet. Hier ben je ongeveer voor een maaltijd 15-20 EUR kwijt. 

Kosten van drankjes in de Ierse pub

Het voornaamste wat je gaat halen in de pub is bier. Per pub kan het nog redelijk verschillen hoeveel je kwijt bent voor een biertje. De prijzen voor een halve liter kunnen een beetje schommelen tussen de 4-7 EUR, afhankelijk van hoe toeristisch je zit. Voor de rest van de drankjes kun je rekenen op een prijs van:

Glas witte of rode wijn - 4-5 EUR

Guinness - 5-6 EUR

Irish Whiskey - 7 EUR

Irish Coffee - 5-7 EUR

Koffie - 2,50-5 EUR

Flesje water - 1 EUR

Fris - 2 EUR

Irisch pub

Optionele activiteiten

In totaal zitten er 9 excursies inbegrepen bij je reissom. Zelf kun je nog enkele optionele activiteiten activiteiten toevoegen aan je reis:

  • Fiets huren op de Aran Islands - 15 EUR
  • Fiets huren in Killarney NP - 20 EUR
  • Dingle Sea Safari - 65 EUR
  • Fiets huren in Tralee naar Fenit Beach - 25 EUR (e-bike - 50 EUR)

In Fenit:

  • Kajakken - 25 EUR
  • SUP'pen - 25 EUR
  • Sunset kayaking tour - 55 EUR

Of je nu zelf nog activiteiten bij boekt, is iets wat je binnen de groep nog even moet afstellen. Let er wel op dat een groot deel van de activiteiten een minimum deelname vereisen. Hierdoor is het niet altijd met zekerheid te zeggen of de activiteit beschikbaar is. 

Optionele activiteiten

Kosten van souvenirs

In Ierland kun je ook veel soorten souvenirs halen, maar ook dit is afhankelijk van wat je zelf graag wilt kopen. De souvenirs kunnen vaak best duur uitpakken. Als je zoekt naar kleding kan dit al gauw rond de 50 EUR kosten. Een leuk souvenirtje is een CD van een Ierse band die optreed in een pub. Deze CD's kosten vaak rond de 10-15 EUR. Verder bezoek je veel museums, ook hier kun je vaak leuke souvenirs halen. 

Souvenir Ierse band

Fooi in Ierland

In Ierland is het fooi gebruik ongeveer gelijk aan wat we hier in Nederland gewend zijn. Dit geldt zowel voor het fooi percentage als voor de plekken waar je fooi geeft. Let er wel op dat soms al een fooi percentage op de bon zit. Controleer dit van tevoren. Staat dit er niet op en ben je tevreden over de dienst? Dan kun je een fooi percentage van ongeveer 10-15% hanteren. 

Simi is een van de grootste aanbieders van groepsreizen voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar. Reis je met Simi, dan weet je dat je altijd in een groep met jonge mensen terechtkomt. Dat maakt het mogelijk om ook de inhoud van onze programma's daarop aan te passen. Met de groepsreis Ierland boek je een actieve wandelvakantie met bezoek aan de leukste steden en bezienswaardigheden van Ierland.